Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3221 Потребителят е офлайн   Вилии Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2013 - 07:53 PM

Привет на всички ! :re_037: Искам да ви попитам дали "ПУПИ-ЕКСПОРТ-ИМПОРТ " е борса ? Погледнах на няколко места и включително във Facebook и да ви кажа кученцата ми изглеждат доста добре , а пък и цената е много добра . Какво ще ме посъветвате , струва ли си да си взимам кученце от там?

#3222 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 28 January 2013 - 07:56 PM

ПАК ЛИ? :eg_033: От трън та на глог! Каквото и да ти говори това.
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#3223 Потребителят е офлайн   Вилии Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2013 - 08:01 PM

Съжалявам ! Не съм много опитна с борсите и развъдниците ! Но предпочитам да се допитвам отколкото после да отглеждам болно кученце !

#3224 Потребителят е офлайн   stronger69 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2013 - 08:09 PM

Показване на мнениетоkaterinciq, в 27 January 2013 - 11:22 AM, написа:

Прикачен файл 734531_10151199866977665_1123340610_n.jpg Прикачен файл 778712_10151199884607665_329809288_o.jpg Здравейте, не съм писала много отдавна и не знам дали повечето от вас ще се сетят за мен. С мажът ми си имаме Американска женска акита - Cherry Lady (на 6 години) и отдавна обмисляме възможността да си вземем и един мъжкар. Реших да ви се похваля с новият член на семейството, който пристигна снощи от Унгария. Това е Joy in life, на 3 месеца :)

Здравей те,Бебока е страхотен.Много да ви радва!!! :ba_025:

#3225 Потребителят е офлайн   katerinciq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2013 - 11:21 PM

Благодаря ти, stronger69.

#3226 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2013 - 11:32 PM

Показване на мнениетоkaterinciq, в 28 January 2013 - 10:21 PM, написа:

БРАВО и от Микада ину!!!

#3227 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2013 - 09:59 AM

Показване на мнениетоВилии, в 28 January 2013 - 05:53 PM, написа:

Привет на всички ! Качена снимка Искам да ви попитам дали "ПУПИ-ЕКСПОРТ-ИМПОРТ " е борса ? Погледнах на няколко места и включително във Facebook и да ви кажа кученцата ми изглеждат доста добре , а пък и цената е много добра . Какво ще ме посъветвате , струва ли си да си взимам кученце от там?

Като им гледах снимките във фейсбук, не видях нито едно, което да прилича дори на Акита Ину.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#3228 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2013 - 11:16 AM

Показване на мнениетоSamurai-brodnik, в 28 January 2013 - 09:32 PM, написа:

Показване на мнениетоkaterinciq, в 28 January 2013 - 10:21 PM, написа:

БРАВО и от Микада ину!!!

Eйййййййй, "стари муцуни" ДОБРЕ ДОШЛИ ! От кога чакам Микада ину да се включи :smile: Съветите Ви ще бъдат полезни на всички.

Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3229 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2013 - 03:05 PM

Показване на мнениетоВилии, в 28 January 2013 - 08:01 PM, написа:

Съжалявам ! Не съм много опитна с борсите и развъдниците ! Но предпочитам да се допитвам отколкото после да отглеждам болно кученце !

Здравей, Вили!

Проучването не е за пренебрегване. Първо проучи, а после се допитвай до форуми. Другият вариант е - първо проучи форума и после се допитвай.
Знам, че не ти помагам много, но на мен никой не ми е помогнал по отношение на японската акита. Тогава нямаше и необходимата информация, естествено! Но постинги от типа "От трън на глог, че е по-висок" ми се струват най-малкото неадекватни, камо ли помагащи ти в избора. Не знам с какви възможности си, къде се намираш, и откъде желаеш да си вземеш куче акита, но проучвайки възможностите в годините в България, бих казала, че е най-добре да питаш Петя Кръстева в лично съобщение относно нейните покупки на акита зад граница. Оттук - има 3 варианта. Тя ще ти ги обясни в детайли!

Поздрави от нас!!! Хачико е жив и здрав, целенасочен, устремен и най-сладкият от цялата фамилия!!!:re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3230 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 29 January 2013 - 07:12 PM

Неадекватен може би е за Вас, но Вилии май-много добре ме разбра, какво искам да кажа :md_064: Адмирации за това, че пита и най-искрено и желая един ден да намери своята акита.

п.п. Надявам се това да е горе-долу адекватен постинг :ab_041: ииии много се радвам, че вашето куче е живо.........и здраво :ae_085:
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#3231 Потребителят е офлайн   katerinciq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 January 2013 - 09:28 AM

Добро утро, :tb_195: вече се разтопи леда между Cherry Lady и Joy и започнаха игрите. По-рано сутринта забелязахме, че Joy се опитва да доминира на Cherry като я качва и започва да се клати върху нея. Помислих си, че това е част от играта, но това действие се повтори 2-3 пъти, докато Cherry спи. Вие какво ще ни посъветвате - да прекратяваме ли тези действия или да ги оставим да се разберат сами.
Микада ину, благодаря за поздравленията! :wd_043:

#3232 Потребителят е офлайн   glalov87 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 February 2013 - 03:16 PM

Здравейте и от нас! Това е Арес на 75 дни. Дайте съвет как да спре да хапе ръце и крака.Преди имах хъски и него сякаш по-бързо го отвикнах от този навик.Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3233 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 February 2013 - 09:32 PM

Господи, колко много прекрасни палета :wub: Да са ви живи и здрави на всички и само да ви радват :Р (както те могат :hb_027: )

Петя, белият вълк от поколенията на Йоши е просто неотразим :zz_232:

Нещата при Хачи тъкмо се нормализираха (увладяхме цистита най-накрая) и то друго... Хачи някак си се е заразил с ентерит и има разстройство от 2 седмици, вече... Не е парворизен, изследванията му са добре. Започна да повръща, да има остро разстройство с малко кръв, да вие МНОГО когато му се ака и да отказва да яде периодично. Гледа го един наш приятел-ветеринар (който единствен след месеци мъкнене по Син Кръст с няколко хапчета Уринал оправи цистита) и той каза, че най-вероятно е изял нещо. Гледах му акото и повръщаното - нямаше такова нещо. Давахме му лекарства, той му би антибиотици, сменихме храната на варено пилешко бяло месо - без дълготрайна промяна. От 4 дни е ходим всеки ден в Амивет - системи (всичките му лапи обръснаха), още някакви лекарства и прахчета у нас, които да му давам сутрин, обед и вечер, които да му възстановя флората във стомаха. Смениха и храната на Еukanuba. Снощи Хачи докато спеше се беше... наакал с някаква слуз и кръв. От онази вечер не е ял нищо. Сега даже искат да го хоспитализират... според мен лекарите си пробват кое ще действа, кое не вече. Може би друга клиника или не знам :( Отслабва, муден е, не иска да яде и имам лощото чувство, че се влошава... :rf_011:

#3234 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2013 - 10:39 PM

Мартина, ти направо ме шашна :ud_009: Какъв е ентерита на Хачи? След като не е парвовирусен значи е Коронавирусен ентерит по кучетата. Заболяването е опасно и за две седмици лечение би трябвало вече да е започнал да се стабилизира. Как са му кръвните изследвания? Тестван е нали? Ренгенова снимка за чуждо тяло? Въобще не губи и минута повече остави го в клиника за лечение...Дано да се оправи - пиши какво се случва...
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3235 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 February 2013 - 12:24 PM

Ами кръвните са му ок, няма нищо извън нормата. Казаха, че не е парвовирусен, но нищо друго не ми казват от Амивет. Маса пари им оставих за 4 дни, а като питам защо няма подобрение ми се отговаря с: ами пробваме с лекарствата - което стане. Не сме сигурни какво му е.
Добре, де как така ще "пробвате"? На това куче черният му дроб вече сигурно се побърква от поредното хапче, а вие си пробвате. Не знам, разочарована съм малко...
Гледаха го на рентген - нищо. Кръвни - нищо. Онази вечер като се беше оакал с тази слуз и кръв, докато му миех дупето забелязах, че самото му дупенце май се е цепнало леко от напъване (малко като хемороиди, май). Те са го погледнали - нищо. От снощи намерих начин да го накарам да яде - намазвам му сухата храна с риба и той я излапва бързичко. Тази сутрин акото беше по-твърдо, но зеленикаво. Въпреки това се успокоих като го видях да яде днес. Имаше апетит, махаше с опашка. Има подобрение, но съм още на тръни :dh_188:

Ето няколко наши снимки :)
Тази е от преди 2 месеца някъде: Качена снимка
Тази е от преди 3 седмици: Качена снимка

#3236 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2013 - 07:20 PM

Мартина, от сърце ви желая бързо възтановяване - надявам се, че критичният момент е отминал.
Това, че изпражненията са му по-тъмни е добър знак. За възтановяване на микро-чревната флора има една хранилна добавка за кучета, която се казва Florentero. Ползвала съм я и съм много доволна, дава се 2-3 пъти на ден според килограмите на кучето. Добре е да се дава по продължително време т.е. докато свърши опаковката при случаи като твоя. Ето малко описание:

FLORENTERO е подходящ при всички случаи на стомашно-чревна дисбактериоза: диaрия; хранителни отравяния; изтощение на организма, вследствие на паразитни или инфекциозни храносмилателни инфекции, смущения в мотилитета на червата; медикаментозно лечение; смяна на диетата или други стресови фактори – хоспитализиране, тежко физическо натоварване, резки климатични промени и др. Високата апетитност, в съчетание с витамините от групата B, прави продукта ефективен и като допълващо средство при лечение с антибиотици и химиотерапевтици.

Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3237 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 11:38 AM

Да ви представя Izumi - сестричката на маята Imari :wub: :wub: :wub: Imari расте и се развива прекрасно :smile: тя е точно такава каквато я исках :ha_081: :hb_027: :ha_081: Скоро ще правя нова фотосесия за да ги видите - здрави, красиви, невероятни кучета....

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

А това е бащата на Beniko - KUMA ( BOB, CACIB Głogów 2013 )

Прикачена снимка

Ето такива линий кучета от породата акита ину има в България, собственост на Katsu Kenta Kennel
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3238 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 02:33 PM

Здравейте!

1. Петя - снимките са прекрасни! Пожелавам ти успех с всички твои любимци! И съм сигурна, че ще има регистрация въпреки нежеланието на някои хора.

2. MartinaV - здравейте, радвам се че сте сред нас отново. Моят съвет е: сменете ветеринаря. Сменете храната!!! И не го прехранвайте! След като кръвните изследвания са му ОК, и рентгена му е ОК, значи трябва да се огледате в околна среда - какво яде, какво дъвче и тям подобни. Относно разстройството - многократно съм казвала таблетите DIADOG решават проблема от раз. Както и естествената диета - бяло пилешко месо + ориз - варени, без всякакви подправки и подобрители и никаква сол.
Не може едно ЗДРАВО КУЧЕ, според изследванията, да се скапва без няма що...естествено - това е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ. Ако желаете го вземете под внимание, никой НЕ ВИ ЗАДЪЛЖАВА. Но това е начинът - консултирате се с хора, които притежават тази порода от доста време, и са доста добре запознати с нравът, начинът на хранене и симптоматиката им.
Наш Хачи се отърва от ушната краста, но се оказа, че има алергия в ушите (по всяка вероятност от антибиотици вследствие операцията на крачето). Взехме капки, капахме известно време, но сега отново започва да тръска глава, да чеше уши, едното му клепна отново. Сутринта го избърсах и в двете ушета с марля- от едното резултатът беше плачевен, и не знам какво да мисля и правя вече...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3239 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 07:46 PM

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Лилиииии, благодаря ти :ab_041: Нищо не ме притеснява - варианти не един :smile: Но не искам да се чувствам чужденец в собствената си държава! А и ме познаваш - не обичам лесните неща в живота :ab_041: :ab_041: :ab_041: не ми е интересно :ab_041: Когато обаче кучетата страдат от човешки интриги и комплекси това значи, че сме много, много дълеч за съжаление.
Кой знае може аз да изпреваря някои хора в написването на роман озаглавен "Кучето - най-могъщият дарител на човека" :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Поздрави! :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3240 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2013 - 08:15 PM

Благодаря тонове Петя и Лили! :) Точно писах защото бях сигурна, че вие ще се включите с полезни съвети :af_089: Хачи е добре НАЙ-НАКРАЯ!! Махнаха системата (ветеринарят, който идва у нас. Казва се Стефан Ковачев и едва ли някога ще мога да изкажа достатъчно добри думи за него:Р лекува на Хачи цистита, мойте котки от години само на него ги доверявам), акито е нормално, той яде, джафка, скача, тича... абе старият си Хачи :) за ден и половина пълен обрат :be_107: Много съм щастлива :wub:

Иначе много обичам когато има буря, защото той се сгушва подобаващо като най-голямото бебе между мен и приятеля ми и мога цял ден да си го лигавя :ab_041: Обожавам го! Обаче виждам вече акитското у него. Инати ми се :ab_041: Понеже долу при нашите апартамента е голям и има много голяма тераса, сваля ли го долу трябва да го дърпам за ушичките за да се качи горе обратно :D И забелязвам как с едното коте при нашите, което го е страх от него, той БУКВАЛНО се заяжда :ab_041: Отиде към него, то го изсъсква и той вместо да се дръпне (както прави с другата котка у нас, която си е баба и респектира явно) той отива и го... гризва по ушите и започва да го гони :D Сладурко е голям! :zh_112:

Поздрави на всички :db_046:

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема