Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3331 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2013 - 02:23 PM

Показване на мнениетоMartinaV, в 13 March 2013 - 02:05 PM, написа:

Палетааа :wub: Да са ти живи и здрави наистина, Петя :db_046:
Лили, каква е това възпаление при Хачи на очето? И преди му се е случвало, така ли?
Нашето кюфте вече почти се възстанови - тези дни махаме конците :) Яде като за световно! Леееекичко ми захапа един пръст докато си играехме, о му го простих. Започва да се опитва да хапе повечко, но ще поработим и с това :) Мен ме слуша като войниче, но е разбрал че при майка ми и баща ми му минават всичките номерца и на тях им се качва на главата. Знае, че ще получи лакомство (в неговия случай риба :ab_041: )
Иначе все повече и повече хора ме срещат по улиците и му се възхищават. Питат ме какво е това куче, от къде идва. Акитите наистина правят впечатление :af_089: Като ходихме на вилата преди известно време едно момиченце като видя Хачи, започна да вика: "Мамо, мамо, виж лисиче" :ab_041:

Мартина, страшно се радвам че вашия Хачи вече е в добро здравословно състояние. Щом яде - нямате грижа!!! А пък за играта - хич не се притистискай, ша хапе, ша яде,ша цалива...туйто..:ab_041:
Мда, на наш Хачи не за пръв път му се случва възпалението на очите. И друг път е било. Но нашия лекар каза така: вариш чай от лайка и го втриваш и капеш (по възможност). Така му мина първия път.
По отношение на ушото обаче не съм спокойна и не съм адекватна. Защото ходихме на няколко доктора, кучето НЯМА секрет в ушите, присъщ на голямата му порода. В момента не се чеше, не тръска глава постоянно (както беше преди 2 седмици), НО ми казаха че това може да е АЛЕРГИЯ, питаха ме сменял ли е храната. Казах - НЕ. Защото ние сме на една и съща храна от 6-7 месеца...ОБАЧЕ!!! ОБАЧЕ!!! Я смесвам с пилешки дробчета, купени от Кауфланд. А там не знам какво има...Аве, кво да ви кажа, животното си ми е страхотно, обаче има минимални проблеми във много отношения и генерален проблем в агресията. И кой каквото и да разправя - НЕ Е ДО ВЪЗПИТАНИЕ!!!! Тоест, пак ме ухапа и вината си беше негова, не моя...Тези кучета са си генерален проблем при отглеждане в апартамент, град и ограничена среда. Това е.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3332 Потребителят е офлайн   katerinciq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2013 - 10:54 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 18 March 2013 - 10:38 AM, написа:

katerinciq ще ви запозная с Ива при първа възможност :smile:

Ето малко снимки:

Прикачен файл 562712_620666254625733_1496155317_n.jpg това е от изминалата изложба в Хасково, млада подрастваща девойка с млад подрастващ хендлер :ab_041: големи сладури :wub:

Прикачен файл 544253_618997971459228_1522487757_n.jpg Баща и MULTI BIS.INT CH.Champion in 10 countries RUTHDALES VENI VEDI VICI "MATTI"

Ето го и унгареца, който след десетина дни ще е в България. Развъдника е Soldier Park Akitas на Monika Katona

Прикачен файл 530513_515948715113006_186748672_n.jpg

Ехаа.. таткото е един от любимите мъжкари на мъжа ми! А малкото момче от Унгария е братче на Джой :be_107: :be_107: .... Много се радвам за случващото се :-))

#3333 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2013 - 10:44 AM

Показване на мнениетоkaterinciq, в 18 March 2013 - 08:54 PM, написа:

Ехаа.. таткото е един от любимите мъжкари на мъжа ми! А малкото момче от Унгария е братче на Джой :be_107: :be_107: .... Много се радвам за случващото се :-))

Eто тук малко снимки на кучилото, ако сте приятели на Моника във фейсбука https://www.facebook...36470133&type=3 Вашето бебе как се развива? Пуснете малко снимки да го видим :smile:

BAYO, на Кили правиха ли му микроскопско изследване за наличие на протозойно заболяване (причинители кърлежи, комари)? Защото причината за намалявянето на червените кръвни телца в организма са много. Като започнем с отравяне с лекарства, отрова за мишки, наличие на протозойно заболяване, както и различните форми на анемия. Пиша всичко това, защото и аз в момента имам проблем с хъскито ми Норта. Тя е с анемия, като за сега причинител не се открива - няма наличие в кръвта и на протозойно заболяване. При нея не се наблюдава опадване на козината, а само обща отпадналост. Какво ще излезе за сега не знам, защото се лекува анемията, а причинителя е неизвестен.

lilianas, откровенна както винаги :smile: и много права в преценките си! Доказано е, че много черти от характера на кучето се унаследяват, при акитите това, което съм срещала най-често е агресията и страхивостта. И още нещо, което всеки бъдещ собственик трябва да знае, с риск да повторя отново Лили - акита се гледа много трудно в градска среда. Те не могът да контактуват нормално с себеподобни. Родени са да олицетворяват не само любов и вярност, но и господство, доминантност и свобода....Спомняте ли си японеца в филма какво казваше "Щом акита иска да чака - нека чака!"
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3334 Потребителят е офлайн   katerinciq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2013 - 11:57 AM

Ние чрез FB се свързахме с Моника и се влюбихме в нашият красавец. Joy е от същото кучило, от което е и това кученце Прикачена снимка

ето и малко снимки на JoyПрикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#3335 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2013 - 11:48 PM

Здравейте!
Както казва Петето: Щом трябва да чака, ще чака...до последно!:wub:

И моят Хачи така: Винаги чака ДО ПОСЛЕДНО!!! За манджа, за игра...и за да не те притесни!!!
Честно казано (освен немската овчарка) не познавам друга порода, която да не притеснява стопанина си, освен когато е в належаща нужда!!! Няма равен просто! :ea_103:
Ухапването вече ми минава. Честно казано, на момента ПОБЕСНЯХ от болка и го ударих!!! Но той сам се смачка - показа си вината, въпреки първоначалното ръмжене. До края на деня търсеше как да ми се извини, защото знаеше че сам е виновен!
Този път абсЕлютно НЯМАХ ВИНА ЗА НИЩО!!!
Снощи имахме случайна среща с "брат" му. Кучетата ни като визия са КОРЕННО РАЗЛИЧНИ. Направо да не повярва човек, че са от едни родители...а пък и кой знае, може и да не са... :ab_041: Но като поведение...пусто да опустее: идентични - не понасят животни...недоверчиви...страховити...аве....едно към едно...ама почти. Стопанката на Хачи2 го води на нагръдник...и се справя перфектно! Тоест - с укротяването и командите. Той има повече свобода, защото през цялото лято е в провинцията, пуснат на свобода в двор, без ограничения от каишки, намордници и водачи...Но характерът му си остава същия...Та така...щом ще ловувам...ще ловувам...щом ще защитавам...ще защитавам....щом ще хапя....ХАПЯ като за последно само непознати! Познатите остават в запас за да дават манджата...и да ме обичат...:zz_232:
Не са ни минали очите все още, тъй като сигурно не съумяваме да слагаме мехлема както трябва, хем го слагаме с намордник... Щот иначе ХАПЕМ...Ушите също не са ни минали на 100%, защото с марля обирам сега един секрет, дето ме плаши. Иначе не се тръскаме и нямаме притеснения като преди месец... Абе, куче да съм в нашта къща, да ви кажа честно... И аз така искам - да ме разходят сутрин, да си поиграят с мен, да ме нахранят, да се наспя, после пак да ме разходят, да ме нахранят, да ме изкъпят....Абе, куче да си у наште къщи....:db_046:
А пропо...МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА АМЕРИКАНЧЕТАТА...Не виждам обаче korbac да реагира... което е притеснително...сигурно е спрял акаунта си тука...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3336 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2013 - 07:39 PM

Специално за Петя :-)

Прикачена снимкаПрикачена снимка

#3337 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 11:01 AM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 23 March 2013 - 05:39 PM, написа:

Олеееееееее..........прекрасни са :wub: Красота! Много ти благодаря :smile: Да са ти живи и здрави :hc_184:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3338 Потребителят е офлайн   stronger69 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2013 - 05:29 PM

Прекрасни са!!!!Завиждам Ви :ba_025:

#3339 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 07:36 PM

Показване на мнениетоstronger69, в 24 March 2013 - 04:29 PM, написа:

Прекрасни са!!!!Завиждам Ви :ba_025:

Благодаря ви Петя и stronger69
:ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

#3340 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 March 2013 - 11:16 PM

В приют Богров има мъжка 6-7 год кафява акита с тату в ухото.
Дали някой би могъл да помогне на момчето?
http://arsofia.com/b...dogs-bg/page/3/

ПС:Сега виждам,че са публикували информацията края на декември.
Може би кучето вече не е там.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3341 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2013 - 07:22 PM

Ми аз никъде не видях Тату в ухото, сори, или снимката дето си я публикувала не е читава, или аз съм сляпа... Видях акитата, ама тя може и сибирска лайка да е...въпреки цвета.... Щот някак си ми се струва НЕАДЕКВАТНО да има такъв екземпляр в Богров...извини ме...:dh_188:
Установих, че чая от лайка помага повече за очите от изписания от ветеринарите мехлем. Изписаха го...как да ви кажа... "Ами той ще ни позволи ли да му ОБЪРНЕМ КЛЕПАЧИТЕ?" . Естествено, казах че няма да им позволи- съответно пристъпихме към НАШЕТО ОБРЪЩАНЕ НА КЛЕПАЧИ, ама.... вече на НИКОЙ ВЕТЕРИНАР НЕ ВЯРВАААМ. Ухото (дясното - клепналото) продължава да го дразни, продължава да има гаден секрет, обърсан от нас само с една марля, без да навлизаме в каналите и в подробности!!! ПИСНА МИ ОТ ВЕЗДЕСЪЩИ, писна ми от хора, които претендират, че могат да лекуват кучетата ни...но в същото време гледах един криминален филм, който показа СВЕТА на КУЧКАРИТЕ, и ТОЙ НАПРАВО МЕ ПЛАШИ!!!:dh_188:Явно няма ветеринар, който наистина се интересува от кучето ти и проблемите му. Явно няма и хора, които гледат кучета и ги водят по изложби, само заради самите кучета!!! Стресирана съм! По тази причина няма да търся контакт доста време, за да не стресирам и вас! Надявам се силно вашите любимци да са добре и да ви радват!
User's Signature

Качена снимка

#3342 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2013 - 08:18 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 27 March 2013 - 05:22 PM, написа:

Ми аз никъде не видях Тату в ухото, сори, или снимката дето си я публикувала не е читава, или аз съм сляпа... Видях акитата, ама тя може и сибирска лайка да е...въпреки цвета.... Щот някак си ми се струва НЕАДЕКВАТНО да има такъв екземпляр в Богров...извини ме...:dh_188:

Лили само цитирам това,което пише на сайта на АРС :ae_085:
Не твърдя нищо все пак Вие сте стопаните на Акити.Но пък и не ми се струва да лъжат,че има тату щом го пишат значи са го видяли...знам ли.
Може би вече кучо не е там.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3343 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2013 - 09:10 PM

Съжалявам, ако с нещо съм те обидила, не съм чела 2-3 страници може би. Не разбирам за какво иде реч. Кучето наистина СТРАШНО МЯЗА на акита, но поне по снимките не виждам татуировка. А и не е ясно явно какво се случва с него, по всяка вероятност не е там, както казваш. Само че, има други стопани на акита, които предлагат кучетата си на улицата, както казах в един предишен пост, и считам ЧЕ ТОВА Е СМРАДЛИВО, ГАДНО и ДОЛНОКАЧЕСТВЕНО!!! Защото тази порода НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДЛАГА ОТ този на онзи и от Онзи на този!!! Тя трябва да се предлага от Качествени развъдници, на стопани, които могат да се справят с нея...
Лично мое мнение, естествено. Аз не бих си пуснала кучето навън, аз, както и преди съм казвала по-скоро бих го умъртвила, отколкото да го оставя да се скита!!! Това не е порода, която да направиш помияр!!!:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3344 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2013 - 01:39 PM

Цитат

Тя трябва да се предлага от Качествени развъдници, на стопани, които могат да се справят с нея...

Напълно съм съгласна :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3345 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2013 - 07:51 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 24 March 2013 - 10:16 PM, написа:

В приют Богров има мъжка 6-7 год кафява акита с тату в ухото.
Дали някой би могъл да помогне на момчето?
http://arsofia.com/b...dogs-bg/page/3/

ПС:Сега виждам,че са публикували информацията края на декември.
Може би кучето вече не е там.

Кучето наистина е родословна американска акита, на 8 години е и се казва Акико. Днес се върнах от Испания и прочетох постовете. Разбрах, че собственикът му е починал малко преди Нова Година и навярно оттогава е безпризорно. Бих го прибрал, но имам шест мъжки кучета от едри породи и няма как...

#3346 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2013 - 02:36 PM

Акико е още в Боров, намерен е по сигнал на жена за скитаща акита близо до училището в кв."Младост"4. Не се знае от колко време е скитал, защото не е позволил дори да бъде погален. Акико просто е чакал стопанина си на мястото, където е разхождан най-често. Трябвало е да бъде упоен от Екоравновесие за да бъде хванат. След издирването на развъдника от който произхожда и стопанина му се разбира, че е безпризорен, защото неговия човек е починал........

Акико е още в Богров вече 5-ти месец и както вървят нещата може да си остане там за постоянно...... Изолиран е в отделна клетка, защото се бие с други кучета (като всяка акита) и много, много тъжен.....Върви величествено на повод, явно е обучаван на това, има изградени хигиенни навици.
Акико не е харесван от желаещите поситители за осиновяване - познайте защо? Защото не позволява да бъде погален от никой - никой човек не желае да допусне до себе си.....Не е агресивен към хора, просто не им вярва! А и ние хората явно забравяме, че любовта е нещо специално, тя е магия, но понякога за любовта трябва и да се воюва, трябва и да бъде спечелена. Затова на всички, които са се отказали от него искам да кажа АКИТА Е СПЕЦИАЛНО КУЧЕ, ГОРДО И ЛОЯЛНО СЪЩЕСТВО! ЩЕ ВИ СЕ ДОВЕРИ ТОГАВА КОГАТО ВИ УСЕТИ, ЧЕ СТЕ ГО ЗАСЛУЖИЛИ. ПОРОДАТА АКИТА НЕ Е ЗА ХОРА, КОИТО СЕ ОТКАЗВАТ ТОЛКОВА ЛЕСНО ОТ КАКВОТО И ДА Е.....ТЯ Е ГОРД ВОЙН, КАКТО ЗА ЛИДЕРСТВО КЪМ СЕБЕПОДОБНИ, ТАКА ВОЮВА И ЗА ЛЮБОВТА СИ.....

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3347 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2013 - 06:22 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 29 March 2013 - 01:36 PM, написа:

Акико е още в Боров, намерен е по сигнал на жена за скитаща акита близо до училището в кв."Младост"4. Не се знае от колко време е скитал, защото не е позволил дори да бъде погален. Акико просто е чакал стопанина си на мястото, където е разхождан най-често. Трябвало е да бъде упоен от Екоравновесие за да бъде хванат. След издирването на развъдника от който произхожда и стопанина му се разбира, че е безпризорен, защото неговия човек е починал........

Акико е още в Богров вече 5-ти месец и както вървят нещата може да си остане там за постоянно...... Изолиран е в отделна клетка, защото се бие с други кучета (като всяка акита) и много, много тъжен.....Върви величествено на повод, явно е обучаван на това, има изградени хигиенни навици.
Акико не е харесван от желаещите поситители за осиновяване - познайте защо? Защото не позволява да бъде погален от никой - никой човек не желае да допусне до себе си.....Не е агресивен към хора, просто не им вярва! А и ние хората явно забравяме, че любовта е нещо специално, тя е магия, но понякога за любовта трябва и да се воюва, трябва и да бъде спечелена. Затова на всички, които са се отказали от него искам да кажа АКИТА Е СПЕЦИАЛНО КУЧЕ, ГОРДО И ЛОЯЛНО СЪЩЕСТВО! ЩЕ ВИ СЕ ДОВЕРИ ТОГАВА КОГАТО ВИ УСЕТИ, ЧЕ СТЕ ГО ЗАСЛУЖИЛИ. ПОРОДАТА АКИТА НЕ Е ЗА ХОРА, КОИТО СЕ ОТКАЗВАТ ТОЛКОВА ЛЕСНО ОТ КАКВОТО И ДА Е.....ТЯ Е ГОРД ВОЙН, КАКТО ЗА ЛИДЕРСТВО КЪМ СЕБЕПОДОБНИ, ТАКА ВОЮВА И ЗА ЛЮБОВТА СИ.....
Само да добавя, че Акико не е мое развъждане, а от развъдчика, който е произвел моята Буена, и който съща почина преди 7 години. Стопанинът му го обичаше много, но... СЪДБА. Акико никога не е хапал хора, просто сега сигурно е станал недоверчив. Между другото, родословието му е при мен, а кучето е и шампион на България и Сърбия. Дано някой го осинови...
Прикачен файл AMERIKANSKA AKITA.jpg

#3348 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2013 - 12:51 PM

Дано някой оцени какъв е Акико по-скоро!

Петя, разбрах, че унгарчето е пристигнало. Кога ще се включат гордите му собственици във форума с повече снимки и инфо.?

#3349 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2013 - 01:45 PM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 30 March 2013 - 10:51 AM, написа:

Дано някой оцени какъв е Акико по-скоро!

Петя, разбрах, че унгарчето е пристигнало. Кога ще се включат гордите му собственици във форума с повече снимки и инфо.?

Привет!

Нали знаеш повечето се включват в четенето, а не в писането :ab_041: Различните развъдници имат различен начин на работа :ab_041: Надявам се да пишат тук в бъдеще :smile:

lilianas, спомена по-горе за криминален филм, който си гледала за СВЕТА НА КУЧКАРИТЕ - сподели ми го :smile: може и на лични :ab_041: Искам и аз да видя дали ще се изплаша, или ще открия себе си :ab_041: :ab_041: :ab_041: Всъщност отговора го знам - не е нито едното, нито другото....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3350 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2013 - 11:55 PM

Да не сте гледали "Касъл" 4 сезон, 13 епизод? http://www.imdb.com/title/tt2122569/ Съжалявам за спама, но не се сдържах.:smile:
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема