Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3661 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 July 2013 - 05:41 PM

Дааа много са особени.Моята пък,която по принцип е дружелюбна, не дава на една приятелка и нейната дъщеря да се доближат до мен(нея),дори само да си кажем по някоя дума на пътя.Първоначално се изненадахме,но после разбрахме ,че е заради това,че имат женско куче самоед,макар че кучетата не сме ги срещали.Т.е.тя мрази дори собствениците на женски кучета.
Ето я и нея
и приятелката

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3662 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2013 - 10:59 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 12 July 2013 - 09:55 PM, написа:

Показване на мнениетоsin_zaek, в 11 July 2013 - 06:45 PM, написа:

BAYO, съжалявам, че бъркам в раната... ама... когато се появиха първоначалните проблеми при кили и го водихте на доктор, не му ли направиха стандартен тест за няколко болести, между които и ерлихиоза? ако не са -- ветеринарите, при които сте го водили, са за бой...

Че то стандартен тест включва ли и такова рядко заболяване??? Или аз съм пълен дебил и не съм запозната с основните тестове?:wub:

всъщност ерлихиозата не е чак толкова рядко срещана, заради това се й учудих, че не са я хванали по-рано... има стандартни комбинирани тестове за няколко болести (ерлихиоза, дирофилариоза, лаймска болест и анаплазмоза)...
User's Signature

Качена снимка

#3663 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 10:01 AM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 13 July 2013 - 08:59 PM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 12 July 2013 - 09:55 PM, написа:

Показване на мнениетоsin_zaek, в 11 July 2013 - 06:45 PM, написа:

BAYO, съжалявам, че бъркам в раната... ама... когато се появиха първоначалните проблеми при кили и го водихте на доктор, не му ли направиха стандартен тест за няколко болести, между които и ерлихиоза? ако не са -- ветеринарите, при които сте го водили, са за бой...

Че то стандартен тест включва ли и такова рядко заболяване??? Или аз съм пълен дебил и не съм запозната с основните тестове?:wub:

всъщност ерлихиозата не е чак толкова рядко срещана, заради това се й учудих, че не са я хванали по-рано... има стандартни комбинирани тестове за няколко болести (ерлихиоза, дирофилариоза, лаймска болест и анаплазмоза)...

Да, стига да се открие на време и да се започне адекватно лечение, а не да се слагат антибиотици за всичко, само и само да се прикрие лекарска немарливост и некомпетентност. За съжаление в провинцията ветеринарите са специалисти по едри животни и не разбират от кучета (не всички разбира се), но повечето са такива.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3664 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 06:08 PM

Един ветеринар от София е дошъл да види Кили и е казал, че има шанс, макар и минимален да спаси едното око, тъй като пораженията в/у него били по-малки, но искал да му даде стероиди, за да му намали имунната система, но майка ми не се съгласила, защото чела, че имало много странични ефекти. Това ми предаде брат ми току що. И другото, че капките, витамините и хапчетата свършили и в момента не му се дава нищо.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3665 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 July 2013 - 10:05 PM

Аз само чета, но просто не знам какво да кажа... Не мога и да си представя колко е мъчително това, което се случва с Кили. :( НИКОГА не се отказвай, защото Кили не би се отказал от теб! Аман от смотани ветеринари в България!!! И нашият доктор ли е или професор (заслужава да му завра дипломата в трибуквието) лекуваше Хачи с кви ли не лекарства и като попитах "ама защо му давате random лекарства, ако не действат?" той ми отговори "Ами по метода на изключването, което подейства". Е, аз да дойда да те лекувам по този начин, идиот :@

Иначе за антибиотиците и черният дроб това е вярно, наистина увреждат. Д-р Ковачев изписа на Хачи 2 месеца да пие Карз(с?)ил - натурално лекарство, което ще му изчисти черния дроб. Препоръчва се за всяко куче, което е тъпкано с медикаменти.

Ние с Хачко скоро ще ходим на визита при родителите му. В момента му смених малко храната, докато пристигне новият пакет Таste of Wild. Варим пилешко с ориз, моркови и тиквички - обожава. Такива циркове са като дойде време за вечеря :db_046: Ето една снимка от онзи ден:
Качена снимка

Другото кученцео, което прибрахме живееше при приятелката на брат ми. Вече има нов дом при страхотно младо и любящо семейство :af_089:

#3666 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2013 - 10:48 PM

Показване на мнениетоMartinaV, в 15 July 2013 - 10:05 PM, написа:

Аз само чета, но просто не знам какво да кажа... Не мога и да си представя колко е мъчително това, което се случва с Кили. :( НИКОГА не се отказвай, защото Кили не би се отказал от теб! Аман от смотани ветеринари в България!!! И нашият доктор ли е или професор (заслужава да му завра дипломата в трибуквието) лекуваше Хачи с кви ли не лекарства и като попитах "ама защо му давате random лекарства, ако не действат?" той ми отговори "Ами по метода на изключването, което подейства". Е, аз да дойда да те лекувам по този начин, идиот :@

Иначе за антибиотиците и черният дроб това е вярно, наистина увреждат. Д-р Ковачев изписа на Хачи 2 месеца да пие Карз(с?)ил - натурално лекарство, което ще му изчисти черния дроб. Препоръчва се за всяко куче, което е тъпкано с медикаменти.

Ние с Хачко скоро ще ходим на визита при родителите му. В момента му смених малко храната, докато пристигне новият пакет Таste of Wild. Варим пилешко с ориз, моркови и тиквички - обожава. Такива циркове са като дойде време за вечеря :db_046: Ето една снимка от онзи ден:
Качена снимка

Другото кученцео, което прибрахме живееше при приятелката на брат ми. Вече има нов дом при страхотно младо и любящо семейство :af_089:

Хвала, Мартина, че четеш! Хвала и за съветите ти! Въпреки че си "новобранка" :md_064:. Ти си човек, който наистина преживява това, което преживява кучето му, като мен! И аз съчувствам на всеки! И търся мнения!Благодаря за постинга ти, страшно много ме стимулира към допълнителен имунитет към акитата...:ab_041::rc_036:Страхотна снимка!!! Невероятен екземпляр! Щях да питам що не бяхте на изложбата в Албена, мъх май си приповних, че нямаше да успеете...
Хвала и за грижите ти около него, но помни едно: Почнеш ли да готвиш - няма спиране!!! Няма да се върне към гранулата! А "Вкусът на дивото" определено е доста скъпа храна, за да се похабява...:md_064::ba_025: Голям сладур е!!! Същия кат нашия!!! Е, очите са му същински японски, не като нашия "вълчи", което е голямо преимущество!!! Трябва да го водиш на изложби, Марти, ще спечели отвсякъде!!! Аз до този момент не съм го направила поради финансови причини, но не виждам същите откъм теб...:ba_025::rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3667 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2013 - 10:52 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 14 July 2013 - 06:08 PM, написа:

Един ветеринар от София е дошъл да види Кили и е казал, че има шанс, макар и минимален да спаси едното око, тъй като пораженията в/у него били по-малки, но искал да му даде стероиди, за да му намали имунната система, но майка ми не се съгласила, защото чела, че имало много странични ефекти. Това ми предаде брат ми току що. И другото, че капките, витамините и хапчетата свършили и в момента не му се дава нищо.

А мама ли е критерият? Или скапания Интернет??? Ако бях чела всички постинги в МАМА-БГ и досега нямаше да имам деца, или ако ги имам, да не ги ваксинирам!!! Съчувствам ти наистина....но в мен остава въпрос...а какъв...сам си избери...:eg_033: И ако искаш ми се сърди... аз съм пряма...извинявай за което... но не може да си вземеш такова куче и да разчиташ на местни лигльовци и статии от Интернет...Ще се радвам ако му спасят поне едното око, дали с допинг, дали с каквито и да било буламачи, просто ще се радвам да видя Кили в предишното му състояние!!! Защото той просто беше 1:1 с моя Хачи, и толкова се радвах да видя куче от същия развъдник със същите качества... Съжалявам, ако те наранявам, не го искам...боли ме много за теб и за кучето ти!!! Надявам се да си дойдеш в БГ жив и здрав!:rc_036:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3668 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2013 - 10:57 PM

Показване на мнението^Rosita^, в 13 July 2013 - 05:41 PM, написа:

Дааа много са особени.Моята пък,която по принцип е дружелюбна, не дава на една приятелка и нейната дъщеря да се доближат до мен(нея),дори само да си кажем по някоя дума на пътя.Първоначално се изненадахме,но после разбрахме ,че е заради това,че имат женско куче самоед,макар че кучетата не сме ги срещали.Т.е.тя мрази дори собствениците на женски кучета.
Ето я и нея
и приятелката

АКИТИТЕ определено разпознават КОФТИ хората, повярвай ми!!! Имам доста случаи. Не ги понасят и лаят постоянно, не желаят тези хора да са около тях..и не е въпроса в котката само. Защото моя Хачи е нападан от котка, но не се нахъсва спрямо котки, когато АЗ не го желая.....А и друго - моят не е така овчевъд по отношение на миризма...не реагира ако някой друг е стопанин, например на ротвайлер, или на английски териер. Тоест миризмата НЕ му влияе. По-скоро е ленив, и не я отчита...Тъй че, за мен, реакцията на твоята Риоко е само и единствено спрямо приятелката ти и дъщеря й. Не, че те са лоши хора за теб, не ме разбирай грешно!!! Просто НЕ Й ХАРЕСВАТ!!! И това НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ! Не заради миризмата! Повярвай ми!
Съвсем наскоро имах случай - преди 2-3 дни, в които Хачико реагира толкова неадекватно, че чак се изумих. Слязох уж да го разходя посред обяд. Той не искаше въобще да се помръдва (като магаре на мост) и ме влачеше да се прибираме. Аз обаче реших да си купя цигари на близкия павильон. И заставам там, но понеже на павильона застанали разни "пияВици", без близост, ама единия по-едър, с тъмни очила, и нашия като започна да вие, ама вие, не лае... дръпнах го назад, спря, но усетих, че кучето разбра, че на този човек нещо не му е наред....
Невероятно добре разбират това! Кога човек е АЛКОХОЛИЗИРАН и НЕАДЕКВАТЕН!!! В това отношение нямат равни!!! И не само в това, естествено!
User's Signature

Качена снимка

#3669 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2013 - 11:51 PM

Е, ето ни и нас, прясна-прясна снимка от днес, плюс една в която се чешим-решим усърдно!:wub: Чешането е от преди 1 седмица, но това не е от значение...Мечкодавът е налице...А пък как се кефи като го чешеш по гушата и покрай ушетата - не е истина просто!!!:ab_041: Продължаваме да поддържаме 40 кг, което означава че това е определеното за НАС тегло! И като казвам за НАС, не означава че е за всички ВАС, приятели!!! Просто Хачико си има хранителен баланс, който сам съблюдава! Това е! Като не му се яде - не му се яде, като му се яде,може да изяде и слон!:ab_041: А дали не е много слабичък??? Сега като гледам как го е прехапала снимката, направо се притесних...В задницата е направо Освиенцим...Не знам. Знам, че го храня когато пожелае, защото сам си иска. И съм сигурна в храната му, тъй като знам какво изхожда впоследствие...Ама сега направо се притесних като го видях на снимка. Иначе е много яко животно, днес сутринта подгони немска овчарка...и ми трябваха 2-3 команди за да го възпра на редом...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3670 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2013 - 12:19 AM

Отново се извинявам на всички ПИШЕЩИ! Апелът ми е към ВСИЧКИ ЧЕТЯЩИ! Ами, знаем че ни четете, и знаем, че имате акити, които можете да обсъдите! Добре, защо тогава не участвате наравно с всички в празненствата!?!?! Има много собственици на акити в София, а и не само в София, които не обсъждат, не коментират, не пишат, а САМО ЧЕТАТ!!! Вашите кучета нямат ли проблеми? Не считате ли, че трябва да ги споделите тук? Или ние сме - мъх, жива да не бях, някви втора-ръка хора, които не заслужават да бъдат информирани и потърсени за съвет??? Не считате ли, че и ние бихме могли да ви ползваме, както вие ни ползвате за справочник???? Това е ужасно!!! Както всичко случващо се в България!!! Пълен абсурд!!! Толерантност??? Да, ама друг път!!!:flagbg: Това не се отнася за Мартина, Байо, Росита, и всички включващи се периодично. Отнася се за други обитатели на форума, които преди 50-60 страници бяха "уж" активни, и изведнъж решиха, че нямаме нужда от тях, но могат да ни ползват като Ветеринарен и Обществен справочник!!! В Пловдив имаше една страхотна бяла мъжка акита Кай, който даже не знаем дали още е жив, щото едва оцеля след ухапване на някакво насекомо... Също и първоначалния извор на темата, там не е ясно какво се случи...Не знам...комуникацията ни явно е на ниво "българщина - тоест - не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле" Няма да ви занимавам повече. Но има много хора, които пишеха, спряха отведнъж (което е разбираемо, защото във форума имаше някви "самоделки") но след това не продължиха, което НЕ Е РАЗБИРАЕМО!
Така и не успях да убедя родителите на Хачико 2 - тоест - брата на моя Хачико, да се регистрират и да пишат във форума. Те са хора на друго ниво, и може би не ги вълнуват тези неща, знам ли...Явно много хора във форума, са решили, че "нашите" проблеми не ги вълнуват....:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3671 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2013 - 03:08 PM

Здравейте отново и от нас :) ,

За да се покажем и ние ще ви качим малко снимки :)

Моля кажете как ни намирате - не сме ли малко слабички ? Караме 8ми месец, но не сме го навършили, ядеме само вечер и то ако пожелаеме ( малко на каприз мирише).

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3672 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2013 - 07:03 PM

lilianas, ти направо "изби рибата" тоз път. :mg_062: Да не се засегнеш сега,имай го за комплимент . :ba_025:
Сигурно породата е капризна,и ние ядем със мнооого усукване .Без храна за хора и отпадъци опитвам със каквото се сетя само да яде.През два дена се сменя храната , и аз незнам защо са тези въртели.Два дена яде,след това спре,после сменям храната и това се повтаря...И нашите кг са малко,но ги поддържа от две години,като не яде не отслабва.Скоро качи 2-3 кг.Може би от заседналия живот.

#3673 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2013 - 10:41 PM

Нещо интересно и забавно:
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#3674 Потребителят е офлайн   Lalov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 July 2013 - 06:16 AM

Здравейте и от нас! Растем със скороста на светлината.Имаме единствено проблем с комарите (ако някой може да дае съвет ще съм му благодарен много) иначе пускам малко снимки.Незнам дали е странно , но Арес никога не е имал проблеми с други кучета!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3675 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 July 2013 - 07:39 AM

Здравейте :)

Какъ точно е проблемът с комарите ? :)
На колко е Арес ?
Много е хубав пу пу пу :)

Ние също нямаме проблем с другите кучета стига те да не подходят агресивно .

#3676 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2013 - 09:55 AM

Привет на всички :db_046:

Голяма активност тук - браво на вас :md_064:

Asita_Lilly кучето ти изглежда много добре, въобще не е слаба. Тя е в месеците на активен разтеж и затова изглежда несъразмерна, скоро ще започне да налива маса :smile: Супер си е момичето :wub:

Lalov, Арес е страхотен!!! Скъсвам се да гледам негови снимки във фейса :ab_041: :ab_041: :ab_041: И аз имам един готин косматко от кучилото на Казуми и Кирей :wub: А какъв е по характер......мечта :ab_041: :ab_041: :ab_041: Куче за забавление, ще ви пусна скоро снимки.
Какъв ви е проблема с комарите? Ако живеете в район, в който има повече комари е добре да обезпаразитявате външно с " Адвокейт". Да припомня, че комарите пренасят дирофилария (сърдечен червей). Дирофилариозата е широко разпространено паразитно заболяване.

^Rosita^, Лили винаги е "избивала рибата" :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3677 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2013 - 05:32 PM

Lalov, не се успокоявайте,около втората година се започва с особеностите в характера,внимавайте !

#3678 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2013 - 08:11 PM

за комарите.. ако има много и го нападат, пробвайте с някой "домашен" спрей против комари... пръскайте му козината като е навън...

вода с лимон или оцет и някои етерични масла (например мента или лавандула) върши работа обикновено
User's Signature

Качена снимка

#3679 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 08:04 AM

Добро утро :)

Юли е Декември :)

Споделете с какво и как се забавлявят вашите акити, когата са сами.
Нашата красавица вчера дали в знак на протест, защото беше сама или защото е тийн беше изкопала хубавата ни градинка :( и още други малки поразийки :)
Нощно време, когато цялата къща спи, пък започва нейното парти и си намира най-различни неща ( не предвидени за нея) с които да играе.
Та... моля ви сподетеле какво забавление може да измислим , има си играчки, но не им обръща внимание много много.

Хубав ден :)

#3680 Потребителят е офлайн   Asita_Lilly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 08:04 AM

Добро утро :)

Юли е Декември :)

Споделете с какво и как се забавлявят вашите акити, когата са сами.
Нашата красавица вчера дали в знак на протест, защото беше сама или защото е тийн беше изкопала хубавата ни градинка :( и още други малки поразийки :)
Нощно време, когато цялата къща спи, пък започва нейното парти и си намира най-различни неща ( не предвидени за нея) с които да играе.
Та... моля ви сподетеле какво забавление може да измислим , има си играчки, но не им обръща внимание много много.

Хубав ден :)

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема