Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3361 Потребителят е офлайн   akitaface2 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2013 - 03:01 PM

Петя откъде ви хрумна да пуснете детето с кучето което се справи доста добре

#3362 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2013 - 06:05 PM

Показване на мнениетоakitaface2, в 05 April 2013 - 01:01 PM, написа:

Здравейте,
не знам с кой си пиша, но понеже съм откровенна :ab_041: а и всички с които контактувам във форума и извън него ме харесват такава ще ви отговоря : Това дете от сега се обучава за хандлер на развъдника. Преди време на хендлерите от Пловдив им беше забранено да извеждат моите кучета, сега не знам дали е така и не ме интересува :ab_041:
Момчето, което е на 13 години се казва Емо и е страхотен :wub:

Емо, знам че четеш всичко тук, затова искам да знаеш, че много вярвам и разчитам на теб! Дори и ме плюят от време на време, както ми каза, че си чел трабва да си сигурен, че рано или късно ще станем много добри :ba_025: Може да не сме се представили блестящо, но всичко това е опит, който ще ни е необходим за бъдеще :smile: Не забравай, че най-добрите кучета ни са подрастващи все пак :ab_041:

Обещах на Емо да го запиша на курс за хендлер, затова моля насочете ме къде да го запиша. Изискването ми е да е в София :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3363 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2013 - 07:16 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 04 April 2013 - 07:07 PM, написа:

Привет Качена снимка Чета ви редовно, въпреки че не пиша често. Петя, много се радвам за твоите кучета. Изключително красиви са и повярвай ми, ако си бях в България, със сигурност на 100% щях да си взема от теб куче, за да е другарче на Кили, защото според мен, той е самотен от към животински мигове. Не се среща с други животни, брат ми го разхожда, макар и не редовно, но пък двора е голям и всеки ден се разхожда в него с часове (понякога и цял ден).
За Кили знам само това, което майка ми ми споменава понякога, докато си пишем във Фейсбук. Това е от днеска:

Цитат

Kilito e dobre,lapka si igra e si,,,e sega ne moga da go puskam zaradi remonta ama si se kroti v ku6tata! Pie si antibiotika, sled 2 sedmici kato mu svur6i ima o6te 2 injekcii i pak isledvaniq

BAYO, радвам се, че Кили е добре и се възтановява :af_089: Моята Норта също ще справя добре, вече се боричка с Имара-Мара :ab_041:
Ако си идваш скоро не забравяй да се обадиш, имам едни добри витамини, които взех на моите - искам да му подаря и на него една опаковка, или нека майка ти да ми се обади да и ги изпратя.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3364 Потребителят е офлайн   Emo24 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 April 2013 - 08:05 PM

Благодаря ти Петя,
Мерси за това което мислиш за мен много здраве на всички акити от форума

#3365 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2013 - 08:51 PM

Благодаря и аз, Петя. Ще се чуем с майка и ще видим какво ще стане.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3366 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2013 - 10:29 PM

Здравейте!!! Страшно се радвам, че Кили е добре!!! Той толкова прилича на моя Хачи, пък са и от един развъдник... Дай боже нещата да са Окей, и да му се радваме на все още повече прекрасни клипчета и снимки!
Пете, аз всъщност, не съм разгледала снимките от изложбата детайлно, щот гледах само кучетата...не знаех че имаш такъв водач...Емо, да си жив и здрав! Ако искаш, мога да ти връча моя Хачи за следващата изложба. Е, ще го пишем сърбин, няма да е българин, ама кво от това...Ще имаш възможност да водиш един изключително агресивен и добросъвестен в същото време пес... :ab_041:
Петя, адски се радвам за Норта!!! Тя е душата на семейството, първо куче, нормално е реакциите да са такива! Но страшно много се радвам, че се освества!!! Дай Боже!!! Или по-скоро - Дай Ветеринарю!!!! :dh_188::ba_025:
Деси, благодаря за съвета! Наистина ще се възползвам! Само че на Хачи вече му ПИСНАХА безкрайните бърканици в ушите и той трудно дава да го преглеждат, а пък след операцията на крака е почти невъзможно...И понеже и ние в къщи го налягахме с мехлемите, е вервай ми, съвсем се е ПРИТЕСНИЛ!!! :ab_041:
И да ви кажа - днес сутринта отново се сби и се опита да изяде един шар-пей... Слава богу, че със стопанина му се познаваме, и слава богу, че стана изненадващо, а не в реда на разходката...Иначе шар-пея си беше заминал... И това мойто ми ръмжииии, не че не ми е ръмжал винаги, като му се скарам... Не знам защо е това. Винаги ръмжи, като му се скарам, все едно ми казва - "Гледай си работата! Не ми дръж тон!" И ме подлудява... Иначе се счупва да ми се радва, аз съм единствената, която счита за Луна-парк, тоест играем заедно, слуша ме безпрекословно, когато реша да бъда идиот, защото усеща че в този момент аз съм му водач. Но в ситуациите на улицата се панирам и направо изфирясвам... Страхувам се за другите кучета и за другите хора...и той ме усеща...:dh_188: Не че не мога да го контролирам...напротив, може би той усеща че аз най-добре го контролирам и това не му понася...божеее, досадих ви с тия глупости! Както и да е - чувството за вина в акитата обаче е безпрекословно! Днес без да го ударя, без да го смъмря, осъзна че е виновен и не си потърси храна след разходката сутринта. Ската се като партизанин в хола и не ме е закачал за нищо...:rc_036:

И това "Добро хрумване" всъщност е на 700 метра от в къщи...и е странично от маршрута ни за разходка...как не съм го разбрала, по дяволите...:eg_033: Ядосвам се сама на себе си, явно не търся правилните източници за информация и лечение... Аве, не съм се вторачила толкоз, затова... :ae_085: Божее, ако не е тоз брояч в подписа ми, никога нямаше точно да помня на колко ми е жувотното...АМА ВСЕ ПАК Е ЖИВОТНО! Е ТОВА НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ИНАЧЕ ИМА РИСК ДА СЕ ОБЪРНЕМ НА ИДИОТИ!!:wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3367 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2013 - 11:07 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 29 March 2013 - 02:36 PM, написа:

Акико е още в Боров, намерен е по сигнал на жена за скитаща акита близо до училището в кв."Младост"4. Не се знае от колко време е скитал, защото не е позволил дори да бъде погален. Акико просто е чакал стопанина си на мястото, където е разхождан най-често. Трябвало е да бъде упоен от Екоравновесие за да бъде хванат. След издирването на развъдника от който произхожда и стопанина му се разбира, че е безпризорен, защото неговия човек е починал........

Акико е още в Богров вече 5-ти месец и както вървят нещата може да си остане там за постоянно...... Изолиран е в отделна клетка, защото се бие с други кучета (като всяка акита) и много, много тъжен.....Върви величествено на повод, явно е обучаван на това, има изградени хигиенни навици.
Акико не е харесван от желаещите поситители за осиновяване - познайте защо? Защото не позволява да бъде погален от никой - никой човек не желае да допусне до себе си.....Не е агресивен към хора, просто не им вярва! А и ние хората явно забравяме, че любовта е нещо специално, тя е магия, но понякога за любовта трябва и да се воюва, трябва и да бъде спечелена. Затова на всички, които са се отказали от него искам да кажа АКИТА Е СПЕЦИАЛНО КУЧЕ, ГОРДО И ЛОЯЛНО СЪЩЕСТВО! ЩЕ ВИ СЕ ДОВЕРИ ТОГАВА КОГАТО ВИ УСЕТИ, ЧЕ СТЕ ГО ЗАСЛУЖИЛИ. ПОРОДАТА АКИТА НЕ Е ЗА ХОРА, КОИТО СЕ ОТКАЗВАТ ТОЛКОВА ЛЕСНО ОТ КАКВОТО И ДА Е.....ТЯ Е ГОРД ВОЙН, КАКТО ЗА ЛИДЕРСТВО КЪМ СЕБЕПОДОБНИ, ТАКА ВОЮВА И ЗА ЛЮБОВТА СИ.....

Прикачен файл AMERIKANSKA AKITA.jpg

В предишните постинги става въпрос за Американска акита, доколкото виждам по снимката това е ЯПОНКА!!! Или не говорим за едно и също куче, или някой друг дава грешна информация! Всъщност аз считам, че Японската акита е същество, чиито качества се цитират по-горе, ако е "американска акита" както твърди Самурай-Бродник, то не виждам връзката с това животно ВЪОБЩЕ!!!:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3368 Потребителят е офлайн   Emo24 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2013 - 12:50 PM

Благодаря ти Лили ,но незнам как ще стане въобще какъв е този твоя Хачи. :ab_041:

#3369 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2013 - 01:12 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 05 April 2013 - 05:05 PM, написа:

Показване на мнениетоakitaface2, в 05 April 2013 - 01:01 PM, написа:

Здравейте,
не знам с кой си пиша, но понеже съм откровенна :ab_041: а и всички с които контактувам във форума и извън него ме харесват такава ще ви отговоря : Това дете от сега се обучава за хандлер на развъдника. Преди време на хендлерите от Пловдив им беше забранено да извеждат моите кучета, сега не знам дали е така и не ме интересува :ab_041:
Момчето, което е на 13 години се казва Емо и е страхотен :wub:

Емо, знам че четеш всичко тук, затова искам да знаеш, че много вярвам и разчитам на теб! Дори и ме плюят от време на време, както ми каза, че си чел трабва да си сигурен, че рано или късно ще станем много добри :ba_025: Може да не сме се представили блестящо, но всичко това е опит, който ще ни е необходим за бъдеще :smile: Не забравай, че най-добрите кучета ни са подрастващи все пак :ab_041:

Обещах на Емо да го запиша на курс за хендлер, затова моля насочете ме къде да го запиша. Изискването ми е да е в София :smile:

Петя,може би тук ще можеш да обучиш бъдещият си хендлер :)
http://www.facebook....B0/213911240259
Успех
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3370 Потребителят е офлайн   akitaface2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2013 - 07:46 PM

Петя видях, че Емо е страхотен той се справи отлично мисля ,че му е за пръв път, но ме извини ако се бъркам мисля че той и вашите кучета ще се справят отлично за нататък. Много успех желая на теб и усобено на младия ви хендлер. Вие сте супер намерихте си хендлер който ще стане страхотен. Аз ви гледах на живо бях в залата. :re_037: :re_037: :re_037: :re_037: :re_037: :re_037: :af_089: :db_046:

#3371 Потребителят е офлайн   Emo24 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2013 - 09:24 PM

Има ли някой който чете

#3372 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 12:20 PM

Здравейте,

akitaface2 благодаря за пожеленията :smile: Относно хендлерството наблюденията са ми, че едни от най-добрите световни развъдчици не използват професионален хендлар за представяне на кучетата си. Не знам кое по-правилно :smile: Хачимантай например не работят само с един хендлер, а ги редуват. Така пък кучето свиква с различни хора и няма проблем при представяне, защото акитите са тежки кучета. На мен много ми се иска да изведа сега Кирей, защото е във върховна форма за представяне, но ме страх да не нападне някое мъжко куче на изложбата и да не мога да го удържа, защото е много здрав :ab_041: Показване на зъбите с него няма да има проблем, но тази негова доминатност и желание да се показава какъв мъж е :ab_041: му е в повече. Иначе сме голяма любов :wub:

Ето малко снимки за представянето на кучетата от самите селекционери - тук няма ограничение за пол и възраст. Дядото кореец е над 80 годишен. Имам предложение с тези линия техни кучета с акихо регистрация да бъде заплодена Имари - само да е жива и здрава красавицата ми :ha_081:

Прикачена снимка Прикачена снимка

За тези от вас, които харесват тигрите искам да споделя, че има две такива топ-кучета селектирани в Япония, които масово развъдчиците смесват техни линий. Резултата е високо качествена тигрова акита! Едното куче е на Имари баща и, другото куче съвсем наскоро се внесе от Япония в един от най-добрите развъдници не само в Испания. Направи ми впечетление, че кучето вече не е толкова младо, но има няколко години за активно развъждане. От тези две линия освен, че излизат много красиви кучета, но е селектиран както характера, така и здравословното състояние на кучето. За такава добра селекция парите са без никакво значение, стига да ги имаш :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3373 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 12:26 PM

Лили, кучето което е в Богров е американска акита, не японска. Това, което пише Самурай-бродник е истина! Предполагам кучето е от неговият развъдник.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3374 Потребителят е офлайн   face to face Икона

Публикувано: 07 April 2013 - 01:23 PM

Петя, какво имаш предвид с това за професионалния хендлинг последно Емо ще завърши ли курсовете за хендлер или ще си остане като не дипломиран хендлер.

#3375 Потребителят е офлайн   akitaface2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 01:32 PM

Тези кучета са страхотни, но за Емо какво да разбираме.

#3376 Потребителят е офлайн   akitaface2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 01:45 PM

та каккво дда разбираме за Емо

#3377 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 03:05 PM

Показване на мнениетоface to face, в 07 April 2013 - 11:23 AM, написа:

Петя, какво имаш предвид с това за професионалния хендлинг последно Емо ще завърши ли курсовете за хендлер или ще си остане като не дипломиран хендлер.

Eмо задължително ще изкара професионалните курсове. Отдава му се много добре, кучетата го слушат и се справя с лекота :smile: Една такава особена, спокойна лекота, която трябва да я имаш отвътре - той я има! Освен това излъчва спокойствие, което се отразява не само на кучетата, но така въздейства и на хората. Ако е постоянен, упорит и наистина иска да се занимава с такава дейност му предричам блестяща кариера. От него зависи :smile:

Това, което ви написах по-горе беше само пример на това как работят другите. Ние не искаме да копираме никой, ще търсим работещият вариант. За сега само опитваме :smile: и бъркаме :ab_041: но това е част от развитието :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3378 Потребителят е офлайн   akitaface2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 03:22 PM

Значи ще ги изкара и как разбра че м с е отдава

#3379 Потребителят е офлайн   akitaface2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 03:58 PM

Как разбра че му се отдава и откъде го има тва спокойствие

#3380 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 04:14 PM

Показване на мнениетоakitaface2, в 07 April 2013 - 01:58 PM, написа:

Как разбра че му се отдава и откъде го има тва спокойствие

Тъй като вие сте ме видяли на изложбата, не аз вас - сте наясно, че все пак съм жена с не малък житейски опит :md_064: Не една битка съм водила в живота, като някои от тях ( не всички ):smile: съм печелила :ab_041: Пък и съм зодия "везна" имам усет за доброто и красивото :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171