Акита
Публикувано: 17 May 2012 - 08:05 AM
lillis, в 16 May 2012 - 05:35 PM, написа:
ПП.Научих,че кучето е осиновено и е добре.Всичко е наред.
Привет на всички!

Аз също нямам обратна връзка от семейството, което искаше да го осинови. Писах и до приют, но отговор не получих.....Да се надяваме, че всичко е наред, който и да е осиновителя

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 23 May 2012 - 11:20 PM

Да ми е жив и здрав и много щастлив........

Ето как измина първата му годинка

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 24 May 2012 - 02:54 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 24 May 2012 - 03:07 PM
daniel_pet, в 14 May 2012 - 06:49 PM, написа:
Казвам се Даниел Петров!
Регистрирах се тук за да получа повече информация за това от къде в България да си закупя акита ину и какво виждам?!?!?!?! Типично българска картина.....Шашнат съм

Петя Кръстева собственик на Katsu Kenta, днес цял ден чета темата "Акита" и мисля, че темата без вашето присъствие не би бил интересен....Писах ви на лични /тъй като нямате сайт/ и не можах да намеря ваши контакти. Запишете ме във вашите списъци за закупуване на акита - от друга тема разбрах, че ще имате малки през 2013 год. Аз не бързам - ще изчакам....
Здравей, Даниел!
Много се радваме, че ще се приобщите към собствениците на акита-ину. Не казвам, че ще се приобщите към форума, поради ОЧЕИЗВАЖДАЩИ причини!!!

Ако за вас по-важен е човека, от който сте го закупили, продължавайте да очаквате отговор от Хачимантай, но доколкото ми е известно, там не ценят безрезервно личния контакт. Ваша работа!
Моят Хачи расте, големее и слуша все повече и повече! Страшно съм доволна!!! Агресията е овладяна на 3/4 и сега няма празно, когато нещо му се каже...ееее, не е немска овчарка, но е полу-подобен

С годините акита явно натежават, омързяват се и започва все повече да им е все-тая...Щот иначе хич им е все-тая... Но моя Хачико е едно ЖЕЛЕЗАРСКО ЖУВОТНО,което ме слуша все повече. Много съм доволна от него. За сега нямаме женска, но все тая...Може и ерген да си остане, но моята любов към него ще става все по-голяма и по-велика!!!
Байо!!! Искам да ти благодаря, че действаш като буфер между нас - изплисканите женоря!!!

Извинявам се за повтаряемостта на "все-тая" но то е защото просто се интересувам от кучето си и от нищо друго!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 25 May 2012 - 07:04 AM
Мисля, че е време малко да се намеся в разговорите в тази тема. Искам искрено да помоля името на развъдник Хачимантай да престане да се намесва в някакви интриги. Собствениците на развъдника не са българи, както е известно и те нямат намерение и възможност да отговорят тук.
Аз се казвам Светла Величкова и съм хендлер на развъдника от 3 години и се занимавам с тяхните кучета от тогава и почти постоянно.
За Даниел искам да отговоря - хората, които рекламират развъдника им са тези, които са виждали кучетата и знаят колко труд и усилия са хвърлили стопаните им, за да могат да установят развъдника и според мен ние само трябва да се радваме, че един от най-добрите развъдници в Европа е в България, вместо само да плюем по тях.
Другото - защо не са ти отговорили? Не знам колко време си чакал за отговор, но ние бяхме на Световното - World dog show 2012, което включи около седмица и нещо пътуване в чужбина и пак да кажа - много труд! Преди и след това, както можете да се досетите отива много време за организация и гледане на кучетата.
@lilianas не знам защо си останал/а с впечатлението, че Хачимантай не ценят безрезервно личния контакт. Всеки месец при тях отиват на гости хора, които са си взели кученца от тях, поддържат постоянен контакт с всичките си продадени кученца и аз лично мога да кажа, че са едни от най-отговорните и мили хора, които познавам!
И все пак пускам оценките от изложбите, на които бяхме - Световното в Залцбург:

Mokuteki Masahiro Go from Hachimantai - произведно куче от Хачимантай стана 2 място в клас Puppy!

Suzu Go Senshuu Takashihamasou стана втора в клас шампиони женски, между конкуренция от 20 други акити! Това наистина е страхотно постижение, но и Сузу още така е носител на титлата Meyosho в Япония.

Нашето момче Ибуки, получи отлична оценка, както и сестра му Кокоа, но и двамата бяха в много лоша кондиция на козината (нормално е в средата на май).

Камико, която също така не беше в перфектна кондиция, заради линеето, успя да вземе 4то място в клас Интермедия, женски.
Искам само да се уточня, не казвам, че трябва да купувате куче точно от този развъдник. Това, което искам да помоля е да се запази добрия тон тук и да не се оплюва и опетнява името на развъдника, особено защото те няма да отговорят.
И предварително благодаря!
Публикувано: 25 May 2012 - 09:14 PM
Публикувано: 26 May 2012 - 01:58 PM
^Rosita^, в 25 May 2012 - 07:14 PM, написа:
Здравей Росита :)
Аз много съм слушала за вас от собствениците и страшно много се радвам, че си се гледате така добре и се обичате с кученцето! :) Галина ми е показвала много снимки от морето на вас, много сте красиви! :) А за цената, аз не казвам на никого да купува само от тях, единственото което искам е тяхното име да не се намесва в скандали.
Поздрави!
Публикувано: 27 May 2012 - 04:02 PM
До като ме нямаше пак интриги.... Темата се посещава от много хора, които не само, че не смеят да пишат, но и се създава много лошо впечатление - форума не е място за лични нападки! И тъй като и аз съм нападана тук искам да ви кажа, че много неща можех да напиша, но предпочетох да замълча, просто защото това не е начина.......
Относно Хачимантай трябва да се спре да се спекулира веднъж за винаги! С риск да се повторя отново пиша, че лично съм контактувала с тях и съм с прекрасни впечатления - хората са много готини и добронамерени, но.....са сбъркали страната

Относно кучетата им - /пак се повтарям/ внасят висок клас кучета, които са прекалено скъпи за българският пазар! Който има възможност да си купи куче от тях - да го направи! Пазарът е свободен......не виждам какво толкова трябва да се спори!
Не всички техни кучета харесвам, но ето това много ми харесва. Поздравления за доброто представяне!

И понеже в постовете по нагоре North face пише, че ще има жалба против мен от нея и Хачимантай искам да ви информирам, че тази жалба все още я чакам, най-малкото, защото не обичам празните приказки.....
За връзка:
katsu_kenta@abv.bg
088 7 982 645
088 5 970 339
Петя Кръстева
Благодаря за поздравленията на Кирей! Празнувахме рожденният ден въпреки непрекъснатия дъжд. Всички мои кучата са в прекрасна форма. Кирей си получи тортата /любимата му печена кокошка само за него/

Поздрави от мен и моите любимци!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 27 May 2012 - 08:28 PM
Не мислех да чатя повече тук, защото каквото търсех вече намерих

"Здравейте,
Казвам се Светла Величкова и съм
хендлер на развъндика Хачимантай.
Отговарям Ви аз, защото е по-лесно да
пиша на Български. Ако искате директен
контакт със собствениците на
развъдника, можете да пишете на Руски
или Английски език, но също така аз
нямам проблеми с отговарянето.
Много се радваме, че сте се спряли на
нашия развъдник, всичките ни кучета са
вкарани директно от Япония.
В момента имаме малки кученца, които
обаче вече са продадени. Плановете са
до края на тази година да имаме още 4
или 5 кучила.
Цената на шоу клас кученце е 2500 евро, а
на пет клас които обаче рядко се раждат
са от 700 до 1500 евро.
Поздрави,
Светла Величкова и Hachimantai kennel"
Шоу клас куче за 2500евро!!!!!!!!!!! А за 700-1500евро дългокосместа акита - абсурт! Само да уточня, че съм на 38 години и дълго време живеех и работех в Италия и имам наблюдения върху породата, както знам и цените на такъв клас кучета! Виждам, че тук има доста хора, които се интересуват от породата и сигурно знаете, че в Италия са едни от най-добрите развъдници за акита ину.
Не отговорих на писмото, защото директно го отхвърлих с прочитането му. Живеем в световна криза все пак и на фона на толкова гледуващи хора е грехота да се говори за такива цифри. Имам финансови възможности, но въпреки всичко толкова пари не бих дал.
Свързах се и с другият развъдник Катсу Кента, след като разменихме информация помолих да видя кучетата. Бях поканен в едно малко градче в подножието на Стара планина на около 110 километра от София. Със съпругата ми си направихме една незабравима екскурзия от която останах много впечатлен. Кучетата не живееха в клетки, а в специален техен двор около декар. Казуми и Химера бяха в него, тъй като Казуми беше разгонена, а Кирей беше в малко по малък двор с две малки бебета сибирски хъскита, които не го оставяха на мира

Петя, благодарим ти за посрещането и до нови срещи

Публикувано: 28 May 2012 - 05:48 AM

Мод: Отправям официално предупреждение към daniel_pet, който пише от същото IP като Петя Кръстева - било това случайно или не!
Публикувано: 28 May 2012 - 10:15 AM
Публикувано: 28 May 2012 - 02:44 PM
Здравейте!
Не мислех да чатя повече тук, защото каквото търсех вече намерих

"Здравейте,
Казвам се Светла Величкова и съм
хендлер на развъндика Хачимантай.
Отговарям Ви аз, защото е по-лесно да
пиша на Български. Ако искате директен
контакт със собствениците на
развъдника, можете да пишете на Руски
или Английски език, но също така аз
нямам проблеми с отговарянето.
Много се радваме, че сте се спряли на
нашия развъдник, всичките ни кучета са
вкарани директно от Япония.
В момента имаме малки кученца, които
обаче вече са продадени. Плановете са
до края на тази година да имаме още 4
или 5 кучила.
Цената на шоу клас кученце е 2500 евро, а
на пет клас които обаче рядко се раждат
са от 700 до 1500 евро.
Поздрави,
Светла Величкова и Hachimantai kennel"
Шоу клас куче за 2500евро!!!!!!!!!!! А за 700-1500евро дългокосместа акита - абсурт! Само да уточня, че съм на 38 години и дълго време живеех и работех в Италия и имам наблюдения върху породата, както знам и цените на такъв клас кучета! Виждам, че тук има доста хора, които се интересуват от породата и сигурно знаете, че в Италия са едни от най-добрите развъдници за акита ину.
Не отговорих на писмото, защото директно го отхвърлих с прочитането му. Живеем в световна криза все пак и на фона на толкова гледуващи хора е грехота да се говори за такива цифри. Имам финансови възможности, но въпреки всичко толкова пари не бих дал.
.......
Много интересно....
Като страничен наблюдател да споделя :)
Много е грозно да публикуваш лична кореспонденция,без разрешение на замесената страна..След като сте живял в Италия би трябвало да знаете,че и за по-малко могат да ви осъдят...
Второ,кой Ви кара да давате 2000,2500 или 5000евро.Попитали сте ,отговорили са Ви и пари за отговорът не са Ви искали.Ако Ви изнася -купувате,ако не-не купувате.В качеството си на какъв давате оценка кой на каква цена да си продава кучетата.
Трето,това с еднаквото IP ми е много интересно :)
Четвърто,очаквам ценоразписа и личната Ви кореспонденсия с другият развъдник

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 28 May 2012 - 08:13 PM
Както повторих преди - аз не карам никого да купува кучета от там. Тоест ти си преценяваш от къде да купуваш куче, единственото което искам е да не се замесва името на развъдника в КАКВАТО и да е интрига....а точно това става.
И както се казва - за качеството се дават пари! Ако искаш акита - отиди до Япония и си вземи една от там, да видим дали ще ти излезе по-малко пари. Твоя работа.
А след като не можете да си позволите цената и не оценявате качеството, ще си купите куче от друг развъдник на по-ниска цена и НИКОЙ няма да ви се сърди или пречи да си обичате кучето. Не виждам защо обаче трябва да обсъждате другите развъдници.
Публикувано: 28 May 2012 - 09:24 PM

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 29 May 2012 - 12:11 PM
Предлагам МОД да поразчисти и нека се върнем към същността - постовете да обсъждат породата АКИТА, а не хората които ги отглеждат.

Моля за повече уважение един към друг, за да не се стига до махленски разправии.
Сори за спама.
Публикувано: 29 May 2012 - 01:52 PM
И аз съм малко превпечатлена от разправиите, вихрещи се тук. Не че не съм била част от тях, но последните постинги са УЛТРА, спрямо това, с което аз съм си чешала езика.
На незнаещите относно идентичното IP - да поясня. Като си носиш лаптопа някъде и се включиш към съществуващата мрежа, е нормално да пишеш от свое име, но със съответното за мрежата IP.

Лично аз не виждам причина да не се споделят цени. Това всеки може да го провери и не е конфиденциална информация.
Piron45 - страшно се радвам да ви видя!!! Как е Изи? Не сме виждали нейни снимки скоро, сигурно е станала страхотна красавица!!! Хайде, осветли ни! По отношение на постинга ти - подкрепям те, но не напълно. Аз пак да кажа - като стара и развалена грамофонна плоча - сипят се хвалебствия за даден развъдник и неговите кучета, в което НЯМА НИЩО ЛОШО!!!, и в същото време се оплюват такива, като мен и теб, дето били си закупили "помияри по подразбиране".
Или всички просто ще се радваме на любимците си, и тук ще споделяме хубавите и лошите им моменти, или просто да си създадем нов форум със заглавие "Плювалник", в който ще се хвалим кой е с по-големи перки и как плува най-добре.
Гадното е, че в помия трудно се плува, приятели...

Поздрави от нас с Хачи. Гордея се, че колкото повече расте, толкова по-послушен и улегнал става. Страхотен красавец ми е (пак неистово се космим

Споделете нещо за хранителните режими. Аз от доста време съм на по-евтина храна, но като го гледам няма някакви проблеми. Само дето не е наддавал отдавна. Последно спряхме на 38 кг, последните 2 месеца не съм го мерила. При мен явно проблемът идва и от недостатъчното тичане. Движение има, но си е все тип "разходка". Нямаме възможност за пускане на свобода често. Но и той не е енергичен като хъскито...прави 2-3 обиколки и се размазва някъде мързешката...

Публикувано: 29 May 2012 - 02:55 PM
Отделен е въпросът ,че в случаят се коментира цена хей така принципно,все едно всяко едно бебе от този развъдник струва толкова.Без значение родители,титли и т.н. Всяко куче според качествата си има определена цена. Един вид горният пост гласеше следното "Тия са луди,при другите са по -евтинки.Не си струва и да питате" .
Малко коректност се изисква .....не е чак толкова сложно.
За IP то няма да коментирам,защото не разбирам.Но от страни погледнато много съвпадения :) От една мрежа пишат,два дена не коментират съобщението от Мод...Човек като пусне бомбата,няма как да не му е интересно какви са последствията,нали?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 29 May 2012 - 03:11 PM
daniel_pet, в 27 May 2012 - 08:28 PM, написа:
Нали?!
Без да познавам никой от развъдчиците, нито отношенията между тях, се набива на очи, че всички пишат за въпросния Хачимантай, без да са били провокирани по някакъв начин. Защо не ги оставите да си работят и да си продават кучетата за колкото пари си искат и където си поискат, а сте тръгнали да им давате оценка на труда и да пишете колко скъпо било при тях. Малко абсурдна ситуация, от която май никой не печели.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...