Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3721 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 August 2013 - 02:53 PM

Знам, че тук НЯМА СМИСЪЛ да ви казвам да си водите кучетата на каишка (тоест на повод), но ще бъда благодарна, ако всеки от вас разпространи на всички свои приятели и познати, собственици на кучета, ПРАВИЛОТО от Столичната наредба, че ВСЯКО куче трябва да бъде на повод по време на разходката си...а не само да ме питат защо АЗ не съм му сложила намордник, след като ВСИЧКИ ТЕ СИ ПУСКАТ КУЧЕТАТА КАТО ОВЦИ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО ПОСЛУШНИ СА!!!:rc_036:И после АЗ и МОЕТО КУЧЕ да сме виновни, че той изял нечие животно! Сори, ама за това са ПРАВИЛНИЦИТЕ И НАРЕДБИТЕ!!! ДА се четат и ДА се упражняват!!! Ама НЯМА КОНТРОЛ В ТАЯ Ш...АНА ДЪРЖАВА за всички, които си ПАСАТ кучетата...:eg_033:И най-вече - НЯМА ГЛОБИ! Щот на българина бръкнеш ли му в джоба се научава да спазва правилника, ако няма съвест КАТО МОЯТА!!!!

И да не забравяме, че въпреки породата и нрава, между едно вързано и едно отвързано куче ВИНАГИ възниква конфликт!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3722 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 August 2013 - 03:02 PM

Цитат

И после АЗ и МОЕТО КУЧЕ да сме виновни, че той изял нечие животно!

Боже колко нерви съм строшила с такива индивиди с пуснати кучета,че и до бой се е стигало щото нали те моите са зверове на каишка ,а другите свободно пуснати каква работа имат да се врат отгоре ни :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3723 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 03:24 PM

Мдаа, факт НЕОСПОРИМ!!! Колкото по-дребни, толкова по-вредни за другите кучета!!! Не казвам, че са опасни за наште, ама ние сме опасни за тях, и колкото и да го обяснявам - все тая...Има си дебили, дето са решили, че така ще си разхождат животните. Има един младеж около нас, дето "пасе" един лабрадор и ела да видиш аз как се чувствам с тоя - моя ловец като го надуши и го погне...Ама "контрол" му е приказката...и част от този контрол е "повода"....:rc_036:Мдаа, винаги нашите кучета ще са виновни, защото когато кучетата са вързани чувстват СИЛА и подкрепа от водача си. И стават "всемогъщи" и се опитват да завладеят света.
Когато моя Хачи тръшна едно "ши-тцу", една бабичка, дето си садеше градината ме попита: Ама вие защо не го водите вашето куче с намордник, като е толкова зло?" И аз й казах: Ами защото ако това кученце (ши-тцуто) беше на каишка, този проблем, госпожо, никога НЯМАШЕ ДА ВЪЗНИКНЕ!
А пък по-едричките, като лабрадор и голдън-ретривър, те нали са шампионски и безкрайно добродушни породи, за тях не се държи сметка какво се случва.
Само искам да ви кажа, че по време на нашата случка в 23 часа в градинката беше пълен мрак...няма лампи, няма как да отчетеш нещата и да се намесиш, не го казвам в мое оправдание, защото няма за какво да се оправдавам, но изведнъж се нахвърли това животно, и аз само гледах да спася моето. Съжалих за едно-единствено нещо. Преди да излезем, мъжът ми беше сложил шиповете "навън", аз ги обърнах навътре, защото иначе не мога да контролирам кучето, колкото и да ми се иска, по време на инцидент. И съжалих, че не ги бях оставила така....Онова щеше много бързо да оттегли атаката. В интерес на истината в един даден момент просто "пуснах" Хачи да се справя, защото само му причинявах болка и го възпирах, а онова изродище напираше... Не се гордея с това, но мисля, че постъпих правилно.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3724 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 03:27 PM

Момичета, предполагам, че става въпрос за райони, в които не е позволено кучето да бъде свободно пуснато?
User's Signature

Качена снимка

#3725 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 03:32 PM

Показване на мнениетоgrima, в 07 August 2013 - 03:27 PM, написа:

Момичета, предполагам, че става въпрос за райони, в които не е позволено кучето да бъде свободно пуснато?

Не знаех, че има "райони" в които това е позволено. Поне в София,де. Осветли ни.Благодаря!
Цитирам наредбата:
Чл. 5. (1) При присъствие на животно домашен любимец на обществено място собственикът е длъжен:
1. Да не оставя животното домашен любимец без надзор и да осигурява постоянен и непосредствен контрол върху поведението му.
2. Да не допуска контакт на потенциално болно, опасно или отровно животно домашен любимец с други животни и хора.
3. Да не използва животното домашен любимец за комерсиални цели - просия, фотография, игри на късмета, хазарт, платени демонстрации на дресура и др.
4. Да носи със себе си регистрационните документи - ветеринарномедицински паспорт за бозайниците, а за кучетата и идентификационен медальон.
5. Да почисти мястото след дефекация на животното домашен любимец.
(2) Забранено е разхождането на животни:
1. На територията на детски градини и училища.
2. На територията на здравни заведения.
3. На територията на детски площадки.
4. На територията на градските паркове и градини за времето от 9,00 до 18,00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района.
(3) Собственикът на куче е длъжен:
1. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно.

2. Да не подтиква към нападение кучето срещу хора и животни, освен в условията на неизбежна самоотбрана.
3. При пътуване със средствата на обществения транспорт да води кучето на къс повод и с намордник или в транспортен кафез.

А "ако е агресивно" се решава от друг член на наредбата и правилника. Тоест: ВСЕКИ СОБСТВЕНИК НА КУЧЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ГО ВОДИ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ САМО НА ПОВОД!

User's Signature

Качена снимка

#3726 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 03:45 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 07 August 2013 - 03:32 PM, написа:

Не знаех, че има "райони" в които това е позволено. Поне в София,де. Осветли ни.Благодаря!
Цитирам наредбата:
Чл. 5. (1) При присъствие на животно домашен любимец на обществено място собственикът е длъжен:
1. Да не оставя животното домашен любимец без надзор и да осигурява постоянен и непосредствен контрол върху поведението му.
2. Да не допуска контакт на потенциално болно, опасно или отровно животно домашен любимец с други животни и хора.
3. Да не използва животното домашен любимец за комерсиални цели - просия, фотография, игри на късмета, хазарт, платени демонстрации на дресура и др.
4. Да носи със себе си регистрационните документи - ветеринарномедицински паспорт за бозайниците, а за кучетата и идентификационен медальон.
4. На територията на градските паркове и градини за времето от 9,00 до 18,00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района.
1. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно.

2. Да не подтиква към нападение кучето срещу хора и животни, освен в условията на неизбежна самоотбрана.
3. При пътуване със средствата на обществения транспорт да води кучето на къс повод и с намордник или в транспортен кафез.

Ето тук например можеш да видиш Заповедта на кмета на район Изгрев (СОФИЯ), в която има ясно определени райони (места, алеи, пътеки), където е разрешено свободното разхождане на домашни кучета. :ba_025:
Всеки само може да провери ето тук дали в неговия район има обособени такива места.
User's Signature

Качена снимка

#3727 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 03:56 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 07 August 2013 - 12:53 PM, написа:

Знам, че тук НЯМА СМИСЪЛ да ви казвам да си водите кучетата на каишка (тоест на повод), но ще бъда благодарна, ако всеки от вас разпространи на всички свои приятели и познати, собственици на кучета, ПРАВИЛОТО от Столичната наредба, че ВСЯКО куче трябва да бъде на повод по време на разходката си...а не само да ме питат защо АЗ не съм му сложила намордник, след като ВСИЧКИ ТЕ СИ ПУСКАТ КУЧЕТАТА КАТО ОВЦИ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО ПОСЛУШНИ СА!!!:rc_036:И после АЗ и МОЕТО КУЧЕ да сме виновни, че той изял нечие животно! Сори, ама за това са ПРАВИЛНИЦИТЕ И НАРЕДБИТЕ!!! ДА се четат и ДА се упражняват!!! Ама НЯМА КОНТРОЛ В ТАЯ Ш...АНА ДЪРЖАВА за всички, които си ПАСАТ кучетата...:eg_033:И най-вече - НЯМА ГЛОБИ! Щот на българина бръкнеш ли му в джоба се научава да спазва правилника, ако няма съвест КАТО МОЯТА!!!!

И да не забравяме, че въпреки породата и нрава, между едно вързано и едно отвързано куче ВИНАГИ възниква конфликт!!!

То закони има, но проблема е, че не се спазват. Освен това някъде нишката се къса и самите институции изпадат в комични ситуации! Нали преди време ви писах, че ми идваха на проверка за кучетата от БАБХ - кучетата са регистрирани по чл. 174, ваксинирани, чипирани, имат необходимата територия за отглеждане....да, ама чиповете не са регистирирани в системата на БАБХ. До скоро тази система за регистариция не работеше, т.е. просто сме длъжни да слагаме чипове, но всичко увисва във въздуха. Кой трябва да има достъп и да прави тази регистрация? Вет. лекари? Да, ама ми отговориха - "няма да ги направим, защото не ни се плаща за това" Това беше до преди няколко месеца....
Ето малко информация : http://www.babh.gove...sumer-pets.html
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3728 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 04:03 PM

Показване на мнениетоgrima, в 07 August 2013 - 03:45 PM, написа:

Цитирам наредбата:

Ето тук например можеш да видиш Заповедта на кмета на район Изгрев (СОФИЯ), в която има ясно определени райони (места, алеи, пътеки), където е разрешено свободното разхождане на домашни кучета. :ba_025:
Всеки само може да провери ето тук дали в неговия район има обособени такива места.

НИКЪДЕ В ЗАПОВЕДТА НЕ Е КАЗАНО ЧЕ Е ПОЗВОЛЕНО "ПУСКАНЕТО" НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ! Не знам защо някой тълкува "РАЗХОЖДАНЕ" като "ПУСКАНЕ"!!! И не считай, че след като има такъв текст в заповедта на кмета на "Изгрев" , го има навсякъде. АМИ НЯМА ГО!!!
User's Signature

Качена снимка

#3729 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 04:07 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 07 August 2013 - 03:56 PM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 07 August 2013 - 12:53 PM, написа:

То закони има, но проблема е, че не се спазват. Освен това някъде нишката се къса и самите институции изпадат в комични ситуации! Нали преди време ви писах, че ми идваха на проверка за кучетата от БАБХ - кучетата са регистрирани по чл. 174, ваксинирани, чипирани, имат необходимата територия за отглеждане....да, ама чиповете не са регистирирани в системата на БАБХ. До скоро тази система за регистариция не работеше, т.е. просто сме длъжни да слагаме чипове, но всичко увисва във въздуха. Кой трябва да има достъп и да прави тази регистрация? Вет. лекари? Да, ама ми отговориха - "няма да ги направим, защото не ни се плаща за това" Това беше до преди няколко месеца....
Ето малко информация : http://www.babh.gove...sumer-pets.html

ЕДИНСТВЕНИЯТ ФАКТ в случая е ЧЕ НЕ СЕ СПАЗВАТ! Това е. Ама на българина не мож му надделееш - той е най-великия и винаги знае какво да прави, той Правила не спазва...ето затова трябва да му се бръкне в джоба!!! За простостията му и за великото му самомнение!!!!
А относно чиповете - в качествените ветеринарни клиники регистрират кучетата по чип. След това - нямаш проблем при казването само на име - като при телефонните оператори и всичко останало. Излизат данните без проблем, стига клиниката да има компютър и регистрация където трябва. Но иначе с чип - без чип - няма значение за кучето. Ако се затрие - върви го търси по общински път, права си!! Остават ни само принтерите и саморъчно написаните обяви!:rc_036:И извинявай, не прочетох, че става въпрос за храни и БАБХ, но там няма какво да очакваш в това отношение. Те за НАС не се грижат, та камо ли за любимците ни!!! И ПАК НЕ ВИДЯХ НИКОЙ И НИЩО ПО ОТНОШЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА И ДАНЪЦИТЕ! ОСОБЕНО ПО ОТНОШЕНИЕ ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ!!!
User's Signature

Качена снимка

#3730 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 05:23 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 07 August 2013 - 04:03 PM, написа:

Показване на мнениетоgrima, в 07 August 2013 - 03:45 PM, написа:

Цитирам наредбата:

НИКЪДЕ В ЗАПОВЕДТА НЕ Е КАЗАНО ЧЕ Е ПОЗВОЛЕНО "ПУСКАНЕТО" НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ! Не знам защо някой тълкува "РАЗХОЖДАНЕ" като "ПУСКАНЕ"!!! И не считай, че след като има такъв текст в заповедта на кмета на "Изгрев" , го има навсякъде. АМИ НЯМА ГО!!!

lilianas, явно не си прочела целия текст на документа.
Погледни точка 4 от заповедта, там са определени местата за "свободно пускане на домашни кучета".
Това е както самата аз писах по-горе за Изгрев (София). Нямам претенции за познание за всички райони в София, затова и пуснах линк, където всеки може да провери за района, който го интересува.
User's Signature

Качена снимка

#3731 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 06:05 PM

Извинявам се за възвишения тон, но в линка, който си пуснала за район Красно село НЯМА СВОБОДНО ПУСКАНЕ НА ДОМАШНИ КУЧЕТА, има РАЗХОЖДАНЕ...а Разхождането предполага Повод! В нашия квартал по наредба Няма допуск за Свободно пускане на домашни любимци! Писала съм жалби до Столична община и ми отговориха същото като в твоя линк - къде мога да си РАЗХОЖДАМ кучето, а не да го пусна...Туйто. Кво повече да кажа? Освен същото като Петя - НЯМА СЪБЛЮДАВАНЕ НА НАРЕДБИТЕ. Пък това, стопаните на кучета да си ги пускат свободно из квартала, като разчитат само на себе си по отношение на командите, явно остава лично тяхно решение. И като всички българи, сте решили, че това е само тяхно решение и тяхно право....Задълженията ги отпиши...то, от тях явно няма смисъл, ако няма финансови глоби. Значи, аз, като собственик на едро куче (не ГОЛЯМО, а ЕДРО), съм длъжна да водя любимеца си на 85 см до 1 м повод (и ако е зъл - с намордник), а другите не са длъжни да правят нищо! Ми просто срамота....независимо има или няма места за свободно пускане. Дори в района на Красно село да имаше такива места (а такива просто НЯМА, както става ясно и от полученото от мен лично писмо от СО), аз моят куч няма да го пусна самостоятелно в момента, просто за да не изяде всички останали...Решението на всеки стопанин е ЛИЧНО, но трябва да съблюдава ПРАВИЛАТА. Това е моето мнение.При това, тази Наредба, лично за мен, е правена от човек, който никога през живота си НЕ Е ИМАЛ КУЧЕ! Разходките в район Красно село, са разрешени САМО И ЕДИНСТВЕНО ПОКРАЙ ГОЛЕМИТЕ БУЛЕВАРДИ. Аз съм писала точно и ясно в писмото си, че става въпрос за СВОБОДНО пускане на кучетата, но ми беше отговорено по този начин, който цитираш. Това е.
User's Signature

Качена снимка

#3732 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 10:21 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 07 August 2013 - 06:05 PM, написа:

Извинявам се за възвишения тон, но в линка, който си пуснала за район Красно село НЯМА СВОБОДНО ПУСКАНЕ НА ДОМАШНИ КУЧЕТА, има РАЗХОЖДАНЕ...а Разхождането предполага Повод! В нашия квартал по наредба Няма допуск за Свободно пускане на домашни любимци! Писала съм жалби до Столична община и ми отговориха същото като в твоя линк - къде мога да си РАЗХОЖДАМ кучето, а не да го пусна...Туйто. Кво повече да кажа? Освен същото като Петя - НЯМА СЪБЛЮДАВАНЕ НА НАРЕДБИТЕ. Пък това, стопаните на кучета да си ги пускат свободно из квартала, като разчитат само на себе си по отношение на командите, явно остава лично тяхно решение. И като всички българи, сте решили, че това е само тяхно решение и тяхно право....Задълженията ги отпиши...то, от тях явно няма смисъл, ако няма финансови глоби. Значи, аз, като собственик на едро куче (не ГОЛЯМО, а ЕДРО), съм длъжна да водя любимеца си на 85 см до 1 м повод (и ако е зъл - с намордник), а другите не са длъжни да правят нищо! Ми просто срамота....независимо има или няма места за свободно пускане. Дори в района на Красно село да имаше такива места (а такива просто НЯМА, както става ясно и от полученото от мен лично писмо от СО), аз моят куч няма да го пусна самостоятелно в момента, просто за да не изяде всички останали...Решението на всеки стопанин е ЛИЧНО, но трябва да съблюдава ПРАВИЛАТА. Това е моето мнение.При това, тази Наредба, лично за мен, е правена от човек, който никога през живота си НЕ Е ИМАЛ КУЧЕ! Разходките в район Красно село, са разрешени САМО И ЕДИНСТВЕНО ПОКРАЙ ГОЛЕМИТЕ БУЛЕВАРДИ. Аз съм писала точно и ясно в писмото си, че става въпрос за СВОБОДНО пускане на кучетата, но ми беше отговорено по този начин, който цитираш. Това е.

lilianas, като не се познаваме лично, как реши пък да ме хвърлиш в кюпа с тези българи (много обичам генерализациите!), дето видиш ли сме били решили, че еди си какво си...???? Не те разбрах, извинявай!
Мога ли да знам вие в кой район на София живеете?
Дадох пример с район, в който кучетата е ПОЗВОЛЕНО в определени райони да бъдат ПУСКАНИ СВОБОДНО! Не съм казала, че генерално навсякъде е така.
Понеже даваш пример с твоето куче и как ти не би го пускала никога свободно дори и да е разрешено, а пък мен поставяш в категорията на другите хора... само да уточня, че имам две кучета - женското (средно на размер, курцхар-подобно) пускаме в район Изгрев на разрешените места свободно да тича, а иначе извеждам на повод; мъжкото куче (голямо на размер, много едро, безпородно да го наречем) винаги е на повод, а ако ходим на места, където има и повече други кучета + намордник, защото той просто не обича особено много нито кучета, нито хора.
Повече от позната ми е картинката, в която аз разхождам кучето си на повод, че даже и с намордник, а свободно пуснато куче идва и започва да обикаля моя, докато стопанина отдалеч ми обяснява, как неговото било добричко.... Много често става търкал, в който разбира се, нашия куч с намордник отнася някой и друг зъб от добричкото свободно пуснато куче...

Та така. Това само като уточнение.
Иначе и аз съм на мнение, че трябва да има нормативна база, която да бъде спазвана и то от всички, а иначе да има глоби и то солени.

Не съм искала да се заяждам, нито пък да ти обяснявам какво-що. Просто като цяло - генерализациите не са хубаво нещо :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#3733 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 01:49 PM

Нямаше как да не ви я споделя :wub: Kuma :wub:
От вчера има нова фотосесия на една част от кучетата ни, която ще ви я пусна и тук :smile:
Очаквайте скоро и сайта на развъдника, като и нов член - човешко бебе :ab_041: наред с всички големи, подрастващи и предстоящи акити :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3734 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 01:58 PM

Исках да попитам Батур :wub: дали вече намери своето семейство?
User's Signature

Качена снимка

#3735 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 02:15 PM

Показване на мнениетоgrima, в 08 August 2013 - 11:58 AM, написа:

Исках да попитам Батур :wub: дали вече намери своето семейство?

Още не :smile: никой не иска дебел, черен, космат женкар в къщата си :ab_041: :ab_041: :ab_041: Шегувам се разбира се :ab_041:
Просто още не е дошъл неговият човек :wub: На ден отговарям на над 10 писма и обаждания, но хората се притиснати - живеем в България...до цена дори не се стига.
Батур е много умно куче, при това с характер....който го вземе ще е щастливец - цената му е символична. Но,... при мен нещата не стават на всяка цена - искам кучетата ми да са щастливи :wub: Поне това, което зависи от мен го правя :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3736 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 August 2013 - 05:03 PM

Трябва да се съглася с Лили, защото от няколко дни точно това ми е на главата. Хачи вече ръмжи другите кучета :dry: Толкова съм разоччарована, че се държи така... миналата седмица се сби с кучето на шефа (бяхме на пикник, той си беше взел хъскито - мъжко, на 6 год). На следващият ден се сби с един самоед - мъжки, на 3 години. Вчера СКОЧИ и изръмжа една немска овчарка, която добре, че не му обърна грам внимание, защото не ми се мисли... това беше едно ОГРОМНО куче, 2 пъти по-високо от моя келешчо. Не знам защо се държи така, но просто не харесва другите кучета. Опитвам се да го анализирам кога той започва спора и кога другото куче, но не мога да преценя. Пристига кучето (което, естествено, не е на повод, за разлика от моето), душат се и след буквално 3 секунди са се сбили :angry: Нямаме проблеми с агресия към хора или котки, даже види ли коте търчи при него и се сърди ако не го пуснем - иска да си играе с него, но пустата му агресия към кучета започна да се проявява... Къде отиде сладкото ми паленце, което си играеше с всички?! :rf_011: Толкова се стараех да го социализирам с хора и животни, явно някъде сбърках. Дори не мога да го пусна вече без повод, защото 1. не идва при мен, ако нямам мръвка 2. не знам с кого ще се сбие!!! Сбива се с кучетата и после ми се олензва на земята, все едно нищо не е станало. И в този ред на мисли ми писна кучкарите да си пускат кучетата без повод!!! В Красно село и околието няма никъде място, където да можеш да го пуснеш свободно, а те насъбрали снощи край парка Красно Село 2 немски овчарки и още няколко кучета, които се познаваха и си играят. Е, аз как да мина покрай вас?! И така, скоро ще направя клипче как се боричкат с Чикчето, защото напоследък наистина не ми остава време. Една приятелка си беше написала във фейсбук, че в Младост 4 са си издействали общината да им построи кучешка площадка. Ако се съберем хора в района на Красно село можем и ние да внесем такива молби в общината и да се надяваме... Междувременно Хачи си ходи в кучешкият парк на паметника на съветската армия, тъй като там мога да си го пусна свободно. И накрая да попитам, има ли шанс НЯКАК да го науча да се връща при мен като го пускам? Теленцето НЕ ИДВА, ако не види мръвка! Категорично отказва и настава една гоненица... :ea_103:

#3737 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 06:13 PM

MartinaV,ми ние досега не повтаряхме ли само това,че породата е агресивна към кучета!!! Не е въпрос на възпитание. И това с" не идването" на кучето го има и при другите северни породи,като хъски ,самоед,нямам поглед над други те. Моята от малка я научих да идва със свирка само плюс наградка.Идеята почерпих от ловец.Така ги обучават ловджийските кучета, за да не крещят из горите.На "ела тук" не идва.Като беше малка мислехме че не разбира български и в началото я виках на руски -ха -ха :af_089:
Аз лично за всеки случай я пускам само в затворени комплекси (големи площи хотелси комплекси с достъп и до морето)
Също съм се снабдила с автоматичен повод 8 метра .Много е удобен.
Лили,аз пък я пускам мойта да се бие, след като съм предупредила че кучето напада и въпреки това другите- понеже били добрички не си ги връзват.
Скоро както си вървяхме и разбира се скочихме срещу една жена с пуснато куче,тя най нахално ми направи забележка-"ама защо го пускате като е лошо".Пък то моето вързано на къс повод,та чак не можах да реагирам в първия момент на забележката.
За това че са толкова нагли ,я пускам да ги насмете другите,като не разбират от дума.Едно време като бях с пекинез все на ръце го вдигах да не се дразнят другите,а те дори са скачали върху мен.Е сега да заповядат. :ba_025:

#3738 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 06:19 PM

Между другото да кажа,че кучето съм го регистрирала на името на инвалид (необходим е само ТЕЛК),и данък не плащам.
Петя това с тази регистрация БАБХ не го разбрах .Къде и как се прави?

#3739 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2013 - 09:21 AM

Показване на мнението^Rosita^, в 08 August 2013 - 04:19 PM, написа:

Между другото да кажа,че кучето съм го регистрирала на името на инвалид (необходим е само ТЕЛК),и данък не плащам.
Петя това с тази регистрация БАБХ не го разбрах .Къде и как се прави?

Никъде не се прави, защото действащ регистър няма (поне и до преди няколко месеца), или ако има той е от скоро и не съм информирана още.
Иначе ето извъдка от линка по-горе за плащането на данък при равъдниците :

"Собственикът на куче, който го отглежда с цел развъждане, се регистрира по чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и заплаща в общината такса. Същата не се заплаща от развъдчици и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета."
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3740 Потребителят е офлайн   sarko63 Икона

Публикувано: 09 August 2013 - 10:06 AM

Здравейте , от няколоко дни се интересувам от Акита ину . Сигурно много ми е повлиял филма с Ричарт Гиар.Четох много в този форум и има много мнения и коментари за характера , храненето , социализирането , болестите и т.н.
От всичко разбрах , че Петя Кръстева има доста опит с тези любимци. Обръщам се към всички ако може някой да направи едно обобщение и препоръка за тази порода.Предварително Ви благодаря .....

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни