Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4041 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:+359889329935

Публикувано: 04 February 2014 - 11:00 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 February 2014 - 10:38 AM, написа:

Ооооо....да....Иве, видях я на изложбата - има много хубава глава и козина, но ми направи впечатление (разминавайки се с мойта "кобилкова тигрица" Мара :ab_041: ), че Мара е по-висока от нея с 10-на сантиметра :ab_041:
Всички селекционери са наясно кои са най-добрите кръвни линии в Япония на тигровите акити :smile: Това не е тайна за никой който се интересесува и обича тигрите :tb_195: Двете най-добри "проводници" са в Европа Seihoh Go Miyagi Fujiwara /Испания/ и Unshou Go Kanzakiya Kensha /Унгария/. За съжаление и двамата вече са в пенсионна възраст :ab_041:
Радвам се че успях да си купя една от тези добри кръвни линий в лицето на Мара :wub: която при добро заплождане ще ми ражда едни от най-добрите мъжки тигри :wub:

Ето ти тези две линии за които говоря :

Аз не съм на мнение че женската трябва да е толкова висока! изглежда и съдийте в Японя мислят като мен след като тя е станала първа едва ли са я сравнявали срещу 5 акити сигурно е имало и високи на токова мащабно изложение за Акита! Генке е уникална женска и според мен тя е един пример как трябва да изглежда една правилна Акита! :md_064: :md_064:
User's Signature

„Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.“
Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#4042 Потребителят е офлайн   Teodora.M Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2014 - 11:19 AM

Здравйте!

Покрай процеса на разузнаване, който съпътства всяко взимане на куче от непозната порода, се натукнах на този сайт и темите за акита. :tb_195: Изглежда има сплотена и активна общност на собственици на породата в България, което изключително много ме радва. Надявам се скоро и аз да бъда част от нея като горд собственик на куче Акита.

Именно за това се обръщам към вас с молба да ме насочите откъде мога да взема мъжка рижа акита на възраст до под 4/5 месеца. Интересувам се от ваши бебета, както и от евентуално препоръчани развъдници в България или извън страната.

Моля ви за отговор и благодаря предварително!!! :rc_036:

#4043 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2014 - 11:31 AM

Показване на мнениетоTeodora.M, в 04 February 2014 - 11:19 AM, написа:

Здравйте!

Покрай процеса на разузнаване, който съпътства всяко взимане на куче от непозната порода, се натукнах на този сайт и темите за акита. :tb_195: Изглежда има сплотена и активна общност на собственици на породата в България, което изключително много ме радва. Надявам се скоро и аз да бъда част от нея като горд собственик на куче Акита.

Именно за това се обръщам към вас с молба да ме насочите откъде мога да взема мъжка рижа акита на възраст до под 4/5 месеца. Интересувам се от ваши бебета, както и от евентуално препоръчани развъдници в България или извън страната.

Здравей! Радвам се да се запознаем! Може да се свържете с страницата на клуба там ще ви дадът точна имформация за всички развъдчици и очаквани кучила през новата година! :flagbg:
https://www.facebook...ulgaria?fref=ts :ba_025:
User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#4044 Потребителят е офлайн   Teodora.M Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2014 - 12:16 PM

Показване на мнениетоHikaro Zuki, в 04 February 2014 - 11:31 AM, написа:

Здравйте!

Здравей! Радвам се да се запознаем! Може да се свържете с страницата на клуба там ще ви дадът точна имформация за всички развъдчици и очаквани кучила през новата година! :flagbg:

Благодаря за отговора!

Имам още един въпрос към по-опитните с тази порода касаещ това, че имам куче чихуахуа и се притеснявам за него.
Ще може ли да цари разбирателство помежду им, защото акитата ще е мъжка, а чихуахуато женско? И тъй като смятам акитата да прекарва по-голямата част от времето си отвън на двора, дали ще мога да пускам мъничето наволя или неминуемо ще бъде изядено? :ab_041: :ud_009: Ако има значение ще допълня, че чихуахуато е по-голямо на възраст.
Според това, което съм чела за породата, те имат доста развити инстинкти и всичко малко се възприема като плячка.... Надявам се да опровергаете твърдението и да ми дадете надежда, че за мирно съжителство може да става дума. :r_181:

#4045 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2014 - 12:25 PM

Показване на мнениетоTeodora.M, в 04 February 2014 - 09:19 AM, написа:

Здравйте!

Здравейте и от мен!
Приятно ми е да се запознаем - казвам се Петя Кръстева и съм собственик на Katsu Kenta Kennel :smile: Моите акити може да видите на двете ми страници във фейсбук https://www.facebook...100000957369462 и https://www.facebook...tsuKentaKennel1 както и в много посещаваната страница https://www.facebook...36632841?ref=hl
Точна и интересна информация за характера на породата може да намерите тук в този форум, въпреки многото скандални заяждания. Извлечете за себе си това, което ви е необходимо :smile: И нещо много важно между развъдниците в БГ никога не е имало "сплотена и активна общност" както казвате - нещо сте в заблуда.....Затова развъдник няма да ви препоръчам - изберете си вие сами :smile:
Точна информация за лигитимните развъдници на породата акита ину в България ето от тук : https://www.facebook...ulgaria?fref=ts
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4046 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2014 - 12:30 PM

Показване на мнениетоTeodora.M, в 04 February 2014 - 10:16 AM, написа:

Здравйте!

Благодаря за отговора!

Имам още един въпрос към по-опитните с тази порода касаещ това, че имам куче чихуахуа и се притеснявам за него.
Ще може ли да цари разбирателство помежду им, защото акитата ще е мъжка, а чихуахуато женско? И тъй като смятам акитата да прекарва по-голямата част от времето си отвън на двора, дали ще мога да пускам мъничето наволя или неминуемо ще бъде изядено? :ab_041: :ud_009: Ако има значение ще допълня, че чихуахуато е по-голямо на възраст.
Според това, което съм чела за породата, те имат доста развити инстинкти и всичко малко се възприема като плячка.... Надявам се да опровергаете твърдението и да ми дадете надежда, че за мирно съжителство може да става дума. :r_181:

Зависи от много фактори, затова е добре да видите родителите на място и да разпитате селекционера за характера им. Агресивността е наследствена! Вторият важен фактор е възпитанието - контакта с другото куче трябва да е от много малък. Акитата успешно съжителства с котка и други любимци само, ако израства заедно с него.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4047 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2014 - 12:43 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 February 2014 - 12:30 PM, написа:

Показване на мнениетоTeodora.M, в 04 February 2014 - 10:16 AM, написа:

Здравйте!

Благодаря за отговора!

Зависи от много фактори, затова е добре да видите родителите на място и да разпитате селекционера за характера им. Агресивността е наследствена! Вторият важен фактор е възпитанието - контакта с другото куче трябва да е от много малък. Акитата успешно съжителства с котка и други любимци само, ако израства заедно с него.

Според мен ако бъдат от малки заедно няма да има проблем! Но тъй като чихуа е доста крехко куче а акита си е едра порода ме притеснява факта че при игра докато е малък акитчо може играта му да бъде груба спрямо чихуато! |И естествено ако забележите че с времето започна някаква непоносимост ще е добре да са разделени че белята става за секунди! :ae_085:
User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#4048 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 04 February 2014 - 10:55 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 February 2014 - 08:53 AM, написа:

И само да допълня, че развъдник Хачимантай имат много хубаво мъжко куче /тигрово/, което видях на изложбата в Албена. Кучето е със страхотно родословие, но нещо не виждам хубави негови снимки. Ето за това говоря : http://www.akitapedi...ls.php?id=72212

Сериозния Такаши

Качена снимка

Наскоро отново стана баща на няколко тигрови мечета :wub:
Ето ги мъниците :-)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Хубавото е,че наред с красивите поколения на японски акити, следващите месеци очакваме да пристигнат и две американски акити,които са много чакани и надявам се да помогнат в бъдеще за развитието на породата и тук :wub:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4049 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 04 February 2014 - 11:12 PM

Ахахах,не само Ивето има снимки с Генке и аз намазах :-))) Наистина разкошно женска от нова линия, на мен ми харесва така в този размер,балансирана с хубави здрави кости,много готин характер,смела мадама :-))
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Ето и една полезна картинка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4050 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2014 - 02:17 PM

Това е нашата малка Ayame с новия си татко! :be_107: скоро ще участва в изложби в бебешкия клас каква ли ще е слъдуранка! :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#4051 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2014 - 10:18 AM

Здравейте,
поради огромният интерес към породата акита /японска, американска, шиба/ и многобройните писма, които получавам от вас, на които не на всички успявам да отговоря, дойде предложение от собственичка на наше куче да се направи затворена страница във фейсбук за всякакъв вид въпроси относно отглеждането, възпитанието, здравословното състояние на акита. https://www.facebook...21257918115586/
Заповядайте!

Злати, радвам се за очаквания нов внос на американци - имам доста запитвания за тях от Турция, Румъния, Гърция. Аз американци няма да развъждам!
Снимката за стандарта на акита ину я имам и знам стандарта :smile: Породата акита ину във времето се променя като типаж, линиите на последните изложби в Япония са различни. Гледам, че се налага различен типаж акита :smile: За да сме в "крак с времето" трябва да се внася най-новото! Затова през тази година в Кatsu Kenta Kennel ще бъдат внесени няколко акити, включително и от Япония. Въпреки, че има определени линии, които са в Европа и ми се иска да ги имам. Като това например :

Прикачена снимка

Линията на последния ни внос е една от най-добрите ( на Мару ) 100% Япония. Не го пиша ей така да се изтъквам - това е мнението на японците.

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Да не говорим как изглежда Хару :wub: Страхотен!!!!!!!! Той също е 100% Япония

Прикачена снимка

Не "най-после ще имаме добра акита", а и в момента имаме :smile:

Не пиша всичко това с лошо чувство - просто искам малко уважение! Да се развъжда акита е трудно и много скъпо удоволствие - това го знаете! Непосилно е за много българи....И още нещо много важно - за развъждане на акита освен средства са необходими интелект и взимане на нестандартни решения. Това не знам дали сте го оценили като собственици на Клуба за акита и шиба ину България, но навън го оцениха. През март идват специално в България за среща с нас.

Поздрави и приятни почивни дни!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4052 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2014 - 09:25 AM

Един разкошен мечо :wub:

Kumatomo's Shades of Grey, собственост на Мелодор.

Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4053 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2014 - 09:43 AM

Любимата зима!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4054 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2014 - 12:07 PM

То е ясно,че ти ( Петя ) знаеш стандата и може би имаш снимката както и други материали тя по скоро беше насочена към другите читатели.

П.с. сега се зачетох по подробно в мението ти....една част от него въобще не ми е ясна и идея си нямам какво искаш да кажеш но пък като всеки друг и ти имаш право на мнение. Аз не съм собственик на нищо най-малко на клуб,няма как да бъда собственик на нещо,което не е материално. Вероятно е тежко да се спазват правила за развъждане но то пък за мен лично е и най- важната част от структурирането на един развъдник,развъждането претворява идеите,които даден човек е вложил в закупените от него кучета. То никога не може да подлежи на 100% контрол,защото генетиката все още не е 100% наука но все пак в днешно време има доста способи за добро,предвидимо кучило. Едно е например,човек да внесе куче,друго е да внесе потенциално добро куче,трето пък е да го подготви добре за изложба и четвърто да го развъди разумно. Както и знанията на развъдчика,опита от грешките,точно тези картинки и статии,влагането на средства в литература,обща вет. медицина,хранене и т.н. са неща,които според мен изграждат един човек като развъдчик. И естествено пак мое мнение но в кинологията изказването на Бай Тошо " преизпълнихме петилетката " е невъзможно :-)) Но пък аз съм доста придирчива,когато подбирам ново куче и може би не всички действат като мен а и не обичам да внасям много кучета,повече предпочитам за заплождам навън и да си създавам своя линия.
Харесва ми да обсъждам акитите тук, в нормалния добър тон без излишнини драми,комплекси и излишни самоизтъквания. Интересна порода е, има наистина няколко вътре породни типа,от които лично на мен не ми допада единствено по тежкия,стар тип,както и не харесвам прекалено едри кучета не само при японската акита а и при американската. При такива кучета,рядко има баланс в тялото и движенията. Реално като се замисли,човек особено женската японска акита не е супер едро куче. По стандарт е 61см. с допостими отклониения + и - 3см. А в Япония,считат за идеален ръст за женска 60,6см.
Например мисля,си че ако поставям такива картинки един начинаещ собственик по лесно би избрал точно каква акита би искал за себе
Разбира се това мнение се все пак недокосва така хората с кучета без желание за развъждане но какво пък не е лошо да се знае повече и да се иска да знае повече във всяка една област. Често се натъквам на снимки из нета на красиви японци но като ги загледаш,често се срещат два сериозни минуса или имат излишен подвес ( гуша ) или например имат прекалено голямо бяло петно на врата или още по лошо цял бял гердан или пък бяла линия,която тръгва от маската на муцуната и се слива с петно на врата. Както и има кучета с не добро изразено ураджиро. Това едва ли би касаело,човек който иска пет клас но би трябвало да касе,човек който иска развъден или изложбен клас.
И за да не е само сухо писане,надявам се не бихте имали нищо против от още няколко интересни картинки :-)
Поздрави на всички :ba_025:

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4055 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2014 - 07:49 PM

Привет!

Всичко което пишеш го знам и ми е ясно, както са ми ясни и недостатъците ми...но 5-та година от развъждането ми дори не е наполовина :md_064: Я погледни в съседните държави с какво темпо се развива породата - за 10 години едно и също! Чак сега се внасят кучета с подобен клас като нашите, или правят заплождания с чиста японка кръв.

Написах "собственик" защото управлението на Клубовете въобще създават впечатление за еднолично управление. Понякога виждам, че "мерите не с еднакъв аршин" членовете, но и това е нещо толкова нормално в България.....Какво имам предвид - ами ...тогава пускайте информация за кучилата на моят развъдник в страницата на Клуба - така както пускате информация и за други развъдници. Не че имам нужда.....Нямам толкова предстоящи кучила, колкото заявки. Въпроса е принципен!
Относно развъдният правилник, той е най-лесното нещо в развъждането :ab_041: По-трудно е структурирането, управлението и подбора на кучетата. Добрата селекция е много трудна....Реално погледнато още не съм започнала развъждането за да ми се "отрязват крилата" :ab_041:

Инвестицията /то е инвестиция/ в тази порода е много рискова - това го знам и съм подготвена :smile: Колко българи имат възможност да си купят куче за 2 500 Евро ?!?! Нямат дори информация - не знаят цени, не се интересуват от кинология.....Затова тези кучета, които са в момента ще бъдат основно за БГ пазара, въпреки, че във всяко мое кучило се продава и навън :smile: Ще има и други, нови японски линии, които ще са за след 2 години, когато вече ще може да се прави качествен подбор.

Пишеш, че не обичаш да внасяш много кучета, а да правиш заплождания навън и да създаваш твоя си линия. Аз не съм на това мнение :smile: или това не важи за японските акити. Създадените и продадени добри линии ще работят за теб в бъдеще :ab_041: Имрот Япония си носи своята цена :ab_041: От тук натам ще внясам само от Япония....
Големите развъдници имат много кучета - виж на Тони Сапорито от Италия, или на Силвия от Испания. Просто в БГ няма селекционери в такива мащаби. За да има такива, трябва да има и условия за това :smile:
Ние имаме само това което ни е дал Господ и управниците ни - т.е. хубав климат и евтина земя!

Извинявам се на всички собственици на акити, ако съм досадила, но нямаме киноложки форум, в който да си пишем подобни неща :smile:

Заповядайте в новата група във фейсбук!

Поздрави
Петя

.

.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4056 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2014 - 08:50 PM

Петя,мисля,че имаш сериозен проблем с интерпретацията на това което съм писала...и може би не само с това. Не визирай винаги себе си,света не се върти около теб или в конкретния случай тази тема. Идеята на това което наисах е съвсем друга жалко,че не си я схванала можеше да стане хубава дискусия за породата нещо интересно за всички.
Относно официалната страница на клуба във фейсбук ами елементарно е,който има нужда изпраща информация и тя се качва, който няма не изпраща. Клубът не е в състояние да знае в кой момент кой има свободни бебета и точно какви всичко зависи от собственика и неговата преценка. Изказването ти за аршина е меко казано смешно...с изключшние на теб и твоята партньорка в развъдника с никого не сме имали проблени с неточности с документите,объркани оценки и най вече обиди и то от човек,който даже не е член на клуба и съответно ние нямаме никакво отношение към тази жена. Ти си админ на страницата Акита ину бг ( днес за първи път я разгледах ) браво,похвално а би ли споделила там освен твоите кучета и тяхните производни има ли други клубни кучета и дали тази страница отразява всички български акити ?

Цитат

Относно развъдният правилник, той е най-лесното нещо в развъждането :ab_041: По-трудно е структурирането, управлението и подбора на кучетата. Добрата селекция е много трудна....Реално погледнато още не съм започнала развъждането за да ми се "отрязват крилата"

Я точно ми разясни как ти се орязват крилата....? Относно развъждането не виждам какво по различно съм казала,може би ако препрочетеш пак ще го разбереш.

Относно останалото, не съм казала например да нямаш изобщо мъжки кучета например,просто мой личен подхот натрупан през последните 18г развъждане....много мъжки на едно място трудна работа,естествено ако кучетата са ти в дома де. Не виждам смисъл да се цитират развъдници на хора много над българското материално положение,хора които работят за тях и т.н. и въпреки всичко знам поне още дузина топ развъдника,които се стремят да не надвишават 20 - 25 кучета,като само една трета от това е импорт и се справят отлично. И аз съм на принципа качеството пред количеството. А иначе ама наистина ми е все тая кой от къде си внася кучетата,как ги развъжда това е лична отговорност и аз нямам право да казвам на никой нищо когато не е поискал изрично моето мнение. Има си правилник за развъждане ( доста скромен по мое мнение) спазва си го ,дава си документите в срок и кой от къде е.
Както и в по горния си пост написах нещо елементарно - изразявам своя гледна точка. Също така вече съжалявам,че изобщо си помислих,че тази тема може да има някаква полезна и интересна дискусия относно така обичаната от теб порода,да се разискват тънкости и детайли и да могат повече хора да прочетат преди да купят акита.
Знаеш ли малко е тъпо и неестествено поведение за зрял човек, да се комплексира така и да търси някакви конспирации за себе си " зад всеки ъгъл " и да си мисли,че все в неговата паница гледат иии леле мале. Това са грешно изхабени емоции и тотална заблуда но ти си знаеш. А иначе,затворена група във фейсбук за нещо което искаш да популаризираш и да си в помощ на някой начинаещ е доста странно решение.
User's Signature

Качена снимка

#4057 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2014 - 10:08 PM

Злати,
изказвам мнение - тук за развъждане на акити няма с кой друг да говориш :smile:
Нищо лично! Ти казваш какво мислиш - аз също....Нали искаш дискусия ....Извинявай, ако съм те засегнала с нещо! Въобще не съм имала такова намерение....
Ти имаш свои начин на работа - аз мой....Може и да бъркам, ама това е - хора всякакви :smile:
Това е полезна информация за всички, които възнамеряват да се занимават с развъждане!
Можеше съвсем спокойно да ми отговориш, че може и аз да представям кучилата си в служебната страница на Клуба без да "палиш"

Относно популярната страница във фейсбук там се пускат кучета на всички, които имат желание да видят кучетата си там!
Дори ми пускат снимката и ми казват - "моля те измисли там от твоите неща" :ab_041:

Хората имат нужда информацията да е поднесена именно по такъв начин :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4058 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2014 - 10:59 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 09 February 2014 - 06:50 PM, написа:

Цитат

Относно развъдният правилник, той е най-лесното нещо в развъждането :ab_041: По-трудно е структурирането, управлението и подбора на кучетата. Добрата селекция е много трудна....Реално погледнато още не съм започнала развъждането за да ми се "отрязват крилата"

Я точно ми разясни как ти се орязват крилата....? Относно развъждането не виждам какво по различно съм казала,може би ако препрочетеш пак ще го разбереш.

С "отрязаните крила" се пошегувах с онези тънки шеги на които се казва и доза истина :smile:

Искахте ли на новосъздаден развъдник да спрете развъдната дейност за една година? Да ! Не се случи, за което трябва да съм благодарна!

"It is a bit early to predict but maybe at last you will have a good brindle Akita in Katsu Kenta"

Това как го превеждаш, че аз съм от поколението, което учеше руски?
"най-после" - разгеле....good brindle Akita in Katsu Kenta
Чакайте....колко развъдници има в БГ за акита ину? Какви кучета имат? По-добри ли са от на Katsu Kenta Kennel? Как се купува акита от Япония? Как въобще се започва развъдна дейност на акита ину в бедна страна като България?

На никой няма да му е приятно да се говори с пренебрежение към труда му! Това е....

Групата във фейсбук е затварена, защото самите собственици на акити пожелаха това. Там е това, което беше този форум преди време....Интересно е - заповядайте всички! Ще бъдете приети....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4059 Потребителят е офлайн   Hikaro Zuki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2014 - 09:40 AM

Добре че е Петя да ни забавлява ! :ab_041: :md_064:
А относно писаното от Галина нормално е да каже че Най-сетне в развъдника ще има едно хубаво куче тъй като майтата и бащата на кучето преди време са внесени от нея! :ae_085: :md_064:
User's Signature

Софокъл

KENNEL HIKARO ZUKI
+359889329935

#4060 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2014 - 10:21 AM

Не,объркала си се не се паля,одавна гледам с усмивка на такъв тип дискусии...леко се разочаровах защото си бях въобразила,че може би...аха има промяна.
Както и да е...идеята беше не за дискусия на тема Катцу кента кенел и неговите кучета а за породата акита ину,стандарт, тънкости в породата,минуси как да си подберем бебе акита,какво да гледаме.Жалко руснаците имат страхотен голям форум с добри дискусии по ПОРОДАТА не за конкретен човек и кучетата му.Просто си помислих,че и тук айде ако не дискусия то няма на всяко по различно мнение от твоето да се пресира или не дай боже човек да качи образователна литература или снимки. И това води към това - да не виждаш себе си във всеки коментар по породата или някакъв минус,няма идеални кучета. Странно не ти ли е интересно да откриваш нови тънкости за породата или ти знаеш всичко ...вече ?
Превода е : Може бие все още е рано но най накрая имате хубава акита бръндъл.
Незнам аз бих приела това като комплимент,да може да ти се стори обидно а не би трябвало,написаното от развъдчик с такъв ранг, вкарал директно от Япония над 17 акита ину,част от тях вече са в други разъдници в Европа,с продадени много кучета из цяла Европа,с много титли на своите кучета,което ги доказва като доказани породни представители,сред които и вице Световен шампион 2013,резервна най добра двойка на Световното в Будапеща 2013 и т.н. та отново щом такъв човек макар и непризнат от теб...ти пише това значи за мен това е браво за вас !!!

Цитат

Чакайте....колко развъдници има в БГ за акита ину? Какви кучета имат? По-добри ли са от на Katsu Kenta Kennel? Как се купува акита от Япония? Как въобще се започва развъдна дейност на акита ину в бедна страна като България?

Регистрирани развъдници в България за акита към 2014г. са 5 бр. Имат кучета и то много добри, По добри ли са от на Катцу Кента -една част ДА съдейки по резултатите от изложби,придобити тук и извън пределите на България ( нооо това е много детско Петя какво е това кой е по-по най, каква е тази мания за величие ) Както има и 3 нови кучета от Япония ( още нерег.) две нови млади кучета собствености на наши членове и нови бебета и нови членове на клуба,което може само да ни радва.
п.с. в по преден твой пост,цитира известен развъдчик Силвия Еспозито,която предполагам харесваш няма да питам защо не взехте едно качествено куче от нея,а купихте няколко полски,румънски....кучета,та сигурното би ти било интересно да разбереш,че въпросната развъдчица е оставила депозит в Български развъдник за куче от определени кучета,това сигурно е пак вид признание за работа.
Трудно се купува качествена,елитна акита от Япония,по лесно някаква акита от Япония,но като гледам вече и някаква все по трудно ще идва като само транспорта го вдигнаха на 2000евро :-((.
В бедна страна като България не само акита ину а и с всяка една порода е много трудно...всеки стартира според възможностите и гледните си точки. Аз бих събирала ако трябва година-две и бих си вкарала едно две кучета но наистина по възможност най - добрите,стига да ги дадът и ако трябва ще преговарям още година :-))) както стана и с американските акити.Но някой пък може да мисли и иначе " а що ще купя ам. акита от Норвегия за 3000е като може две да внеса за тея пари от Чехия,Полша и т.н. производни ааа или направо четири от Сърбия " това е мисъл от към фин. страна само,която не е малка но за мен лично не е и водеща.Иначе точно аз бих се въздържала да бълвам кучила акити точно в тази бедна България,точно сега защото смятам,че това е трудна порода за градски условия и сега като изгледали филма Хачико и хоп искат акита като стане на година полудяват,чудят се къде да я разхождат и т.н. и хоп мрачно бъдеще или на синджир на село или в приют. И да аз наистина си мисля,че ако с това темпо се бълват акити да не говорим за хората,които си разплождат само за пари или за здраве до две години ще почнат да се пълнят приютите и улиците....както стана с хъскитата.
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • Последна »