Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2621 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2012 - 10:29 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 28 July 2012 - 05:55 PM, написа:

Най-якото клипче, което съм гледал от много време насам :)))) Забавлявайте се: https://www.youtube....ayer_embedded#!

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

BAYO, благодаря ти! Зареди ме с много положителни емоций :ab_041: И на мен ми предстоят бебешки емоций.....
По този повод ще ви споделя нещо - решила съм Казуми преди да се "венчае" официално за Кирей да му "кръшне" с друг японец - може и чужденец :ab_041: Какво ще кажете за идеята? :ab_041: Цял един живот ще е "омъжена" за Кирей..... :md_064: И понеже аз ще ги венчавам, в предбрачния договор ще има клаузи за взаимни изневери, когато аз преценя :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Как ви понасят жегите? На моите сладури много зле им се отразява! Скубят се страшно и тримата.....ще започвам хранителните добавки по-рано от обикновенно.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2622 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 05:07 PM

BAYO, благодаря за страхотния клип!!! Уникални са, и там се вижда как си налагат доминантния ген.. Как е Кили, оправя ли се???

Петя, ти ме УБИ!!! :ab_041: Включи освен клаузите за изневяра, още нещичко...знам ли и аз какво....например за домашно насилие... :ab_041:

Моят Хачи пък е на инжекции в момента с ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ГОРНИТЕ ДИХАТЕЛНИ ПЪТИЩА! Горкото ми жувотно. Бодат го, а след утре и хапчета ще има...антибиотици. Щот стопаните му са малоумни затова, ако някой пита - да кажа предварително. Значи, възпалението на ларинкса може да се получи от: много лаене, много пиене на изключително студена вода, и возене на прозореца на колата: ама главата извън прозореца. Ние го направихме по последния начин. 3 дни не иска да яде, 2 от които даже не иска да пие вода, опашката под дупето, лежи и не реагира на нищо, сух нос (по всяка вероятност и температура). Същата вечер - никакво спане - кашляне постоянно, от носа - страхотен секрет, а той не успява да го изкиха - жълто-прозрачен. От вчера е на инжекции - 3 дни, след което хапчета. Антибиотици. На първия ден още обаче му е даден един аналгин и един парацетамол. На втория ден - още 1 парацетамол. Шапка й свалям на мама, че е успяла да му ги набута, това го спаси донякъде. На 3-ия ден го заведохме в клиниката и оттогава го бодат. Още на първата инжекция обаче сополите почти спряха, а кашлицата драстично намаля. Само дишането му остана тежко! Днес бяха вторите 2 инжекции, а утре ще е само 1, щот другата била няква "стероидна". Абе, кво да ви кажа...в къщи баня се прави, майстори, болно куче, в офиса от утре също ремонт и майстори....направо не знам на кой свят се намирам, добре че бяха предните коментари и клипове, та малко да живна! :rc_036:

И вижте как акита може да се подчинява, включително да поздравява по японски:
https://www.youtube....feature=related А ето и един наш клип, в който играем с топка, извинявам се за озвучаването... :ab_041: https://www.youtube....&feature=relmfu
:re_037:

А ТОВА Е НАЙ-ЯКИЯ КЛИП, КОЙТО СЪМ ГЛЕДАЛА ДОСЕГА, НИЩО ЧЕ Е НА ШИБА-ИНУ!!
https://www.youtube....feature=related
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2623 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2012 - 07:49 AM

Дано, Хачи се възстанови бързо :dh_188: много е лошо в такова топло и тежко време да си болен....

Ето една снимка на Beniko, която расте като гъба :smile: Beni е собственост на моя приятелка, но ще влезе в развъдната програма на Katsu Kenta Kennal :smile:
Живот и здраве скоро ще ви зарадвам и с новини :ab_041:

Прикачена снимка "Оххх..... пак ли ресане" :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2624 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2012 - 06:05 PM

И така...след като 4 сутрини ни биха инжекции, от утре на 12 часа даваме по 2 таблети Synulox (амоксицилин). Хачи е доста по-добре, четох доста за това лекарство, оказва се много добро за ред проблеми. Само че и тук, в друг подфорум прочетох за някакви странични ефекти като "сънливост". Не бих казала, че Хачи е сънлив, но нещо не ще много-много да излиза, а това ме притеснява. Също така, "акото" му стана рядко (не бих казала диарично,но...), което също ме притеснява. Ще даваме таблетите още 3 дни. Уж са овкусени, но утре сутрин ще имам ясна представа ще ги яде ли, или пак ще ги тъпчем в гърлото, като витамините... :ab_041:
Това е засега от нас! Поздрави на всички! Бенико е разкошна!!! :wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2625 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 August 2012 - 09:27 PM

Здравейте ,

Изследванията на Джаро са много добри ( наистина е било от храната).В момента го храня с Орижен като смесвам гранулите с малко месо от консерва Карино (400гр. консерва ми стига за 30 хранения).Направо много е капризен...пилешки бульон с гранулите точно един ден и повече не иска и да го близне....после варен ориз с гранулите - пак един ден...Засега ще продължавам да ги смесвам докато му се нормализират напълно показателите и тогава ще му мисля.
Притеснява ме малко акото понеже отначало е добре ,а после става леко течно (половината е добре другата половина, която излиза е течна) и не знам на какво се дължи ..мисля си че е заради консервата , но аз му слагам около 13 гр. +120 грама гранули колкото за мирис му иджа консервата :)

П.С.
След малко ще прикача снимки от колибата почти е готова :ae_085:

#2626 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2012 - 10:39 PM

"Къде е храната? Няма да чакам цял ден!!"
Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2627 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 11:58 PM

Ето малко снимки на Джаро и на неговата къща (още не е завършена напълно)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2628 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2012 - 03:40 PM

Васко, ама ти да не си сложил на кучето климатик???? Малеее, жива да не бях!!!! :ab_041:
Стига,ве, то бива,бива втрещяване, ама чак до такава степен???!!! Да не мислиш, че Джаро е роден в Сибир, или на Север, като е Северно куче??? Хора, я се осъзнайте!!! Кое поколение подред се купува от европейски развъдници...тия кучета настиват при по-студен цимент, та камо ли да ги третираме като северна порода тотално... :ea_103: Те са си отгледани на нашия климат. Това, че козината им е такава, каквато би следвало да бъде при една северна порода, не означава, че самото куче е свикнало и обича "сибирския студ"... Това, естествено е мое мнение, не се съмнявам, че ще се явят тук пишещи, които да го оборят, но които живеят на същите климатични условия като нашите... :ab_041:
Ние вече сме добре. Изядохме си антибиотика, живи и здрави, но ни осведомиха, че това е МАСОВ кучешки вирус в момента. Точно като човешкия грип. Гадно е. И се предава по въздушно-капков път. Не, че ще спрем да си извеждаме любимците, но да знаете, че има вероятност да го хване КАКВОТО И ДА БИЛО КУЧЕ. На мойта приятелка хъскито също в момента е на това дередже. Да се надяваме, че Хачи е изградил имунитет. :wub: За ен-ти път се убеждавам, че по-умно и по-достойно куче от тази порода няма!!! Сега няма да разказвам, но ТОЙ Е ПРОСТО УНИКАЛЕН!!!
User's Signature

Качена снимка

#2629 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2012 - 08:21 PM

Привет!

Васко, направил си на Джаро цяло имение :ab_041: Харесва ми, че освен с пари, го правиш и с много любов :hb_027: трудна комбинация в днешно време :ab_041:
И на моите им е много топло, почиват по цял ден под ореховата сянка в двора. На Киро му спря косопада, сега пък Казуми започна....Абе, тези температурни рекорди не понасят добре на никой. Много студена зима имахме, а сега много топло лято....Животните и хората имаме способността да се приспособяваме към климатичните условия :smile: като се променяме - както ние, така и начина ни на живот и хранене. Въпреки това животните го правят много по-добре, защото са първични и не прилагат днешните съвременни технологий :smile: Поради тази причина смятам смяната на козината за естествен процес дължащ се и на климатичния пояс в които живеем....

Лили, ако на Хачи е кучешки грип питай личния му лекар да му сложи ваксина. Норта преди години беше се разболяла и се оправи само със сироп за кашлица. Всички кучета в квартала тогава кашляха. Моят ветеринар ми каза, че с антибиотик ще се оправи за 3 дни, а без антибиотик за 5 :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2630 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2012 - 01:31 PM

Чико :wub:
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#2631 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2012 - 06:16 PM

Показване на мнениетоxael, в 07 August 2012 - 11:31 AM, написа:

Чико :wub:
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

За редовните потребители тук давам малко информация за кучето - първородното му име започва с К и е братче на Казуми /порастналите вече бебета на Арис и Хера/ Участвал е на изложбата във Варна :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2632 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2012 - 07:30 PM

Да, за ето този младеж става въпрос. Мисля че по родословие е Кичиро Сунимото. :smile:
Много мило момче, хората се бяха притеснили и почти се бяха отказали да участва на изложбата, понеже не искаше да ходи с изложбен повод, но едно от момичетата от Пловдив го изведе и се представиха доста добре като за пръв път заедно.
На снимките не си личи, но на живо е по-светъл и в глава е все едно гледам мъжки вариант на Хера! :ab_041:

Показване на мнениетоIA---, в 20 July 2012 - 12:49 PM, написа:

На първата от морските изложби имаше момче от развъдника в София - Чико. Беше самичък,но много хубав, чист и див. Взе първо място в млади и съдийката реши да му даде и първо място в породата. Снимки ще има по-късно.

User's Signature

#2633 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2012 - 07:45 PM

Страхотен красавец!!! Направо ПЪРВОКЛАСЕН!!! Браво, дами, намерихте тема- щот иначе нашта умря...отвсякъде.. :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#2634 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2012 - 07:48 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 05 August 2012 - 08:21 PM, написа:

Привет!

Васко, направил си на Джаро цяло имение :ab_041: Харесва ми, че освен с пари, го правиш и с много любов :hb_027: трудна комбинация в днешно време :ab_041:
И на моите им е много топло, почиват по цял ден под ореховата сянка в двора. На Киро му спря косопада, сега пък Казуми започна....Абе, тези температурни рекорди не понасят добре на никой. Много студена зима имахме, а сега много топло лято....Животните и хората имаме способността да се приспособяваме към климатичните условия :smile: като се променяме - както ние, така и начина ни на живот и хранене. Въпреки това животните го правят много по-добре, защото са първични и не прилагат днешните съвременни технологий :smile: Поради тази причина смятам смяната на козината за естествен процес дължащ се и на климатичния пояс в които живеем....

Лили, ако на Хачи е кучешки грип питай личния му лекар да му сложи ваксина. Норта преди години беше се разболяла и се оправи само със сироп за кашлица. Всички кучета в квартала тогава кашляха. Моят ветеринар ми каза, че с антибиотик ще се оправи за 3 дни, а без антибиотик за 5 :ab_041:

Така твърдят докторите (независимо един от друг). Вирусът се предава по въздушно-капков път, и даже само кучето да го е помирисало и се е уйдисало... Касъл също е на инжекции от петък
Не знам какво се случва при тях! Моят синковец, след 4 двойни инжекции и 3 дни хапчета Е ДОБРЕ!!! Игрив, лаком, само дето не му се разхожда по жегите...иначе сме Окей, от утре отиваме на хладно, на село...да ни завидите...на 920 м надморска височина - с.Боснек с най-дългата пещера в България - Духлата... :db_046:
Но и там не пика и ака на двора...знае че му е къщата...
моли се да го изведат навън...Голяма работа е това животно!!! Признала съм го!!! :wub: И той кат Чико си е дивак, ама ко да ги праиш - Кралска кръв - правят квот си искат!!! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#2635 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2012 - 07:50 PM

Ето ни и нас от вчера и оня ден :) Днеска жегата изби всичко живо, та го качвах горе на климатика, горкия, едвам дишаше по едно време.... а как ни капе козината, не е истина.

За мое огромно съжаление, няма да мога да пиша известно време тук, но ще ви чета редовно, тъй като заминавам да работя в чужбина, и оставям верния си другар в ръцете на майка ми и брат ми. Не се съмнявам, че ще е в добри ръце. Така че ..... довиждане от нас и до скоро виждане :) Качена снимка

Това е от преди малко, снимахме се, да си го имам така, пресен, за спомен:

Прикачена снимка

Ето от вчера:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2636 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2012 - 08:05 PM

Показване на мнениетоВасил Василев, в 03 August 2012 - 09:27 PM, написа:

Здравейте ,

Изследванията на Джаро са много добри ( наистина е било от храната).В момента го храня с Орижен като смесвам гранулите с малко месо от консерва Карино (400гр. консерва ми стига за 30 хранения).Направо много е капризен...пилешки бульон с гранулите точно един ден и повече не иска и да го близне....после варен ориз с гранулите - пак един ден...Засега ще продължавам да ги смесвам докато му се нормализират напълно показателите и тогава ще му мисля.
Притеснява ме малко акото понеже отначало е добре ,а после става леко течно (половината е добре другата половина, която излиза е течна) и не знам на какво се дължи ..мисля си че е заради консервата , но аз му слагам около 13 гр. +120 грама гранули колкото за мирис му иджа консервата :)

П.С.
След малко ще прикача снимки от колибата почти е готова :ae_085:

Не му уйдисвай на претенциите, Васко!!! Остави го гладен 1-2 дни и ще видиш как яде суха гранула като за световно!!! Аз си направих този експеримент. За разлика от хъскитата, акитите не са претенциозни на храна. Това го казвам от опит. Моята приятелка има Хъски, както съм писала многократно, даже имат снимка двамата с Хачико. Той е ТОТАЛНО ПРЕТЕНЦИОЗЕН на папане, ама щот дофторите като е бил бебе са му сбъркали лекуването на диарията. Оттогава яде суха гранула само като ида в тях. От моята ръка. Иначе - пилешки фенери, надробени с хляб.
Твоят бебчо е още много ню-ню. Не го зарибявай с манджи
Остави го да рупа суха гранула. Засега това му е достатъчно! Това естествено е мое мнение, никой да не се засяга, че вече имам опит...
User's Signature

Качена снимка

#2637 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2012 - 07:58 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 07 August 2012 - 05:50 PM, написа:

Ето ни и нас от вчера и оня ден :) Днеска жегата изби всичко живо, та го качвах горе на климатика, горкия, едвам дишаше по едно време.... а как ни капе козината, не е истина.

За мое огромно съжаление, няма да мога да пиша известно време тук, но ще ви чета редовно, тъй като заминавам да работя в чужбина, и оставям верния си другар в ръцете на майка ми и брат ми. Не се съмнявам, че ще е в добри ръце. Така че ..... довиждане от нас и до скоро виждане :) Качена снимка

Това е от преди малко, снимахме се, да си го имам така, пресен, за спомен:

Прикачен файл P1130913.JPG

Ето от вчера:

Прикачен файл IMAG0345.jpg

Прикачен файл IMAG0344.jpg

Ооооо, нееее.....BAYO, ще ни липсваш на всички :dh_188: Пожелавам ти успех от сърце и скорошно завръщане! А Кили знам, че ще е в добри ръце :wub:

Показване на мнениетоlilianas, в 07 August 2012 - 05:48 PM, написа:

Не знам какво се случва при тях! Моят синковец, след 4 двойни инжекции и 3 дни хапчета Е ДОБРЕ!!! Игрив, лаком, само дето не му се разхожда по жегите...иначе сме Окей, от утре отиваме на хладно, на село...да ни завидите...на 920 м надморска височина - с.Боснек с най-дългата пещера в България - Духлата... :db_046:
Но и там не пика и ака на двора...знае че му е къщата...
моли се да го изведат навън...Голяма работа е това животно!!! Признала съм го!!! :wub: И той кат Чико си е дивак, ама ко да ги праиш - Кралска кръв - правят квот си искат!!! :rc_036:

Лили, приятна почивка и на вас! Направо сте за завиждане :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2638 Потребителят е офлайн   santi73 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 August 2012 - 07:02 PM

И отново се обръщаме към вас за помощ, приятели! Спешно търсим дом за цяло семейство представители на чаровната порода карелско мечо куче! 1 бебе на 2 месеца и половина, 3 малки на 10 месеца (две момчета и едно момиче), женска на 2 години и половина, мъжко на 3 години и половина и баща им на 8 години - внос от Финландия. Всички кучета са с родословия, ваксини и микрочипове. ПОДАРЯВАТ се на хора, които ще ги обичат. Не държим да са заедно, разбира се :) Кучетата са във Враца.
За контакти: Петър Петров - 0899 886 326
Информация за тази порода кучета вижте на
http://dogbg.net/ind...ta=307&catid=14

#2639 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2012 - 10:20 AM

Здравейте приятели много мило да видя бебетата на Арис и Хера пораснали и красиви!!!

Арис и Кори са добре ,само малко поотслабнаха, тези горещини ни измъчиха.....

Поздрави от нас!

#2640 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 10:19 PM

Джаро е огън (на 4 месеца и половина) :ed_142: , започна да се храни само с гранули след седмица чупене на стойки и мръщене.Храня го с Orijen и нямам намерение да сменям храната с която и да е било...много съм доволен от нея.Добре че е този форум за да науча това онова и да открадна малко опит от потърпевшите :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133