lilianas, в 06 October 2012 - 12:13 AM, написа:
Ей това точно не го разбрах. Струваме ти се изпсихясали, ли? Ми кво търсиш тука, тогава? Куче имаш ли? Каква порода?
Лилианас, в тази тема на форума започнах да чета, защото препратиха поста ти за ЕВТАНАЗИЯ. Това е сериозно нещо. Това търся тук. Ако на теб и на други, пишещи тук, им е все едно дали здраво куче ще бъде умъртвено, на мен не ми е. Ако искаш и имаш възможността да го направиш, порови и прочети в какви теми пиша. Пиша за проблем с бездомните, пиша за човешкото его, пиша за деструктивната и егоистична природа на човека. Все сериозни неща, за които се изисква по-широк кръгозор, способност за самостоятелно мислене и анализ.
Ако имаш време и настроение, един материал за мисленето.
http://yosif.net/art...p?lng=bg&pg=584
След като обаче осъзнах, че не искаш помощ, че твоето куче така или иначе е обречено (надявам се синът и мъжът ти да са факторът, който ще спаси това куче - психически и физически), ми стана интересна ти. Защо ли? Ами защото се интересувам и от човешката психика и поведение. Преди няколго години завърших магистратура "Психология" само от интерес. Имам си работа, която харесвам и не смятам да напускам, но са ми интересни човешките взаимоотношения, поведение, постъпки ...
Когато общуваш лице в лице с някого, по-трудно проявяваш истинската си същност, поради различни причини. Когато си зад монитора, сам, тогава се изразяваш "по-освободено" и показваш черти, скрити от хората, с които поддържаш социални контакти на някакво ниво.
С един тест от 16 произволно посочени от теб думи, след това комбинирайки ги две по две с асоциативна дума, мога да ти направя анализ и да ти посоча какво точно те вълнува, тревожи, гризе в настоящия период от време. Да ти посоча неща, които принципно са ти познати, но има дребни детайли, за които не си се замисляла, че са верни и които биха могли да ти помогнат да преосмислиш/преодолееш проблем/ситуация.
Имахте възможност да си запазите темата за АКИТИТЕ, Шибумигърл ви подхвърли още един шанс да спрете, но ти, с подкрепата на Петя, непрекъснато подмятахте, дразнехте, провокирахте ... Това ви е необходимо, на теб най-вече, за да може на воля и с основание за теб, да отприщваш и изливаш емоциите, които нарушават хармонията и ... послушай ме, водят до здравословни проблеми.
Опитай да послушаш съвета ми - говори само за АКИТИ, спри се вече. Като отмине време, поразмисли и постъпи разумно. Не се измивай за всичко с породата, с развъдчика. Вземи решение за доброто на всички.
Не искам да те предизвиквам по никакъв начин, казах ти, че каквото и да напишеш тук, за мен ще бъде просто интересно от психологическа гледна точка, няма да ме нараниш, няма да ме обидиш, няма да ме промениш ...
Ще вредиш единстено на себе си, защото ЕМОЦИЯТА ти в момента няма накъде да бъде канализирана, за да излезе и да те освободи.
Всичко най!
ПП. Тъкмо се чувствах пренебрегната поради липса на ЛС, но докато съм пишела, съм получила. Лилиянас, благодаря, че не ме дискриминираш :)