Установих, че чая от лайка помага повече за очите от изписания от ветеринарите мехлем. Изписаха го...как да ви кажа... "Ами той ще ни позволи ли да му ОБЪРНЕМ КЛЕПАЧИТЕ?" . Естествено, казах че няма да им позволи- съответно пристъпихме към НАШЕТО ОБРЪЩАНЕ НА КЛЕПАЧИ, ама.... вече на НИКОЙ ВЕТЕРИНАР НЕ ВЯРВАААМ. Ухото (дясното - клепналото) продължава да го дразни, продължава да има гаден секрет, обърсан от нас само с една марля, без да навлизаме в каналите и в подробности!!! ПИСНА МИ ОТ ВЕЗДЕСЪЩИ, писна ми от хора, които претендират, че могат да лекуват кучетата ни...но в същото време гледах един криминален филм, който показа СВЕТА на КУЧКАРИТЕ, и ТОЙ НАПРАВО МЕ ПЛАШИ!!!
Акита
Публикувано: 27 March 2013 - 07:22 PM
Установих, че чая от лайка помага повече за очите от изписания от ветеринарите мехлем. Изписаха го...как да ви кажа... "Ами той ще ни позволи ли да му ОБЪРНЕМ КЛЕПАЧИТЕ?" . Естествено, казах че няма да им позволи- съответно пристъпихме към НАШЕТО ОБРЪЩАНЕ НА КЛЕПАЧИ, ама.... вече на НИКОЙ ВЕТЕРИНАР НЕ ВЯРВАААМ. Ухото (дясното - клепналото) продължава да го дразни, продължава да има гаден секрет, обърсан от нас само с една марля, без да навлизаме в каналите и в подробности!!! ПИСНА МИ ОТ ВЕЗДЕСЪЩИ, писна ми от хора, които претендират, че могат да лекуват кучетата ни...но в същото време гледах един криминален филм, който показа СВЕТА на КУЧКАРИТЕ, и ТОЙ НАПРАВО МЕ ПЛАШИ!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 27 March 2013 - 08:18 PM
lilianas, в 27 March 2013 - 05:22 PM, написа:
Лили само цитирам това,което пише на сайта на АРС
Не твърдя нищо все пак Вие сте стопаните на Акити.Но пък и не ми се струва да лъжат,че има тату щом го пишат значи са го видяли...знам ли.
Може би вече кучо не е там.
Публикувано: 27 March 2013 - 09:10 PM
Лично мое мнение, естествено. Аз не бих си пуснала кучето навън, аз, както и преди съм казвала по-скоро бих го умъртвила, отколкото да го оставя да се скита!!! Това не е порода, която да направиш помияр!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 28 March 2013 - 01:39 PM
Цитат
Напълно съм съгласна
Публикувано: 28 March 2013 - 07:51 PM
ShiBumi_GirL, в 24 March 2013 - 10:16 PM, написа:
Дали някой би могъл да помогне на момчето?
http://arsofia.com/b...dogs-bg/page/3/
ПС:Сега виждам,че са публикували информацията края на декември.
Може би кучето вече не е там.
Кучето наистина е родословна американска акита, на 8 години е и се казва Акико. Днес се върнах от Испания и прочетох постовете. Разбрах, че собственикът му е починал малко преди Нова Година и навярно оттогава е безпризорно. Бих го прибрал, но имам шест мъжки кучета от едри породи и няма как...
Публикувано: 29 March 2013 - 02:36 PM
Акико е още в Богров вече 5-ти месец и както вървят нещата може да си остане там за постоянно...... Изолиран е в отделна клетка, защото се бие с други кучета (като всяка акита) и много, много тъжен.....Върви величествено на повод, явно е обучаван на това, има изградени хигиенни навици.
Акико не е харесван от желаещите поситители за осиновяване - познайте защо? Защото не позволява да бъде погален от никой - никой човек не желае да допусне до себе си.....Не е агресивен към хора, просто не им вярва! А и ние хората явно забравяме, че любовта е нещо специално, тя е магия, но понякога за любовта трябва и да се воюва, трябва и да бъде спечелена. Затова на всички, които са се отказали от него искам да кажа АКИТА Е СПЕЦИАЛНО КУЧЕ, ГОРДО И ЛОЯЛНО СЪЩЕСТВО! ЩЕ ВИ СЕ ДОВЕРИ ТОГАВА КОГАТО ВИ УСЕТИ, ЧЕ СТЕ ГО ЗАСЛУЖИЛИ. ПОРОДАТА АКИТА НЕ Е ЗА ХОРА, КОИТО СЕ ОТКАЗВАТ ТОЛКОВА ЛЕСНО ОТ КАКВОТО И ДА Е.....ТЯ Е ГОРД ВОЙН, КАКТО ЗА ЛИДЕРСТВО КЪМ СЕБЕПОДОБНИ, ТАКА ВОЮВА И ЗА ЛЮБОВТА СИ.....

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 29 March 2013 - 06:22 PM
Петя Кръстева, в 29 March 2013 - 01:36 PM, написа:
Акико е още в Богров вече 5-ти месец и както вървят нещата може да си остане там за постоянно...... Изолиран е в отделна клетка, защото се бие с други кучета (като всяка акита) и много, много тъжен.....Върви величествено на повод, явно е обучаван на това, има изградени хигиенни навици.
Акико не е харесван от желаещите поситители за осиновяване - познайте защо? Защото не позволява да бъде погален от никой - никой човек не желае да допусне до себе си.....Не е агресивен към хора, просто не им вярва! А и ние хората явно забравяме, че любовта е нещо специално, тя е магия, но понякога за любовта трябва и да се воюва, трябва и да бъде спечелена. Затова на всички, които са се отказали от него искам да кажа АКИТА Е СПЕЦИАЛНО КУЧЕ, ГОРДО И ЛОЯЛНО СЪЩЕСТВО! ЩЕ ВИ СЕ ДОВЕРИ ТОГАВА КОГАТО ВИ УСЕТИ, ЧЕ СТЕ ГО ЗАСЛУЖИЛИ. ПОРОДАТА АКИТА НЕ Е ЗА ХОРА, КОИТО СЕ ОТКАЗВАТ ТОЛКОВА ЛЕСНО ОТ КАКВОТО И ДА Е.....ТЯ Е ГОРД ВОЙН, КАКТО ЗА ЛИДЕРСТВО КЪМ СЕБЕПОДОБНИ, ТАКА ВОЮВА И ЗА ЛЮБОВТА СИ.....
Само да добавя, че Акико не е мое развъждане, а от развъдчика, който е произвел моята Буена, и който съща почина преди 7 години. Стопанинът му го обичаше много, но... СЪДБА. Акико никога не е хапал хора, просто сега сигурно е станал недоверчив. Между другото, родословието му е при мен, а кучето е и шампион на България и Сърбия. Дано някой го осинови...
Публикувано: 30 March 2013 - 01:45 PM
XauMaHaTa, в 30 March 2013 - 10:51 AM, написа:
Петя, разбрах, че унгарчето е пристигнало. Кога ще се включат гордите му собственици във форума с повече снимки и инфо.?
Привет!
Нали знаеш повечето се включват в четенето, а не в писането
lilianas, спомена по-горе за криминален филм, който си гледала за СВЕТА НА КУЧКАРИТЕ - сподели ми го

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 30 March 2013 - 11:55 PM

Публикувано: 31 March 2013 - 11:40 AM
simona623, в 30 March 2013 - 09:55 PM, написа:
Благодаря за предложението
Попаднах на едно клипче на бащата на Imari ( Мара -циганчето) и съм удивена от визуалната им прилика с баща си като цвят, маска, излъчване. Само и липсва достолепното мъжкарско излъчване
http://www.youtube.c...h?v=Krx15IospUU

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 01 April 2013 - 01:22 AM
Публикувано: 01 April 2013 - 09:52 AM
ShiBumi_GirL, в 31 March 2013 - 11:22 PM, написа:
Страхотен е!!! Мноооого величествени кучета са
Погледнах му краищата на ушите, които са леко заоблени. Късното лято имах проблеми с нахапване на ушите от мухи на акитите ми, които живеят навън. Нищо не помагаше като обезпаразитяване от тези нахални същества. Интересното е, че двете ми хъскита нямаха този проблем - хапеха само акитите. Имате ли някаква предложения как да ги предпазя?

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 01 April 2013 - 12:49 PM
Публикувано: 02 April 2013 - 10:11 PM
stronger69, в 01 April 2013 - 04:41 PM, написа:
Благодаря ти, не съм го пробвала
Ето малко снимки от днешната ни първа изложба на Мара, Ками и Хачи :wub

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 03 April 2013 - 11:47 PM
Между другото - Петя, много се радвам, че пишеш. Как е Норта, какво стана??? Щом пишеш, или си обнадеждена, или просто намираш утеха в това да пишеш... И ТЕ ПОЗДРАВЯВАМ С ПЪРВАТА ТИ ИЗЛОЖБА!!! КУЧЕТАТА ИЗГЛЕЖДАТ ПРЕВЪЗХОДНО!!! НО ТЕ СА СИ МИ СЛАБОСТ, ОСОБЕНО КАМИ!!!
В интерес на истината май беше "От местопрестъплението: Ню Йорк" сериала, но не помня коя точно серия. Сигурно от по-раншните, че май го гледах в късните часове... Със сигурност НЕ Е КАСЪЛ!!! И както ти самата споменаваш, може би не е необходимо да го гледаш, имала си допир с тези среди...нямаш нужда от онагледяване, за разлика от нас!
Хачи е добре, в момента не се скубе неистово, но не иска да се разхожда когато вали...не понася дъжда... другата седмица ще му давам хапчетата за вътрешно обезпаразитяване, но с какво се сблъсках за първи път:
През януари, след операцията и антибиотиците, естествено ни закъсня годишната ваксина и вътрешното обезпаразитяване. По принцип за тези инжекции си го водя при Боби Велев - неговия доктор. Този път физически не можех да присъствам, и в един момент се сещам, след 2-дневно разстройство, че това животно има нужда от вътрешно обезпаразитяване ОТНОВО.
БЛАГОДАРЯ НА ТАКИВА ДОКТОРИ БЕЗМЕРНО!!! А ако някой успее да ме насочи към кучешки доктор, специалист по ушите, ще съм му благодарна!!! Досега нищо не даде резултат!!! Продължаваме да имаме черно-кафяв секрет, НЕ ОБИЛЕН, но достатъчен, и то специално от дясното (клепналото) ухо!

Публикувано: 04 April 2013 - 12:07 AM
При най-младото ми куче даже това беше причина да не може да вдигне едното ухо.
Успех

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 04 April 2013 - 02:29 PM
Лили, не пиша за Норта, защото не е порода акита, пък и да не досаждам
Реших , обаче да продължа лечението и с хранителни добавки и витамини, които и слагам инжекционно. Напоследък е доста по-активна, има апетит започна да си възвръща килограмите, което ми дава някаква надежда.
Как ли е Кили на BAYO?
Относно ушите на Хачи е добре да се установи каква е причината за този секрет. Вземете му секрет за изследване иначе се работи на "сляпо".
Благодаря за поздравленията от изложбата
Скоро случайно върнах темата по-назад във времето и установих, че за изминалите две години /които са нищо време/ за развъдна дейност за породата акита е направена една голяма стъпка напред, за което и аз имам не малка заслуга, колкото и нескромно да звучи
И само да добавя - на изложбата участваха две големи акити от Русия и Rammar от Хачимантай, които е много красива акита
Поздрави

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 04 April 2013 - 09:07 PM
За Кили знам само това, което майка ми ми споменава понякога, докато си пишем във Фейсбук. Това е от днеска:
Цитат

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

Вход

Горе
Цитиране +