Акита
Публикувано: 13 July 2013 - 05:41 PM
Ето я и нея
и приятелката
Публикувано: 13 July 2013 - 10:59 PM
lilianas, в 12 July 2013 - 09:55 PM, написа:
sin_zaek, в 11 July 2013 - 06:45 PM, написа:
Че то стандартен тест включва ли и такова рядко заболяване??? Или аз съм пълен дебил и не съм запозната с основните тестове?

всъщност ерлихиозата не е чак толкова рядко срещана, заради това се й учудих, че не са я хванали по-рано... има стандартни комбинирани тестове за няколко болести (ерлихиоза, дирофилариоза, лаймска болест и анаплазмоза)...

Публикувано: 14 July 2013 - 10:01 AM
sin_zaek, в 13 July 2013 - 08:59 PM, написа:
lilianas, в 12 July 2013 - 09:55 PM, написа:
sin_zaek, в 11 July 2013 - 06:45 PM, написа:
Че то стандартен тест включва ли и такова рядко заболяване??? Или аз съм пълен дебил и не съм запозната с основните тестове?

всъщност ерлихиозата не е чак толкова рядко срещана, заради това се й учудих, че не са я хванали по-рано... има стандартни комбинирани тестове за няколко болести (ерлихиоза, дирофилариоза, лаймска болест и анаплазмоза)...
Да, стига да се открие на време и да се започне адекватно лечение, а не да се слагат антибиотици за всичко, само и само да се прикрие лекарска немарливост и некомпетентност. За съжаление в провинцията ветеринарите са специалисти по едри животни и не разбират от кучета (не всички разбира се), но повечето са такива.

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 14 July 2013 - 06:08 PM

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 15 July 2013 - 10:05 PM
Иначе за антибиотиците и черният дроб това е вярно, наистина увреждат. Д-р Ковачев изписа на Хачи 2 месеца да пие Карз(с?)ил - натурално лекарство, което ще му изчисти черния дроб. Препоръчва се за всяко куче, което е тъпкано с медикаменти.
Ние с Хачко скоро ще ходим на визита при родителите му. В момента му смених малко храната, докато пристигне новият пакет Таste of Wild. Варим пилешко с ориз, моркови и тиквички - обожава. Такива циркове са като дойде време за вечеря

Другото кученцео, което прибрахме живееше при приятелката на брат ми. Вече има нов дом при страхотно младо и любящо семейство

Публикувано: 15 July 2013 - 10:48 PM
MartinaV, в 15 July 2013 - 10:05 PM, написа:
Иначе за антибиотиците и черният дроб това е вярно, наистина увреждат. Д-р Ковачев изписа на Хачи 2 месеца да пие Карз(с?)ил - натурално лекарство, което ще му изчисти черния дроб. Препоръчва се за всяко куче, което е тъпкано с медикаменти.
Ние с Хачко скоро ще ходим на визита при родителите му. В момента му смених малко храната, докато пристигне новият пакет Таste of Wild. Варим пилешко с ориз, моркови и тиквички - обожава. Такива циркове са като дойде време за вечеря

Другото кученцео, което прибрахме живееше при приятелката на брат ми. Вече има нов дом при страхотно младо и любящо семейство

Хвала, Мартина, че четеш! Хвала и за съветите ти! Въпреки че си "новобранка"

Хвала и за грижите ти около него, но помни едно: Почнеш ли да готвиш - няма спиране!!! Няма да се върне към гранулата! А "Вкусът на дивото" определено е доста скъпа храна, за да се похабява...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 15 July 2013 - 10:52 PM
BAYO, в 14 July 2013 - 06:08 PM, написа:
А мама ли е критерият? Или скапания Интернет??? Ако бях чела всички постинги в МАМА-БГ и досега нямаше да имам деца, или ако ги имам, да не ги ваксинирам!!! Съчувствам ти наистина....но в мен остава въпрос...а какъв...сам си избери...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 15 July 2013 - 10:57 PM
^Rosita^, в 13 July 2013 - 05:41 PM, написа:
Ето я и нея
и приятелката
АКИТИТЕ определено разпознават КОФТИ хората, повярвай ми!!! Имам доста случаи. Не ги понасят и лаят постоянно, не желаят тези хора да са около тях..и не е въпроса в котката само. Защото моя Хачи е нападан от котка, но не се нахъсва спрямо котки, когато АЗ не го желая.....А и друго - моят не е така овчевъд по отношение на миризма...не реагира ако някой друг е стопанин, например на ротвайлер, или на английски териер. Тоест миризмата НЕ му влияе. По-скоро е ленив, и не я отчита...Тъй че, за мен, реакцията на твоята Риоко е само и единствено спрямо приятелката ти и дъщеря й. Не, че те са лоши хора за теб, не ме разбирай грешно!!! Просто НЕ Й ХАРЕСВАТ!!! И това НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ! Не заради миризмата! Повярвай ми!
Съвсем наскоро имах случай - преди 2-3 дни, в които Хачико реагира толкова неадекватно, че чак се изумих. Слязох уж да го разходя посред обяд. Той не искаше въобще да се помръдва (като магаре на мост) и ме влачеше да се прибираме. Аз обаче реших да си купя цигари на близкия павильон. И заставам там, но понеже на павильона застанали разни "пияВици", без близост, ама единия по-едър, с тъмни очила, и нашия като започна да вие, ама вие, не лае... дръпнах го назад, спря, но усетих, че кучето разбра, че на този човек нещо не му е наред....
Невероятно добре разбират това! Кога човек е АЛКОХОЛИЗИРАН и НЕАДЕКВАТЕН!!! В това отношение нямат равни!!! И не само в това, естествено!

Публикувано: 15 July 2013 - 11:51 PM

Публикувано: 16 July 2013 - 12:19 AM

Така и не успях да убедя родителите на Хачико 2 - тоест - брата на моя Хачико, да се регистрират и да пишат във форума. Те са хора на друго ниво, и може би не ги вълнуват тези неща, знам ли...Явно много хора във форума, са решили, че "нашите" проблеми не ги вълнуват....

Публикувано: 16 July 2013 - 03:08 PM
Публикувано: 16 July 2013 - 07:03 PM

Сигурно породата е капризна,и ние ядем със мнооого усукване .Без храна за хора и отпадъци опитвам със каквото се сетя само да яде.През два дена се сменя храната , и аз незнам защо са тези въртели.Два дена яде,след това спре,после сменям храната и това се повтаря...И нашите кг са малко,но ги поддържа от две години,като не яде не отслабва.Скоро качи 2-3 кг.Може би от заседналия живот.
Публикувано: 17 July 2013 - 06:16 AM
Публикувано: 17 July 2013 - 09:55 AM

Голяма активност тук - браво на вас

Asita_Lilly кучето ти изглежда много добре, въобще не е слаба. Тя е в месеците на активен разтеж и затова изглежда несъразмерна, скоро ще започне да налива маса

Lalov, Арес е страхотен!!! Скъсвам се да гледам негови снимки във фейса

Какъв ви е проблема с комарите? Ако живеете в район, в който има повече комари е добре да обезпаразитявате външно с " Адвокейт". Да припомня, че комарите пренасят дирофилария (сърдечен червей). Дирофилариозата е широко разпространено паразитно заболяване.
^Rosita^, Лили винаги е "избивала рибата"

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 18 July 2013 - 08:04 AM
Юли е Декември :)
Споделете с какво и как се забавлявят вашите акити, когата са сами.
Нашата красавица вчера дали в знак на протест, защото беше сама или защото е тийн беше изкопала хубавата ни градинка :( и още други малки поразийки :)
Нощно време, когато цялата къща спи, пък започва нейното парти и си намира най-различни неща ( не предвидени за нея) с които да играе.
Та... моля ви сподетеле какво забавление може да измислим , има си играчки, но не им обръща внимание много много.
Хубав ден :)
Публикувано: 18 July 2013 - 08:04 AM
Юли е Декември :)
Споделете с какво и как се забавлявят вашите акити, когата са сами.
Нашата красавица вчера дали в знак на протест, защото беше сама или защото е тийн беше изкопала хубавата ни градинка :( и още други малки поразийки :)
Нощно време, когато цялата къща спи, пък започва нейното парти и си намира най-различни неща ( не предвидени за нея) с които да играе.
Та... моля ви сподетеле какво забавление може да измислим , има си играчки, но не им обръща внимание много много.
Хубав ден :)