bateniki, в 02 May 2012 - 02:14 PM, написа:
Здравейте,
Казвам се Ники и от известно време се опитвам да получа повече информация за прекрасните Акита. С моята приятелка се влюбихме в японската Акита и много бихме искали да се сдобием с такова уникално същество :) Препоръчаха ни да питаме при вас и до колкото видях по-нагоре в темата, тук е пълно с хора, които разбират от тази порода :) Ще съм ви много благодарен ако някой има информация от къде можем да се сдобием с малък юнак Акита и разни подробности и особености в поведението и характера на това куче :)
Уважение,
Ники
Здравей Ники!
Добре дошъл при нас

Радвам се, че сте се спряли на тази уникална порода.....
В България има три развъдника за акита ину - Hachimantai, Sunimoto и моят развъдник Katsu Kenta. Hachimantai произвеждат и внасят висок клас кучета от Япония, затова е цените са им високи. При породата акита ину важи следното правило - колкото вноса от Япония е по-директен толкова цената на кучето е по-висока! Кучета висок клас, внос от Япония варират от 2000 евро, 4500 евро, дори достигат и до 6000 евро.....Прекалено висока цена за нашата страна, но.......това са фактите и може би политиката в Япония - подкрепят и стимулират родното производство. Породата е обявена за национален символ и това съвсем не е случайно
Развъдник Sunimoto планират тази година да имат бебета - Хера е внос от Сърбия. Моето момиче Казуми е нейна дъщеря от вразката с Арис, който също е внос от Сърбия. При тази връзка инбридинга е с едно от най-добрите кучета в Сърбия и затова бебетата станаха страхотни.....Но да не ти пълня главата
Трябва да си наясно какво точно куче искаш - за домашен любимец, или куче което ще е излежбен екземпляр! В България има не малко японски акити, но изложби посещават много малко - основно развъдници! Ако не бързате с покупката спокойно може да изчакате запождането на Хера, което ще е скоро! Цените на такъв клас куче са около 1200 лева
Моят развъдник Katsu Kenta тази година не предвижда кучило, тъй като не сме достигнали необходимата възраст за допускане до разплод, въпреки че от сега имаме цял списък с чакащи за мои бебета

но....всичко с времето си......Аз също чакам вече осем месеца да внеса японска акита, която още не е родена!
И още нещо да допълня, тук ни обединява едно, единствено нещо - любовта към породата! Всички развъдници по-горе и собственици на акити в този форум работим с много любов и уважение към породата.....А когато има любов и грижа винаги личи!
Относно характера съм на мнение, че акита ину не е куче за всеки. Това е доминантна раса и те естествено ще заемат мястото си в домакинството.
Ако собственикът е колеблив и несигурен, любимецът ще се стреми да бъде лидер. Да не говорим как усещат настоението ми и как се възползнват от временните ми слабости

.Това са умни кучета, които са способни да постигнат замисленото и да надхитрят човека - със силна психика, интелект, достойнство, лоялен е и предан на семейството и много ревнив. Ревността му понякога граничи с агресия особено при мъжките
Дано да съм ти била полезна!
Поздрави от мен и моята глутница

Кирей с негова фенка