Акита
Публикувано: 02 July 2013 - 11:48 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 03 July 2013 - 07:52 AM
От това, което чета за твоя Хачи установявам, че определено има разлика от акита до акита или по-скоро от мъжко до женско.
Нашата девойка е най- смелото куче, което съм виждала по отношение на гръмотевици,бури,фойерверки - лежи на двора като жаба :) и хич не й пука само и само да не е вътре на топло. Досега не е показвала и агресия освен към някой кучета в парка.Иначе характер определено има и то на моменти се усеща сръбската жилка :)
Даже ще се окаже, че това с храната е просто лек бойкот и глезене :)
Хубав ден на всички

Публикувано: 03 July 2013 - 10:27 PM
Asita_Lilly, добре дошла в отбора

Лили, пак се смях от сърце с теб

Една от нашите акити Морико, която в живота е много добричка - не е нито страхлива, нито агресивна с чиста японска кръв е се опита да го ухапе. Това ме изненада, защото тя просто не е такава?!?!?! От стрес, жега или от умора се получи това - не знам, но той не я дисквалифицира. Класира я на 4-то място и се извини, че не би могъл да и даде по-голяма оценка, защото не е във форма за изложба но е "природно красиво куче". Той разпозна характера и.....(Морико е водена от Емо на снимката)

С Камико оценката изглеждаше по различен начин - беше възхитен от красотата и, гледаше я в очите и се наслаждаваше на излъчването, което има, сравняваше я с другите кучета, пак се връщаше да я глада...Опита се да извади от нея най-доброто. До последно се колебаеше дали да и даде първото място, защото много я хареса като визия и излъчване, но тя се държа много зле - свали задницата, изгърби се - страхливка! Класира я на 2-ро място напълно заслужено

При Имари беше ясно - любов от пръв поглед

Дано да не съм ви досадила с тези "киноложки изцепки", ама може за някой да е интересно

Спокойна вечер

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 03 July 2013 - 11:27 PM
Обясненията са интересни,в никакъв случай досадни дори и за виртуален любител като мен

И един въпрос имам- толерира ли се развъждането на страхливи Акити по принцип.Какво е мнението на хората ,които се занимават сериозно с породата и имат опит и име в киноложките среди ?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 04 July 2013 - 08:58 AM
desi79, в 03 July 2013 - 09:27 PM, написа:
Обясненията са интересни,в никакъв случай досадни дори и за виртуален любител като мен

И един въпрос имам- толерира ли се развъждането на страхливи Акити по принцип.Какво е мнението на хората ,които се занимават сериозно с породата и имат опит и име в киноложките среди ?
Какво да ти кажа - аз съм начинаеща в развъждането, но мое мнение и наблюдения показват, че се правят компромиси с определени неща. Визирам не само изложбата, която отмина, а в световен мащаб. Контактувам с доста развъдчици от различни страни - включително и от Япония. Понякога компромиса е наложителен в рамките на разумното

Ето го и красивото момче

Деси, селекцията на здраво куче с красива визия и хубав характер е много трудна работа

Ето една снимка на бъдещия кандидат "съпруг" на Имари

Така ги харесвам тези тигри.....а за българите съществува само един цвят акита като във филма

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 04 July 2013 - 09:00 AM
Има и такива, които стоят идеално в ринга, разбира се.
Американските акити от друга страна май са по-големи непукисти. До сега от това което съм виждала почти няма толкова притеснителни по ринговете, много по-убедително стоят, освен ако не решат да се чекнат да играят и да се правят на интересни. По много по-различен начин приемат изложбите от японските акити.
Нерина както беше изморена и скапана пред ринга след цял ден спа процедури в морето, така почна да се кълчоти и да се чуди как да се заиграе в ринга. Нея жега, студ, ден, нощ - нищо не я смущава. Важното е да има кой да я гняви.
Малко снимки от морето:

Публикувано: 04 July 2013 - 01:59 PM
С предните снимки дето качих, ето и една-две за сравнение. На мен ми изглежда по-добре, а и по думите на нашите: "вдигна главата" Това е от мене. Нямам и много настроение да пиша, още го изживявам.
Ето го:

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 04 July 2013 - 03:46 PM
Какво общо има между кожният проблем и глаукомата ? В София не са ли дали инфо ? Накрая все пак има ли диагноза ?
Извинява ,че така те разпитвам,но понякога е добре човек да сподели.Все пак ако не ти се отговаря,няма проблем :)
Пожелавам ти скоро да прегърнеш приятелчето си.Дори и сляп,може да живее пълноценно.
Поздрави

Елинор Рузвелт
Публикувано: 04 July 2013 - 09:17 PM
BAYO, в 04 July 2013 - 11:59 AM, написа:
С предните снимки дето качих, ето и една-две за сравнение. На мен ми изглежда по-добре, а и по думите на нашите: "вдигна главата" Това е от мене. Нямам и много настроение да пиша, още го изживявам.
Ето го:

Не се отчайвайте ! Важното е,че вече е по добре здравословно а за очите горещо ви препоръчвам,някой да го закара пак до София в клиника НОВА при д-р Мария Савова,която е офталмолог специализант и съм убедена,че би помогнала за състоянието на кучето.
Поздрави от мен и Неринка

Публикувано: 05 July 2013 - 10:07 AM
North face, в 04 July 2013 - 09:17 PM, написа:
Не се отчайвайте ! Важното е,че вече е по добре здравословно а за очите горещо ви препоръчвам,някой да го закара пак до София в клиника НОВА при д-р Мария Савова,която е офталмолог специализант и съм убедена,че би помогнала за състоянието на кучето.
Присъединявам се и аз към тази препоръка. Другият очен специалист е д-р Борисов (потърсете в интернет "кабинет д-р Борисов"). Успех!!!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 05 July 2013 - 11:57 AM
Цитат
razbira6 li
na 4e6mata otiva kato 4ue 6uma na vodata
i taka
se orientira
nqma da se opravi poneje hich ne vijda
na nego ot raz taka mu stana
Болестта се казва ЕРЛИХИЯ. Това е казал доктора в София.
Ето животът ми вплетен с неговия... от първият ден като го взех от София, до последния ден, когато заминах за чужбина. Приятно гледане!
https://www.facebook...71930676&type=3

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 05 July 2013 - 01:29 PM
Предполагам си чел всичко възможно за болестта.Не съм много запозната ,но от грубо прочитане на инфо при третиране...Нали знаеш,надеждата умира последна.
Макар и виртуално-не си сам.С теб сме !

Елинор Рузвелт
Публикувано: 05 July 2013 - 07:19 PM
Публикувано: 06 July 2013 - 10:22 AM
BAYO, в 05 July 2013 - 09:57 AM, написа:
Цитат
razbira6 li
na 4e6mata otiva kato 4ue 6uma na vodata
i taka
se orientira
nqma da se opravi poneje hich ne vijda
na nego ot raz taka mu stana
Болестта се казва ЕРЛИХИЯ. Това е казал доктора в София.
Ето животът ми вплетен с неговия... от първият ден като го взех от София, до последния ден, когато заминах за чужбина. Приятно гледане!
https://www.facebook...71930676&type=3
Тази болест е свързана с кърлежите,имам приятел в Австрия,който лекува кучето си от бабиоза и в момента е да кажем здраво но болестта го удари в хормоните и сега е на поддържаща терапия елтироксин иначе си е екстра. Друга моя познатата се наложи за заболяване от същия вид кръвопреливане на кучето и имуностимулатори 6 месеца но в момента кучето е добре и се подобрява. Не се отказвайте,но май ще трябва пак до София да се води.
Тук има и тема за болеста - My link
Публикувано: 06 July 2013 - 09:22 PM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 06 July 2013 - 11:20 PM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 07 July 2013 - 12:18 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)