Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2401 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 May 2012 - 08:46 PM

Здравейте, приятели!

Отдавна не съм писала, от време на време успявам да ви прочета и последните постинги ме изумиха!!!
ВИЕ МЕ НАДМИНАХТЕ БРЕ!!!! :ab_041: Аз, дето бях най-голямото драчило, ви изоставих и вие взехте кат муните да си пощите въшките един-другиму.

Гери ли си, Xael ли си, не те знам, всъщност нямам и желание да те познавам, но виждам тенденции в този форум, които не са добронамерени към новите собственици на акити. Сега само обмислете как вашите дрязги и простотии ще се отразят на Ники - този нов, изключително добронамерен член на "клуба"... Какво ли ще си каже човека: Малеее, къде попаднах...такива красиви кучета и такава безмерна корупция и простотия!!!

Кой каква кръв ще внася, ще си прецени от развъдника, както и колко екземпляри ще внесе. Но ти да ми претендираш, че си БГ, а да промотираш чужди кучила, е като все едно да ми кажеш, че твоите хъскита и двете са от Аляска...и са български....да де, ама "друг път", както се казва в един велик филм.

Аз в изложби и филми не участвам, реша си кучето, за да предотвратя хаоса в къщи, а не за да изглежда добре на съдиите, които са решили, че допуска на класно куче в класацията не е по вкуса им, щот не е от изключително рекламирания развъдник Хачимантай.
Апропо...тук също отдавна съм забелязала тенденция, и затова спрях да пиша всъщност...Northface е админ на темата, т.е.човек, който когато му скимне, и каквото не му изнася - може да заличи. Затова бяха изтрити мои постинги с имената на развъдника и агенцията, от която аз купих Хачи, и името на училището, в което го обучавах.

Това, мили мои приятели, се нарича - България. Корупция + ограничени ресурси. Тоест - който може да плаща просперира, който не може - се пробва на изложбите, и му казват, че кучето не му е "сресано" :ab_041:

Ники, много се радвам, че си сред нас! Изчакай кучилото на Хера и няма да съжаляваш.
А в действителност си помисли, точно какъв тип "характер" куче желаеш. Защото Акита са агресивни и доминантни отвсякъде. Трябва им здрава ръка, трудно приемат промените, някои дори изобщо не могат да ги приемат. Те са ЛОВНИ и БОЙНИ кучета. Всичко живо и мърдащо като животински екземпляр покрай тях е предизвикателство към ловния им дух. В менюто на моя Хачи има: Джак-ръсел териер, Ши-тцу, Йоркширски териер и Лабрадор. Като казвам "меню", нямам предвид, че кученцата са мъртви, не!!! Но са "хапнати и подчинени", в някои случаи с доста кръвчица. :eg_033: И в случая, няма значение кой е бил водача. Случвало се е и при мен, и при мъжа ми, а той е много по-спокоен като натура и нищо не го притеснява.

Сега да ви разкажа за един стопанин в Софето, дето имал Акита и се наложило да замине за 2 месеца. Живеели в блок. И ето - връща се човека, кучето се размазало, естествено, от радост. На другата сутрин човекът тръгнал за работа, а Акитата скочила от балкона - помислила, че пак ще я изостави. Това е истински случай - мъжът ми го е срещнал по време на една разходка, моментално разпознал породата.

Между другото в София има доста Акити, които наистина не се явяват на изложби. Аз лично видях един прекрасен екземпляр в Младост - на 4 години, мъжкар, а мъжът ми е видял 8-годишно в Дружба. Явно има доста хора с опит, но сигурно са преценили, че този форум не е мястото, където да го споделят.

Направете си изводите! :dry:

Поздрави от мен. Ето че компенсирах отдавнашната си липса с доста дълго словоизлияние. Който има нерви - да го чете, който се нервира - да удари един сироп "Неуропан" :ab_041:

А, и между другото - моя Хачи е много добре, страхотен, невероятно умен и любвеобилен!!! И не ме интересува, че никога няма да го заведа на изложба (не заради ухото, защото то отдавна вече не е клепнало) защото ще изяде съдията, ако реши да му погледне зъбите, камо ли да му пипне топките... :ab_041: , щот и съдиите май много не им стиска на таквиз едри породисти... :rc_036: Снимки - впоследствие, ако някой вездесъщ съдия не реши да ги изтрие...естествено... :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2402 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 05 May 2012 - 09:32 AM

И как пък така аз съм админ ??? Илианас ли си ква си и ти и Петя минахти всички граници на нормалното поведение ти с приказките си наизузст тя с нон стоп двусмислените си постове, сплетни, интриги и липса на ГРАМ киноложка етика към т.н. си колеги.
Въобще не мислих да пиша повече тук но то бива обвинения бива глупост ама толкова не бива.
Така сега за последно ви пиша тук и на двечките интригантки защото ми дойдохте до гуша.
Даже ilianas
теб те подминавам като пътен знак защото каквото и да напиша едва ли ще ти го побере кратуната.
Писна ми да съм любезна и дипломатична към вас а после само да разбирам от тук и там какви ги маже Петя,която иначе уж изглежда много мила но явно е на сериозно ниво завист и ще се пръсне.
Няма да забравя как не бях писала с месеци тук и случайно видях едни снимки на предишните бебета на развъдник Хачимантай и решх да постна и тук една две да се накефят истинските фенове на порода без грам да подозирам какво ще последва....е още тогава Петя изля една кофа пумия без изобщо в началото да разбера защо....и от тогава появи ли се снимка на друга акита ..постовете след това са винаги двусмислени.
Така първо с акити се занимавам от 1998г. и следя и двата вида доста серизно, у дома е имало и японки и американки, спряла съм се на америкаската акита но не съм спряла да се интересувам и от японската. Незнам за кой път прави грозно впечатление да се прескача съществуването на най - голямия БЪЛГАРСКИ развъдник само защото стопаните му не са от София или не са българи по националност но те живеят в БГ, развъдника е регистриран в БРФК и то доста преди на Петя например, родословията на кучетата са БЪЛГАРСКИ и прескачането му от ваша страна само показва колко елементарно ниво имате. Конкуренцията не е лошо нещо когато хората не използват подмолни приоми като сплетни и интриги това не вреди на никой освен на самите вас като ви осира имиджа отвсякъде.
Невероятно е как можете да кажете или напишете и то нееднократно,често завоалирано,че човек ,който е внесъл 7 акити от Япония, притежава куче с най- престижната титла в Япония " мейошо " и се старае да развъжда добри породни екземпляри с качество признато в Европа е нищо а тук са най - добрите екземпляри. Това само буди съжеление. Петя ти така като само копираш и пускаш снимки аджеба откри ли седемте разлики межу твоите акити и тези,коти си постнала ? Ясно е че, всчко начало е трудно но да се дискримира колега само защото ние неможем като него е жалко и елементарно. Не ви прави чест. Отглеждате порода,която е национална гордост на Япония,порода на честа и благородството а вие направо....незнам дали я заслужавате даже.
Петя, знам че ще се обидиш...преди 12г. и аз се обидх когато мой близък приятел и колега от Румъния ми каза,че кучетата ни не бяха добре подготвени за изложба но вместо да го обиждам или да викам на черното бяло....благодарих за искреноста и си взех бележка и почнах доста сериозно да се занимавам с груминг,подготовка за изложба и в ежедневието,което от хоби се превърна донякъде и в работа в момента поддържам над 50 кучета и много добре знам кога едно куче е къпано и ресано и кога не. Твоите особено женската бяха много несресани и мръсни,сори.Ако си ги къпала как е възможно това ....поляла си ги с маркуча и си ги оставила да съхнат на двора ли ? Обикновенно подготовката на една акита отнема по 3 часа на куче като кучето задължително се реши преди баня усилено,къпе се с проф. козметика която включва три етапа на къпане,суши се до откат със много силен сешуар или най - добре с проф. кучешки над 2000 вата.
Сега се сещам,че този същия колега от Румъния си закупи две женски акити от твоя любим развъдник Кенша без много , много да вдиха шум но вместо да излее една голяма кофа помия по колегите си от Добрич той дойде при тях и си планира и двете заплождания на два различни яонски мъжкара от Хачимантай.
Петя, не смятах да ти пиша отно за кой ли път бях преглетнала сплетните но сега вече си казвам всичко и повече няма да повтарям нито да общувам каквото и да напишеш, публично се обръщам към теб и ти казвам киноложкия свят е малък особено за хората,които са там от 20г. за последен път ти казвам спри да интригантстваш и лъжеш това вреди само на теб и не е добър старт за теб в киноложкия свят. Обидена съм от това че ти пращах клиенти за бебетата а после научавам че ти и една кукувица с чао - чао наляво и надясно разнасяте как видиш в моя развъник кучетата ми били много зле, как нямали снимки за дисплазия или как били с висока степен ( е те хем нямат според вас снимки хем пък са с висока степен ) Това първо е нелепа лъжа,обижда мен както и единствения легитимен за момента лекар,който има право да издава международен сертификат д-р Георгиев от клиника " Син кръст " да не говорим,че защитата на сертификата му преди години стана с 10 снимки на наши кучета от ,които 9 с степен А и една с B. И това го разнасяш ти Петя,голямия кинолжки радетел,който вместо да си кастрира неродословното хъски и да не омазва породата повече го разплоди и това за мен не е добър старт а си е направо фалстарт но си е твое решение.
Аз повече такова отношение няма да търпя към мен и си подавам жалба до нашия клуб с копие до БРФК за неетично поведение и уронване на престижа и изнасяне на невярна информация пък ако ще и нищо да не стане аз поне ще се чуствам по добре. Доколкото знам ще има и жалба до БРФК и от Хачимантай.
Наистина ми е неприятно,че така трябва да свърши всичко но всеки си ляга на каквото си постеле.

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2403 Потребителят е офлайн   cvetikapi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2012 - 07:16 PM

Показване на мнениетоkorbac, в 03 January 2012 - 01:34 PM, написа:

ще съм благодарен за всяка информация. 0889844336

Прикачен файл P1060848.JPG
Прикачен файл P1060849.JPG

Такова куче Акита видях в една къща при Плиските.Пиши ми на cveta95@abv.bg за да ти каза улицата.

#2404 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2012 - 09:02 PM

North face колко много пъти си написала името ми Петя, Петя, Петя.............бръкнала съм ви някъде явно много дълбоко.......Прочетох написаното от теб отгоре, отгоре......Дори не ме интесува какво мислиш! Не контактувам с никой от "киноложки ви свят", че да правя каквито и да било сплетни по ваш адрес! Сплетните си ги правите помежду си!
Каква дисплазия, какъв Хачимантай, какви мокри кучета :ab_041: "къпани с маркучи в двора", какви заплождания на хъскита и сигурно издаване на фалшива "справка - родословие" от вашият клуб,какви пет лева...................толкова ли ниско паднахте!?!?!?! Колкото повече пишете - толкова повече се излагате!

Чакам с нетърпение жалбата Ви и тя да е подкрепена с необходимите доказателства и свидетелски показания! И без това имах уговорена на изложбата среща с Г-н Камен Литов за разговор по подобни въпроси! Шоуто, което си спретнахте трябва да продължи! :ab_041:

Драги любители на породата акита ину!Тази снимка на любима моя акита е поздрав за вас......и простете, хората сме толкова несъвършенни!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2405 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 06:13 AM

Ставайки тази сутрин се сетих за поговорката - "Крадеца вика - дръжте крадеца!"
И такаааа.............аз продължавам напред с внасяне на още по-добри екземпляри! Със сресани или не сресани кучета, с изкъпани или не те са си мои! Никой не може да ми ги отнеме с ходене или не ходене на изложби........И като ходя на изложби - аз ще си водя кучетата! Нещото, което ви спестих приятели е че на изложбата бяха забранили на хендлерите да извеждат мои кучета, без да знаят, че аз съм взела много отдавна решение лично да си ги извеждам.........

Хубав ден от мен! Бъдете шантави, нестандартни, отстоявайте позицийте си и вярвайте в себе си и в доброто у хората, а понякога когато се налага им покажете задните си части, преди да покажете плячката си, като тази акита :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2406 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2012 - 03:04 PM

North Face: Първо се научи да четеш!!! Не е толкова трудно, никнейма ми е lilianas.
Второ - научи се да пишеш:пише се "пОмия", не "пУмия",
и трето: ако беше ДОТАМ дипломатичен/а: нямаше да използваш форума за тъпи личностни нападки. Неща от сорта на "кратуна" прилягат на селяците, щот те го знаят този термин. :ab_041: Малии, колко сме се разбеснели....ти да видиш ЗАЩО,ли????
Хайде да ми обясниш тогава, като толкова прокламираш Хачимантай (нямам нищо против този развъдник, или стопаните му, нищо че не са българи), защо опорочавате всяка друга реклама в този форум на другите български развъдници на Акита-ину (явно твоите НЕ СА акита-ину)???? Не мога да разбера, като толкова години се занимаваш с акитите, защо само 1 развъдник е Господ за теб, и защо другите да са по-малко японски акити, отколкото тези, които разпложда той...НЯМА ЛОГИКА!!! Ако толкова милееш за породата, то ще приветстваш всеки един нов развъдник с необходимите за това родители, независимо откъде са дошли!!! :rc_036: А и не само на развъдниците. Всички реклами тук са по принцип забранени. Което не важи за линкове към "Хачимантай".
Мила, или Мили North Face, нямам понятие от пола ти: Явно по принцип отминаваш пътните знаци, защото не си привърженик на закона...но това не пречи да ти кажа, че дори да съм пътен знак, аз имам определена стойност :ab_041:

С риск да бъда низвергната и да цитирам множество от забележките ти в безкрайно големия ти постинг - рискувам да кажа :ПЪРВО НАУЧИ ПРАВОПИСА!!! И после се впускай в безкрайни словослагателства. ОК?!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2407 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 08:06 AM

По-спокойно, дами. Едва ли някой ще има полза /така ли е/ от тия глупости, дето се пишат напоследък!? Не оставяйте негативизма да надделее.

Ето малко снимки от нас, вече сме с пременена козина :>

https://fbcdn-sphoto...216103184_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...457932661_n.jpg

https://fbcdn-sphoto..._79899481_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...977395633_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...485755837_n.jpg

:)
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2408 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 03:13 PM

В Сеславци има оставена от собствениците акита /на мен поне на такова ми прилича/. Казаха, че на моменти бил напададетел, на моменти доста спокоен. Забравих обаче да погледна за пола. Стои в еденична клетка с метален нашийник.
Снимката е от телефон и качеството не е най-доброто

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#2409 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 03:59 PM

BAYO голяма любов сте с Кили :wub: а той е прекрасен както винаги :smile:

Показване на мнениетоkai_tina, в 08 May 2012 - 01:13 PM, написа:

В Сеславци има оставена от собствениците акита /на мен поне на такова ми прилича/. Казаха, че на моменти бил напададетел, на моменти доста спокоен. Забравих обаче да погледна за пола. Стои в еденична клетка с метален нашийник.
Снимката е от телефон и качеството не е най-доброто

kai_tina и на мен ми прилича на акита, горкото куче...Ако имаш възможност пусни още малко снимки за да го разпространя във фейсбука. Дано скоро излезе от там :dh_188:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2410 Потребителят е офлайн   esennn Икона

Публикувано: 08 May 2012 - 06:22 PM

heraaaaaa

#2411 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 07:08 PM

За съжаление нямам друга снимка, само тази му направих. Но като не чак такъв разбирач, мога да кажа, че на живо изглежда като истинска акита, но да не му лепвам порода все пак. Ако проявявате интерес отидете до там, а ако искате да му помогнете, защото няма да го връщат би било прекрасно.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#2412 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 08:06 PM

Показване на мнениетоesennn, в 08 May 2012 - 04:22 PM, написа:

heraaaaaa

Добре дошли при нас! Разкажете малко повече за Хера....

kai_tina, ще направя каквото мога - Дано да има късмет!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2413 Потребителят е офлайн   esennn Икона

Публикувано: 08 May 2012 - 09:05 PM

взех го от един приятел каза ми,че е кръстоска между акита и хъски.На 2 месеца е незнам как ще изглежда като порасне

#2414 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2012 - 08:19 AM

Показване на мнениетоesennn, в 08 May 2012 - 07:05 PM, написа:

взех го от един приятел каза ми,че е кръстоска между акита и хъски.На 2 месеца е незнам как ще изглежда като порасне

Каквато и да изглежда като порастне гледай да няма съдбата но кучето по-горе..... И я кастрирай непременно преди първото разгонване!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2415 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2012 - 09:30 AM

Показване на мнениетоkai_tina, в 08 May 2012 - 05:08 PM, написа:

За съжаление нямам друга снимка, само тази му направих. Но като не чак такъв разбирач, мога да кажа, че на живо изглежда като истинска акита, но да не му лепвам порода все пак. Ако проявявате интерес отидете до там, а ако искате да му помогнете, защото няма да го връщат би било прекрасно.

Има семейство, което искат да го осиновят, но засега информацията, която успях да науча от момиче, което го е видяло е, че кучето е с силна кашлица.....Писах до приюта и чакам техен отговор за здравословното му състояние и каква е причината за изоставянето му, агресивен ли е към хора и други животни...

Eто как живеят в Сеславци!

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2416 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 May 2012 - 11:46 AM

Още снимки на кучето в Сеславци.Аз го галих,докато бях там.Държеше се добре.Кашлицата може да се излекува.Колкото по-малко стои кучето в Сеславци,толкова по-добре.Ако някой човек с опит желае да му помогне и осинови,ще бъде чудесно.
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#2417 Потребителят е офлайн   Denessie Икона

Публикувано: 13 May 2012 - 08:27 AM

Здравейте, щастливци!

Обръщам се към всички вас с "щастливци", защото имате най-прекрасните кучета. Породата ни е любима и искаме да си имаме такова кученце.

Направих една нова тема, но предполагам, че не сте я видяли. С моят приятел търсим японска Акита с родословие. Бихте ли ми препоръчали регистрирани кучета в България или да се насочим към контактите, които имаме в Македония и Унгария? Не целим да показваме любимеца си на всяка цена по изложби, но искаме да е с чисто родословие. Кученцето ще бъде обичано и гледано по-добре от човек, защото сме израснали с кучета и котки. В момента родителите ни гледат общо 4 кучета. Но ние вече живеем заедно и искаме наше, което да е винаги с нас навсякъде (е, може да има някои изключения). Живеем до парк в София и често ходим на гости в провинцията, където ще може да тича на свобода.

Благодаря ви!

#2418 Потребителят е офлайн   daniel_pet Икона

Публикувано: 14 May 2012 - 06:49 PM

Здравейте!
Казвам се Даниел Петров!
Регистрирах се тук за да получа повече информация за това от къде в България да си закупя акита ину и какво виждам?!?!?!?! Типично българска картина.....Шашнат съм :wacko: Както и да е......Разгледах сайта на Хачимантай, писах им - за сега отговор нямам! Видях, че те не пишат тук - тогава кои сте всички вие, които рекламирате кучетата им??? Извинете ме, но искам да познавам човека от който ще си купя куче, за мен това е много важно....
Петя Кръстева собственик на Katsu Kenta, днес цял ден чета темата "Акита" и мисля, че темата без вашето присъствие не би бил интересен....Писах ви на лични /тъй като нямате сайт/ и не можах да намеря ваши контакти. Запишете ме във вашите списъци за закупуване на акита - от друга тема разбрах, че ще имате малки през 2013 год. Аз не бързам - ще изчакам....

#2419 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 12:24 PM

Здравейте и от нас:re_037:Арис и Кори са в отлична форма щуреят на воля....малко козината ни пада:be_107:но ще се справим...

ето малко снимки и от нас...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2420 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2012 - 07:50 AM

Показване на мнениетоlillis, в 09 May 2012 - 09:46 AM, написа:

Още снимки на кучето в Сеславци.Аз го галих,докато бях там.Държеше се добре.Кашлицата може да се излекува.Колкото по-малко стои кучето в Сеславци,толкова по-добре.Ако някой човек с опит желае да му помогне и осинови,ще бъде чудесно.
Прикачен файл DSC06904.JPGПрикачен файл DSC06906.JPGПрикачен файл DSC06903.JPG

Дали успяхте да извадите милия куч от там. Въпроса е към любителите на тази порода
User's Signature

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема