Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3621 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 July 2013 - 11:48 PM

Апропо...извинете ме за многобройните постинги, но безкрайно рядко влизам, и гледам да се включа във всяка дискусия. Извинете ме, за което! Поздрави на вашите любимци, много целувки, обичайте ги, защото те безкрайно много ви обичат, и ми обещайте да не ме съдите строго...:md_064:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3622 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2013 - 07:52 AM

lilianas благодаря за отговора, тъкмо бях почнала да мисля, че тук само снимки се разменят ( не че е лошо) :)
От това, което чета за твоя Хачи установявам, че определено има разлика от акита до акита или по-скоро от мъжко до женско.
Нашата девойка е най- смелото куче, което съм виждала по отношение на гръмотевици,бури,фойерверки - лежи на двора като жаба :) и хич не й пука само и само да не е вътре на топло. Досега не е показвала и агресия освен към някой кучета в парка.Иначе характер определено има и то на моменти се усеща сръбската жилка :)
Даже ще се окаже, че това с храната е просто лек бойкот и глезене :)

Хубав ден на всички :dog:

#3623 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2013 - 10:27 PM

Здравейте всички!

Asita_Lilly, добре дошла в отбора :md_064: Пишеш, че Асита не е страхлива - това е супер, защото повечето акити си имат недостатъци като прекалена страхливост, агресивност и др. които са наследствен фоктор. От кой сръбски развъдник я купи?

Лили, пак се смях от сърце с теб :ab_041: :ab_041: :ab_041: Вземи му смени тази адресна регистрация на Хачи стига си го мислила за сърбин - чист българин си е, при това какъв самоооо.......А относно изложбата да не си мислиш, че ще изненадаш с нещо човек, който произвежда акити от цели 50 години като Г-н Накагава. Той акити е виждал и произвеждал всякакви - агресивни, страхливи, болни също сигурно е имал - няма как....Обаче как оценява само......нямам думи.....Акитите ги разпознава от раз - глада ги в очите, иска да усети самото животно, въпреки стреса, умората и голямата жега на която бяха подложени. И да ти кажа не се обърка никъде. Аз си познавам животните - знам и качествата както и недостатъците им :smile: Ето една снимка - виж как ги гледа! Не можеш нищо да прикриеш...Разпознава характера им, кое куче какво е в действителност, не само на изложбата.

Прикачена снимка

Една от нашите акити Морико, която в живота е много добричка - не е нито страхлива, нито агресивна с чиста японска кръв е се опита да го ухапе. Това ме изненада, защото тя просто не е такава?!?!?! От стрес, жега или от умора се получи това - не знам, но той не я дисквалифицира. Класира я на 4-то място и се извини, че не би могъл да и даде по-голяма оценка, защото не е във форма за изложба но е "природно красиво куче". Той разпозна характера и.....(Морико е водена от Емо на снимката)

Прикачена снимка
С Камико оценката изглеждаше по различен начин - беше възхитен от красотата и, гледаше я в очите и се наслаждаваше на излъчването, което има, сравняваше я с другите кучета, пак се връщаше да я глада...Опита се да извади от нея най-доброто. До последно се колебаеше дали да и даде първото място, защото много я хареса като визия и излъчване, но тя се държа много зле - свали задницата, изгърби се - страхливка! Класира я на 2-ро място напълно заслужено :smile: Този нейн характер и е в голям минус.

Прикачена снимка
При Имари беше ясно - любов от пръв поглед :smile: Разбрах, че тигровите акити са му слабост още при оценяването. Имари освен, че е най-ценения цвят от тигровите акити в Япония, носи и хубавата кръв на баща си. В оценителния лист написа "невероятно красива тигрова акита" От двете женски акити избра Мара за първото място, въпреки хубавата линия на другата тигрова женска. Знаех, че ще е така :smile: Знам и начина мислене и оценяване :smile Имари може да не постигне високи резултати като женска тигрова акита, но ще ражда високо качество мъжки акити при правилно заплождане. Освен това тя няма никакви недостатъци в характера, като се надявам и здравословното и състояние да е на ниво.

Прикачена снимка

Дано да не съм ви досадила с тези "киноложки изцепки", ама може за някой да е интересно :smile:

Спокойна вечер :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3624 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2013 - 10:40 PM

Още една снимка на Г-н Накагава :smile:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3625 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2013 - 11:27 PM

Супер снимки.Поздравления за резултатите :) Има ли някъде качени снимки от цялата специалка?
Обясненията са интересни,в никакъв случай досадни дори и за виртуален любител като мен :re_037:
И един въпрос имам- толерира ли се развъждането на страхливи Акити по принцип.Какво е мнението на хората ,които се занимават сериозно с породата и имат опит и име в киноложките среди ?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3626 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2013 - 08:58 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 03 July 2013 - 09:27 PM, написа:

Супер снимки.Поздравления за резултатите :) Има ли някъде качени снимки от цялата специалка?
Обясненията са интересни,в никакъв случай досадни дори и за виртуален любител като мен :re_037:
И един въпрос имам- толерира ли се развъждането на страхливи Акити по принцип.Какво е мнението на хората ,които се занимават сериозно с породата и имат опит и име в киноложките среди ?

Какво да ти кажа - аз съм начинаеща в развъждането, но мое мнение и наблюдения показват, че се правят компромиси с определени неща. Визирам не само изложбата, която отмина, а в световен мащаб. Контактувам с доста развъдчици от различни страни - включително и от Япония. Понякога компромиса е наложителен в рамките на разумното :smile: Акитата е трудно и сложно куче - видях, че и други по-големи кучета се държаха зле на изложбата - това е нормално и се приема нормално от съдийте, които познават породата. Забелязах обаче, че съдията дисквалифицира или даде мн.добра оценка на куче, което постоянно лаеше и не го допусна до него. Тук е добре да дам едни друг пример - нашият Хару, който спечели първото място има проблеми със зъбите. Разрушава му се емайла. Почти не личи, но проблема го има. Съдийте гледат основно за липсващи зъби и обратна захапка, а за състоянието на зъбите не се отдава кой знае какво значиние.

Ето го и красивото момче :smile:

Прикачена снимка

Деси, селекцията на здраво куче с красива визия и хубав характер е много трудна работа :ab_041: Имам един познат селекционер от Франция женен за българка, който наблюдава вече 8 поколение негови акити и в момента си купи женска от .......(изненада !!!) Сърбия, защото предците на тази женска са негови и знае качеството на тази линия.

Ето една снимка на бъдещия кандидат "съпруг" на Имари :wub: Акихо-регистарация - импорт Корея (вече е на 15 месеца) :wub:
Така ги харесвам тези тигри.....а за българите съществува само един цвят акита като във филма :ab_041:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3627 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2013 - 09:00 AM

Японките по принцип не са най-доброто мерило по изложби. Не изглеждат така както биха изглеждали вкъщи - пред познати или непознати хора. Много повече им се отразяват всякакви фактори - много хора, шум, светлина, липса на светлина, сенки, жега и тн. Или просто си се инатят за кеф....
Има и такива, които стоят идеално в ринга, разбира се.

Американските акити от друга страна май са по-големи непукисти. До сега от това което съм виждала почти няма толкова притеснителни по ринговете, много по-убедително стоят, освен ако не решат да се чекнат да играят и да се правят на интересни. По много по-различен начин приемат изложбите от японските акити.

Нерина както беше изморена и скапана пред ринга след цял ден спа процедури в морето, така почна да се кълчоти и да се чуди как да се заиграе в ринга. Нея жега, студ, ден, нощ - нищо не я смущава. Важното е да има кой да я гняви.

Малко снимки от морето:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3628 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2013 - 01:59 PM

Не ми се пише, не че нямам новини, Лили. Просто... след много ветеринарни грешки и изцепки, сбъркани диагнози и => лекарства Кили вече е с глаукома и не вижда. Добре че беше брата да го откара в София да го съживят от мъртвите, че сигурно вече нямаше да е жив. Няма го и окосмяването, което се иска. Поне вече е жив като настроение, тича, лае, прави всички ония неща, които и в миналото. Разхождат го. Не знам дали съществува операция, която да му помогне, но...

С предните снимки дето качих, ето и една-две за сравнение. На мен ми изглежда по-добре, а и по думите на нашите: "вдигна главата" Това е от мене. Нямам и много настроение да пиша, още го изживявам.

Ето го:

Прикачена снимка
Прикачена снимка

User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3629 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2013 - 03:46 PM

Гадно,много гадно...Много съжалявам за твоето приятелче.Представям си импотенцията,която чувстваш .Все пак не забравяй,че е жив.
Какво общо има между кожният проблем и глаукомата ? В София не са ли дали инфо ? Накрая все пак има ли диагноза ?
Извинява ,че така те разпитвам,но понякога е добре човек да сподели.Все пак ако не ти се отговаря,няма проблем :)
Пожелавам ти скоро да прегърнеш приятелчето си.Дори и сляп,може да живее пълноценно.
Поздрави
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3630 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2013 - 07:44 PM

Еееее не гадно ами направо умопобъркващо.Рева за чуждото куче,пък ако беше моето ......Милият той,поне има кой да го обича!

#3631 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 04 July 2013 - 09:17 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 04 July 2013 - 11:59 AM, написа:

Не ми се пише, не че нямам новини, Лили. Просто... след много ветеринарни грешки и изцепки, сбъркани диагнози и => лекарства Кили вече е с глаукома и не вижда. Добре че беше брата да го откара в София да го съживят от мъртвите, че сигурно вече нямаше да е жив. Няма го и окосмяването, което се иска. Поне вече е жив като настроение, тича, лае, прави всички ония неща, които и в миналото. Разхождат го. Не знам дали съществува операция, която да му помогне, но...

С предните снимки дето качих, ето и една-две за сравнение. На мен ми изглежда по-добре, а и по думите на нашите: "вдигна главата" Това е от мене. Нямам и много настроение да пиша, още го изживявам.

Ето го:

Прикачен файл 1060778_563778326993612_1436315385_n.jpg
Прикачен файл 1057886_563778266993618_2020517090_n.jpg

Не се отчайвайте ! Важното е,че вече е по добре здравословно а за очите горещо ви препоръчвам,някой да го закара пак до София в клиника НОВА при д-р Мария Савова,която е офталмолог специализант и съм убедена,че би помогнала за състоянието на кучето.

Поздрави от мен и Неринка :ae_085:

Качена снимка
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3632 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2013 - 10:07 AM

Показване на мнениетоNorth face, в 04 July 2013 - 09:17 PM, написа:

Не се отчайвайте ! Важното е,че вече е по добре здравословно а за очите горещо ви препоръчвам,някой да го закара пак до София в клиника НОВА при д-р Мария Савова,която е офталмолог специализант и съм убедена,че би помогнала за състоянието на кучето.

Присъединявам се и аз към тази препоръка. Другият очен специалист е д-р Борисов (потърсете в интернет "кабинет д-р Борисов"). Успех!!!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3633 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 11:57 AM

Благодаря на всички за топлите чувства. Наистина ми е гадно, че съм далече от него и все си мисля, че ако си бях там щях да реагирам доста по-бързо.... според майка ми:

Цитат

Iliqne toi vse edno nqma o4i be maikabqloto e 4erveno,a zenicite sa sivi bez ni6to,prazni

razbira6 li

na 4e6mata otiva kato 4ue 6uma na vodata

i taka

se orientira

nqma da se opravi poneje hich ne vijda

na nego ot raz taka mu stana

Болестта се казва ЕРЛИХИЯ. Това е казал доктора в София.

Ето животът ми вплетен с неговия... от първият ден като го взех от София, до последния ден, когато заминах за чужбина. Приятно гледане!

https://www.facebook...71930676&type=3
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3634 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2013 - 01:29 PM

Прекрасни снимки.
Предполагам си чел всичко възможно за болестта.Не съм много запозната ,но от грубо прочитане на инфо при третиране...Нали знаеш,надеждата умира последна.
Макар и виртуално-не си сам.С теб сме !
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3635 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 07:19 PM

Да ви кажа колко съм приятно изненадана ,че моето капризно куче изяде първата си порция от суха храна(около 200 гр.) без никакви примеси и номера от рода да се държи гладно и т.н.До сега не е харесала никаква гранула(висок,среден клас-всичко е пробвано без резултат). Ето от тази опитах първо.http://www.zoofast.bg/tasteofthewildhighprairiecanineformula227-p-12824.html .Взех и от другите с рибата и с патешкото,но за тях по нататък ще разбера.

#3636 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 07:22 PM

http://www.zoofast.b...68-p-12825.html

#3637 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 06 July 2013 - 10:22 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 05 July 2013 - 09:57 AM, написа:

Благодаря на всички за топлите чувства. Наистина ми е гадно, че съм далече от него и все си мисля, че ако си бях там щях да реагирам доста по-бързо.... според майка ми:

Цитат

Iliqne toi vse edno nqma o4i be maika bqloto e 4erveno,a zenicite sa sivi bez ni6to,prazni

razbira6 li

na 4e6mata otiva kato 4ue 6uma na vodata

i taka

se orientira

nqma da se opravi poneje hich ne vijda

na nego ot raz taka mu stana

Болестта се казва ЕРЛИХИЯ. Това е казал доктора в София.

Ето животът ми вплетен с неговия... от първият ден като го взех от София, до последния ден, когато заминах за чужбина. Приятно гледане!

https://www.facebook...71930676&type=3

Тази болест е свързана с кърлежите,имам приятел в Австрия,който лекува кучето си от бабиоза и в момента е да кажем здраво но болестта го удари в хормоните и сега е на поддържаща терапия елтироксин иначе си е екстра. Друга моя познатата се наложи за заболяване от същия вид кръвопреливане на кучето и имуностимулатори 6 месеца но в момента кучето е добре и се подобрява. Не се отказвайте,но май ще трябва пак до София да се води.

Тук има и тема за болеста - My link
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3638 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2013 - 09:22 PM

Много лошо....никой не е застрахован, че и на него няма да се случи. Каквито и препарати да използвам за предпазване все се е случвало да намеря кърлеж. Обаче като четох за ЕРЛИХИЯ никъде не намерих, за това заболяване, че уврежда зранието. Много странно....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3639 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2013 - 11:20 PM

От това ,което аз четох при достигане на хронична фаза има случаи на ослепяване.От това ,което чета има поддържащи медикаменти тъй като проблемите не са само в зрението. Дано да са попаднали на свестен ветеринар и да му се прилага такова.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3640 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2013 - 12:18 AM

Извинявам се, че се намисам във вашата тема, но знаете ли какви медикаменти приема кучето. И моето куче беше със съмнения за ерлихиоза и в момента пие антибиотик и хепатопротектор и е бомба.. Изключително важно при откриване на ерлихиоза е да се почне веднага с Доксициклин 5-10mg на 1кг живо тегло, в продължение на 28 дни.. Успоредно с това се дава някакъв хепатопротектор,защото антибиотика удря черния дроб. Моя пие Легафитон. А при дисбактериоза проявяваща се с разстройство трябва да се дава пробиотик ,но да не е на млечна основа. Кръвни изследвания и тест за ерлихиоза правени ли са?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Последна »