Акита
Публикувано: 13 September 2012 - 12:13 AM
Съжалявам,че ви ангажирам вниманието с тези неща.Скоро се надявам всичко да отшуми ,както каза Петя Кръстева ... ! Все пак Кенши е доста жива и активна,което ме кара да мисля,че не е нещо много лошо. Просто трябва веднъж за винаги да и улуча точната храна и да взимам само от нея,за да се храни регулярно ,а не 2 дена се храни,3-не.Да не дразним стомахчето,червата или там каквото е ! Ходих на 1000 ветеринаря ...,изследвания и тн. и те не знаят какво точно да ми кажат. Относно храната ми казват ...,купувай и лечебна храна за сега.Но това няма как да продължи вечно ,понеже нямам банкова сметка на Карибите:))) Затова започнах да търся мнения и опит от извора ;)
Как да кажа ,че в една ветеринарна клиника,2-ма доктора и не знаеха каква порода е ...., и ми казват "за Хъски си изглежда добре сложена(или нещо от сорта)! хаха всеки път ми е смешно:) Нали се сещате ,че в първия удобен момент .... "Дим да ме няма" :)))!
Много сте услужливи,пак ще питам по-нататък:)))Имам още мноооого въпроси :))))Но ще изчакам да се пооправи Кенши :)
Поздрави!
Публикувано: 17 September 2012 - 07:51 PM
Да ви запозная с новото попълнение на развъдник Katsu Kenta Kennal - това е прекрасната Kamiko

Kamiko е родена в Полша с родители произведени от Топ развъдника в Полша Halne Wzgórze
И давамата и родители са едни от най-добрите акити в Полша, като майката на световното изложение в Дания печели първо място за "най-добро куче в породата". Бащата е с много добро родословие с доказани предци и баща импорт Япония.
Днес ще ви пусна малко снимки на родителите и предците ни, а като сваля актуалните снимки на Кamiko ще я видите в цялата им прелест

Освен Kamiko в БГ внесох и двама нейни братя, които са собственост на мои приятели казват се Katsu и Katsuro

Имам много за разказване, но съм много уморена от дългото пътуване и безсънните нощи...
Поздрави от нас и доскоро

[attachment=470465:kokaina.jpg

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 17 September 2012 - 09:26 PM
Хубаво е ,когато човек следва мечтите си

Поздрави и очаквам с нетърпение снимките.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 18 September 2012 - 09:55 AM

Ето още малко снимки на Kamiko и братята и

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 18 September 2012 - 07:16 PM

Със съгласието на собствениците на братчето ни Katsu пускам малко снимки на "кучешката им къщичка" от която съм впечатлена

Какво ли е да си починеш върху кучешкото легло, уморен и доволен от свършената работа?!?!?!?

Браво страхотни сте!!!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 22 September 2012 - 01:50 PM
Ето ме отново тук, след кратко отсъствие. Четях, но не пишех, в интерес на истината. (поне си го признавам, за разлика от други мембъри на форума)

Честито, Петя, за новата придобивка!!! Страхотно животно, страхотна стойка и форма!!! Да сте живи и здрави, да се гледате и да се радвате една на друга!!! И момчетата са много красиви!!!! Дано да са благи и социални!!!
Оказа се, че уж "изкълченият пръст" на Хачо не е бил изкълчен, ами той просто е зачупил нокътя си в основата. След това отидохме в прованса и там го откърти окончателно. Та се лекувахме 2 седмици, щот то не бе кръв, не бе квичане... Падна частта от нокътя, сега ни расте друг и вече сме ОК.
Това, което ме изумява тотално е: в природата, както казва Ботев: "вълк си раната ближе", всички животинки се лекуват по този начин. А при нас какво се получава: ближем някъде и получаваме инфекция (устата била най-мръсното нещо при кучето - съдържала всякакви бацили, бактерии и тям подобни). Когато първия път откърти нокътя стабилно го промих с Йодасепт и за 1 час го бинтовах. След това го оставих да го ближе. След 2 дни го дооткърти страхотно и текна една кръв...не е истина. Естествено - прибирайки се, минаваме през клиниката на Овча купел. Обръснаха му пръста, та най-накрая разбрах всъщност откъде идват нещата. И докторът вика: "Близал се е, нали?". Казвам: "Ами да, нали уж така се лекуват". А той разправя: "Личи си, вече има частична инфекция"

Хмм, аз по принцип не завиждам за нищо на никого, но шапка свалям за новата кучешка къща на сладунчовците...

Осъзнах, че Сизър Милан е прав откъм едно: кучето натрупва агресия, когато не изразходва достатъчно енергия.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 22 September 2012 - 07:29 PM
- Любимото му нещо е да пие вода направо от чешмата
https://fbcdn-sphoto...157248715_n.jpg
- Винаги е ухилен, много ме е радвал винаги затова
https://fbcdn-sphoto...233588540_n.jpg
- С майка ми, лека загряваща обиколка на двора
https://fbcdn-sphoto...182600230_n.jpg
- Айде пускайте ме вече де, кое време стана!
https://fbcdn-sphoto...094565912_n.jpg
- Идват, йееее :)))
https://fbcdn-sphoto...129220300_n.jpg
- Една добра снимка с брата
https://fbcdn-sphoto...671111103_n.jpg
Това е засега от Кили.
Поздравления на Петя за новото попълнение. Честито!

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 24 September 2012 - 09:36 AM
BAYO, радвам се, че отново си тук - липсваше

Аз като пътувам навън задължително искам видя селата им - по възможност най-отдълечените

lilianas, нашите кучета не могът да се "самолекуват", защото отдавна не живеят нормален живот. Те са наши любимци и споделят нашият живот - а той е напрегнат, стресов, нездравословен. Ние им предаваме състоянието, което излъчваме - а то е нездраво! Не случайно, вече все по-често (и то първични породи) имат проблеми при ражданията.....
Понеделнишки малко черногледо съм настроена, но уикенда беше супер

Хубав ден и успешна седмица от мен! На вън е циганско лято - насладете му се.....

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 25 September 2012 - 06:14 PM

Надявам се в Лондон да е слънчево, като при нас, щот идва циганското лято. А ти, когиз ще се прибираш, жентълмене???

Пете, силно все пак се надявам, че нашите кучовци имат някъв СамоИмунитет!!!

Мирчето: вземи и направи едни тумор маркери на твойто животно!Не е нормално, наистина да е 20 кг. Независимо на коя възраст! И независимо при кои обстоятелства!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 25 September 2012 - 10:32 PM

Публикувано: 25 September 2012 - 11:14 PM
Потърси помощ от опитен треньор и направи всичко,което е по силите ти.С това решение без да си опитала и други варианти трудно ще живееш. Искрено ти съчуствам за ситуацията в ,която си изпаднала.
Късмет

Елинор Рузвелт
Публикувано: 25 September 2012 - 11:27 PM
ShiBumi_GirL, в 08 June 2012 - 10:21 PM, написа:
Приспиването не е вариант!!!
Просто работете с него.
lilianas, в 10 June 2012 - 07:48 PM, написа:
ShiBumi_GirL Благодаря за съвета относно треньорите- явно не сте чели темата издълбоко!!! Аз си чешам агресивността на Хачи отдавна...всеки редовно пишещ и четящ тук, го знае!!! Имали сме 3-ма треньори, и всите твърдят, че всичко зависи от стопанина...както го твърди и Сизър Милан от прословутите предавания по Нейшънъл Джиографик и Енимъл планет...
САМО ЧЕ...в случая не става въпрос за поведение на стопанина...Както и да е, ясно е, че вината е 50/50. Девойката е твърде емоционална, и си мислеше, че може да озапти и вълк. В същото време Хачи пък си е в къщи, дъвче саламка, и си мислеше, че никой не може да му пипа главата.

Мисълта ми е, че все пак, колкото и да си обичам кучето - то си остава КУЧЕ!!!! И няма право да има такова поведение!!! Явно ние сме му позволили да ни се яхне на тъпите тикви и да се чувства господар. Грешката е основно моя, признавам си го! Никога не допускам чужд човек в къщи, преди да му сложа намордник. Този път, понеже мъж ми си беше у дома, реших, че кучето е под контрол - и много сбърках!!! И до момента ръката й е изтръпнала, с 2 дрена в двете основни дупки (от кучешките), и със сигурност вече няма да си мисли, че владее света на животните. Гадното в случая е, че тя е медицинска сестра и работи с ръцете си - а това е дясната. Добре, че едната й работа е в медицински център, и сега полагат грижи за нея, като за колежка.... отказала е тетануса, защото е домашно животно, и е права според мен, Хачи е ваксиниран за всичко и няма шанс нещо да й се случи. Единствено фактът, че устата е най-мръсното място, е моментът. Явно бактериите са дали резултат. Но да се надяваме, че всичко ще се оправи при нея.
А аз продължавам да съм сериозна, и въпреки всичко, не съм сигурна, че ако отида сега с Хачи и нея във ветеринарна клиника, с нейните явни показания за действията му, те ще искат да го приспят...
Обичам го много, не ме разбирайте неправилно...но всичко си има граници...не съм собственик на куче за първи път, и знам как могат да се държат кучетата....Това просто ми идва в ДОСТА ПОВЕЧЕ!!!
Поздрави на всички и благодаря за постингите!
Публикувано: 26 September 2012 - 06:18 AM
lilianas, в 25 September 2012 - 08:32 PM, написа:

Добре де , това винаги можеш да го направиш /приспиването/. Ама що не пъстъпиш като куче с куче в глутницата когато се борят за първенство? Той определено ви има за такива и той е шефа по една или друга причина. Сега остава да му дръпнеш един хубав бой за да разбере че има по голям шеф от него и да си седне на задника. Борбата в случая е кой да е алфа в групата и за сега определено той е приел тази роля. Ако не му я вземете насила той няма да я отстъпи ей така. Желая ти успех.
Публикувано: 26 September 2012 - 10:38 AM
Лили, благодаря ти за всичко! Нестандартна, пряма, честна, отговорна и до болка откравенна.....да, до болка откровенна! Малко са хората като теб ........С теб съм каквото и решение да вземеш!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 26 September 2012 - 08:09 PM

Много силни думи, но това предполагам е защото сте му много ядосана. Все пак е захапал детето Ви. Но приспиването не е единственото решение, а най-лесното. Помислете си много добре. Нито едно живо същество не заслужава да си отиде от този свят по такъв начин. Помислете си, как ще продължите напред след това което мислите да направите. Има много добри учители, които биха Ви помогнали, както направиха и с нас. И защо си мислите, че няма да можете да намерите нов стопанин?
Аз отдавна следя темата, харесва ми породата. Не съм запознат много с характера на акитите, но все си мисля че всяко едно куче може да се възпита. С помощта на един добър учител, в момента вкъщи живеят заедно две мъжки догота. Едното на 5г, а другото на 1г 7м. Не беше лесно, но успяхме.
Готов съм да Ви помогна по всякакъв начин, дори и да го осиновя. Помислете си още веднъж преди да предприемете каквото и да било.

gogin
Публикувано: 26 September 2012 - 08:21 PM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 26 September 2012 - 08:36 PM
gogin, в 26 September 2012 - 06:09 PM, написа:

Много силни думи, но това предполагам е защото сте му много ядосана. Все пак е захапал детето Ви. Но приспиването не е единственото решение, а най-лесното. Помислете си много добре. Нито едно живо същество не заслужава да си отиде от този свят по такъв начин. Помислете си, как ще продължите напред след това което мислите да направите. Има много добри учители, които биха Ви помогнали, както направиха и с нас. И защо си мислите, че няма да можете да намерите нов стопанин?
Аз отдавна следя темата, харесва ми породата. Не съм запознат много с характера на акитите, но все си мисля че всяко едно куче може да се възпита. С помощта на един добър учител, в момента вкъщи живеят заедно две мъжки догота. Едното на 5г, а другото на 1г 7м. Не беше лесно, но успяхме.
Готов съм да Ви помогна по всякакъв начин, дори и да го осиновя. Помислете си още веднъж преди да предприемете каквото и да било.
Здравейте!
Предполагам сте съпругът на Катя, с коята разговарях по телефона?!? Предала съм на Лили желанието ви за осиновяване на Хачи. Лили е много уморена и разтроена от всичко, което се случи...Цял ден не смеех да и се обадя, разчитайки на сутринта да премисли всичко.....Но състоянието и не е под афект! Въпреки това Хачи не е приспан. Моля оставете си координати на Лили на лични - тя ще ви се обади като се успокои.
Поздрави!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 26 September 2012 - 08:52 PM
marinov, в 26 September 2012 - 06:47 PM, написа:

Не само го "мисли" или "казвай" - бъди сигурен в това!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева