Привет!
Всичко което пишеш го знам и ми е ясно, както са ми ясни и недостатъците ми...но 5-та година от развъждането ми дори не е наполовина

Я погледни в съседните държави с какво темпо се развива породата - за 10 години едно и също! Чак сега се внасят кучета с подобен клас като нашите, или правят заплождания с чиста японка кръв.
Написах "собственик" защото управлението на Клубовете въобще създават впечатление за еднолично управление. Понякога виждам, че "мерите не с еднакъв аршин" членовете, но и това е нещо толкова нормално в България.....Какво имам предвид - ами ...тогава пускайте информация за кучилата на моят развъдник в страницата на Клуба - така както пускате информация и за други развъдници. Не че имам нужда.....Нямам толкова предстоящи кучила, колкото заявки. Въпроса е принципен!
Относно развъдният правилник, той е най-лесното нещо в развъждането

По-трудно е структурирането, управлението и подбора на кучетата. Добрата селекция е много трудна....Реално погледнато още не съм започнала развъждането за да ми се "отрязват крилата"
Инвестицията /то е инвестиция/ в тази порода е много рискова - това го знам и съм подготвена

Колко българи имат възможност да си купят куче за 2 500 Евро ?!?! Нямат дори информация - не знаят цени, не се интересуват от кинология.....Затова тези кучета, които са в момента ще бъдат основно за БГ пазара, въпреки, че във всяко мое кучило се продава и навън

Ще има и други, нови японски линии, които ще са за след 2 години, когато вече ще може да се прави качествен подбор.
Пишеш, че не обичаш да внасяш много кучета, а да правиш заплождания навън и да създаваш твоя си линия. Аз не съм на това мнение

или това не важи за японските акити. Създадените и продадени добри линии ще работят за теб в бъдеще

Имрот Япония си носи своята цена

От тук натам ще внясам само от Япония....
Големите развъдници имат много кучета - виж на Тони Сапорито от Италия, или на Силвия от Испания. Просто в БГ няма селекционери в такива мащаби. За да има такива, трябва да има и условия за това
Ние имаме само това което ни е дал Господ и управниците ни - т.е. хубав климат и евтина земя!
Извинявам се на всички собственици на акити, ако съм досадила, но нямаме киноложки форум, в който да си пишем подобни неща
Заповядайте в новата група във фейсбук!
Поздрави
Петя
.
.