Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3641 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 July 2013 - 11:49 AM

desi79, пусни линк информативно да прочета.

yani4ka, благодаря за включването. Предполагам, че диагнозата е поставена след кръвни изследвания и тест.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3642 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2013 - 12:56 PM

http://www.monografi...ichiosis2.shtml
на испански е .медицински сайт.с преводача се чете що годе.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3643 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2013 - 03:25 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 07 July 2013 - 09:49 AM, написа:

yani4ka, благодаря за включването. Предполагам, че диагнозата е поставена след кръвни изследвания и тест.

Много често точно при тази диагноза тест не се прави, именно затова попитах дали е правен такъв. За съжаление съм чувала и за случаи в които диагнозата се поставя без дори кръвни изследвания.. Извинявам се ако нещо съм Ви засегнала , но просто доксициклина води до подобряване на състоянието на кучето до няколко часа!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#3644 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2013 - 03:44 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 07 July 2013 - 01:25 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 07 July 2013 - 09:49 AM, написа:

Много често точно при тази диагноза тест не се прави, именно затова попитах дали е правен такъв. За съжаление съм чувала и за случаи в които диагнозата се поставя без дори кръвни изследвания.. Извинявам се ако нещо съм Ви засегнала , но просто доксициклина води до подобряване на състоянието на кучето до няколко часа!

Благодаря ви още веднъж и на двете - колкото повече информация има толкова по-добре. То диагноза и за парвовироза може да се постави само като се помирише дъха на кучето, но затвърждаването е само с изследвания. BAYO, се измъчи от поставени грешни диагнози, а и невъзможността да е до кучето и да вземе нещата в негови ръце е направо мъчение. Дано всичко да премине и Кили да се справи!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3645 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2013 - 03:59 PM

Ще се оправи момчето!
Хората са казали, че любовта лекува , а това момче е много обичано. Стискам палци бързо всичко да остане в миналото!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#3646 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2013 - 05:31 PM

И тук пише ,че се увреждат очите http://bg.wikipedia....%BE%D0%B7%D0%B0

#3647 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2013 - 10:46 AM

Акита, когато не харесва съдията :ab_041: :ab_041: :ab_041: в случая Хачи братчето на Ками :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3648 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 12:54 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 07 July 2013 - 12:18 AM, написа:

Извинявам се, че се намисам във вашата тема, но знаете ли какви медикаменти приема кучето. И моето куче беше със съмнения за ерлихиоза и в момента пие антибиотик и хепатопротектор и е бомба.. Изключително важно при откриване на ерлихиоза е да се почне веднага с Доксициклин 5-10mg на 1кг живо тегло, в продължение на 28 дни.. Успоредно с това се дава някакъв хепатопротектор,защото антибиотика удря черния дроб. Моя пие Легафитон. А при дисбактериоза проявяваща се с разстройство трябва да се дава пробиотик ,но да не е на млечна основа. Кръвни изследвания и тест за ерлихиоза правени ли са?

Извинявам се за бойкотния израз, но докторите това им е работата - да те прокламират по отношение на лекарства...щот работят с тях или с фармации, които ги продават...Всеки знае, че когато се приемат антибиотици, трябва да се взима доза витамини, за да неутрализира кофтито въздействие върху дадени органи. Досега не съм чула, че антибиотикът удря черния дроб. Може да го товари, но не го прецаква. Отново се извинявам за изразите си. А ПРОБИОТИКЪТ според мен е абсолютно излишен! Това са кучета, за бога! Не хора! Въпреки че имам възражения за пробиотиците и относно человеците. :wub:

BAYO: Задължителна е София отново!: Много съжалявам за това което виждам и чета! Съчувствам ти! Считам, че трябва да го види лекар, опитен с акита-ину. Това е моят съвет. Иначе всички ветеринари са еднакви - като човешките лекари - гледат и предписват само с 5-6 годишно обучение...не като на запад. Но човек, който открай време наблюдава акита ще му е по-полезен от всякакви там слабоумни "специалисти". Давам елементарен пример: Моята приятелка има хъски. Тъй като моя дофтор е развъдчик на немска овчарка и е един от малкото дофтори в Софето, които познават породата Акита, и Северните породи, я заведох при него, след "установен порок на сърцето" от техния доктор. Кучето беше на 2 години и половина. Тя много се уплаши. Отидохме, той го преслуша, и каза, че не чува нищо нередно (като се има предвид че ходихме лятото и беше жега, кучето дишаше на пълни обороти), но ако тя се притеснява, щял да я насочи към човешки доктор - за ехограф на сърцето. Ами, да ми е жив и здрав Касъл - все още е батко на нашия Хачи, въпреки че му минава под корема, и нашия много му се дразни, ама търпи, щот тва е неговия бате и шеф... Здрав, прав, корав, страхотно куче-котка, това е Касъл... Невероятно хъски, изписано, класическо, страхотно!! И само аз му давам суха гранула от ръка!!! :ab_041: Жива да не бях! Чакат ме в тях да го нахраня...:ab_041:

Росита
, много се радвам, че твоята красавица най-сетне е разбрала вкуса на гранулата! За тази храна се писа преди 30-40 страници някъде, сигурна съм! Писа се за "Вкусът на света"! Но не всеки може да си я позволи!:rc_036:

Деска, как си там, на майната си от нашата "държава"? Надявам се, че си добре, че се радваш на всичко и всички около себе си...защото тук не остана на какво да се радваме...(изключвам нашите любимци, естествено, те са повод за радост във всяко едно отношение!!!):wub:

Петенце
, сега като публикува снимките, само едно искам да кажа. Ако нашият беше на изложбата щеше да легне пред г-н съдията японец. От гледането в очите. Така както го виждам, това щеше да стане. И щеше да спечели, естествено...:ab_041::md_064: А че твоите акитки девойки са безспорни победителки отвсякъде - то се знаеше!!! Човек, отгледал животинките си с такава огромна любов и внимание, не може да очаква друго!!!:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3649 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 01:03 PM

Между другото, и извинете, ако примерът с Хъскито е нездравословен за темата: Моят доктор е този, който преди 3 години сложи ваксинация на бебето ми против сърдечни глисти...болестта взривила пресата 2 години след това! Ние я слагаме откак се повня... Тоест, този доктор чете, обучава се допълнително и е кадърен по отношение на акитите и едрите породи кучета (при него кучето ми няма хематоми след инжекциии) и разчитам на него във всяко отношение!:rc_036:

И отново ме извинете, че се включвам 1 път на 100 години, приблизително, :ab_041:, работата е там, че Хачи няма да го направя българин посмъртно, и че вече много рядко влизам да общувам и чета. Наистина страшно ме интересуват кучетата на моите приятели, и много ги обичам (еле Камико---няма равна красавицата страхлива, толкова е красива и грациозна) обичам ви всички, и всички ваши любимци, липсват ми всички, които не пишат вече във форума...Бих искала да е с по-голяма активност, за да обменяме повече информация, както в момента. Съжалявам, че на всички не достига време... А животът е кратък! Надявам се, всички, които ЧЕТАТ, но НЕ ПИШАТ във форума, да си вземат бележка, и да обменят своя опит досега за всичко случващо се!
Благодаря ви, приятели, че ви ИМА! Ако не бяхте вие, досега не знам на коя планета щеше да е Хачи, пък и аз със него!:ba_025:
Когато последно го водихме да му видят раната при тестисите, докторът ми вика: Ма не може ВАС да ви хапе. Щот 5 човека се борим с УПОЕНО куче...:ab_041: И аз му казах: Когато дойдох да го усмъртят във вашата клиника, вашия колега ми каза: Не мога г-жо, търсете си друго място... Туйто, по отношение характера на СТРАХЛИВИТЕ акити. И сега в момента като му кажа "Дай да видя" започва да ми се зъби и да ръжи...Той вече безкрайно добре знае предназначението на израза...:ab_041:
И по отношение на страхливите кучета като цяло - НЯМА ЛЕК!!! Това е!!! Страхливи ще бъдат и ще останат. И никой (дори квалифицирани треньори) не е в състояние да промени нещата. Но не забравяйте: Хората, които водят кучетата, са в основата на възпитанието! Трябва да им се наложи ред! Да слушат и служат. Да са безпрекословни. Акитата е трудна, но е възприемчива, определено! Има начин да я подчини човек, въпреки характера й! Поздрави от мен, не знам кога ще мога да пиша впоследствие... Благодаря за вниманието ви, и се извинявам за всички недосмислици!:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3650 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 01:32 PM

Няма смисъл да го карат в София пак, поне по думите на майка ми, в очите му не е останало нищо освен сиво-червеникав материал.
Отказали са се... повече няма да пиша, само ще ви чета. Успех!
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3651 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 02:02 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 10 July 2013 - 01:32 PM, написа:

Няма смисъл да го карат в София пак, поне по думите на майка ми, в очите му не е останало нищо освен сиво-червеникав материал.

ХУБАВА РАБОТА!!! Та това само ДВОРНО КУЧЕ ЛИ Е??? Ти си ГОРД СОБСТВЕНИК на ЕДНА ОТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ПОРОДИ КУЧЕТА, ЗА БОГА!!! Няма отказ!!! Няма сиво-черно, или кафяво-червено. Трябва ЛЕКАР, КАЧЕСТВЕН при това! Моля те, не се отказвай! Кучето ти е уникално!!! Не може да страда така!!! Дали ти ако беше тук, това щеше да протече по този точно начин???:eg_033: Не искам да кажа, че близките ти не се грижат достатъчно за него, но от друга страна - ти си далеч....:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3652 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2013 - 02:41 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 10 July 2013 - 12:32 PM, написа:

Дори и да не могат да се спасят очите (това за едно куче не е проблем) с тази диагноза трябва да приема медикаменти. Знам че ти е тежко,знам че си далеч ,но по леко няма да ти стане ако чакате края.Напротив ще знаеш, че си направил всичко възможно.Не ми се струва честно да ти отказват помощ близките ти .На родителите ти сигурно не им е по силите да сноват по клиники ,но брат ти е млад човек и може да го направи.Да ,сигурно няма да е ефтино,но все пак това е твоето куче.
Съжалявам ако звуча назидателно,не е това целта ми.Пиша ти с болка,сигурна съм ,че има много фактори които имат значение в дадената ситуация.Че не зависи всичко от теб.Но не може да се отказваш така. Дано ,дано намериш начин куч да не страда.
Извинявам се ако думите ми са те наранили.
Пиша с най-добри чувства и за последно относно това.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3653 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 04:43 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 10 July 2013 - 02:41 PM, написа:

Показване на мнениетоBAYO, в 10 July 2013 - 12:32 PM, написа:

Дори и да не могат да се спасят очите (това за едно куче не е проблем) с тази диагноза трябва да приема медикаменти. Знам че ти е тежко,знам че си далеч ,но по леко няма да ти стане ако чакате края.Напротив ще знаеш, че си направил всичко възможно.Не ми се струва честно да ти отказват помощ близките ти .На родителите ти сигурно не им е по силите да сноват по клиники ,но брат ти е млад човек и може да го направи.Да ,сигурно няма да е ефтино,но все пак това е твоето куче.
Съжалявам ако звуча назидателно,не е това целта ми.Пиша ти с болка,сигурна съм ,че има много фактори които имат значение в дадената ситуация.Че не зависи всичко от теб.Но не може да се отказваш така. Дано ,дано намериш начин куч да не страда.
Извинявам се ако думите ми са те наранили.
Пиша с най-добри чувства и за последно относно това.

Подкрепям я напълно, Деси знае много добре какво приказва, за разлика от мен! Брат ти по всяка вероятност има възможност да улесни живота на кучето ви!:re_037: Поне за момента, а и за в бъдеще, докато не се върнеш!
User's Signature

Качена снимка

#3654 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 06:05 PM

BAYO,не оставяйте кучето просто така,все пак е много младо!

#3655 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2013 - 06:45 PM

BAYO, съжалявам, че бъркам в раната... ама... когато се появиха първоначалните проблеми при кили и го водихте на доктор, не му ли направиха стандартен тест за няколко болести, между които и ерлихиоза? ако не са -- ветеринарите, при които сте го водили, са за бой...
User's Signature

Качена снимка

#3656 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2013 - 05:40 PM

И малко разведряване на обстановката с малко снимки на някои от бебетата ми при новите им стопани. Надявам се, че няма да ми се сърдите много за "фотогалерията" :md_064:
Бени ще живее в Испания, а Кума живее в Гърция :smile:

Собственика на Кума ми пише :
"Забелязах на Кума ноктите - на трите крака е с бели нокти, а единя му заден крак е с черни нокти. Това има ли значение и ще повлия ли на оценките от съдията в изложбите, които Кума ще посещава?" :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Много е грижовен и го гледа много добре. Въпреки, че подходих с мнителност към него, той разби на прах недоверието, което имах към нашите съседи и отношението им към кучетата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3657 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2013 - 11:55 PM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 11 July 2013 - 06:45 PM, написа:

BAYO, съжалявам, че бъркам в раната... ама... когато се появиха първоначалните проблеми при кили и го водихте на доктор, не му ли направиха стандартен тест за няколко болести, между които и ерлихиоза? ако не са -- ветеринарите, при които сте го водили, са за бой...

Че то стандартен тест включва ли и такова рядко заболяване??? Или аз съм пълен дебил и не съм запозната с основните тестове?:wub:
User's Signature

Качена снимка

#3658 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2013 - 11:59 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 July 2013 - 05:40 PM, написа:

И малко разведряване на обстановката с малко снимки на някои от бебетата ми при новите им стопани. Надявам се, че няма да ми се сърдите много за "фотогалерията" :md_064:
Бени ще живее в Испания, а Кума живее в Гърция :smile:

Собственика на Кума ми пише :
"Забелязах на Кума ноктите - на трите крака е с бели нокти, а единя му заден крак е с черни нокти. Това има ли значение и ще повлия ли на оценките от съдията в изложбите, които Кума ще посещава?" :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Много е грижовен и го гледа много добре. Въпреки, че подходих с мнителност към него, той разби на прах недоверието, което имах към нашите съседи и отношението им към кучетата.

Петя, страхотни стопани си намерила! И виждам, страхотни бебочковци...особено черничкия, аз си го бях заплюла като любимец... :wub: А пък това в Испания ще има възможността да се социализира с "пожарникарски" далматинец!!! БРАВОС!!! Дай боже!!! Макар че, бебетата акита възприемат първия си кръг като собствено стадо, и после само и единствено него защитават! Моят и до ден днешен се чувства у дома си в офиса, защото първо там беше докаран, обдуши служителите, и те сега са му семейство. И на възрастта на твоето пале общува с наш Касъл, та той сега му е Батко. Предполагам, така ще подходи и акитата ти в Испания. Няма начин да не приобщи далматинеца в глутницата, и да не го уважава от тук-нататък!!!А въпросът за ноктите си заслужава твоят страхотен смях (който не го е виждал наживо,не може никога да го оцени!!! Говоря за смеха и усмивката ти, не за Кума!!! :ba_025::md_064:)
User's Signature

Качена снимка

#3659 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2013 - 12:08 AM

И нещо друго искам да споделя. Преди доста време, ако си спомняте, бях писала за едно розово петно отгоре на носа, на границата между края на нослето и окосмяването. Мислех, че е някаква екзема, водихме го на доктор, и в последствие премина, нослето отново се оцвети в черно.
Миналата седмица, като бяхме в провинцията, мисля че си ожули носа отпред. Имаше червеничко, като кръвчица, но никакви стенания, вопли и тям подобни (присъщи на нашия, той е с много нисък праг на болка). Сега му е розово. Една грозна розова черта отпред на една от ноздрите. Ужасно! Естествено, ближе я постоянно (нали тва му е носа, все пак:ab_041:) Но нито помня мехлема с който сме го мазали, нито считам че ще е удачно, защото в случая е точно от ноздрата към устата, и няма начин да не се оближе, дори да го намажем. Като голо розово петно е...Е, не петно, а ивица в случая, но все тая. Няма необходимата пигментация. И това е от 1 седмица.:dh_188: Но съм сигурна, че за предишния случай го мазахме с нещо...Убийте ме не поВня с какво!!! Ох, остарявааам!!!!:tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#3660 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2013 - 12:25 AM

И като казвам "нисък праг на болка" не се шегувам. Моето куче вече разпознава термина "дай да видя" и го адаптира с болка. Толкова е воден по лекари, и е толкова страхлив, че направо умира отвсякъде при този израз. Почва да се зъби, ръмжи, посяга... Просто не е истина!!! Ми то за 3 години, толкова ходене при ветеринари, толкова безпрецедентно "обгрижване", тоест обработване...той си изгради имунитет. Няма ветеринарен кабинет, дето да не влизаме " на опън" и с ръмжене... Горкото ми жувотно..ама нейсе, знае си лимита, обучен е, знае за какво иде реч като му се сложи намордника.
Една смешна случка: В нашия вход, на нашия етаж сме кучкари. Тоест и 3-те апартамента имаме кучета. Освен това и други апартаменти, естествено имат кучета. Познаваме ги, харесваме ги, не им се ерчим, щот са от нашето стадо. ОБАЧЕ. Извеждам го на разходка (преди 20-на дни) рано сутрин, и се засичаме със съседа ни по апартамент. Те имат женска (обаче на 11-12 години) черен сетер. И съседът седнал до нея в градинката, а тя с НАМОРДНИК!!! Нашия, по инерция отива, обикаля я, като видя намордника и даде на заден... Собственикът, за който по принцип умира, понечи да му се порадва, а нашия се дръпна 3 метра назад, като опарен от огън! Аз не повярвах на очите си! Както и съседът, който естествено е по-спокоен от мен, по-ларж и по-компромисен. Той споделил, че никога не е виждал Хачи в такова състояние! Е, сега ми кажете, как да не се възхищавам от ума на това животно???:rc_036: Просто изтълкува, че кучката е наказана за нещо, и не облагодетелства с вниманието и радостта си, тези които са я наказали. Така мисля аз. Това биха могли да забележат и други хора от форума, ако решат просто да следят поведението на любимеца си. Съжалявам, отново се впуснах в празнословия може би. Но това за мен са части от характера на АКИТА, тези части, които не познавах, тези части, които АКО ПОЗНАВАХ навремето, никога нямаше да си взема такава порода куче! Не го казвам за първи път, и го мисля! Но тъй като вече съм "ГОРД" собственик на акита, просто ще продължа да споделям проблемите си с него и техните решения, за да имат възможност всички новопридобили акити, да се взаимстват и облагодетелстват от това! :re_037: Сори, че пунктуацията може да не ми е на ниво, но според новите правила даже нямам идея къде да я поставям! Поздрави от мен! Бъдете живи и здрави! Продължавайте да споделяте проблемите си тук, тъй като тук точно те ще намерят решение! Първо може да бъдете изядени с парцалите, естествено, както направиха с мен, както АЗ направих с Байо, но впоследствие всичко си идва на мястото, тъй като всички мислим наравно и еднакво по отношение на кучетата си!! Така поне се надявам!:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема