Акита
Публикувано: 30 October 2015 - 12:30 PM
Петя Кръстева, в 26 October 2015 - 07:25 PM, написа:
Pfffff sega pak mi kazvat che tvoite kucheta bili nisak klas s falshivi rodoslovia i taka na tatak
Na koi da viarvam veche neznam
Nai hubavite bili v niakav razvadnik do Dobrich
Izpratih edin priatel da proveri
Ama te pak neshto sa si izgubeli uma 2500€ nai malko
Samo tiahnite bili ot Iaponia tvoite ne
Bili s rodoslovia kadeto ne gi priznavat nikade
I takiva raboti......
Знам, кой го е казал, но в момента няма да го коментирам, защото има много по-интересни неща... Само искам да знаете, че ще се боря за всяко мое куче и всеки мой собственик. Подробно по въпроса ще пиша скоро....
Моля колегите да не дават грешна информация на клиентите!!! Всички мои родословия са FCI и собствениците на мои кучета може да посещават всички изложби по цял свят, които са под егидата на FCI /в България също/ - даването на грешна и подвеждаща информация е нарушение!!!
Устав на FCI
На бланка на Международната федерация по кинология- МФК [Fédération Cynologique Internationale- FCI]
УСТАВ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ (МФК)
Член 2 Цели
Целите на МФК са
(1) да стимулира и насърчава развъждането и използването на чистопородни кучета, чието функционално здраве и физически характеристики отговарят на стандартите, установени за съответната порода, и които са годни да работят и изпълняват различни функции в съответствие със специфичните характеристики на породата си;
(2) да защитава използването, отглеждането и развъждането на чистопородни кучета в държавите, в които МФК има организация-член или договорен партньор; да оказва подкрепа при обмена на кучета с нестопанска цел и на киноложка информация между организациите-членки и да инициира организиране на изложби, тестове, изпитания и други дейности като спортни прояви, използване на кучета в спасителни операции и др.
(3) да насърчава и подпомага любителството на кучета и благосъстоянието на кучетата в световен мащаб
Посредством публикуване на специални разпоредби, МФК в частност осигурява:
a) взаимно признаване на племенни книги, приложения към племенните книги и удостоверения за произход;
b) взаимно признаване на имена на развъдници и съдии и създаване на международен регистър на имената на развъдници и съдии ;
Член 4 Насърчаване на приятелски взаимоотношения
МФК насърчава приятелските взаимоотношения :
(a) между поделенията, членовете, договорните партньори и организациите. Всички лица и организации, които са част от киноложкия свят, са длъжни да спазват устава, регламентите и принципите на спортсменско поведение ;
(b) в обществото, с хуманитарна цел.

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 02 November 2015 - 06:49 AM

Нерина - 100% японска линия
Кучето е много интересно като типаж - масивна, здрава кучка с хубав характер. Ако се запложда с хубав мъжкар съм сигурна, че ще извади Топ мъже.

Бара Го е само на 5 месеца, но е голяма красавица. Тя е мое момиче и ще се присъедини към развъдната програма. В развъдника има още едно момиче 100% Япония, но още никъде не съм я представяла. Пазя я в тайна.....ще я представя когато стане голяма, много интересен типаж е

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 02 November 2015 - 06:59 AM
вижте го тоз хубавец, само на 5 месеца тежи 25кг. Много тежък и масивен като костна структура, едното ухо не го е изправил напълно, но ще го изправи до шестия месец. Огромен е ...и всичко му е голямо

Кучето е продадено!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 02 November 2015 - 08:57 AM
Никъде не прочетох дори едно изречение по което да разбере човек , че за нея кучетата не са предмети които просто раждат и се махат когато не и допаднат , такива дето не биле достатъчно добри за нейната извънземна селекция и т.н.
Скъпи евентуални клиенти , апелирам : Търсете развъдници в които кучетата са обичани и преди всичко са любимци на семейството и не се отнасят като тях като към предмети внос от Япония , Китай или Луната дори .
Жал ми е за животните на тази жена , защото от всички изписано от нея лъха само и единствено глад за пари и болна жажда за слава .
Силно се съмнявам , че тези кучета някога са ходили на разходка в полето , в гората ... че са тичали на воля часове наред заедно с останалите , че са прегръщани и обичани , че някой някога им е показал някаква емоция .
Чета, препрочитам и никъде , ама никъде не пише нищичко за кучетата , не за техните кръвни линии и глави и уши, а за самите кучета .
Кучето като живо същество имащо нужда от обич и внимание , а не кучето като японска машинка за парички .
Помислете си добре дали ще ви бъде лесно да социализирате кученце което никога не е почуствало обич и човешка ласка , младо куче което не е видяло свят различен от клетката и изложбеният ринг .
По света има и други развъдчици ... от ония за които кучетата са неотменна част от ежедневието им , на които кучетата имат достъп до дома и получават внимание и обич .
Публикувано: 02 November 2015 - 09:42 AM
От постовете ми лъха едно - желание за професионализъм! И това и ще стане .....Не крия, че искам да работя професионално и да не се срамувам, че съм българка. Максималистка съм! Изисквам много и от себе си, затова ще ти кажа, че все още нищо не съм направила. Или поне не съм направила 50% от това, което ще направя. Влагам много любов и средства в това, което правя. Има една приказка "с п....я, боя не става"

Коментарите ти увисват някъде в небитието, обвити в злоба и безпомощност.......Зарежи всичко, че се излагаш!!!
Кучетата ми спят в леглото ми и развъдника ми е няколко декара, в БГ не знам да има друг с такава площ, че на всичкото отгоре купих още няколко декара земя, където ще се мога да се развивам. За линии и селекция имах желание да пиша, но......няма с кой ?!?! Нивото на повечето хора занимаващи се с развъждане не е много високо. Който иска да разбере повече ми се обажда и говорим. Информацията, която имам не може да се прочете никъде, защото я черпя отвън / и от Япония/ - това са години труд !!! На мен в БГ никой не ми е помогнал грам в проучванията на линиите. Който има желание - намира начини

Хайде със здраве, че простотиите са големи.....аз не нападам никой /за разлика от вас/ и ако обичаш не се занимавай с мен, че ще взема да ти дойда на гости.
P.S. И още нещо кучетата ми отиват при своито стопани напълно социализирани и това може да го потвърдят самите стопани. Не може да говориш ей така на "ангро" както се казва

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 02 November 2015 - 10:17 AM
Това ми прилича на люпилня , а не на хоби развъдник , защото професионалните развъдници по света се смятат за ферми и нормалните хора НЕ купуват кученца от ферми .
На мен ми намирисва , че това което правиш си е ферма .
Какви кръвни линии , какви 5 лв.... никъде никой не прочете добър отзив за великите кучета от техните стопани . От теб никой никъде не е прочел нещо написано с обич за тези кучета .
Говориш само и единствено за пари , инвестиции и развитие ( последното съществува само в твоята глава ) ...
Просто трагедия .
Това е което мисля , жал ми е за горките клети кученца които ако са достатъчно достойни за извънземният развъден план имат честта да деградират в клетките си без значение колко са големи . Някаква възрастна жена им хвърля храна и това е то .
Аман от такива като теб , жалко , че си нямаме действаща зоополиция , че иначе всички тия акита - маките щяха да са иззети и предадени в ръцете на нормални хора които освен средства преди всичко ще инвестират огромна доза обич към самото куче, а не към кръвната му линия или ушите .
Публикувано: 02 November 2015 - 12:04 PM
mik, в 02 November 2015 - 08:17 AM, написа:
Това ми прилича на люпилня , а не на хоби развъдник , защото професионалните развъдници по света се смятат за ферми и нормалните хора НЕ купуват кученца от ферми .
На мен ми намирисва , че това което правиш си е ферма .
Какви кръвни линии , какви 5 лв.... никъде никой не прочете добър отзив за великите кучета от техните стопани . От теб никой никъде не е прочел нещо написано с обич за тези кучета .
Говориш само и единствено за пари , инвестиции и развитие ( последното съществува само в твоята глава ) ...
Просто трагедия .
Това е което мисля , жал ми е за горките клети кученца които ако са достатъчно достойни за извънземният развъден план имат честта да деградират в клетките си без значение колко са големи . Някаква възрастна жена им хвърля храна и това е то .
Аман от такива като теб , жалко , че си нямаме действаща зоополиция , че иначе всички тия акита - маките щяха да са иззети и предадени в ръцете на нормални хора които освен средства преди всичко ще инвестират огромна доза обич към самото куче, а не към кръвната му линия или ушите .
За обич не се пише моето момиче /момче/ обич се показва!!!
На мен ми намирисва, че просто ти е платено да се заяждаш с мен и пишеш като пълен/а дебил!!! И пак имаш грешка - за моите кучета се грижи освен майка ми и човек, на който му се плаща. Кучетата ми се гледат при отлични условия и не им липсва нищо - нито храна, нито движение. Моите клиенти няма как да пишат в такава мърсотия и простотия, защото не са на това ниво тук!
Абе, що ти се обяснявам - я да взема да издиря кой стои зад този профил и да видя с какъв авторит се ползвате. Да не се окаже, че точно вие сте за зоополиция.......

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 02 November 2015 - 12:11 PM
Не си достатъчно важна и значима за да плаща някой на някого за каквото и да било !
Пиша това което виждам !
Гади ми се от подобни като теб .
Вярвам , че хората имат очи и ще видят това което съм видяла и аз .
Относно заканите ти за издирване : Не ставай за пореден път смешна , та чак жалка !
Никога не съм се крила !
Публикувано: 02 November 2015 - 12:13 PM
Петя Кръстева, в 26 October 2015 - 09:37 PM, написа:
Казуми вече не е моя собственост, защото искам да имам добри акити и защото всяко едно кучило ми е по-добро от предходното. И така докато постигна качеството, което искам......
Колко кучила имахте от тази явно "лоша" Казуми ?Защо въобще я развъждахте щом не е била подходяща?
Иначе и аз не оставам с добро впечатление от писанията Ви , но донякъде приемам , че за да се развивате трябва да взимате трудни решения , но според мен не на всяка цена и още по малко на гърба на кучетата .
Да не станете като един известен развъдчик на чау чау ...
И колко кучета имате в развъдника и колко спят в леглото ви е доста сложно уравнение ,но едва ли хората ги интересува това , че постоянно да го повтаряте , като ви обвинят ,че не си обичате кучетата .
Публикувано: 02 November 2015 - 12:37 PM
Chiita, в 02 November 2015 - 10:13 AM, написа:
Петя Кръстева, в 26 October 2015 - 09:37 PM, написа:
Казуми вече не е моя собственост, защото искам да имам добри акити и защото всяко едно кучило ми е по-добро от предходното. И така докато постигна качеството, което искам......
Колко кучила имахте от тази явно "лоша" Казуми ?Защо въобще я развъждахте щом не е била подходяща?
Иначе и аз не оставам с добро впечатление от писанията Ви , но донякъде приемам , че за да се развивате трябва да взимате трудни решения , но според мен не на всяка цена и още по малко на гърба на кучетата .
Да не станете като един известен развъдчик на чау чау ...
И колко кучета имате в развъдника и колко спят в леглото ви е доста сложно уравнение ,но едва ли хората ги интересува това , че постоянно да го повтаряте , като ви обвинят ,че не си обичате кучетата .
Кой казва, че Казуми е лоша ?!?! Казуми е от линията, която се развъждаше през последните 10 години на Балканите. Казуми даде добри поколения, но.....на мен за развъждане не ми е интересна вече. И това е нормално....Със същите линии са започнали маса други развъдници на Балканите, че даже и в момента работят с тях. Казуми имаше 3 поколения. Естествено последното е най-добро

А.... моля ви се, не се изказвайте неподготвени - нищо не правя, ако ще е във вреда на кучето. За взетите решения заставам с цялата си отговорност. И нямам грешки до сега - кучетата ми са добре.
Отговарям ви и на другият въпрос - Когато купя куче то остава при мен в апратамента ми в София. Искам контакт с него - аз го искам.......трябва да знам навици, характер, здравословно състояние - всичко! Поне до 2 години живеят при мен.
И ако обичате не знам с кой развъдник ме сравнявате.......Как ще се развия като развъдчик ще покаже единствено времето.....Имайте търпение

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 02 November 2015 - 01:28 PM
честна да ви кажа тези ваши забележки ми изглеждат неуместни, че даже и смешни. Излезте от стериотипите с които сте свикнали и погледнете какво правят селекционерите навън. Не е грешно едно куче да смени собственика си. Важно е къде отива, с каква цел и какъв е бъдещият собственик...Няма лошо и едно куче от един развъдник да се продаде в друг развъдник. Масово така развъждат....и то е в интерес на породата. Например бащата на моят Мару в момента е в Белгия за запложда кучките на Катрин. Хубавата японска кръв е скъпо удоволствие и понякога се налага да се прави препродажба или наемане с определена цел за определено време. Не е задължително едно куче да остане с теб до края на живота ти, както обясняваше Милена Кирхнер в пост преди време

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 02 November 2015 - 02:01 PM
Аз не вярвам на всичко, което се пише по форумите, затова ще си проверя нещата лично за себе си.
Пожелавам ви хубав ден

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 02 November 2015 - 02:24 PM
Петя Кръстева, в 02 November 2015 - 12:01 PM, написа:
Аз не вярвам на всичко, което се пише по форумите, затова ще си проверя нещата лично за себе си.
Пожелавам ви хубав ден

Може би чрез чичко Google ? ;)
Аз не вярвам на нищо което е написано в интернет от други хора за други хора . Вярвам само на презентацията на самият човек .
Публикувано: 02 November 2015 - 03:05 PM
mik, в 02 November 2015 - 12:24 PM, написа:
Пожелавам ви хубав ден

Аз не вярвам на нищо което е написано в интернет от други хора за други хора . Вярвам само на презентацията на самият човек .
Наглост !!! Отдавна никой не можеш да заблудиш....че даже и случайно попадналите тук

Пишеш : " Вярвам само на презентацията на самият човек" - ако наистина това ви е показателя за вярност, то значи сте много ограничена като личност.
Оставям ви в ръцете на Господ....

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 02 November 2015 - 03:25 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 02 November 2015 - 04:14 PM
Петя Кръстева, в 02 November 2015 - 01:05 PM, написа:
mik, в 02 November 2015 - 12:24 PM, написа:
Пожелавам ви хубав ден

Наглост !!! Отдавна никой не можеш да заблудиш....че даже и случайно попадналите тук

Пишеш : " Вярвам само на презентацията на самият човек" - ако наистина това ви е показателя за вярност, то значи сте много ограничена като личност.
Оставям ви в ръцете на Господ....
Остава ти май да дириш помощ от Аллах или някое друго божество с което ти си в тесен контакт поради святата ти и преизпълнена с непорочност личност .
Тук в този форум аз виждам в твое лице един самовлюбен , отлично умеещ да води монолог човек с огромни претенции без покритие . Виждам един човек който говори за кучетата си като за предмети , стока , уши и кръвни линии , но и като за живи същества .
Мога ли да задам един страничен въпрос ? В кой клуб членуваш ти заедно с твоят развъдник ?
Благодаря :)
Публикувано: 02 November 2015 - 04:17 PM

Ето и родословието му : http://www.akitapedi...ls.php?id=74244

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева