Здравейте,
Лили, не пиша за Норта, защото не е порода акита, пък и да не досаждам

Както преди време споменах в пост до BAYO Норта е с много тежка анемия. Лекуващия и лекар ме изпрати при негов колега д-р Кирилов от "Добро хрумване", за повторна диагноза. Неговата беше левкимия! Причините за това състояние са все още неизвестни - такава тежка анемия се причинява от отравяне с токсични вещества и минерали, кръвозагуба, бактериална инфекция предизвикана от кърлежи и нещо, което не знаех до този момент консумацията на лук и чесън може да предизвика също апластична анемия. Апластичната анемия е болестно състояние в резултат на което костният мозък не произвежда червени кръвни телца. На Норта и се направи кръвопреливане, като кръводарител стана немската овчарка Чавдар, която е изоставена и се отглежда в клиниката. Не знам дали знаете, но при кучетата има около 14 кръвни групи и кръвопреливането е много рисковано. Повторните изследвания на всички вътрешни органи според лекарите от "Добро хрумване" не дават основание да се мисли за левкимия. Въпреки всичко личният лекар на Норта д-р Румен Стоянов продължава да поддържа неговата си диагноза с предложение да бъде приспана. Много е гадно, защото тя е много специално куче за цялото семейство. На мен се падна тежката задача да подготвя децата /които отдавна не са деца/ за най-лошото....
Реших , обаче да продължа лечението и с хранителни добавки и витамини, които и слагам инжекционно. Напоследък е доста по-активна, има апетит започна да си възвръща килограмите, което ми дава някаква надежда.
Как ли е Кили на BAYO?
Относно ушите на Хачи е добре да се установи каква е причината за този секрет. Вземете му секрет за изследване иначе се работи на "сляпо".
Благодаря за поздравленията от изложбата

Участвахме с 4 кучета две от които бяха в клас подрастващи. Естествено не се се справихме блестящо - кучетата са ни още много млади, пък и характера име е един....

Бъркането в устата и пипането на тестисите от съдията беше фатално за тяхното послушание и заставане в стойка

Ками и Хачи са кучета, които се гледат в домашна среда в контакт с други кучета за да са социализирани, въпреки всичко са много недоверчиви към непознати. Определено има какво да се желае и тепърва има още какво да се учи. Нищо не става от раз - за всичко си има време и място. Политиката но моят развъдник е да има кучета и за българският пазар, както имаме кучета, които са и с чиста японска кръв, но са още малки за представяне

Тепърва ще се прави и нов внос, докато не се постигне това качество, което искам

Имам наблюдения върху работата на много развъдни навън - знам за какво става въпрос
Скоро случайно върнах темата по-назад във времето и установих, че за изминалите две години /които са нищо време/ за развъдна дейност за породата акита е направена една голяма стъпка напред, за което и аз имам не малка заслуга, колкото и нескромно да звучи
И само да добавя - на изложбата участваха две големи акити от Русия и Rammar от Хачимантай, които е много красива акита

Наистина е добре такъв развъдник като Хачимантай да е на територията на БГ, защото колкото и голяма да е летвата, която те са поставили в развъждането на акити е добре да се знае, че качеството има и своята цена
Поздрави