lilianas, в 15 November 2013 - 06:45 PM, написа:
Hikaro Zuki, в 13 November 2013 - 01:24 PM, написа:
По-важното добре е че е станало с куче че можеше да бъде и дете на което топката му е паднала вътре... и тогава не ми се мисли.
Привет! Много е важно от малко да бъде коригирано кучето, истина е! Аз моята акита я поведох на обучение още на 4 месеца. Ходихме в продължение на близо година на уроци, и за водача, и за кучето. САМО ЧЕ, знаете ли какво ще ви кажа? Характерът на породата НЕ Е НЕМСКА ОВЧАРКА. Тя си е ПАЗАЧ И ЛОВЕЦ, НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА Я ОТКЛОНИ ОТ ПЛЯЧКАТА и НАБЕЛЯЗАНАТА ЖЕРТВА. Ако си направите труда (в което силно се съмнявам!!!) да прочетете 100-на страници по-назад моите споделяния по отношение на породата, ще разберете, че става въпрос за ХАРАКТЕР, а не за ОБУЧЕНИЕ!!!
Когато попитах нашата треньорка, кога моето куче ще ми се подчинява както го прави нейното (ГРЕТА - НЕМСКА ОВЧАРКА), тя ми каза: Когато си купиш Немска Овчарка!

Само между другото: Това не е характерно само за Киро, моя Хачи, и брат му на моя Хачи - другия Хачи--Характерно е за ПОРОДАТА КАТО ЦЯЛО. Агресивни са, спор няма, не пожелавам на никого да бъде свидетел на това, на което съм била аз, на което е била свидетел сестрата на Петя...Много е УЖАСНО! Но е ЕСТЕСТВЕНО ЗА АКИТАТА!
А, и по отношение на питбула - моя Хачи също е нападан от Питбул, в ранното си детство, не му останаха белези, слава богу, но считам, че породата с право е забранена за отглеждане в Европа, и то от най-влиятелния й член (ако професорът с питбула е запознат, значи знае за коя страна говоря).

ПАС! Първо Лили Не само ти имаш Акита не всички са еднакви! Ти имаш гледната точка от едно МЪЖКО куче. Не говори в множествено число, Вярно е че имат характер които е по труден но не съм съгласна че акита е агресивно куче!!! Вземи си женска акита и ще си говорим пак! Отглеждането на мъжко куче от всяка една порода е по трудно! И второ не говори че Питбула е ТЪПО куче. В много грешна посока си!