Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4181 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 April 2014 - 10:08 PM

Преди време в колбасарският цех ми предложиха свински бели бъбреци /тестиси/ на много добра цена, ама не знам защо въобще не ги харесаха.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4182 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 April 2014 - 10:13 PM

Давам много рядко бъбрек-агнешки.Ако го свариш смърди по ужасно и от непочистеното шкембе.
Явно си имат предпочитания.Окза се,че моите специално за рибата биха се назландисвали ако е добре сварена,но сурова или както я правя леко запарена ще се избият да ядат.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4183 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 09:18 AM

ShiBumi_GirL, според мен при този начин на хранене, който ние с теб практикуваме мисля, че не е удачно сутрешното хранене със суха храна да е с гранула, в която има висок процент протеин като Орижена и Акана. Така си мисля и споделям... :md_064: Месото е естествен протеин, който се усвоява много добре от кучетата. Ако допълнително се дава и гранула с високо съдържание на протеин може да се увредят бъбреците на кучето.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4184 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2014 - 11:57 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 13 April 2014 - 09:18 AM, написа:

ShiBumi_GirL, според мен при този начин на хранене, който ние с теб практикуваме мисля, че не е удачно сутрешното хранене със суха храна да е с гранула, в която има висок процент протеин като Орижена и Акана. Така си мисля и споделям... :md_064: Месото е естествен протеин, който се усвоява много добре от кучетата. Ако допълнително се дава и гранула с високо съдържание на протеин може да се увредят бъбреците на кучето.

Тук мога да поспоря. Важен е произходът на протеина. Кучетата са създадени да хапват повечко протеин, а не царевица и пшеница. Аз почти 5 години храня така и нямам забележки.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#4185 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2014 - 12:06 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 13 April 2014 - 09:57 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 13 April 2014 - 09:18 AM, написа:

Тук мога да поспоря. Важен е произходът на протеина. Кучетата са създадени да хапват повечко протеин, а не царевица и пшеница. Аз почти 5 години храня така и нямам забележки.

Аз също храня така с тази разлика, че избягвам сухата храна с високо съдържание на протеин :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4186 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2014 - 11:23 PM

Приемам съвета.
Доста четох за високия протеин.
Става въпрос за активни,спортуващи кучета.
Предполагам по-голям проблем би било при такива с нормален ежедневен режим.
Примерно тази Акана е с нормален протеин и мазнина:
http://zoomagazin.eu...ki-porodi-29953

25% протеин и 16% мазнина.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4187 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2014 - 10:19 AM

Здравейте приятели,
сега ще ви разкажа една история, която ще е интересна за тези които се занимават с развъждане.
Тъй като този форум се чете доста бих искала да дам гластност на един проблем за да избегнат каквито и да е спекулации по въпроса.
Както вече знаете преди време ви споделех за поредното наше куче внесено от Испания. Това е една много добра и известна японска линия. Видях, че въпростният развъдник има внесени кучета от Япония и точно това, което ми харесваше и исках да имам в развъдника. Кучето беше платено една година предварително! Знам, че много малко хора биха платили нещо една година преди това да стане факт, но вече имахме едно куче от същия развъдник и бяхме доволни, пък и този развъдчик цял живот се заничмава с развъждане и не мислех, че ще се получи някоя издънка....След много чакане Дай се роди и остана само той жив в кучилото. Това не ме притесни, защото проследявайки поколенията на тези линии виждах, че не са много репродуктивни. Тази женска винаги е раждала малко на брой кучета, а някои от същата линия трудно и зачеват.
Дай пристигна в развъдника на 3 месеца. От стреса при пътуването беше получил атопичен дерматит /постоянно чесане/. Естествено веднага му проверих тестисите - видях, че липсват. Веднага се обадих на развъдчика и той каза, че кучето е с два налични тестиса. Изчаках две седмици кучето да си почине и да се адаптира и го заведох на преглед. Диагнозата е Крипторхизмът!
Крипторхизмът е заболяване, което може да се появи и при липса на такова в поколенията назад, но има голямо значение и наследственият фактор. Това важи и за дисплазията! Идеята на родословното развъждане по принцип е ограничмаване до минимум на заболяванията, като такива кучета не се развъждат т.е. кастрират се и се гледат за домашни любимци. Пиша това за тези потребители, които не са развъдници. Дотук добре, ама сумата платена за Дай е за куче за развъждане, не за домашен любимец! Това е и целта на закупуването му - за развъждане! Проведоха се разговори с испанския селекционер и ако знаете какво получих отсреща и в какво бях обвинена.....
1. Изнудвали сме го - това сме го били правили и преди
Малко пояснение - наистина имаше пререкания с една селекционерка от Белгия - поста ми по-горе. Кучето Хару, който е много високо качестно като визия има проблемни зъби - няма липсващи зъби или нещо което да е като дисквалифициращ порок. (Японците не обръщат внимание на развалени и жълти зъби, а само на едно наследствено заболяване, което се характеризира с малки, остри, чупливи зъби, които падат до 1 година. Търсиха ми съдействие за такъв проблем на едно такова куче внесено от Япония и имам нагледна представа за какво става въпрос) Неговият проблем не е такъв - не е нещо което да му пречи на изложбите и развъждането му, но все пак проблем има. Има го в линията му....Въпросната селекционерка до скоро ходеше на изложба с медицински сертификат, който удостоверява, че това не е наследствен проблем. Имаме снимков метериал и доказателства за това. Та пререкания с въпросната селекционерка имаше относно Хару - освен това сме платили Акихо-регистрацията на кучето, а Акихо-педигрито не сме го получили. Но да не се отклонявам от темата....
2. Били сме непросветени
Явно е разчитал на това, че развидника е нов, че от скоро се занимаваме с развъждане, че на много неща все още се учим и ще мине "между капките". А и не е имал какво друго да ни предложи - кучето е само едно в кучилото. Платено преди година....
3. Били сме "свине" - така му казали от Хачимантай
Не съм склонна да му вярвам...но тава е документирана и доказуема кореспонденция.
Най ме отврати факта и твърдението му, че е изпратил куче с теститси......Как ли са изчезнали в коремната му кухина?!?!?!
Последно се съгласи да върне платената сума, след като кучето му се върне в Испания.
На Дай му предстои връщане обратно в Испания. Много съжалявам за самото куче, защото като визия и характер е прекрасен....Притеснявам се и от факта, че отново ще трябва да понесе стреса от пътуването....
Не знам как ще се развият въоще нещата. Иска ми се каквото и да се случи кучето да попадне в ръце, които ще го обичат....

Прикачена снимка

Това е само една история на която искам да дам гластнос и да се избегнат клюки и спекулации. Развъждането не е само "цветя и рози" - развъждането е и голям риск....
Искам само да допълня, че има много добри селекционери от които имаме кучета и с които редовно контактуваме. Много се кефят :smile: защото не са очаквали от българи такова отношение. Даже наскоро получих едно съобщение " много ти благодаря и съм много щастлив, че кучето ми е в твоите ръце" :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4188 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2014 - 10:35 AM

Аз съм чувала за случаи на спускане на тестисите в торбичката до 1год възраст.
Също така съм чувала,че от стрес могат да се приберат обратно горе.Могат да слизат и да се качват.
Ако е пристигнал при Вас преди месец възможно е все още да не се е адаптирал.
На булдочето ни му се спуснаха на 6м.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4189 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2014 - 10:41 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 April 2014 - 08:35 AM, написа:

Аз съм чувала за случаи на спускане на тестисите в торбичката до 1год възраст.
Също така съм чувала,че от стрес могат да се приберат обратно горе.Могат да слизат и да се качват.
Ако е пристигнал при Вас преди месец възможно е все още да не се е адаптирал.
На булдочето ни му се спуснаха на 6м.

Това, което аз знам по въпроса е, че тестисите наистина може да се спуснат до 6-тия месец, но в случая те са в коремната кухина. Направени са изследвания! Единя няма да се пусне въобще....И още нещо много важно, което знам - има случаи при които тестиса се пуска и след 6-тия месец, но дори и да е така той се уврежда от топлината в коремната кухина.
Експерименти за 2000евро не ми се правят....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4190 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2014 - 10:44 AM

двоен пост
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4191 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2014 - 10:44 AM

Да и аз съм чувала,че е възможно да се увреди от топлината.
Такова нещо може да се случи на всеки, но лошото в случая е че развъдчика е реагирал по такъв начин.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4192 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2014 - 10:54 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 April 2014 - 08:44 AM, написа:

Да и аз съм чувала,че е възможно да се увреди от топлината.
Такова нещо може да се случи на всеки, но лошото в случая е че развъдчика е реагирал по такъв начин.

Да, реакцията му е повече от отвратителна :zz_020: Това може да се случи на всеки, никой не е застрахован. Да ти кажа и на мен ми се е случвало, но кучето е за домашен любимец и хората не искат да чуят за замяна или каквото и да е с тяхното куче. Кучето ще се кастрира и толкова. За мен пък е важно да имам информация за дефектите, които се получават и да знам в бъдеще как ще заплождам. Затова се стремя да потдържам връзка с всеки един собственик на мое куче и следя изкъсо освен развитието му и начина на отглеждане, но и най-важното - здравословното му състояние!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4193 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2014 - 12:39 PM

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4194 Потребителят е офлайн   Cvety_S Икона

Публикувано: 14 April 2014 - 07:49 PM

Ехо, здравейте! :))
Приемате ли новобранци ? :ab_041:
Това е Рико, на 3 месеца :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4195 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 14 April 2014 - 09:06 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 14 April 2014 - 08:19 AM, написа:

Здравейте приятели,
сега ще ви разкажа една история, която ще е интересна за тези които се занимават с развъждане.
Тъй като този форум се чете доста бих искала да дам гластност на един проблем за да избегнат каквито и да е спекулации по въпроса.
Както вече знаете преди време ви споделех за поредното наше куче внесено от Испания. Това е една много добра и известна японска линия. Видях, че въпростният развъдник има внесени кучета от Япония и точно това, което ми харесваше и исках да имам в развъдника. Кучето беше платено една година предварително! Знам, че много малко хора биха платили нещо една година преди това да стане факт, но вече имахме едно куче от същия развъдник и бяхме доволни, пък и този развъдчик цял живот се заничмава с развъждане и не мислех, че ще се получи някоя издънка....След много чакане Дай се роди и остана само той жив в кучилото. Това не ме притесни, защото проследявайки поколенията на тези линии виждах, че не са много репродуктивни. Тази женска винаги е раждала малко на брой кучета, а някои от същата линия трудно и зачеват.
Дай пристигна в развъдника на 3 месеца. От стреса при пътуването беше получил атопичен дерматит /постоянно чесане/. Естествено веднага му проверих тестисите - видях, че липсват. Веднага се обадих на развъдчика и той каза, че кучето е с два налични тестиса. Изчаках две седмици кучето да си почине и да се адаптира и го заведох на преглед. Диагнозата е Крипторхизмът!
Крипторхизмът е заболяване, което може да се появи и при липса на такова в поколенията назад, но има голямо значение и наследственият фактор. Това важи и за дисплазията! Идеята на родословното развъждане по принцип е ограничмаване до минимум на заболяванията, като такива кучета не се развъждат т.е. кастрират се и се гледат за домашни любимци. Пиша това за тези потребители, които не са развъдници. Дотук добре, ама сумата платена за Дай е за куче за развъждане, не за домашен любимец! Това е и целта на закупуването му - за развъждане! Проведоха се разговори с испанския селекционер и ако знаете какво получих отсреща и в какво бях обвинена.....
1. Изнудвали сме го - това сме го били правили и преди
Малко пояснение - наистина имаше пререкания с една селекционерка от Белгия - поста ми по-горе. Кучето Хару, който е много високо качестно като визия има проблемни зъби - няма липсващи зъби или нещо което да е като дисквалифициращ порок. (Японците не обръщат внимание на развалени и жълти зъби, а само на едно наследствено заболяване, което се характеризира с малки, остри, чупливи зъби, които падат до 1 година. Търсиха ми съдействие за такъв проблем на едно такова куче внесено от Япония и имам нагледна представа за какво става въпрос) Неговият проблем не е такъв - не е нещо което да му пречи на изложбите и развъждането му, но все пак проблем има. Има го в линията му....Въпросната селекционерка до скоро ходеше на изложба с медицински сертификат, който удостоверява, че това не е наследствен проблем. Имаме снимков метериал и доказателства за това. Та пререкания с въпросната селекционерка имаше относно Хару - освен това сме платили Акихо-регистрацията на кучето, а Акихо-педигрито не сме го получили. Но да не се отклонявам от темата....
2. Били сме непросветени
Явно е разчитал на това, че развидника е нов, че от скоро се занимаваме с развъждане, че на много неща все още се учим и ще мине "между капките". А и не е имал какво друго да ни предложи - кучето е само едно в кучилото. Платено преди година....
3. Били сме "свине" - така му казали от Хачимантай
Не съм склонна да му вярвам...но тава е документирана и доказуема кореспонденция.
Най ме отврати факта и твърдението му, че е изпратил куче с теститси......Как ли са изчезнали в коремната му кухина?!?!?!
Последно се съгласи да върне платената сума, след като кучето му се върне в Испания.
На Дай му предстои връщане обратно в Испания. Много съжалявам за самото куче, защото като визия и характер е прекрасен....Притеснявам се и от факта, че отново ще трябва да понесе стреса от пътуването....
Не знам как ще се развият въоще нещата. Иска ми се каквото и да се случи кучето да попадне в ръце, които ще го обичат....

Прикачен файл shoudai.JPG

Това е само една история на която искам да дам гластнос и да се избегнат клюки и спекулации. Развъждането не е само "цветя и рози" - развъждането е и голям риск....
Искам само да допълня, че има много добри селекционери от които имаме кучета и с които редовно контактуваме. Много се кефят :smile: защото не са очаквали от българи такова отношение. Даже наскоро получих едно съобщение " много ти благодаря и съм много щастлив, че кучето ми е в твоите ръце" :smile:

Изключително неприятна ситуация,помолена съм специално да напиша няколко думи от името на собствениците на развъдник Хачимантай,тъй като те не владеят добре български език.
Всеки един развъдчик сам преценява как да работи и да държи на реномето си а в случая развъдник Хачимантай държи много на своето име. Хората са шокирани и много обидени,че отново се замесва тяхното име с неизвестен за тях развъдчик с който те дори не са имали и една дума разменена. В Испания,развъдник Хачимантай контактува единствено със Силвия Еспозито от развъдник Shun you Kensha. В създалата се ситуация,благодарим на Петя Кръстева,че ни препрати цялата преписка с този испанец и развъдника лично ще си потърси правата. В случаи на непроверена информация или обидна такава би било по добре да се потърси личния контакт пред форумите.
Надявам се г-жа Кръстева да изтрие часта от поста си свързан с развъдник Хачимантай тъй като това е явна клевета от страна на испанския ви развъдчик,за което той ще си понесе отговорноста.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4196 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2014 - 09:36 PM

Привет отново!

Искам да се извиня на развъдник Хачимантай за намесването им в цялата ситуация. Собствениците на развъдник Хачимантай никога не са контактували с Г-н Fornoza от Испания, както всъщност и предполагах.

За съжаление както в БГ, така и в другите страни не винаги хората които се занимават с развъждане са на високо интелектуално ниво. А за развъждането като дейност, която е свързана с продажба на живи същества е необходимо да имаш освен интелект, морал, но и отношение....защото продаваме живот....А самият живот е безценен....
Благодаря на развъдник Хачимантай за съдействието и желанието им да ни помогнат!

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4197 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2014 - 07:55 AM

Добро утро!

North face, няма как да редактирам мнението си. Моля, ако има МОД да го изтрие след като това е желанието на развъдника.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4198 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2014 - 08:27 PM

Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4199 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2014 - 09:01 PM

За тези които не посещават страницата Akita inu BG във фейсбук :smile:
Бени и Мия...и Тара :ab_041:

https://www.facebook...&type=2&theater
User's Signature

Akita Bagatur Ken