Акита
Публикувано: 28 January 2013 - 07:53 PM

Публикувано: 28 January 2013 - 07:56 PM

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net
Публикувано: 28 January 2013 - 08:09 PM
katerinciq, в 27 January 2013 - 11:22 AM, написа:

Здравей те,Бебока е страхотен.Много да ви радва!!!

Публикувано: 29 January 2013 - 09:59 AM
Вилии, в 28 January 2013 - 05:53 PM, написа:

Като им гледах снимките във фейсбук, не видях нито едно, което да прилича дори на Акита Ину.
Публикувано: 29 January 2013 - 11:16 AM
Samurai-brodnik, в 28 January 2013 - 09:32 PM, написа:
Eйййййййй, "стари муцуни" ДОБРЕ ДОШЛИ ! От кога чакам Микада ину да се включи

Поздрави!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 29 January 2013 - 03:05 PM
Вилии, в 28 January 2013 - 08:01 PM, написа:
Здравей, Вили!
Проучването не е за пренебрегване. Първо проучи, а после се допитвай до форуми. Другият вариант е - първо проучи форума и после се допитвай.
Знам, че не ти помагам много, но на мен никой не ми е помогнал по отношение на японската акита. Тогава нямаше и необходимата информация, естествено! Но постинги от типа "От трън на глог, че е по-висок" ми се струват най-малкото неадекватни, камо ли помагащи ти в избора. Не знам с какви възможности си, къде се намираш, и откъде желаеш да си вземеш куче акита, но проучвайки възможностите в годините в България, бих казала, че е най-добре да питаш Петя Кръстева в лично съобщение относно нейните покупки на акита зад граница. Оттук - има 3 варианта. Тя ще ти ги обясни в детайли!
Поздрави от нас!!! Хачико е жив и здрав, целенасочен, устремен и най-сладкият от цялата фамилия!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 29 January 2013 - 07:12 PM

п.п. Надявам се това да е горе-долу адекватен постинг

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net
Публикувано: 30 January 2013 - 09:28 AM

Микада ину, благодаря за поздравленията!

Публикувано: 04 February 2013 - 09:32 PM

Петя, белият вълк от поколенията на Йоши е просто неотразим

Нещата при Хачи тъкмо се нормализираха (увладяхме цистита най-накрая) и то друго... Хачи някак си се е заразил с ентерит и има разстройство от 2 седмици, вече... Не е парворизен, изследванията му са добре. Започна да повръща, да има остро разстройство с малко кръв, да вие МНОГО когато му се ака и да отказва да яде периодично. Гледа го един наш приятел-ветеринар (който единствен след месеци мъкнене по Син Кръст с няколко хапчета Уринал оправи цистита) и той каза, че най-вероятно е изял нещо. Гледах му акото и повръщаното - нямаше такова нещо. Давахме му лекарства, той му би антибиотици, сменихме храната на варено пилешко бяло месо - без дълготрайна промяна. От 4 дни е ходим всеки ден в Амивет - системи (всичките му лапи обръснаха), още някакви лекарства и прахчета у нас, които да му давам сутрин, обед и вечер, които да му възстановя флората във стомаха. Смениха и храната на Еukanuba. Снощи Хачи докато спеше се беше... наакал с някаква слуз и кръв. От онази вечер не е ял нищо. Сега даже искат да го хоспитализират... според мен лекарите си пробват кое ще действа, кое не вече. Може би друга клиника или не знам :( Отслабва, муден е, не иска да яде и имам лощото чувство, че се влошава...

Публикувано: 04 February 2013 - 10:39 PM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 February 2013 - 12:24 PM
Добре, де как така ще "пробвате"? На това куче черният му дроб вече сигурно се побърква от поредното хапче, а вие си пробвате. Не знам, разочарована съм малко...
Гледаха го на рентген - нищо. Кръвни - нищо. Онази вечер като се беше оакал с тази слуз и кръв, докато му миех дупето забелязах, че самото му дупенце май се е цепнало леко от напъване (малко като хемороиди, май). Те са го погледнали - нищо. От снощи намерих начин да го накарам да яде - намазвам му сухата храна с риба и той я излапва бързичко. Тази сутрин акото беше по-твърдо, но зеленикаво. Въпреки това се успокоих като го видях да яде днес. Имаше апетит, махаше с опашка. Има подобрение, но съм още на тръни

Ето няколко наши снимки :)
Тази е от преди 2 месеца някъде:

Тази е от преди 3 седмици:

Публикувано: 05 February 2013 - 07:20 PM
Това, че изпражненията са му по-тъмни е добър знак. За възтановяване на микро-чревната флора има една хранилна добавка за кучета, която се казва Florentero. Ползвала съм я и съм много доволна, дава се 2-3 пъти на ден според килограмите на кучето. Добре е да се дава по продължително време т.е. докато свърши опаковката при случаи като твоя. Ето малко описание:
FLORENTERO е подходящ при всички случаи на стомашно-чревна дисбактериоза: диaрия; хранителни отравяния; изтощение на организма, вследствие на паразитни или инфекциозни храносмилателни инфекции, смущения в мотилитета на червата; медикаментозно лечение; смяна на диетата или други стресови фактори – хоспитализиране, тежко физическо натоварване, резки климатични промени и др. Високата апетитност, в съчетание с витамините от групата B, прави продукта ефективен и като допълващо средство при лечение с антибиотици и химиотерапевтици.
Поздрави!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 06 February 2013 - 11:38 AM

А това е бащата на Beniko - KUMA ( BOB, CACIB Głogów 2013 )

Ето такива линий кучета от породата акита ину има в България, собственост на Katsu Kenta Kennel

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 06 February 2013 - 02:33 PM
1. Петя - снимките са прекрасни! Пожелавам ти успех с всички твои любимци! И съм сигурна, че ще има регистрация въпреки нежеланието на някои хора.
2. MartinaV - здравейте, радвам се че сте сред нас отново. Моят съвет е: сменете ветеринаря. Сменете храната!!! И не го прехранвайте! След като кръвните изследвания са му ОК, и рентгена му е ОК, значи трябва да се огледате в околна среда - какво яде, какво дъвче и тям подобни. Относно разстройството - многократно съм казвала таблетите DIADOG решават проблема от раз. Както и естествената диета - бяло пилешко месо + ориз - варени, без всякакви подправки и подобрители и никаква сол.
Не може едно ЗДРАВО КУЧЕ, според изследванията, да се скапва без няма що...естествено - това е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ. Ако желаете го вземете под внимание, никой НЕ ВИ ЗАДЪЛЖАВА. Но това е начинът - консултирате се с хора, които притежават тази порода от доста време, и са доста добре запознати с нравът, начинът на хранене и симптоматиката им.
Наш Хачи се отърва от ушната краста, но се оказа, че има алергия в ушите (по всяка вероятност от антибиотици вследствие операцията на крачето). Взехме капки, капахме известно време, но сега отново започва да тръска глава, да чеше уши, едното му клепна отново. Сутринта го избърсах и в двете ушета с марля- от едното резултатът беше плачевен, и не знам какво да мисля и правя вече...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 06 February 2013 - 07:46 PM

Кой знае може аз да изпреваря някои хора в написването на роман озаглавен "Кучето - най-могъщият дарител на човека"

Поздрави!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 06 February 2013 - 08:15 PM

Иначе много обичам когато има буря, защото той се сгушва подобаващо като най-голямото бебе между мен и приятеля ми и мога цял ден да си го лигавя

Поздрави на всички