Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4581 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 March 2016 - 10:37 PM

Защо по дяволите не си виждам мнението, публикувано преди 1 ден тук??? Има няква безумна редакция, може би? Или не редакция, а цензура? Кви са тия простотии бе? Вие не милеете ли за акитата? И какви са тия малоумни нападения над Петя? Ми тя направи развъдник, ми Тя не иска да бъде корумпирана, ми Тя развъжда качествени кучета! А вие кво правите? Само плюете! Жива да не бях! Принципът в БГ винаги е бил един и същ: не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле! Жална ви майка! Накъде отиват децата? Навън, естествено! В такава среда и оцелотът не може да оцелее!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#4582 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2016 - 08:29 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 14 February 2014 - 09:23 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 February 2014 - 06:34 PM, написа:

Благодаря уж четох,но явно съм го пропуснала.
Останах с впечатление,че са някакви гъби.
Добре,че са се отървали,че е истинско мъчение. :beer:

Да, всичко е наред с Хачи :smile: Какъв е вашият проблем?

Никога не сме имали мокри рани. Просто кучето неистово си тръскаше главата, преди това, въпреки моите съмнения за осил, мъж ми каза, че на кучето "нищо му няма" и затова не обърнахме внимание. Но слава богу проблемът беше решен. След това 2 години псето не се тръскаше.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#4583 Потребителят е офлайн   Кронос Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 April 2016 - 09:30 PM

Здравейте, нов съм във форума и ще се радвам на полезна информация относно породата, въпреки напрежението и страстите в темата :re_037:
Преди 4 месеца ни подариха женска американска акита, която много ни радва :af_089:
Ето я нашата красавица:
Качена снимка
Първите 2 месеца я хранихме само с Josera със сьомга и патешко. После един месец мина на свинско обезкостено месо, което и варихме. Сега е на FRISKIES Junior.
Вече е на 5 месеца и половина и е 27 кг. и е в отлична форма.
Обаче едно ме притеснява - много е гальовна към непознати, а знам, че са уж добри пазачи. Как може да стане малко по-резервирана към непознати хора?
Живеем в къща и тя е постоянно на двора, като дори повечето време е вързана, когато ни няма. Има достатъчно място за движение, защото синджира е вързан за кабел по който обикаля двора. Въпреки това, акита са ужасно адаптивни и тя не се трогва дали е вързана или пусната.

#4584 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2016 - 05:08 PM

Здравейте! Въпреки страстите в темата (моля игнорирайте ги, тук има доста хора, които вместо да говорят за породата, се ядат едни други :) ) сте добре дошли! Честно казано, на такава възраст тези килограми ми се виждат доста в повече! Не знам! Американките не са ми специалност. От 6 години гледам японка. Най-важното е да я научите да не яде от чужди ръце и от земята! След като живеете в къща и тя е в двора, голяма вероятност има някой да се опита да я отрови (за съжаление това е изводът ми след толкова години). Също за съжаление, научаването на тези правила е чрез терор над самото куче. Не съжалявайте, че е толкова дружелюбна! Малка е! Ще дойде моментът, когато ще ви се ще да е дружелюбна (това също от собствен опит). Акитата определя глутницата си точно в този период. Внимавайте кого допускате в къщи, защото впоследствие кучето ще го третира като част от семейството, ако ви притеснява приветстването на лоши хора. Иначе - в момента в който влезе в пубертета - 8-9 месец, тя самата ще стане доста по-агресивна и по придирчива. Да ви е жива и здрава, но от мен да знаете - не позволявайте на всеки да я гали, пък и първо трябва да пита! И тя сама впоследствие ще си определи хората, които са от нейната глутница. Моят Хачи е така - имам много добри приятели, които и до ден днешен не мога да поканя на гости. За хора, които не харесвам, дори подозирам, и дума не може да става.
Хубавото на американките е, че са малко по-меки. НО, само малко! Познавам развъдчици на тази порода, и знам, че не е много далеч от японката по нрав!
Много се радвам за вас! Дарявайте я с любов, защото тя го прави постоянно и безрезервно, без да иска нищо в отплата!
Още веднъж - поздрави, че сте избрали тази кралска, красива, и достойна за уважение и любов порода!
User's Signature

Качена снимка

#4585 Потребителят е офлайн   Кронос Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 April 2016 - 05:36 PM

Мерси за отговора - вече се бях отчаял, че някой ще пише :ba_025:
Всъщност за теглото и аз бях обезпокоен, но намерих информация за теглото на американските:
http://www.akita-dog...ita_Weight.html
http://www.akc.org/dog-breeds/akita/
Очаквам нашата Ариса да стане 45-48 кг, така че на 6 месеца ми се вижда нормално да е около 30 кг. Иначе и осигуряваме доста физическо натоварване.
В обучението и обаче наистина май трябва да се действа доста твърдо - своенравна е, но когато покажа непоколебимост и твърдост, тя изпълнява всичко.
Дано наистина започне да показва териториално поведение и да я брани от непознати.
Сега няма пряк достъп до оградата и няма опасност някой да я отрови, но като навърши година ще има и до тогава трябва да сме я научили да не взема храна от непознати.

#4586 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2016 - 07:55 PM

Браво! Радвам се, че сте потърсили и намерили информация! Страхотни животинки са, дума да няма! И въобще не се учудвайте, ако реши да не хареса някого! Много обичам породата акита, независимо дали е американка, или японка! Познавам един Чарли, който може би ще е подходящата партия за вашата мома! Те се обучаваха в училище "Послушен". Ако желаете и вие го направете - училището е ЖЕЛЯЗНО, много съм доволна от преподавателите, защото, забележете, те преподават като Сизър Милан- тоест на собствениците. В същото време кучетата получават едно доста добро обучение, заедно със собствениците! Поздрави, успехи, и се радвам, че ви има!
User's Signature

Качена снимка

#4587 Потребителят е офлайн   Кронос Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2016 - 08:22 PM

Мерси за милите думи :smile:
Ето още малко снимки на скубещата ни се красавица:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
А този Чарли май ще трябва да е доста едър за да пламне любовта :ab_041:
Ако може поне да му качиш снимки тук, за да оправим зестрата :rc_036:

#4588 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2016 - 08:46 PM

Присъединете се към нашата група във Фейсбук. Там ще се уточните с конкретните собственици на американки. За съжаление нямам координати на сладура Чарли, но съм сигурна, че там ще намерите половинката си! Групата ни е "Акита-ину -отглеждане, хранене, възпитание..."
User's Signature

Качена снимка

#4589 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2016 - 10:47 PM

Eто ни проснати в целия ни ръст! Преди известно време, де, сега май сме надебеляли...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4590 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2016 - 10:49 PM

Мдаа, в цял ръст!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4591 Потребителят е офлайн   Кронос Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 July 2016 - 12:14 PM

Красавец :smile:
Само не знам как се оправяте в апартамента с козината, когато започне да се скубе :ab_041:
Нашата се скубе вече 3-ти месец и целия двор е в козина, макар че постоянно я решем.
Ето я вече на 8 месеца:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#4592 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2016 - 07:16 PM

Ох, голяма красавица, бе! Приказна, просто!
Козината я решим, макар че няколко източника твърдят, че изресването стимулира порастването на нова... Но се справяме. Просто ремонтирахме целия апартамент и сложихме ламинат :)
Иначе, наистина е тежко положението... Но вече 6 години сме упорити, и той е наистина прекрасен!
Чисти се всеки ден, умишлено не взехме прахосмукачка с воден филтър, защото щеше да стане боза. Но не е чак толкова трудно, като се чисти по-често, се справяме и по-лесно. Прави ми впечатление, че сега на тази възраст козината не е толкова обемиста и в количества, както когато беше по-малък. Нямам представа защо. Но е факт. Лошото е, че времето влияе много, а то е доста непостоянно...Когато по принцип трябва да сменят козина (напролет - Март-Април-Май) температурите не са адекватни. А когато НЕ трябва да я сменят (Декември-Февруари) също - тоест по-топло е, и тогава става страшно...
User's Signature

Качена снимка

#4593 Потребителят е офлайн   Ара Икона

Публикувано: 07 July 2016 - 02:56 PM

Здравейте, и аз съм влюбена в тези кучета. Можете ли да ми дадете съвет от къде да си взема Акита?

#4594 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2016 - 04:56 PM

https://www.facebook.../?ref=bookmarks

Пиши на ЛС на Петя, или тук, или в горния сайт. Но добре обмисли желанието си. Изключително своенравни животни, особено японката!
User's Signature

Качена снимка

#4595 Потребителят е офлайн   Кронос Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2016 - 04:16 PM

Ето още малко снимки на нашата принцеса Ариса:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Вече е на 9 месеца, тежи точно 40 кг и е 68 см на височина до холката.

#4596 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2016 - 07:29 PM

Прекрасна е! Моля те, свържи се с нас на цитирания от мен линк с ЛС до основателя на Групата - Петя. Гарантирам ти, че ще имаш резултат. Наистина, страхотно животно! Разкошно! Имаме американци в групата, няма да я пропуснат!
User's Signature

Качена снимка

#4597 Потребителят е офлайн   Кронос Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2016 - 08:11 PM

Мерси за хубавите думи :mg_062:
Тъй като не съм почитател на фейсбук и нямам активен профил, накарах жена ми да се включи във вашата група още преди няколко седмици. Казва Galina Andonova Pisomova.
Ще се радваме да кореспондираме и там :mg_062:

#4598 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2016 - 11:37 PM

Ами, явно и жена ви няма такъв. Защото нито в групата, нито във Фейса не откривам такъв човек :dry:
User's Signature

Качена снимка

#4599 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2016 - 08:53 PM

Красивото ми 6 годишно момче!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4600 Потребителят е офлайн   Кронос Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2016 - 12:27 PM

Всъщност от няколко дни съпругата ми е в групата на Акита ину и публикува снимки :)
Ето я и нашата хубавица на 10 месеца:
Качена снимка

Не знам защо, но окраската и стана вече почти напълно черна.

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни