Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3981 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:+359889329935

Публикувано: 16 November 2013 - 09:47 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 15 November 2013 - 06:45 PM, написа:

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 13 November 2013 - 01:24 PM, написа:

Да прекалено много се задълба темата и то относно характера на Акита изкарахте я едва ли не най-ужасяващото куче!!! На всеки може да се случи. Много е важно от малко кучето да бъде коригирано когато прави грешки в поведението си. И при една такава ситуация когато спирането на боя щеше да бъде лесен. Не мисля , Мисля че няма лошо куче а лоши стопани. (не посочвам хора говоря по-принцип).
По-важното добре е че е станало с куче че можеше да бъде и дете на което топката му е паднала вътре... и тогава не ми се мисли.

Привет! Много е важно от малко да бъде коригирано кучето, истина е! Аз моята акита я поведох на обучение още на 4 месеца. Ходихме в продължение на близо година на уроци, и за водача, и за кучето. САМО ЧЕ, знаете ли какво ще ви кажа? Характерът на породата НЕ Е НЕМСКА ОВЧАРКА. Тя си е ПАЗАЧ И ЛОВЕЦ, НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА Я ОТКЛОНИ ОТ ПЛЯЧКАТА и НАБЕЛЯЗАНАТА ЖЕРТВА. Ако си направите труда (в което силно се съмнявам!!!) да прочетете 100-на страници по-назад моите споделяния по отношение на породата, ще разберете, че става въпрос за ХАРАКТЕР, а не за ОБУЧЕНИЕ!!!
Когато попитах нашата треньорка, кога моето куче ще ми се подчинява както го прави нейното (ГРЕТА - НЕМСКА ОВЧАРКА), тя ми каза: Когато си купиш Немска Овчарка! :rc_036: Моите уважения, но човек, който няма опит с отглеждането на ДЕЙСТВИТЕЛНО КОНКРЕТНАТА порода, няма смисъл да споделя мнение. Всички тук сме кучкари и всички имаме опит с отглеждането на поне ОЩЕ ЕДНА порода кучета, освен тази. И СМЕ ЛЮБИТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ, като цяло!!! Тъпи и безсмислени мнения,като на оня с питбула, простооооо улево. Но от мой личен опит казвам - Акитата е ОПАКА, поддава се на обучение, но когато тя самата реши, че не иска нещо, или че това нещо й е необходимо, НИКОЙ, АМА НИКОЙ, не е в състояние да я озапти!! Извинявам се за тирадата, аз както винаги, съм многословна, но ако имаше таквиз като мен в нета преди да си купя това куче, повтарям - нямаше да го купя.:rc_036:
Само между другото: Това не е характерно само за Киро, моя Хачи, и брат му на моя Хачи - другия Хачи--Характерно е за ПОРОДАТА КАТО ЦЯЛО. Агресивни са, спор няма, не пожелавам на никого да бъде свидетел на това, на което съм била аз, на което е била свидетел сестрата на Петя...Много е УЖАСНО! Но е ЕСТЕСТВЕНО ЗА АКИТАТА!
А, и по отношение на питбула - моя Хачи също е нападан от Питбул, в ранното си детство, не му останаха белези, слава богу, но считам, че породата с право е забранена за отглеждане в Европа, и то от най-влиятелния й член (ако професорът с питбула е запознат, значи знае за коя страна говоря).:rc_036:НЕМА ПО-ТЪПИ И АГРЕСИВНИ КУЧЕТА ОТ ТЕЗИ!!! ТЕ СА ТОЧНО КАТО ПЕТЛИТЕ.

ПАС! Първо Лили Не само ти имаш Акита не всички са еднакви! Ти имаш гледната точка от едно МЪЖКО куче. Не говори в множествено число, Вярно е че имат характер които е по труден но не съм съгласна че акита е агресивно куче!!! Вземи си женска акита и ще си говорим пак! Отглеждането на мъжко куче от всяка една порода е по трудно! И второ не говори че Питбула е ТЪПО куче. В много грешна посока си!
User's Signature

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3982 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2013 - 10:31 AM

Абе, тия японци големи тъпигьози ша дойдат :be_107: Гледат толкова години кучета, дето и за чеп за зеле не стават :ab_041:
Или пък, да не би във вас да е нещо проблемата. И да сте вие като японците и кучетата, зети заедно...

#3983 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2013 - 11:20 AM

А, и по отношение на питбула - моя Хачи също е нападан от Питбул, в ранното си детство, не му останаха белези, слава богу, но считам, че породата с право е забранена за отглеждане в Европа, и то от най-влиятелния й член (ако професорът с питбула е запознат, значи знае за коя страна говоря).:rc_036:НЕМА ПО-ТЪПИ И АГРЕСИВНИ КУЧЕТА ОТ ТЕЗИ!!! ТЕ СА ТОЧНО КАТО ПЕТЛИТЕ.

Ако трябва нещо да е тъпо, то това са последните две изречения.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3984 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2013 - 09:43 PM

Лили,значи ли че си за забраняването на отглеждането и развъждането на породата Акита Ину? По твои думи породата е неконтролируема,агресивна,не подлежаща на обучение,постоянно дебнеща някаква плячка.Какъв е смисъла някой да притежава такова куче ?
Да отбележа ,че моето мнение за породата коренно се отличава от това ,което постоянно се натрапва тук.Да ,трудна и силна порода,но не съм съгласна с облика на чудовище ,който се налага във форума.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3985 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2013 - 11:09 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 16 November 2013 - 09:43 PM, написа:

Лили,значи ли че си за забраняването на отглеждането и развъждането на породата Акита Ину? По твои думи породата е неконтролируема,агресивна,не подлежаща на обучение,постоянно дебнеща някаква плячка.Какъв е смисъла някой да притежава такова куче ?
Да отбележа ,че моето мнение за породата коренно се отличава от това ,което постоянно се натрапва тук.Да ,трудна и силна порода,но не съм съгласна с облика на чудовище ,който се налага във форума.

Мдааа, всеки си има собствено мнение, което никой не оспорва, но съм абсолютно съгласна с горепосоченото за неразпространяваването на агресивни-страхливи животни от порода Акита- това е моето мнение, това е и причината, поради която аз лично НИКОГА няма да развъдя моя любимец. Считам, че всеки качествен развъдчик, независимо от поколенията японски деди...ич не ми дреме с кви имена са... трябва да подходи по този начин - ТАКАВА АКИТА НЯМА МЯСТО ЗА РАЗВЪЖДАНЕ, защото страхът и агресивността в гена са ОГРОМЕН проблем оттук нататък. Деси, Това което си видяла не е Това което е Явната акита, сигурно, не знам, не мога даже и да предполагам, но моят опит води точно до това: който не умее и не съумява да се справи с породата - да не я отглежда въобще, и да не си я взима за любимец!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3986 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2013 - 11:11 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 16 November 2013 - 10:31 AM, написа:

Абе, тия японци големи тъпигьози ша дойдат :be_107: Гледат толкова години кучета, дето и за чеп за зеле не стават :ab_041:
Или пък, да не би във вас да е нещо проблемата. И да сте вие като японците и кучетата, зети заедно...

А пък аз да ти кажа че си много прост, мойто момче, щот момиче не мож писа така. Ти, като земеш да се освестиш, ше земат да ти обърнат внимание, АМА В ДРУГИ ФОРУМИ, НЕ ТУК!:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3987 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2013 - 09:03 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 17 November 2013 - 10:09 PM, написа:

Мдааа, всеки си има собствено мнение, което никой не оспорва, но съм абсолютно съгласна с горепосоченото за неразпространяваването на агресивни-страхливи животни от порода Акита- това е моето мнение, това е и причината, поради която аз лично НИКОГА няма да развъдя моя любимец. Считам, че всеки качествен развъдчик, независимо от поколенията японски деди...ич не ми дреме с кви имена са... трябва да подходи по този начин - ТАКАВА АКИТА НЯМА МЯСТО ЗА РАЗВЪЖДАНЕ, защото страхът и агресивността в гена са ОГРОМЕН проблем оттук нататък. Деси, Това което си видяла не е Това което е Явната акита, сигурно, не знам, не мога даже и да предполагам, но моят опит води точно до това: който не умее и не съумява да се справи с породата - да не я отглежда въобще, и да не си я взима за любимец!!!

Това е едно на ръка,въпросът е друг.Как определяме агресивна ли е или е изпусната от стопанина,доминантна или агресивна,проблема в кучето ли е или в дадената ситуация? Киро е убил куче-защитил е територията си,агресивен ли е или е стечение на обстоятелствата тъй като двора не е обезопасен достатъчно добре?След този случай да се развъжда ли с него или не?Акита Ину има ли го в характера или са отделни екземпляри?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3988 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2013 - 09:15 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 18 November 2013 - 07:03 AM, написа:

Това е едно на ръка,въпросът е друг.Как определяме агресивна ли е или е изпусната от стопанина,доминантна или агресивна,проблема в кучето ли е или в дадената ситуация? Киро е убил куче-защитил е територията си,агресивен ли е или е стечение на обстоятелствата тъй като двора не е обезопасен достатъчно добре?След този случай да се развъжда ли с него или не?Акита Ину има ли го в характера или са отделни екземпляри?

Типично по Български от 9 кладенеца вода вадим!
Аз НЕ агресвина акита НЕ съм виждала !
Дали агресията е от страх или доминантност лично МЕН , НЕ МЕ вълнува !
Агресията си е агресия , страха си е страх и в двата случая кучетата са брак без значение бабки и дедовци какви уж известни японски ли , китайски ли , ако щете и виетнамски гръмки имена са ....
Всичко останало за мен е чиста проба ТЪРГАЩИНА и то поредната в Бг.
:zz_020:
Само от опит нека споделя,че сигурното в себе си куче не се пречупва от обстоятелствата !
С две думи няма обстоятелства които да извинят агресията или страха ... това са лабилни животни нямащи място в развъждането на която и да било порода.
Ама ... паритеее, паритееее ..... :zz_020:

#3989 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2013 - 10:18 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 17 November 2013 - 11:11 PM, написа:

А пък аз да ти кажа че си много прост, мойто момче, щот момиче не мож писа така. Ти, като земеш да се освестиш, ше земат да ти обърнат внимание, АМА В ДРУГИ ФОРУМИ, НЕ ТУК!:rc_036:

Хормоналният дисбаланс, за жалост, винаги се отразява зле. Ма кво да правиш, физиология.
Не се надценявай, лелче, никой не се домогва до вниманието ти. Ни тука, ни другаде :re_037:

#3990 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2013 - 03:52 PM

Показване на мнениетоmik, в 18 November 2013 - 08:15 AM, написа:

Агресията си е агресия , страха си е страх и в двата случая кучетата са брак без значение бабки и дедовци какви уж известни японски ли , китайски ли , ако щете и виетнамски гръмки имена са ....
:zz_020:
Само от опит нека споделя,че сигурното в себе си куче не се пречупва от обстоятелствата !
С две думи няма обстоятелства които да извинят агресията или страха ... това са лабилни животни нямащи място в развъждането на която и да било порода.

Аз пък съм виждала и не една...Но не и към кучета .Какви пари, какви кладенци....? Задавам някакви въпроси и изказвам мнение.Знам от хора имена в породата ,че агресия към хора не се толерира.Към кучета е друга бира.Може и да ми е грешно инфото за това и питам.Нямам намерение нито да имам ,нито да развъждам породата,ама мога да питам,нали?
Въпрос към развъдчиците- стандарта на породата към ФЦИ предполагам е в съкратена версия.Може ли линк към оригиналният стандарт.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3991 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:+359889329935

Публикувано: 18 November 2013 - 05:05 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 18 November 2013 - 03:52 PM, написа:

Показване на мнениетоmik, в 18 November 2013 - 08:15 AM, написа:

:zz_020: :ae_085:

Аз пък съм виждала и не една...Но не и към кучета .Какви пари, какви кладенци....? Задавам някакви въпроси и изказвам мнение.Знам от хора имена в породата ,че агресия към хора не се толерира.Към кучета е друга бира.Може и да ми е грешно инфото за това и питам.Нямам намерение нито да имам ,нито да развъждам породата,ама мога да питам,нали?
Въпрос към развъдчиците- стандарта на породата към ФЦИ предполагам е в съкратена версия.Може ли линк към оригиналният стандарт.

http://www.japanese-...breed-standard/
http://www.akitainu.ie/fcistand.html
От тук може да се види официално какъв е FCI стандарта за Аита Ину :mg_062:
User's Signature

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#3992 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2013 - 05:26 PM

Генетиката или средата - вечния спор? Всеки човек има вродена агресия, полезна за оцеляване на вида. Това, как човек ще използва агресията си, накъде ще насочи волята си, за градивни или деструктивни действия зависи от средата, възпитанието, културата, морално-етичните ценности и т.н. Дали ще стане рицар или разбойник, самурай или якуза, обикновен бияч/мутра или спортист-шампион, рецидивист или велик изобретател зависи от насоката по пътя и средата, в която е израснал и живее. Имаше един документален филм на ВВС, който потвърждава колко по-важна е средата въпреки генетичното наследство на едно здраво родено дете. Във филма се разказваше за една жена, която още като бебе е затворена в една стая, вързана с верига и лишена да общува от баща й психопат. И след като я намират и спасяват, правят всичко възможно да я адаптират към обществото, да я научат да говори, но търпят неуспех.

Secret of the Wild Child

Случаят на дивото дете / kolibka.com

Агресията е инстинкт за борба за живот за всеки билогичен вид, не само за хората, а за животни, растения. Хайде, малко основни знания по биология:

"... Пространствена структура на популация.
Характеризира разпределението на индивидите върху територията на популацията. То може да бъде:
случайно - наблюдава се при липса на враждебни взаимоотношения между индивидите и когато почти няма разлика в условията за живот в различните части на територията.
равномерно - възможно е само когато индивидите са във враждебни взаимоотношения, а екологичните условия са еднакви във всички части на ареала.
групово - среща се най-често и е резултат от различия в условията за живот в отделните части на територията.
Териториалната структура на растенията се формира поради засенчване на едни от други видове или при отделяне на алопатични вещества. При висшите животни териториалната структура се формира на основата на инстинктите, които са ръководещи. Това важи и за земноводни и безгръбначни с по-сложна нервна система. Членовете на популацията контактуват чрез система от различни сигнали или непосредствено, на границата на ареала. Опазването на територията става чрез агресия, ритуално поведение на заплаха, маркировки и други сигнали. Интересна е маркировката на котките и мечките по края на територията - чрез драскотини по дърветата. Друг тип маркировка се среща при птиците - акустична и при други животни - чрез секрети от някои жлези - феромони и телергони. На частта от територията, която е за общо ползване агресията е снижена. Пространствената структура при животните се определя от 2 техни свойства:
способността им да се движат
способността им да общуват помежду си
Начина, по който това става е различен при различните видове. При растения и прикрепени животни, те се осъществяват чрез вятъра и водата. При всички видове се среща общуване чрез химични вещества, а при висшите се развива обонятелна и вкусова система. Използват се мимики, движения, звукова сигнализация, оптична сигнализация. При делфини и прилепи - ехолокация, а при някои риби- електр. сигнализация. Пространствената структура се различава при различните видове , дори в рамките на един и същ вид, в зависимост от сезона, възрастта и пола. При равномерното и случайното разпределение се избягва конкуренцията, а при груповото разпределение (характерно за животни) се подобрява защитата, повишава се жизнеспособността и по - успешно се намира храна. ..."
- изт. Биология - екология - популация.

Както виждаме от горната извадка агресията с цел опазване на територията е характерна за всички биологични видове, но те предупреждават съперниците си с различни характерни сигнали преди да прояват действие в защита. В ситуацията странното не е защитата на територията и дома от акитата, а странното е навлизането в чужда територия на другото куче въпреки предупредителните сигнали. Може да се предполага, че или кучето жертва не е социализирано достатъчно и не е разбрало добре езика на акитата. Или е имало по-силен дразнител, който го е накарало да направи това самоубийствено навлизане - разгонване, глад и т.н.

Друго... Характерно за всяко куче е да избягва конфликт със себеподобните си и затова подава предупредителни сигнали, а се включва в конфликта само при незачитане на това и предизвикателно поведение. Това е естественото поведение на кучетата, друг е въпросът, ако умишлено са озлобявани и обучени да нападат, пренебрегвайки инстинктите си или са доведени до безпричинна агресия вследствие стрес.

#3993 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 19 November 2013 - 04:12 PM

Отново, много силен пост! Адмирации!
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#3994 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2013 - 06:04 PM

Ev.Mink, може ли ваш телефон за връзка?
Вашите постове са най-доброто, което съм чела в dog.bg - не е комплемент :md_064:

В случая с Киро наистина имаше разгонена кучка в двора и мъжкият "заблуден" не е преценил ситуацията.

Генетика или среда - вечен спор :smile:
Примера с филма ме накара да си спомня за един друг руски документален филм за дете, което е отгледано от кучета в гората от 2 до 13 годишна възраст. След намирането му момичето е ходило на "четири" крака, с деформаций в захапката и зъбите и дължината на ръцете. Въпреки всичко е знаело няколко думи, което е останало от живота и до 2 годишна възраст. Адаптацията им към обществото е много трудна. Въпреки всичко тя се научава да говори дори и не правилно, започва да ходи на 2 крака, да носи дрехи....На всичко това нямаше да повярвам, ако нямаше интервю със самото момиче. На въпроса - кога се чувства най-щастлива тя отговори "Когато тичам с кучетата...."
Всички сме виждали очите на тичащо щастливо куче - това видях и в нейните очи, когато отговори на въпроса.....Тези очи никога няма да ги забравя....Социализацията и според мен е невъзможна, а щастието и ще си остане там в глутницата тичащи кучета....
Живеем в "болно" време! Новите технологии ни правят зависими и ни обсебват жестоко. Връзката ни с природата и природните закони са прекъснати. Живеем в постоянен стрес, който предаваме и на живите същества около нас - деца, домашни любимци.....Не очаквайте живот в хармония и спокойствие там където хармонията и спокойствието я няма вътре в самите нас......
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3995 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2013 - 10:08 PM

Показване на мнениетоПинпонг, в 13 November 2013 - 09:27 AM, написа:

Мале мале!!!
Значи "всемогъщата " акита убила хайванчето на комшията и не се спряхте. То не беше ХАРАКТЕР , то не беше ЛИДЕР то не беше НЯМА РАВЕН В РАЗКЪСВАНЕТО !! Иначе всички сте против насилието ама чак подпикавате от кеф че любимата ви порода е показала че все пак е хищник .
Един съвет по обучение точно в вашия стил:

Що другия път не му метнеш през оградата някой мижав петнайсе килограмов питбул да си поиграят малко?!
Гарантирам ти че ако Кирчо оздравее после само при вида на куче до оградата сам ще си влиза в къщуркта :md_064:
Нищо че е ЛИДЕР !

Защо все така става....приятелю, аз лично много харесвам питбулите, смятам, че това може да е едно разкошно обичливо семейно животно, но все още не разбирам защо повечето им стопани смятат, че те са "ТИРАНОЗАВРИ РЕКС" и от тази им философия тази порода страда най-много....как си представяш/те 15-25 кг питбул да направи каквото и да е на 40-50 кг акита, средноазиятска овчарка, кангал и т.н.....относно останалото, за което говориш е все едно някой да дойде да говори за твоите деца без дори да ги познава, така че бъде по-възпитан и се въздържай....

#3996 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2013 - 10:15 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 13 November 2013 - 08:41 AM, написа:

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 12 November 2013 - 10:47 PM, написа:

Ето снимки от преди един месец.... с мои приятели :-)

Боже!!!!! Мъжкият ти е станал СТРАХОТЕН :wub: Браво :smile: Ще се радвам, ако по-често ни радваш с нови снимки :wub: На изложби ходихте ли вече?

Благодаря...ами не ходим за сега..но с удоволствие бихме ходили следващата година...

#3997 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2013 - 10:19 PM

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 16 November 2013 - 08:47 AM, написа:

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 13 November 2013 - 01:24 PM, написа:

Да прекалено много се задълба темата и то относно характера на Акита изкарахте я едва ли не най-ужасяващото куче!!! На всеки може да се случи. Много е важно от малко кучето да бъде коригирано когато прави грешки в поведението си. И при една такава ситуация когато спирането на боя щеше да бъде лесен. Не мисля , Мисля че няма лошо куче а лоши стопани. (не посочвам хора говоря по-принцип).
По-важното добре е че е станало с куче че можеше да бъде и дете на което топката му е паднала вътре... и тогава не ми се мисли.

Привет! Много е важно от малко да бъде коригирано кучето, истина е! Аз моята акита я поведох на обучение още на 4 месеца. Ходихме в продължение на близо година на уроци, и за водача, и за кучето. САМО ЧЕ, знаете ли какво ще ви кажа? Характерът на породата НЕ Е НЕМСКА ОВЧАРКА. Тя си е ПАЗАЧ И ЛОВЕЦ, НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА Я ОТКЛОНИ ОТ ПЛЯЧКАТА и НАБЕЛЯЗАНАТА ЖЕРТВА. Ако си направите труда (в което силно се съмнявам!!!) да прочетете 100-на страници по-назад моите споделяния по отношение на породата, ще разберете, че става въпрос за ХАРАКТЕР, а не за ОБУЧЕНИЕ!!!
Когато попитах нашата треньорка, кога моето куче ще ми се подчинява както го прави нейното (ГРЕТА - НЕМСКА ОВЧАРКА), тя ми каза: Когато си купиш Немска Овчарка! :rc_036: Моите уважения, но човек, който няма опит с отглеждането на ДЕЙСТВИТЕЛНО КОНКРЕТНАТА порода, няма смисъл да споделя мнение. Всички тук сме кучкари и всички имаме опит с отглеждането на поне ОЩЕ ЕДНА порода кучета, освен тази. И СМЕ ЛЮБИТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ, като цяло!!! Тъпи и безсмислени мнения,като на оня с питбула, простооооо улево. Но от мой личен опит казвам - Акитата е ОПАКА, поддава се на обучение, но когато тя самата реши, че не иска нещо, или че това нещо й е необходимо, НИКОЙ, АМА НИКОЙ, не е в състояние да я озапти!! Извинявам се за тирадата, аз както винаги, съм многословна, но ако имаше таквиз като мен в нета преди да си купя това куче, повтарям - нямаше да го купя.:rc_036:
Само между другото: Това не е характерно само за Киро, моя Хачи, и брат му на моя Хачи - другия Хачи--Характерно е за ПОРОДАТА КАТО ЦЯЛО. Агресивни са, спор няма, не пожелавам на никого да бъде свидетел на това, на което съм била аз, на което е била свидетел сестрата на Петя...Много е УЖАСНО! Но е ЕСТЕСТВЕНО ЗА АКИТАТА!

ПАС! Първо Лили Не само ти имаш Акита не всички са еднакви! Ти имаш гледната точка от едно МЪЖКО куче. Не говори в множествено число, Вярно е че имат характер които е по труден но не съм съгласна че акита е агресивно куче!!! Вземи си женска акита и ще си говорим пак! Отглеждането на мъжко куче от всяка една порода е по трудно! И второ не говори че Питбула е ТЪПО куче. В много грешна посока си!

Hikaro е абсолютно права..

#3998 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2013 - 11:45 AM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 19 November 2013 - 10:08 PM, написа:

Защо все така става....приятелю, аз лично много харесвам питбулите, смятам, че това може да е едно разкошно обичливо семейно животно, но все още не разбирам защо повечето им стопани смятат, че те са "ТИРАНОЗАВРИ РЕКС" и от тази им философия тази порода страда най-много....как си представяш/те 15-25 кг питбул да направи каквото и да е на 40-50 кг акита, средноазиятска овчарка, кангал и т.н.....относно останалото, за което говориш е все едно някой да дойде да говори за твоите деца без дори да ги познава, така че бъде по-възпитан и се въздържай....

:ab_041: :ab_041: :ab_041:
Няма нужда да си го представям виждал съм го адски много пъти .
Когато към края на 90те години разни ентусиасти прочели някое и друго рекламно списание решиха че са открили топлата вода и започнаха да докарват своите огромни космати кучета от всякакви старни и да ги карат да правят несвойствени за породата им неща съм виждал много грозни гледки.

Акита има своите стархотни качества но както се казваше в един виц "не бъркай боя със ситуацията" :rc_036:

#3999 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2013 - 01:22 PM

Показване на мнениетоПинпонг, в 13 November 2013 - 09:27 AM, написа:

Мале мале!!!
Значи "всемогъщата " акита убила хайванчето на комшията и не се спряхте. То не беше ХАРАКТЕР , то не беше ЛИДЕР то не беше НЯМА РАВЕН В РАЗКЪСВАНЕТО !! Иначе всички сте против насилието ама чак подпикавате от кеф че любимата ви порода е показала че все пак е хищник .
Един съвет по обучение точно в вашия стил:

Що другия път не му метнеш през оградата някой мижав петнайсе килограмов питбул да си поиграят малко?!
Гарантирам ти че ако Кирчо оздравее после само при вида на куче до оградата сам ще си влиза в къщуркта :md_064:
Нищо че е ЛИДЕР !

ЗАЩОТО Е ТИРАНОЗАВЪР РЕКС! В ТОВА НЯМА СПОР! НЯМА МЯСТО ЗА ТАЗИ ПОРОДА В ДНЕШНИЯ СВЯТ! ТЕ СА БИЛИ СЪЗДАДЕНИ ПРЕДИ ВРЕМЕ ЗА НЕВЕЖИТЕ ЗАДОВОЛЯВАНИЯ НА ЧИСТАТА АГРЕСИЯ НА СТОПАНИТЕ, не за задоволяване липсата на съвременните породи кучета и не за в крайна сметка- използване на кучетата по предназначение, което Е В ЯВЕН АСПЕКТ - ДРУЖЕЛЮБНИ И НЕ НАПАДАТЕЛНИ ЖИВОТНИ С ОГЛЕД УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА ЧОВЕШКАТА РАСА. Поради таз причина ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛА (4 години назад погледнете във форума) НЕ Е ВАЖНО КАКВО КУЧЕ ВЗИМАШ, ВАЖНО Е КАК СЕ ЧУВСТВАШ ТИ, И ДАЛИ СИ ОПРЕДЕЛЕН ЗА ВОДАЧ. И Е ВАЖНО, ЧЕ АКИТАТА Е АГРЕСИВНА, ТОЧНО КАТО ПИТБУЛА, ВАЖНО Е ЧЕ ТЯ Е ПАЗАЧ, ЛОВЕЦ, А НЕ ПАЛЕ, ДЕТО ДА ГО ГНЯВИШ И ДА ПРАВИ КАКВОТО ИСКАШ. Няма как да се случи при акитата. Ако трябва и на английски ще го цитирам, за чуждоземците. Акитата е ОПАКА, НЕРВНА, ПАЗАЧ, СЛУЖИТЕЛ, ВЕРЕН ПРИВЪРЖЕНИК НА СОБСТВЕНО ОПРЕДЕЛЕНИЯ СИ ВОДАЧ! Но подлежи на частично обучение, което е плюс.Да не говорим за ЗАХАПКАТА НА ПИТБУЛА, която МНОГОКРАТНО НАДВИШАВА СИЛАТА НА ЗАХАПКА НА АКИТА. Питбулът е създаден за убиец, той е създаден за боеве на кучета, което МНОГО АМА МНОГО ОТДАВНА СПИРА ДА Е ЦИВИЛИЗОВАНО, И СТАВА ДИВАШКО. А при нас - Диваци много, но не реално, само наужким...уж....Акитата е ловджия, своенравен злобар, и изключително верен на собствените си инстинкти. Искам само ЕДНО НЕЩО ОТ ТОЗИ ФОРУМ: ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ДИСКУТИРАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА АКИТА, НИЩО ПОВЕЧЕ! АЗ съм собственик на такава и държа да знам проблемите, преимуществата СА МИ ЯСНИ!
User's Signature

Качена снимка

#4000 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2013 - 01:32 PM

Показване на мнениетоПинпонг, в 20 November 2013 - 11:45 AM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041:
Няма нужда да си го представям виждал съм го адски много пъти .
Когато към края на 90те години разни ентусиасти прочели някое и друго рекламно списание решиха че са открили топлата вода и започнаха да докарват своите огромни космати кучета от всякакви старни и да ги карат да правят несвойствени за породата им неща съм виждал много грозни гледки.

Акита има своите стархотни качества но както се казваше в един виц "не бъркай боя със ситуацията" :rc_036:

ФАКТ Е, благодаря! Но ситуацията в случая има нещо общо с БОЯ... И ти благодаря, за отношението, освен Петя, до момента, никой не е имал подобна гледна точка на ситуациите! Тенкю, мен!
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема