Акита
Публикувано: 07 July 2013 - 11:49 AM
yani4ka, благодаря за включването. Предполагам, че диагнозата е поставена след кръвни изследвания и тест.

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 07 July 2013 - 12:56 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 07 July 2013 - 03:25 PM
Петя Кръстева, в 07 July 2013 - 09:49 AM, написа:
yani4ka, благодаря за включването. Предполагам, че диагнозата е поставена след кръвни изследвания и тест.
Много често точно при тази диагноза тест не се прави, именно затова попитах дали е правен такъв. За съжаление съм чувала и за случаи в които диагнозата се поставя без дори кръвни изследвания.. Извинявам се ако нещо съм Ви засегнала , но просто доксициклина води до подобряване на състоянието на кучето до няколко часа!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 07 July 2013 - 03:44 PM
yani4ka, в 07 July 2013 - 01:25 PM, написа:
Петя Кръстева, в 07 July 2013 - 09:49 AM, написа:
Много често точно при тази диагноза тест не се прави, именно затова попитах дали е правен такъв. За съжаление съм чувала и за случаи в които диагнозата се поставя без дори кръвни изследвания.. Извинявам се ако нещо съм Ви засегнала , но просто доксициклина води до подобряване на състоянието на кучето до няколко часа!
Благодаря ви още веднъж и на двете - колкото повече информация има толкова по-добре. То диагноза и за парвовироза може да се постави само като се помирише дъха на кучето, но затвърждаването е само с изследвания. BAYO, се измъчи от поставени грешни диагнози, а и невъзможността да е до кучето и да вземе нещата в негови ръце е направо мъчение. Дано всичко да премине и Кили да се справи!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 07 July 2013 - 05:31 PM
Публикувано: 10 July 2013 - 12:54 PM
yani4ka, в 07 July 2013 - 12:18 AM, написа:
Извинявам се за бойкотния израз, но докторите това им е работата - да те прокламират по отношение на лекарства...щот работят с тях или с фармации, които ги продават...Всеки знае, че когато се приемат антибиотици, трябва да се взима доза витамини, за да неутрализира кофтито въздействие върху дадени органи. Досега не съм чула, че антибиотикът удря черния дроб. Може да го товари, но не го прецаква. Отново се извинявам за изразите си. А ПРОБИОТИКЪТ според мен е абсолютно излишен! Това са кучета, за бога! Не хора! Въпреки че имам възражения за пробиотиците и относно человеците.

BAYO: Задължителна е София отново!: Много съжалявам за това което виждам и чета! Съчувствам ти! Считам, че трябва да го види лекар, опитен с акита-ину. Това е моят съвет. Иначе всички ветеринари са еднакви - като човешките лекари - гледат и предписват само с 5-6 годишно обучение...не като на запад. Но човек, който открай време наблюдава акита ще му е по-полезен от всякакви там слабоумни "специалисти". Давам елементарен пример: Моята приятелка има хъски. Тъй като моя дофтор е развъдчик на немска овчарка и е един от малкото дофтори в Софето, които познават породата Акита, и Северните породи, я заведох при него, след "установен порок на сърцето" от техния доктор. Кучето беше на 2 години и половина. Тя много се уплаши. Отидохме, той го преслуша, и каза, че не чува нищо нередно (като се има предвид че ходихме лятото и беше жега, кучето дишаше на пълни обороти), но ако тя се притеснява, щял да я насочи към човешки доктор - за ехограф на сърцето. Ами, да ми е жив и здрав Касъл - все още е батко на нашия Хачи, въпреки че му минава под корема, и нашия много му се дразни, ама търпи, щот тва е неговия бате и шеф... Здрав, прав, корав, страхотно куче-котка, това е Касъл... Невероятно хъски, изписано, класическо, страхотно!! И само аз му давам суха гранула от ръка!!!

Росита, много се радвам, че твоята красавица най-сетне е разбрала вкуса на гранулата! За тази храна се писа преди 30-40 страници някъде, сигурна съм! Писа се за "Вкусът на света"! Но не всеки може да си я позволи!

Деска, как си там, на майната си от нашата "държава"? Надявам се, че си добре, че се радваш на всичко и всички около себе си...защото тук не остана на какво да се радваме...(изключвам нашите любимци, естествено, те са повод за радост във всяко едно отношение!!!)

Петенце, сега като публикува снимките, само едно искам да кажа. Ако нашият беше на изложбата щеше да легне пред г-н съдията японец. От гледането в очите. Така както го виждам, това щеше да стане. И щеше да спечели, естествено...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 10 July 2013 - 01:03 PM

И отново ме извинете, че се включвам 1 път на 100 години, приблизително,

Благодаря ви, приятели, че ви ИМА! Ако не бяхте вие, досега не знам на коя планета щеше да е Хачи, пък и аз със него!

Когато последно го водихме да му видят раната при тестисите, докторът ми вика: Ма не може ВАС да ви хапе. Щот 5 човека се борим с УПОЕНО куче...

И по отношение на страхливите кучета като цяло - НЯМА ЛЕК!!! Това е!!! Страхливи ще бъдат и ще останат. И никой (дори квалифицирани треньори) не е в състояние да промени нещата. Но не забравяйте: Хората, които водят кучетата, са в основата на възпитанието! Трябва да им се наложи ред! Да слушат и служат. Да са безпрекословни. Акитата е трудна, но е възприемчива, определено! Има начин да я подчини човек, въпреки характера й! Поздрави от мен, не знам кога ще мога да пиша впоследствие... Благодаря за вниманието ви, и се извинявам за всички недосмислици!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 10 July 2013 - 02:02 PM
BAYO, в 10 July 2013 - 01:32 PM, написа:
Отказали са се... повече няма да пиша, само ще ви чета. Успех!
ХУБАВА РАБОТА!!! Та това само ДВОРНО КУЧЕ ЛИ Е??? Ти си ГОРД СОБСТВЕНИК на ЕДНА ОТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ПОРОДИ КУЧЕТА, ЗА БОГА!!! Няма отказ!!! Няма сиво-черно, или кафяво-червено. Трябва ЛЕКАР, КАЧЕСТВЕН при това! Моля те, не се отказвай! Кучето ти е уникално!!! Не може да страда така!!! Дали ти ако беше тук, това щеше да протече по този точно начин???

Публикувано: 10 July 2013 - 02:41 PM
BAYO, в 10 July 2013 - 12:32 PM, написа:
Дори и да не могат да се спасят очите (това за едно куче не е проблем) с тази диагноза трябва да приема медикаменти. Знам че ти е тежко,знам че си далеч ,но по леко няма да ти стане ако чакате края.Напротив ще знаеш, че си направил всичко възможно.Не ми се струва честно да ти отказват помощ близките ти .На родителите ти сигурно не им е по силите да сноват по клиники ,но брат ти е млад човек и може да го направи.Да ,сигурно няма да е ефтино,но все пак това е твоето куче.
Съжалявам ако звуча назидателно,не е това целта ми.Пиша ти с болка,сигурна съм ,че има много фактори които имат значение в дадената ситуация.Че не зависи всичко от теб.Но не може да се отказваш така. Дано ,дано намериш начин куч да не страда.
Извинявам се ако думите ми са те наранили.
Пиша с най-добри чувства и за последно относно това.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 10 July 2013 - 04:43 PM
desi79, в 10 July 2013 - 02:41 PM, написа:
BAYO, в 10 July 2013 - 12:32 PM, написа:
Дори и да не могат да се спасят очите (това за едно куче не е проблем) с тази диагноза трябва да приема медикаменти. Знам че ти е тежко,знам че си далеч ,но по леко няма да ти стане ако чакате края.Напротив ще знаеш, че си направил всичко възможно.Не ми се струва честно да ти отказват помощ близките ти .На родителите ти сигурно не им е по силите да сноват по клиники ,но брат ти е млад човек и може да го направи.Да ,сигурно няма да е ефтино,но все пак това е твоето куче.
Съжалявам ако звуча назидателно,не е това целта ми.Пиша ти с болка,сигурна съм ,че има много фактори които имат значение в дадената ситуация.Че не зависи всичко от теб.Но не може да се отказваш така. Дано ,дано намериш начин куч да не страда.
Извинявам се ако думите ми са те наранили.
Пиша с най-добри чувства и за последно относно това.
Подкрепям я напълно, Деси знае много добре какво приказва, за разлика от мен! Брат ти по всяка вероятност има възможност да улесни живота на кучето ви!

Публикувано: 11 July 2013 - 06:45 PM

Публикувано: 12 July 2013 - 05:40 PM

Бени ще живее в Испания, а Кума живее в Гърция

Собственика на Кума ми пише :
"Забелязах на Кума ноктите - на трите крака е с бели нокти, а единя му заден крак е с черни нокти. Това има ли значение и ще повлия ли на оценките от съдията в изложбите, които Кума ще посещава?"

Много е грижовен и го гледа много добре. Въпреки, че подходих с мнителност към него, той разби на прах недоверието, което имах към нашите съседи и отношението им към кучетата.

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 12 July 2013 - 11:55 PM
sin_zaek, в 11 July 2013 - 06:45 PM, написа:
Че то стандартен тест включва ли и такова рядко заболяване??? Или аз съм пълен дебил и не съм запозната с основните тестове?

Публикувано: 12 July 2013 - 11:59 PM
Петя Кръстева, в 12 July 2013 - 05:40 PM, написа:

Бени ще живее в Испания, а Кума живее в Гърция

Собственика на Кума ми пише :
"Забелязах на Кума ноктите - на трите крака е с бели нокти, а единя му заден крак е с черни нокти. Това има ли значение и ще повлия ли на оценките от съдията в изложбите, които Кума ще посещава?"

Много е грижовен и го гледа много добре. Въпреки, че подходих с мнителност към него, той разби на прах недоверието, което имах към нашите съседи и отношението им към кучетата.
Петя, страхотни стопани си намерила! И виждам, страхотни бебочковци...особено черничкия, аз си го бях заплюла като любимец...

Публикувано: 13 July 2013 - 12:08 AM
Миналата седмица, като бяхме в провинцията, мисля че си ожули носа отпред. Имаше червеничко, като кръвчица, но никакви стенания, вопли и тям подобни (присъщи на нашия, той е с много нисък праг на болка). Сега му е розово. Една грозна розова черта отпред на една от ноздрите. Ужасно! Естествено, ближе я постоянно (нали тва му е носа, все пак

Публикувано: 13 July 2013 - 12:25 AM
Една смешна случка: В нашия вход, на нашия етаж сме кучкари. Тоест и 3-те апартамента имаме кучета. Освен това и други апартаменти, естествено имат кучета. Познаваме ги, харесваме ги, не им се ерчим, щот са от нашето стадо. ОБАЧЕ. Извеждам го на разходка (преди 20-на дни) рано сутрин, и се засичаме със съседа ни по апартамент. Те имат женска (обаче на 11-12 години) черен сетер. И съседът седнал до нея в градинката, а тя с НАМОРДНИК!!! Нашия, по инерция отива, обикаля я, като видя намордника и даде на заден... Собственикът, за който по принцип умира, понечи да му се порадва, а нашия се дръпна 3 метра назад, като опарен от огън! Аз не повярвах на очите си! Както и съседът, който естествено е по-спокоен от мен, по-ларж и по-компромисен. Той споделил, че никога не е виждал Хачи в такова състояние! Е, сега ми кажете, как да не се възхищавам от ума на това животно???