Мдаа, факт НЕОСПОРИМ!!! Колкото по-дребни, толкова по-вредни за другите кучета!!! Не казвам, че са опасни за наште, ама ние сме опасни за тях, и колкото и да го обяснявам - все тая...Има си дебили, дето са решили, че така ще си разхождат животните. Има един младеж около нас, дето "пасе" един лабрадор и ела да видиш аз как се чувствам с тоя - моя ловец като го надуши и го погне...Ама "контрол" му е приказката...и част от този контрол е "повода"....

Мдаа, винаги нашите кучета ще са виновни, защото когато кучетата са вързани чувстват СИЛА и подкрепа от водача си. И стават "всемогъщи" и се опитват да завладеят света.
Когато моя Хачи тръшна едно "ши-тцу", една бабичка, дето си садеше градината ме попита: Ама вие защо не го водите вашето куче с намордник, като е толкова зло?" И аз й казах: Ами защото ако това кученце (ши-тцуто) беше на каишка, този проблем, госпожо, никога НЯМАШЕ ДА ВЪЗНИКНЕ!
А пък по-едричките, като лабрадор и голдън-ретривър, те нали са шампионски и безкрайно добродушни породи, за тях не се държи сметка какво се случва.
Само искам да ви кажа, че по време на нашата случка в 23 часа в градинката беше пълен мрак...няма лампи, няма как да отчетеш нещата и да се намесиш, не го казвам в мое оправдание, защото няма за какво да се оправдавам, но изведнъж се нахвърли това животно, и аз само гледах да спася моето. Съжалих за едно-единствено нещо. Преди да излезем, мъжът ми беше сложил шиповете "навън", аз ги обърнах навътре, защото иначе не мога да контролирам кучето, колкото и да ми се иска, по време на инцидент. И съжалих, че не ги бях оставила така....Онова щеше много бързо да оттегли атаката. В интерес на истината в един даден момент просто "пуснах" Хачи да се справя, защото само му причинявах болка и го възпирах, а онова изродище напираше... Не се гордея с това, но мисля, че постъпих правилно.