Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3881 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:+359889329935

Публикувано: 22 October 2013 - 10:31 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 21 October 2013 - 09:25 PM, написа:

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 15 October 2013 - 10:11 PM, написа:

Извинявам се за късното включване в форумът,но не бях запозната с тази страница.
Здравейте на всички! Аз съм Ива от Хасково! Радвам се да се запознаем!
Занимавам се с развъждане на Акита ину Американска Акита и Чау чау от скоро. Имам няколко страхотни кучета от породата .Наскоро ми излезнаха и официалните документи за развъдника които е регистрирам в FCI
Името на развъдникът ми е HIKARO ZUKI ще прикача и снимки на моите любимци и ще ви запозная с всеки от тях по отделно. Очаквам и първите си бебета в началото на месец Ноември!

МИЛА МИ ВЕНЕТКЕ, както казва Христо Ботев, не знам дали го познаваш... АМА ЗА ТВОИТЕ РАЗВЪДНИЦИ И СПОСОБНОСТИ, ДОСТА КЪСНО СЕ ВКЛЮЧВАШ ВЪВ ФОРУМА!!! А НЕ БИ ТРЯБВАЛО!!! Не знам дали знаеш малко, ама като гледам снимките, не е да си незапозната... Аз съм търпяла доста корекции и от членове във форума и от администраторите, но ще ти кажа ЕДНО: АКО ИСКАШ да бъдеш качествен развъдчик на АКИТА и то по-специално ЯПОНСКАТА - обърни се към Петя, тя е най-вещия, най-добронамерения и най-качествения човек, който може да ти покаже как, кога и най-вече ЗАЩО трябва да се случи това!
Поздрави от мен
Очаквайте един неочакван клип от моя страна по отношение храните за куче.

User's Signature

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3882 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2013 - 10:31 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 21 October 2013 - 09:25 PM, написа:

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 15 October 2013 - 10:11 PM, написа:

Извинявам се за късното включване в форумът,но не бях запозната с тази страница.
Здравейте на всички! Аз съм Ива от Хасково! Радвам се да се запознаем!
Занимавам се с развъждане на Акита ину Американска Акита и Чау чау от скоро. Имам няколко страхотни кучета от породата .Наскоро ми излезнаха и официалните документи за развъдника които е регистрирам в FCI
Името на развъдникът ми е HIKARO ZUKI ще прикача и снимки на моите любимци и ще ви запозная с всеки от тях по отделно. Очаквам и първите си бебета в началото на месец Ноември!

МИЛА МИ ВЕНЕТКЕ, както казва Христо Ботев, не знам дали го познаваш... АМА ЗА ТВОИТЕ РАЗВЪДНИЦИ И СПОСОБНОСТИ, ДОСТА КЪСНО СЕ ВКЛЮЧВАШ ВЪВ ФОРУМА!!! А НЕ БИ ТРЯБВАЛО!!! Не знам дали знаеш малко, ама като гледам снимките, не е да си незапозната... Аз съм търпяла доста корекции и от членове във форума и от администраторите, но ще ти кажа ЕДНО: АКО ИСКАШ да бъдеш качествен развъдчик на АКИТА и то по-специално ЯПОНСКАТА - обърни се към Петя, тя е най-вещия, най-добронамерения и най-качествения човек, който може да ти покаже как, кога и най-вече ЗАЩО трябва да се случи това!
Поздрави от мен
Очаквайте един неочакван клип от моя страна по отношение храните за куче.

User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3883 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2013 - 11:57 AM

XAEL благодаря за страхотната информация трябва по често тук да пишат талкова компетентни хора!
:af_089: ще се радвам за напред по често да се включваш :rc_036:
User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3884 Потребителят е офлайн   Антон Василев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 October 2013 - 01:31 PM

Xael, благодаря за подкрепата и компетентното мнение, което изказа.

#3885 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2013 - 09:53 PM

Извинявайте, но добре бях спрял да пиша в любимия ми форум.
Колкото и да се правите на загрижени и обичащи породата, все пак спорещите с изключение на Лили се оказвате нищо повече от търговци на Акити.
Истинската любов е към домашния любимец,приятеля, най малкото дете в къщи и т.н. При Вас не се усеща това, усеща се само при Лили и Байо. А относно качествата на кучетата Ви , моят Хечи е пренесъл стандарта на акитата върху себе си, не само това а и Акита цвят сусам като него няма в България. Е горкия няма родословие но получава и дава много любов. И Лили, не подценявай Акититите от Дупница, хората там имат опит с тях много преди ние с теб и много други хора от форума да имат такива кучета.

#3886 Потребителят е офлайн   Lalov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 October 2013 - 10:19 PM

Не съм писал скоро! Арес вече е ок след операцията и все същия дивак.А по повод споровете ви искам да кажа , че за кучетата най-важното е да са обичани! Аз обожавам моя косматко :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3887 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2013 - 10:38 AM

Показване на мнениетоLalov, в 22 October 2013 - 10:19 PM, написа:

Не съм писал скоро! Арес вече е ок след операцията и все същия дивак.А по повод споровете ви искам да кажа , че за кучетата най-важното е да са обичани! Аз обожавам моя косматко :)

Това имам предвид, в по горе написаното.:ba_025:

#3888 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2013 - 12:17 PM

Здравейте! Много съм щастлива да ви съобщя резултатите на Jockey и Riq от изложбата в Плевен!
Те се представиха страхотно Riq получи отлична оценка и взе титли Best jonior второ най-красиво младо куче в 5та група /RBOG/
Jo хубавеца също взе отличен плюс Best Junior и стана второ най-красиво младо куче в изложбата /RJBIS/ . Моят син участва с Riq в конкурса дете с куче и стана на второ място той е нашата гордост ! :ab_041: За мен това са страхотни постижения тъй като това е второто им участие на изложба на кучетата и на детето ми! ! Следващия път ще се борим за повече :smile: :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3889 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 02:10 PM

Показване на мнениетоxael, в 22 October 2013 - 07:50 AM, написа:

Лили, спри да гониш хората с акити от форума. :af_089: В момента, според правилата на форума не бан, а доживотно запрещение трябва да получиш, ама като няма админ - ще си пишеш ферман след ферман докато не видим бялата лястовица.

По повод безумните спорове и обиди, които се подмятат тук...
Мога да изкажа едно лично впечатление и мисъл, които отскоро обмислям, поради факта че започнах лично да говоря с чужденци, които не са собственици на кучета от V група на FCI (за Лили пояснение - това са примитивни породи и шпицове) на тема развъждане и искам да ви кажа, че ние от V група глобално сме си примитивни, за да не кажа друга дума. Включително моите доскорошни разбирания за развъждане се промениха доста и започнах да обръщам внимание на съвсем други неща.

А специално развъждането на Акита Ину е такова безумие и меле за мен, че човек трябва в близките поне 20 години от своето развъждане да не се хвали без значение от къде внася и какво прави. Акитата е все още млада порода в Европа, предвид факта че не са минали и много години от разделянето между двете породи и те първа предстоят изненади в частност за двете породи, които почти винаги са лоши. Със заболявания като SA и VKH трябва да сте крайно внимателни например - както японските, така и американските, а то по принцип се среща и при северните като цяло. Тази Кенши, за която Петя е писала, има в родословието си кучета, които ги има във всички сръбски кучета, които тази година имаха/ще имат бебета - Казуми, Кирей, Бени, Акита... Как ще постъпите ако ваши бебета се разболеят? Обръщам се към всички. Акита няма да има повече бебета и е заплодена със съвсем друга линия. Бени също е заплодена с куче, което по спомен не ги има тези кучета, а и тя самата мисля че само бащата на Такахиро Мори имаше в родословието си. Остават Казуми и Кирей, които даже повторено кучило ще си имат. От едната страна на родословието на Кенши е Такахиро Мори - а него или баща му ги има във всяко сръбско родословие в България (или поне 90%). От другата страна е Aisha White Sox, която е сестра на майката на Кирей (според дата базата) и май беше баба или прабаба на Акита.

И като изключим това някои има ли представа какво се прави срещу това заболяване в глобален мащаб? Защото не знам дали знаете, но в 21ви век вече има милиони генетични тестове и определянето на това как се предава SA няма да е непосилна задача, но може да се окаже трудна. В момента за акита са на разположение единствено стандартните тестове за всички породи - цвят и дължина на косъма (тоест на какви цветове и дължини на косъма е носител според гените) , породност и определяне на родители. Имате ли идея дали някоя лаборатория е започнала проучване как се наследява гена за SA дали събират проби от кучета - болни, вероятно носители и чисти? Това е доста важно според мен да се разбере и да следите тази информация, особено в случаи като този. Защото носите пълна отговорност за това, което произвеждате. И ако случайно, да не дава Господ, се получи проблем сте задължени да окажете всяка възможна помощ и да се запознаете с всякаква налична информация която в момента е възможна. Защото един албум със снимки на заболели кучета е крайно недостатъчен и в днешно време не разрешава никакви проблеми. И трябва да споделя, че тези тестове не са непосилна задача и за нас, особено за хора които внасят скъпи кучета на поразия. Ако се пратят повече проби наведнъж не се плаща и 10 пъти път...

Не казвам, че ауткросинга в този случай е сигурна гаранция за хубаво и здраво кучило, тъй като никой не може да е сигурен къде ще удари подобно заболяване и кога, но е поне един начин да имаш някакво минимално спокойствие.

За още инфо мога да копирам един линк и само на бързо ще напиша за какво става въпрос, че много се отнесох.
VKH проучвания

Преди известно време Линда Рот е започнала такова изследване, за да определи ДНК маркера, от който идва това заболяване. Събрали са около 1000 проби, но поради изчерпване на ресурсите за това проучване, проекта е замразен . Въпреки това, те са открили доста информация, но се нуждаят от още и още проби, тъй като всеки ден се раждат нови акити и тяхното ДНК също е от значение.
Американския клуб за акита също събира проби.
В общи линии се предполага, че е рецесивно.

Тоест както когато обяснявах за козината с онази табличка:
  • Ако двамата родители са носители ще се родят 25% чисти, 25% болни и 50% носители.
  • Ако единият е носител, а другият чист ще има отново процент чисти и процент носители, без болни.
  • Ако единият е болен, а другият чист - всички ще са носители.
  • Ако единият родител е болен, а другият носител - ще има или болни или носители.

Като пак ще повторя, че това е логичния начин за наследяване и най-елементарно за обясняване, а живия организъм съвсем не е прост и върху него влияят много и различни фактори, които могат да предизвикат различни здравословни състояние и да отключат различни гени.

И в общи линии това е, което мога да споделя и да се обърна с най-добри пожелания към всички, които искат да развъждат тази така особена порода. Бъдете внимателни и не се изхвърляйте в изказванията си, защото не сте застраховани - нито за болни кучета, нито за неправилни от гледна точка на екстериор. Кучка, която по никакъв начин не блести с екстериор, може да даде много добри бебета и това да не е заслуга на бащата (лични наблюдения). Същото съм виждала и в обратния вариант - прекрасна женска, прекрасен мъжки с крайно посредствени бебета. Не всяка кучка е развъдна и не всеки хубав мъжки дава добри поколения. Женската можеш много бързо да я определиш, мъжкия малко по-трудно, но в общи линии бързо се разбира. А когато има генетичен проблем, то почти винаги той идва от двете страни. Не можете да обвините само единият или само другият родител и трябва да обмисляте добре.
В случая с Антон, мъжкият който си избра е мъжки, който без значение на каква женска е пуснат дава поне 2-3 хубави бебета в кучило. И тук няма значение, че е внос от Япония, а че е добър производител, базирайки се на много кучила в цяла Европа с женски от най-различни линии.
А що се касае до женската му - където и да беше отишла по близките географски ширини щеше да вземе минимума оценки, които са необходими. Ако щеше и да мине на експертни, щеше да мине при същите съдии, при които и Казуми е взела оценките си и пак щеше да е допусната в разплод. Клубът определя минимума, оттам насетне човека преценява и определя кое и как ще се запложда. А до преди година и този минимум в развъдния правилник беше жестоко оспорван.

Здравей, Гери!
Извинявай, но НЕ АЗ ГОНЯ ЧЛЕНОВЕТЕ ВЪВ ФОРУМА! АЗ ВЛИЗАМ 1 ПЪТ на 3-4 МЕСЕЦА!!! И изказвам мнението си за всички останали мнения!!!
1. Благодаря за "обяснението" в скобите, специално отправено към мен, въпреки че ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ГРУПИТЕ, тъй като многократно обясних - НЕ СЕ ЯВЯВАМ НА ИЗЛОЖБИ, и по отношение на моя любимец те въобще не ме вълнуват.
2. Благодаря и за изказа за ферманите - Надявам се БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА - СИРЕЧ АДМИНА, скоро да ви навести и да ми сложи ВЕЧНИЯ БАН, за да не ви притеснявам. :rc_036:
3. "Те първа" се пише заедно, т.е. "тепърва", а пък термина "ауткросинг" ме хвърли в недоумение...знаеш ли защо? Не защото не знам какво означава, а защото го ползваш като някакво на всички ясно понятие...Мдаа, може би това, че не съм развъдчик, и че не съм нищо повече от прост стопанин на куче, ме прави невежа в много отношения... Но това не означава, че не мога да отстоявам позицията, която съм заела - а тя е: Хвала на всички, които гледат Акити, защото са трудни животни, и защото един развъдчик на Хъски не може да определя характерите на всички. Установих едно - дори кучета от един развъдник, си имат СОБСТВЕНИ ХАРАКТЕРИ, които не могат да се унифицират 1:1 с всички останали. Братът на моя кучо не го е страх от сешоара, него го сушат, като е изкъпан. А пък моя - не! Той умира от страх при всяко бръмчене и пукане, да не говорим за фойерверки, пиратки, гръмотевици и тям подобни. Така че - Такиро-Махиро - имена от наследствената линия, бащи, дядовци, деца, внуци, ХИЧ НЕ СА АДЕКВАТНИ по отношение НРАВА на животното!
4. Защо си мислиш, че на някой му пука за ГЕНЕТИЧНИТЕ изследвания? Изложбите в България доказват обратното, всъщност!!!
5. И защо говориш само за болести??? Няма ли нищо позитивно около нас? Например, колко е красив Хечи, и как се оправя Кили? И защо всъщност трябва да мислим в "глобален мащаб" за заболяванията? Какви изследвания всъщност се правят в БГ е важното, а не в глобален мащаб.
Защото при нас например, отдавна и в момента стои въпроса със сърбежа в ушите. Куче, което е водено на 4-ма ветеринари, продължава да страда. Куче, на което му е взиман 2-кратно секрет, засега НЯМА ВЕРСИЯ И ЛЕК за излекуване. Имал бил алергия от храна....мдаа, ама в една лаборатория ми казаха, че такова изследване се прави САМО В ЧУЖБИНА, и ще ми излезе МАЙКА МИ И БАЩА МИ.
ЗА ТОВА ТРЯБВА НЕЩО ДА КАЖЕШ...а не колко съм досадна, груба и проста! Хайде да обсъдим ветеринарите в БГ, а? Например, защо масово към когото и да се обърна във ветеринарна клиника, познава личния доктор на мойто куче по име??? И защо в големите "ветеринарни клиники" няма никой, който да ти каже КАКВО ТОЧНО Е ЗАБОЛЯВАНЕТО НА КУЧЕТО. Давам простичък пример, за който писах "ферман" преди известно време - в областта на слабините Хачи имаше нещо като "обрив", аз не мога да го определя по друг начин, но за него беше изключително болезнено, хапеше, ако посегнеш да го пипнеш. Заведох го в клиника. Упоиха го, защото е агресивен, но не пълна упойка а горе-долу местна - не можеше да се изправи на краката си, иначе казано, размазваше се на пода. И пак - 4-ма души, освен лекарите, трябваше да го държим, докато го обръснат и установят че: НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ТОВА!!!!:ab_041: ЩЕ УМРА!!! Дадоха някакъв препарат, както вече съм писала, дори нямам спомен как се казва, но беше за КОЖНИ ИНФЕКЦИИ. Вие да сте чули кожни инфекции да БОЛЯТ? Аз лично, не, само знам, че са много упорити и изискват мазане, хапчета или течен препарат, и тям подобни. Знам само, че в клиниката ни казаха - ако това не помогне до 2-3 дни, елате ще изпишем друго....Така беше и за ушите. Докато беше в упойка, ги помолих да го прегледат за краста и паразити. Взеха секрет - казаха само - няма такова нещо. Промивайте го с препарат за ушна кал, ако не се оправи, елате пак....Е, НАИСТИНА НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! НЯМА ТАКИВА СПЕЦИАЛИСТИ!!! АЗ СЪМ В ПОТРЕС ОТ ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА!:zz_020: Отново СЪЖАЛЯВАМ ЗА МНЕНИЕТО СИ! ТО Е ПРОСТО СПАМ ПО ОТНОШЕНИЕ НА МНЕНИЯТА ДОТУК!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3890 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 02:36 PM

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 28 October 2013 - 12:17 PM, написа:

Здравейте! Много съм щастлива да ви съобщя резултатите на Jockey и Riq от изложбата в Плевен!
Те се представиха страхотно Riq получи отлична оценка и взе титли Best jonior второ най-красиво младо куче в 5та група /RBOG/
Jo хубавеца също взе отличен плюс Best Junior и стана второ най-красиво младо куче в изложбата /RJBIS/ . Моят син участва с Riq в конкурса дете с куче и стана на второ място той е нашата гордост ! :ab_041: За мен това са страхотни постижения тъй като това е второто им участие на изложба на кучетата и на детето ми! ! Следващия път ще се борим за повече :smile: :dog:

БРАВО! СТРАХОТНИ АМЕРИКАНКИ, ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ! ЧЕСТИТО! Виждам, че сте се възмутили от мнението ми по-отдавна, но може би не съм изяснила, че моята акита е японска, и че това което АЗ обсъждам е японката. Съжалявам за което! Наистина, и се извинявам за прибързаното мнение, преди да видя снимките! Да сте живи и здрави, да си гледате кучетата с любов (в което не се съмнявам като ви чета) и да споделяте проблемите си подобаващо, както го прави Байо, например, ако възникнат такива (ДАЙ БОЖЕ - НЕ!!!) Имате ли връзка с korbac? Той има НЕВЕРОЯТНИ АМЕРИКАНЦИ!!!:rc_036:
И него отдавна не съм го виждала в този форум. Откак се загуби тяхна любимка и я намериха...явно човекът е счел, че не нужно да ни чете... Той, доколкото знам се помещава в Монтана и развъжда американски акити. Ако имате желание, мога да ви свържа.:smile:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3891 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 03:06 PM

Показване на мнениетоАнтон Василев, в 22 October 2013 - 12:46 AM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 21 October 2013 - 11:21 PM, написа:

Показване на мнениетоАнтон Василев, в 21 October 2013 - 08:54 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 18 October 2013 - 08:45 PM, написа:

Извинявам се, ако съм засегнала някой написах това, което мисля! Форумите са за това...

Кучето което пуснах наистина е линията на Казуми, но това няма нищо нито с Казуми нито с оценките които е получило?!?!? Не виждам защо Злати си се засегнала толкова лично - дори не знам и не ме интересува кой му е правил оценките....Резила е, че има развъдник, има сайт и то се показва по цял свят и ни се смеят и подиграват!
Ако го беше заплодил без да раздухва толкова много, може би щеше от отмине и замине. Това куче е извън стандарта - това го знае и собственика му /разговаряла съм с него и знаеш ли какви му баха думите -"Ами тя не трябваше да се допуска до разплод, ама....нали знаеш в България как е!"/ Прави му чест, че я е кастрирал - БРАВО!
Аз живея, работя и развъждам в България - това ме обижда! Контактувам с развъдници от цял свят, какво да им обясня? Че в България се взимат много лесно титли ли? Че не сме нормален народ, че нищо не работи както трабва? Че в България всичко е възможно?!?!?!
Развъдника ми в Роман беше посетен от италианци преди две седмици. Искаха да видят освен кучетата и условията при които се отглеждат! Дори е недовършен останаха изненадани. Амбицията ми е да не разочаровам никой който ми дойде на гости и никой, който си купи куче от мен, дори и кучета за домашни любимци каквито са бебетата на Киро и Казуми :smile: Две бебета от кучилото бяха дългокосмести, не три :ab_041: Освен това през 2014г. ще внасям още и само японски линий кучета. Обмислям вариант, ако нещата вървят така добре както до сега да купя голям терен /да не кажа, че почти съм го купила/ - 5 декара замя и да направя хубав развъдник! Маги в Перник също в момента прави отлични условия за отглеждане на кучетата. Затова ти и написах, че породата акита в БГ не е това, което беше преди 2 години. Времената са други и хората, които се занимават с породата са сериозни - това е добър показател за промяна в положителна посока.

Иве, извинявай - не те отразих въобще и не прочетох писанията ти. Извинявай, ако съм те засегнала с нещо - аз така виждам нещата и така ги пиша. Млада си - опитай! Учи се от тези леки спрачквания - има много истини в тях! Само гладай животните да са добре....

Поздрави! На Мариома снимки още не съм направила - изяде ми къщата :ab_041: Многооо е красив :wub: Мара и Ками го отглеждат с удоволствие - за сега :ab_041:

Защо винаги плюеш хората, ти безгрешната? Аз съм човек и греша, но се уча от грешките си и от грешките на хората и гледам да не ги повтарям за разлика от теб! Имам много по-големи амбиции и възможности от твоите, но не се хваля за разлика от теб, която си накупила Акити от цяла Европа без да имаш на представа как да кръстосваш кучетата. Няма смисъл да пиша повече, защото Златина добре те затапи.

Брях, сблъскваме се с добре платени членове на форума, явно!!! Петя е един от малкото хора тук, които ДЪРЖАТ НА ПОРОДАТА, а не на печалбата. И Петя винаги е била фен на всичко законодателно. А теб да питам - ТИ кога, как, и къде РАСОВО разпространи породата??? Къде, как и расово се постара тя да бъде РАЗБРАНА! Недей да хулиш, преди да си направил опит да направиш това, което ТЯ ПРАВИ, а именно да се пребори с ПЛАТЕНИТЕ ИЗЛОЖБИ, с ПЛАТЕНИТЕ развъдници, и с ВСИЧКО ПЛАТЕНО В БЪЛГАРИЯ!!! АЗ не съм член на този клуб, не съм член на асоциация, но гледам ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КАЧЕСТВЕНА ЯПОНСКА АКИТА, ВНЕСЕНА ОТВЪН! Независимо откъде е внесена, МОЯТА АКИТА СИ Е ЯПОНСКА АКИТА С РОДОСЛОВИЕ!!! И НИКОЙ НЯМА ПРАВОТО ДА Я НАРИЧА НЕГОДНО КУЧЕ!!! Негодна е само и единствено защото ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ Я ЗАВЕЛА НА ИЗЛОЖБА!!!
МАЙНАТА ВИ НА ВСИЧКИ ПЛАТЕНИ НЕГОДНИЦИ ОТ КЛУБ "СЕВЕРНИ КУЧЕТА" КЪМ Българската федерация. Явно и ясно е че закони има, жалкото е че БЪЛГАРИТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ!!! Щот им опразнят джоба. В едно съм се уверила - всеки и всичко в БГ се прави с цел ЛЕСНА ПЕЧАЛБА. Петя е една от почти - неостаналите в БГ, които НЕ ПРАВЯТ ТОВА, и който я хули - да ходи да се снима с любимците си за ПО-ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА!!! Туйто! Вие сте си прости, и прости ще си останИтИ!:rc_036:
А пък най-малко от теб, Антон, очаквах такъв коментар, но явно си ТОТАЛЕН БЪЛГАРИН! Боже на моменти, направо се моля да бях циганка, толкова ме е срам!!!!:ba_025:

Аз написах 3 изречения в опозиция на Петя, защото тя плюе срещу мен. Не съм безхарактерен за да не отвърна. И никой не съм обиждал за разлика от вас .

СОРИ ЗА ОБИДАТА, АКО ТАКА СИ Я ПОЧУВСТВАЛ! Моята идея за този форум е корекции на мальишите, с оглед първокачествено гледане на кучето "акита".
Първо - ТИ СИ ОПОЗИЦИЯ, а после - ПЕТЯ ТЕ ПЛЮЕ???? Може би първо ти си плюл по нея, после тя - по теб, или ти си бил в опозиция, пък после тя??? Извинявай, ама явно не си безхарактерен, но ползваш думите, както на теб ти е угодно (като всички българи, естествено)! Да плюеш не е адекватно на опозиция, опозицията е изказване на мнение, което и аз правя в момента. НЕ ТЕ ПЛЮЯ! :rc_036:Или, според теб ТЕ ПЛЮЯ?Някак си не ми стана много ясно...съжалявам за което. Вярвам само, че ще ме изключат вовеки от форума, защото съм груба, безпрецедентна и не допускам мазнене, фалш, и тям-подобни простотии. Не съм Бойковистка, не съм Поли-ционерка, просто съм собственик на трудна за гледане порода, своенравна акитка, която е и ще бъде (надявам се) моят живот за още поне 10 години напред! Надявам се ти, и любимеца ти да сте живи и здрави, да се гледате с любов, без да отдавате значение на изложбите и родословието, както го правя аз! И без да се пристрастявате! Аз признавам, че съм пристрастена към Петя, защото лично я познавам, видях какъв човек и стопанин на животните си е, и как отдава всичко от себе си за успешно отглеждане на кучетата, и какво прави за да се пребори с администрацията и простотиите! Щот в нашта страна, освен Прастатии, друго няма!:wub:
User's Signature

Качена снимка

#3892 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 03:30 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 17 October 2013 - 07:16 PM, написа:

Абе човече lilianas остави хората да дишат бре :-))) късно -рано какво значение има,никой никъде и в никоя област не е единствен и нормално и развъдниците за акити да са повече от един :-))) п.с. те от много години са повече от един.
Естествено,че така като нападнете човека за добре дошъл ще му се отще да пише и едно изречение....или това целите да изгоните всички от форума и да си пишете сама и сама да си отговаряте ?

Регистрирало се момичето,решило да работи и да се постарае да има добри,здрави и родословни кучета защо пък да звучи фалшиво ? Или е по добре да продължават хората да си купуват кучетата от агенции със съмнителна репутация,обяви в продавалник и т.н. хайде стига с глупостите!!! В момента има регистрирани 5 очаквани клубни кучила от всички активни членове ( вкл. и Петя Кръстева ) и не смятам,че ние трябва да се срамуваме и да не си показваме хубавите български родословни бебета защото видиш ли на теб нещо ти куца в разбиранията.
Може би се повтарям за н-път но аз имам регистрация в дог.бг от 2004г и такова чудо като тази тема от последните 2г няма :-((( много жалко но не забравяйте,че дог.бг все още се води СВОБОДЕН за достъп форум за всички любители на кучетата !!!
––––––––
По темата акитите и другите породи,аз лично нямам никакви проблеми с американките стига хъскитата да не прекаляват с близането,хапането и досаждането за игра :-)) Тогава американките с една лапа ги поставят на място. Японките пък най - странно ми беше,че например когато на гости ми бяха Раммару и Тенджимару по между си никакъв контакт,кръвни врагове но голям мерак да се запознават с хъскитата и даже много смешно играят с тях.
Поздрави от мен и лудите ми японски гости,любими момчета :wub:
п.с. даже и баба много ги заобича :-))

Аз съм мъничко човеече, на децата мил другар. Имам шарено елееече, и в торбата Скъп Товар! ТОВА ЗНАЕШ ЛИ ГО? АЗ СЪМ ПЕДЯ-ЧОВЕК, ЛАКЪТ-БРАДА! Благодаря за МИНИМИЗИРАНЕТО МИ НОРТ ФЕЙС,нямаш равен/а на това! НЕ ТЕ ЗНАМ ЗЛАТИНА ЛИ СИ, ЗЛАТКО ЛИ СИ, НО НЕ МИ ДРЕМЕ, НАДЯВАМ СЕ СКОРО АДМИНА ДА МИ ТЕГЛИ ЧЕРТАТА ОКОНЧАТЕЛНО. НЯМА И ДА ВЛИЗАМ ДА ВИ ЧЕТА! ЩОТ вие само едно си знаете - един развъдник, едни вкусотии, типично Българско! Успяваш да принизиш ВСЕКИ който не е по твоя вкус! :rc_036:Типично БЪЛГАРСКО! Всичко е типично Българско!

Регистрирало се момичето - хубаво,звучи фалшиво, защото ВСЕКИ КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ АКИТА, би следвало ОТДАВНА да се е приобщил ТОЧНО ТУК, защото никъде на друго място няма толкова информация за породата! Когато АЗ закупих МОЯТА АКИТА ОТ СЪМНИТЕЛНАТА СПОРЕД ТЕБ АГЕНЦИЯ, НЯМАШЕ НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ НИКЪДЕ, КОЯТО ДА ПОЧЕРПЯ ЗА ДА СЕ ОСВЕДОМЯ!!!! ТЪРСИЛА СЪМ, ПОВЯРВАЙ МИ!!! ЗАЩО ПРЕДИ 5 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА ИНФОРМИРА ХОРАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НРАВА НА ПОРОДАТА???? ЩОТО СА ТЪРСЕЛИ САМО ПЕЧАЛБА, ЕСТЕСТВЕНО!!! И СЕГА ГО ПРАВИТЕ ТОЧНО ТАКА! ВИДИТЕ ЛИ ДАЛАВЕРА НЯКЪДЕ - НЯМА ПРАЗНООО!

Акитите и другите породи са ясни: В зависимост от това, кога акитата е приспособена към обществото. Какво ще кажеш за акитата и самоеда? Или за акитата и БОК, или за акитата и лабрадора и бесния голдън ретривър? Или за акитата и всички останали по-едри породи? Кучетата са си кучета, ясно е, но Акитата е тежък случай. Явно агресивна, тотално доминантна, тя иска да бъде водач на всички. Моята акита също се толерира с хъски. АМА САМО С 1 ХЪСКИ, което е приела за по-големия батко. Недейте да лъжете за нрава на породата. Тя си е ловна, агресивна и пазач. Няма нищо общо с любвеобилните породи от типа на хъскито, самоеда, по-дребните шпицове, и всичко останало! Поддава се на тренинг, но само доколкото на нему му изнася...докато желае. Както някой преди време публикува една страхотна картинка (шарж) по отношение обучението на кучетата и акита. Ама няма да те карам да се връщаш назад, не си заслужава.
Никой НОВ ЧЛЕН НА ТОЗИ ФОРУМ не е прочел страниците открай-докрай- това се изясни. Защото трябваше да разберем, че тези хора търсят ЛЕСНИТЕ ОТГОВОРИ В ЕДНО МНЕНИЕ!Или в две! Ако бяха чели, нямаше да задават тези въпроси!!!:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3893 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 03:43 PM

Божее, админ, дръпни шалтера, да не се притеснявам повече! АМАН ОТ БЪЛГАРСКАТА ПРОСТОТИЯ!!! :ab_041: Аз, че съм си проста, съм си проста, ама това, дето се вихри тук, НИКЪДЕ ГО НЯМА!!!
Никой дори не спомена клипа ми за храната, усещате ли накъде вървим??? Да се закачим за другия - не е важно АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ, ВАЖНО Е ВУТЕ ДА Е ЗЛЕ!!
Майкоо, колко мразя българите, просто НЕ Е ИСТИНА!!!:dog: Простаци и племе отвсякъде, нищо че и аз спадам към тях! Не мислете, че не се мразя!!!
User's Signature

Качена снимка

#3894 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 05:16 PM

lILIANAS според мен е много важно да се говори за наследствени болести и изобщо за болестите при тази порода (това е лично мое мнение) Характера на кучето също е наследствен,така че са доста важни бабите и дядовците и така нататък.
А относно вет.доктори наистина е малко трудно да попаднеш на специалист аз лично мога да препоръчам докторите от Тракийския университет за дребни животни в град Стара Загора. Просто са страхотни и мои приятели когато имат проблеми се обръщат към тези доктори. Много са добри и се отнасят отговорно към работата си. :rc_036:
Настина те моля най-сърдечно не се нахвърля така към всеки който си казва мнението не търси в всеки грешки никой не е безгрешен!!
Относно моята регистрация никъде не е писано кой кога и къде има право да си регистрира. Мисля , че се представих най-учтиво и едва ли съм искала да притесня някой... :ae_085: но изглежда и теб съм те засегнала по някакъв начин. Не е нужно да ме харесваш или да харесваш другите но поне не изписваи след всекиго 1120 излишни неща :rc_111: Атмосферата ще е по приятна ако си помагале :ug_119:
User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3895 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 05:48 PM

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 29 October 2013 - 05:16 PM, написа:

lILIANAS според мен е много важно да се говори за наследствени болести и изобщо за болестите при тази порода (това е лично мое мнение) Характера на кучето също е наследствен,така че са доста важни бабите и дядовците и така нататък.
А относно вет.доктори наистина е малко трудно да попаднеш на специалист аз лично мога да препоръчам докторите от Тракийския университет за дребни животни в град Стара Загора. Просто са страхотни и мои приятели когато имат проблеми се обръщат към тези доктори. Много са добри и се отнасят отговорно към работата си. :rc_036:
Настина те моля най-сърдечно не се нахвърля така към всеки който си казва мнението не търси в всеки грешки никой не е безгрешен!!
Относно моята регистрация никъде не е писано кой кога и къде има право да си регистрира. Мисля , че се представих най-учтиво и едва ли съм искала да притесня някой... :ae_085: но изглежда и теб съм те засегнала по някакъв начин. Не е нужно да ме харесваш или да харесваш другите но поне не изписваи след всекиго 1120 излишни неща :rc_111: Атмосферата ще е по приятна ако си помагале :ug_119:

Разбирам те. Явно темата ще е по-приятна без мен! Не е нужно да ми обясняваш каквото и да било. Търсех съвети, търсех приятели с опит, но попаднах на съмишленици, които не знаят и не разбират за какво става въпрос. Докторите от Тракийския университет не ме устройват, тъй като съм в София, няма да се емна до там, при положение че в София има страшно много ветеринари, претендиращи да са такива. Благодаря ти за мнението. Повече от мен няма да чуете. Само ще ви чета, за да видя докъде сте стигнали с изводите! Наследствените болести при куче, което ПРОСТО се гледа от стопани, без да се води на изложби СА АБСОЛЮТНО БЕЗСМИСЛЕНА информация. Смисъл в генетичното и наследствено заболяване и проследяването му има САМО И ЕДИНСТВЕНО, ако желаеш да направиш кучето си шампион! Аз моя на нищо не съм го водила от горепосочените, и засега съм доволна от това!Само между друе гото - ти гледа ли клипа, който публикувах? Какво ти е мнението? Или то ще дойде в последствие на това, което изписах по-горе? Радвам се, че вие се радвате, ако ме няма! Наистина!
User's Signature

Качена снимка

#3896 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 06:20 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 23 October 2013 - 10:38 AM, написа:

Показване на мнениетоLalov, в 22 October 2013 - 10:19 PM, написа:

Това имам предвид, в по горе написаното.:ba_025:

The Dog's Friend АДСКИ СЕ РАДВАМ ДА ТЕ ВИДЯ В АКИТА-ПРОСТРАНСТВОТО! МНОГО, АМА МНОГО СЕ РАДВАМ ДА ТЕ ВИДЯ!!! СЛАВА БОГУ, ЕДИН ОТ СТАРЕЙШИНИТЕ ДА Е ТУК! СНИМКИТЕ НА ТВОЯ ЛЮБИМЕЦ СА ВЪРХА, СУСАМ Е ОТВСЯКЪДЕ, И НИКОЙ НЯМА ТАКЪВ КАТО НЕГО!, ОСВЕН ЧЕ СЕ РАДВАШ НА ПРОСТОТИИТЕ НИ,БИ ЛИ ОБЯВИЛ ТУК РОДОСЛОВИЕТО МУ?!ЗА ДА СА ДОВОЛНИ ТУК-ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЗЛОЖЕЛАТЕЛИ? НЕ ЗА ДРУГО, И НЕ СПОРЕД МЕН. ЧИСТО ЖЕНСКИТЕ НИ СБЛЪСЪЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ, АМА БЕЗ ЖЕНСКИТЕ СБЛЪСЪЦИ, МЪЖЕТЕ СТЕ ЗА НИКЪДЕ!!!
User's Signature

Качена снимка

#3897 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 07:39 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 22 October 2013 - 09:53 PM, написа:

Извинявайте, но добре бях спрял да пиша в любимия ми форум.
Колкото и да се правите на загрижени и обичащи породата, все пак спорещите с изключение на Лили се оказвате нищо повече от търговци на Акити.
Истинската любов е към домашния любимец,приятеля, най малкото дете в къщи и т.н. При Вас не се усеща това, усеща се само при Лили и Байо. А относно качествата на кучетата Ви , моят Хечи е пренесъл стандарта на акитата върху себе си, не само това а и Акита цвят сусам като него няма в България. Е горкия няма родословие но получава и дава много любов. И Лили, не подценявай Акититите от Дупница, хората там имат опит с тях много преди ние с теб и много други хора от форума да имат такива кучета.

Миличък, не подценявам ничии акити. Просто ми е чудно как се пръкнаха в Дупница, тъй като си се знаем, общо-взето. И ти благодаря за мнението! Отдавна не сe вясваше, и се чудех какво стана с Хечи.
Изключително красив, разкошен, има ли си гадже? Щот аз моя няма да го пусна на женска, имайки предвид колко е лош и нервен. И за Дупница тепърва чувам, наистина! Явно не влизам във Фейса достатъчно често, а пък според мен няма и нужда,като има форум като този!
User's Signature

Качена снимка

#3898 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 09:39 PM

Здравейте всички :db_046: Абе, големи панаири тук докато празнувах :af_089:

Показване на мнениетоАнтон Василев, в 21 October 2013 - 06:54 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 18 October 2013 - 08:45 PM, написа:

Извинявам се, ако съм засегнала някой написах това, което мисля! Форумите са за това...

Кучето което пуснах наистина е линията на Казуми, но това няма нищо нито с Казуми нито с оценките които е получило?!?!? Не виждам защо Злати си се засегнала толкова лично - дори не знам и не ме интересува кой му е правил оценките....Резила е, че има развъдник, има сайт и то се показва по цял свят и ни се смеят и подиграват!
Ако го беше заплодил без да раздухва толкова много, може би щеше от отмине и замине. Това куче е извън стандарта - това го знае и собственика му /разговаряла съм с него и знаеш ли какви му баха думите -"Ами тя не трябваше да се допуска до разплод, ама....нали знаеш в България как е!"/ Прави му чест, че я е кастрирал - БРАВО!
Аз живея, работя и развъждам в България - това ме обижда! Контактувам с развъдници от цял свят, какво да им обясня? Че в България се взимат много лесно титли ли? Че не сме нормален народ, че нищо не работи както трабва? Че в България всичко е възможно?!?!?!
Развъдника ми в Роман беше посетен от италианци преди две седмици. Искаха да видят освен кучетата и условията при които се отглеждат! Дори е недовършен останаха изненадани. Амбицията ми е да не разочаровам никой който ми дойде на гости и никой, който си купи куче от мен, дори и кучета за домашни любимци каквито са бебетата на Киро и Казуми :smile: Две бебета от кучилото бяха дългокосмести, не три :ab_041: Освен това през 2014г. ще внасям още и само японски линий кучета. Обмислям вариант, ако нещата вървят така добре както до сега да купя голям терен /да не кажа, че почти съм го купила/ - 5 декара замя и да направя хубав развъдник! Маги в Перник също в момента прави отлични условия за отглеждане на кучетата. Затова ти и написах, че породата акита в БГ не е това, което беше преди 2 години. Времената са други и хората, които се занимават с породата са сериозни - това е добър показател за промяна в положителна посока.

Иве, извинявай - не те отразих въобще и не прочетох писанията ти. Извинявай, ако съм те засегнала с нещо - аз така виждам нещата и така ги пиша. Млада си - опитай! Учи се от тези леки спрачквания - има много истини в тях! Само гладай животните да са добре....

Поздрави! На Мариома снимки още не съм направила - изяде ми къщата :ab_041: Многооо е красив :wub: Мара и Ками го отглеждат с удоволствие - за сега :ab_041:

Защо винаги плюеш хората, ти безгрешната? Аз съм човек и греша, но се уча от грешките си и от грешките на хората и гледам да не ги повтарям за разлика от теб! Имам много по-големи амбиции и възможности от твоите, но не се хваля за разлика от теб, която си накупила Акити от цяла Европа без да имаш на представа как да кръстосваш кучетата. Няма смисъл да пиша повече, защото Златина добре те затапи.

Антоне, какви ги дрънкаш - излагаш се! А сега ми отговори - вярно ли е това което ми каза за твоето куче? Нещо да съм излъгала? Или какво ?!?! Злепоставяш хората, които са направили кучето ти "шампион на България"?!?! Аз не съм на мнението на Гергана Ганчева, че където и да отиде това куче ще си вземе оценките за допускане до разплод.
А относно амбициите ти и възможностите ти - въобще, ама въобще не ме интересуват :ab_041: То само амбиции и възможности не стигат, трябва да има и друго нещо :ab_041:
Относно вносовете ми - това си е моя работа как и от къде ....аз си го решавам :db_046: Виж какво, доста неща сами минали през главата.....знам къде се намирам :ab_041: А относно развъждането...моля те не ми говори - пак се излагаш! Истинското развъждане започва чак след 5-тата година. За качествено развъждане никой нов развъдник не може да говори, това че си заплодил лошо качество куче с друго куче добро качество нищо не значи :ab_041: Относно моите кучета, дори и внесени от Европа те са Японски линии, някои от тях дори много добри. Кучета, с които мога да излезна навън и да не се притеснявам! Кучета с които мога само да се гордея и да представя отлично България.
И да ти кажа Европа ми е тясна, минавам към Азия :ab_041: :ab_041: :ab_041:

P.S. Забравих и още нещо "Златина не ме е затапила" както казваш :ab_041: Златина обича да се обгражда със"слаби играчи" :ab_041: :ab_041: :ab_041: а към силните отношението и е друго :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3899 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 10:02 PM

Относно заболяванията SA и VKH- синдром Гергана Ганчева по-горе ви е дала доста обстойно обяснение. Историята на Кенши и нейното заболяване са вече в базата данни, благодарение на моето раздухване. И да ви кажа това е първото регистрирано сръбско куче! Естествено получих писма, "ама защо си го раздухала, ама как така, дай ми сертификат и диагноза, ти какво си въобразяваш, може и на теб да ти се случи......." Да, може и на мен да ми се случи, може да се случи на всеки, но проблема трябва да се каже и линиите трябва да се знаят. И още нещо за "сръбското развъждане" - там не може да бъдете сигурни и в родословията, които имате. И за това имам доказателства и въпростният селекционер го знае :smile:

Движа се прекалено бързо май - знам го!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3900 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2013 - 10:16 PM

А сега нещо по-различно, нека погледнем в бъдещето на АКИТА ИНУ БЪЛГАРИЯ :af_089:

Това са майката и бащата на моето ново момче :wub: 100% Япония

Прикачена снимкаПрикачена снимка

И една снимка на Мару, специално за тези които съм блокирала във фейса :ab_041:

Прикачена снимка

P.S. Антон Василев, вместо да изпадаш на махленско ниво по-добре вземи пусни снимка на твоето ново, красиво момче :dog: Стига с този "клавиш продай" както ти беше написал преди време :ab_041: И запомни от кака си Петя :ab_041: едно нещо е направено добре, тогава когато е работещо :wub: Акита ину България се развива всеки ден :smile:

Спокойна вечер от мен :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196