Благодаря, Норт-Фейс, ще се възползвам от поканата. Ще опитам да обуздая Хачи в присъствието на толкова много кучета и един съдия, който да му рови по зъбите и тестисите!
Наистина ще опитам! Благодаря за сайта и поканата!

Въпреки че нашия Хачи ще бъде кандидат от Сърбия, поради липса на българска регистрация. Това естествено е моя грешка, но мисля, че отчасти и клубът може да поеме по-гъвкави интерпретации на родословията при регистрация...Тъпо е да плащам на един, после на друг, после на трети...Сори...

Това е като при гражданството, извинете... Не може един да се жени за друг, и да получава неговото гражданство, а кучетата, внесени отвън с родословие да не могат да получат регистрация... Въпросът опира до скапаното ЕКСПОРТНО родословие. Извинете, но ЕКСПОРТ значи ИЗНОС, а аз не изнасям кучето си, а го внасям! ЕКСПОРТНО ЗА ТЯХ - ПРОСТИЧКО РОДОСЛОВИЕ ЗА НАС - така ли??? Чиповете се слагат точно по тази причина!!! Не само за да има проследимосто от Ветеринарите у нас, а за да има проследимост ИЗЦЯЛО!!! Давам му дом, неподходящи стопани, храна, всякакви форми на лечение в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ПЛАЩАМ МУ ДАНЪК, РЕГИСТРИРАМ ГО В ОБЩИНАТА, и ми казват в последствие, че моето куче не било Българин, а било Сърбин, щот оттам съм го внесла. ВЗЕМЕТЕ СИ ПРОМЕНЕТЕ ЧАСТИЧНО ПРАВИЛАТА, ОТИ, ЩОТО, ПОНЕЖЕ не ви ОДЯТ и не ОДЯТ на общото законодателство!!!!

Вие имате фирма??? В нашия ОБЩОДОСТЪПЕН фирмен ЕЛЕКТРОНЕН РЕГИСТЪР фигурира вашата регистрация. Не знам дали кучовците я имат. ЯВНО - НЕ. Поне у нас и другите балкански държави в които се развъждат акити. Ето това трябва да се промени - чипиран значи РЕГИСТРИРАН, защо трябва да му издавам някакво допълнително родословие??? За кяяр, сетих се, извинете!

Наистина ще се постарая да проуча как стоят нещата с чипирането, регистрирането и плащането на данъци в други държави освен нашата. Тогава ще бъда малко по-адекватна. Но се съмнявам англичаните да подхождат по този начин. А техните изложби са № 1, поне по отношение на кучетата, естествено.
Упс, забравих да поздравя "Българските акити" от състезанието филмирано по-горе. Браво, да са живи и здрави и все така да носят успехи на "България"! Между другото - въпреки страховития ми сарказъм кучетата са страхотни! Много ми харесват, но те все пак са си японска жилка, не сръбска...