Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4501 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 May 2015 - 07:34 PM

Нов модел поводи за акита по поръчка :smile: не бях сигурна как ще изглежда тази шарения, но хич не е лошо :smile: Аз съм си поръчала черен със златиста, тънка нишка :smile: Чакам го с нетърпение....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4502 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2015 - 01:39 PM

Знаете ли, че
в Япония нямат ограничение за възрастова граница при допускането на кучетата в разплод. Т.е., ако при нас е навършени 15, в някои страни 18 месеца, то в Япония може куче да бъде заплодено при първото разгонване. Дори повечето селекционери предпочитали ражданията да започнат в по-ранна възраст.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4503 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2015 - 09:42 AM

Здравейте отново :smile:
искам да ви попитам какво ви е мнението за имбридинга или по-точно тесен инбридинг II - II (полусестра и полубрат). Гледах родословието на дядото на Хисана, на който тя е негово копие : http://www.akitapedi...ls.php?id=63705 Резултатите, които са постигнати от японците са впечатляващи, знам че и линиите на Ширай са постигнати по същия начин. Говорих с един известен селекционер и от него знам, че има голяма смъртност при бебетата от такъв имбридинг, но останалите живи бебета били много високо качество....Вие имате ли опит с подобен имридинг ? Интересесува ме освен визията и здравословното състояние на тези кучета. Личните наблюдения са ми много важни. Вече съм наясно, че някои недостатъци може да се избегнат, ако се познава добре кучето с което се запложда :smile:
Комбинацията Мару/Хисана също може да е много интересна, но на този етап нямам планове да я правя, искам да видя здравословното състояние на произведенаите бебета от Мару. Все още си мисля, защо известният му полубрат почина толкова млад....не знам защо, но на много малко селекционери мога да повярвам на това което ми казават. Видях на живо брат му няколко месеца преди на почине и беше в отлично състояние....Воденето на една добра развъдна дейност е необходимо да се прилагат системи за грамотен подбор на животните. При това трябва да различаваме подбор по фенотип и по генотип. Оценката по фенотип е външната оценка (постигане на желана визия). Оценката по генотип трябва да се осъществява по родословията на животните и по качеството на техните потомства. Най-общо казано, развъдната стойност на едно животно може да се изясни, само като се оценим качествата на неговото потомство.
Ето и двете родословия на кучетата :
http://www.akitapedi...ls.php?id=76626
http://www.akitapedi...ls.php?id=80301
Наясно съм, че си пиша само аз тук, но пък съм знам и че се чете от много хора :md_064:

Хубав ден!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4504 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2015 - 12:42 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 June 2015 - 09:42 AM, написа:

Оценката по генотип трябва да се осъществява по родословията на животните и по качеството на техните потомства. Най-общо казано, развъдната стойност на едно животно може да се изясни, само като се оценим качествата на неговото потомство.
Наясно съм, че си пиша само аз тук, но пък съм знам и че се чете от много хора Качена снимка

Ми пишеш си сама, щото освен, че не си интересна на никого, си и една обикновена преписвачка на текстове от интернет ... Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#4505 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2015 - 01:58 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 02 June 2015 - 10:42 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 June 2015 - 09:42 AM, написа:

Оценката по генотип трябва да се осъществява по родословията на животните и по качеството на техните потомства. Най-общо казано, развъдната стойност на едно животно може да се изясни, само като се оценим качествата на неговото потомство.
Наясно съм, че си пиша само аз тук, но пък съм знам и че се чете от много хора Качена снимка

Ми пишеш си сама, щото освен, че не си интересна на никого, си и една обикновена преписвачка на текстове от интернет ... Качена снимка

Господин КуКу_Ку
:ab_041: Вие не за първи път се държите недостойно за мъж, злобно за селекционер и нехуманно за ветеринар!!! Вместо да се включите с опита си, който имате вие се заяждане.....Явно ВИЕ отдавна не сте интересен и не може да се примирите с това :smile:
Каква преписвачка съм, да не измислям аз статиите и учебниците по генетика - пълен смешник сте!!! Просто чета и се интересувам......обичам породата и подхождам към нея с уважение и отношение. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ СПРЕ!!! Този форум отдавна изигра своята роля, чете се основно от "старите кучета" :ab_041: за тях пиша...... :ab_041: :ab_041: :ab_041: Времената се променят, технолигиите навлизат с пълна сила, играчите в живота също се променят :ab_041: това е толкова нормално и естествено :ab_041:

А сега нещо различно и свързано с породата акита ину на Балканите, представено от моят приятел Дончо Борисов от Македония :ab_041: Благодаря ти Дончо, много нерви ни костваше да имаме тези акити и много жестока ще е борбата да обясняваш на беден народ с бедни души, какво сме направили за породата. Млад си продължавай напред!!! Ти ми помогна да докарам Хисана, която е първата акита на Балканите от Япония внесена от БЪЛГАРИН!!!
С Дончо и Маринела се запознахме покрай първите ни акити внос от Сърбия. Кирей и Аука са брат и сестра, след това започнахме едни проучвания на линии и постоянна кореспонденция, така се стигна и до вноса ни от Франция на Мару и Емико /кучето с което е на клипа/ те са също брат и сестра :smile: Той беше човека, на който се доверих за транспорта на Хисана от Япония. Живот и здраве вноса ми от Япония ще продължи.
https://www.youtube....eature=youtu.be
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4506 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2015 - 05:01 PM

"Който днес те прегръща, утре може да те нападне.
И който днес те напада, утре може да те прегръща.
Приемай еднакво и двете, и не се вълнувай..."
~ Ху Хуанджи

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4507 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2015 - 05:27 PM

Какво е усещането на получиш подарък по пощата от човек, който не познаваш..... :wub:
Г-жа Вергиния Колева е изчела всичко в този форум и е решила да ми направи този много голям за мен подарък.
Благодаря Вергиния, с цялото си сърце :hc_184:
Живеем в много забързано време - тежко време. Самоизяждаме се от злоба, ненавист и болни амбиции.....Кучетата са тези които ни свалят на земята само с един поглед, показвайки ни, че не можем за забравим първичната си връзка със земята и природата....
Подобен наръчник едва ли ще напиша, но мога да направя други интересни проекти, стига да спра с постоянното си тичане по задачи. И аз позволих динамичният начин на живот да се отрази на същността ми. Имам нужда от почивка и време за да се върна при себе си.

Изказвам благодарности тук, защото Г-жа Веригиния Колева няма профил във фейсбук и не си вдига телефона.....
БЛАГОДАРЯ!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4508 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2015 - 05:37 PM

Пожелавам ви слънчево лято, изпълнено с много любов :smile: Моето лято ще е отново пъстро. Скоро излизам в плетен годишен отпуск по кучинство :ab_041: Чакам новите тигри да станат на около месец за да ви ги покажа в цялата им красота :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4509 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2015 - 09:05 AM

Две бебета от мъжките :smile: повечето бебета нямат никакво бяло петно на вратлето.
На Балканите нали сме си по-ограничени :ab_041: тигровите акити като цвят не се харесват, но ....хубавият тигър си е хубав тигър. Нямам търпение да ги видя по-големи :wub:
Прикачена снимка
Развъдник Хачимантай внесоха много хубав мъжкар - кучето е жестоко!!! Поздравления! http://www.akitapedi...ls.php?id=79287

Фаворит от тигрите си ми остава на моята Имари полубрат и, рядко се ражда такова качество. :wub: Ще видим от моите бебета дали ще излезе нещо подобно :smile: като цветове и от мъжките и от женските има същата гама
Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4510 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2015 - 06:35 PM

Ето едно мое дете от предното кучило от същата линия по-горе, което живее в Испания :wub:

Dayhime Ami Katsu Kenta - 10 months
http://www.akitapedi...ls.php?id=80305
Breeder: Petia Krusteva - Katsu Kenta Kennel
Owner: Teodosieva Irena

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4511 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2015 - 10:36 PM

Малко снимки от Япония и Senshuumaru Go Aso Inoue баща на Хисана, който вече има нов собственик. Майка и също се продаде за солидна сума в Корея.
Масово практикуват по този начин :smile:
Senshuumaru има "ширайското" излъчване в главата, което го има в родословието си и хубав червен цвят :wub: Хисана - лисана затова ми е такава красавица :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4512 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2015 - 10:54 PM

Та като заговорихме за Ширай ето един негов типаж на млада акита, която много ми харесва. От тази линия има внос във Франция. Драган Долович от Сърбия видях, че е внесъл куче от тази линия /импорт Франция/
Това е много добър ход, защото последните 10 години на Балканите само лошо качество акити се развъждаха. Ако е рекъл Господ и аз ще внеса нещо подобно към края на годината, само че от Япония :md_064: Кучето е родено и ме чака :ab_041: Аз също го чаках да се роди, сега чакам да порасне.... Малки кучета за маса пари не е добър вариант да се купуват щом ще се ползват за развъждане. Но.....как беше "гаранция - Франция" :ab_041:

Вижте това куче каква глава има и какви очи :wub: Моят Мару също е с дръпнати очи на като японец :ab_041:
Та всички ние, които развъждаме акита ину е добре малко да погледнем реалистично какво развъждаме и да си дадем реална представа къде сме и какво искаме да бъдем.
Хубавите кучета са скъпи, но си заслужава....

Хайде чао :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4513 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2015 - 11:13 PM

И една жестока глава, която много харесвам :wub: Селекционер Сапорито Италия :smile: Многооо....добро :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4514 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2015 - 01:05 AM

Е,не.........няма такъв монолог просто :ab_041:

Човек да се чуди да се смее ли , да плаче ли ?!?

Жалко за породата която вече е антипатична в очите на доста хора заради активно пишещата си размножителка тук в този форум .

Може би е крайно време Петя Кръстева да си издигне параклис в който да и се кланяме как видиш ли , че ако не е била тя е нямало да има домашен клас акита ину на килограм в България !

:dog:

#4515 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2015 - 03:25 PM

Показване на мнениетоmik, в 17 June 2015 - 11:05 PM, написа:

Е,не.........няма такъв монолог просто :ab_041:

Човек да се чуди да се смее ли , да плаче ли ?!?

Жалко за породата която вече е антипатична в очите на доста хора заради активно пишещата си размножителка тук в този форум .

Може би е крайно време Петя Кръстева да си издигне параклис в който да и се кланяме как видиш ли , че ако не е била тя е нямало да има домашен клас акита ину на килограм в България !

:dog:

О, да....... :ab_041:

“Искаш ли да знаеш каква е тайната ми?
Виж, аз нямам нищо против това, което се случва”

Джиду Кришнамурти

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4516 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2015 - 03:45 PM

Ако смятате, че нарушавам правилата моля админите да ме блокират :smile: нямам нищо против!

Нали не си мислите, че очаквам да съм харесвана? :ab_041: :ab_041: :ab_041:

За поздрав една картина на Senshuumaru Go Aso Inoue
Новият му собственик се грижи добре за него....И отново се питам, кое е по-добре за кучето след като вече се пенсионира, дали да не му се намери стопанин, който да се грижи подобаващо за него като домашен любимец, или да остане в развъдника?
Към края на месеца ми предстои за първи път да продам голямо куче и се чувствам кофти.......Трябва, обаче да го преодолея - това е част от тази работа, особено щом съм намерила подходящите хора. Но определено има кучета с които не желая да се разделям дори и след пенсионирането им.

mik, вие какво мислите по въпроса? Все пак сте с повече опит :smile:

Хубава вечер :smile:

Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4517 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2015 - 05:13 PM

mik, след Дзен отговор е вземе и за Багатур отговор :smile:

1. Защо не погледнете другите теми? Да не би да има кой знае какво движение и посещаемост?!?! Само "старите кучета" пишат, многооо рядко някой заблуден :smile:

2. Пишете - " Жалко за породата която вече е антипатична в очите на доста хора заради активно пишещата си размножителка тук в този форум "
Антипатична съм - ДА!!! Обаче само на хора като вас. Не сте свикнали някой да не се предава :ab_041:
Защо ме четете, след като не ви харесвам?!?! Аз си пиша....забавлявам се :ab_041: Форумите са за това....Който се интересува от породата ще прочете, ако нещо му хареса ще си го извади за себе си, ще се поинтересува от линии...и н.т. Българина не разбира от линии акита, защото това не може да го прочете никъде.

3. Пишете - "Може би е крайно време Петя Кръстева да си издигне параклис в който да и се кланяме как видиш ли , че ако не е била тя е нямало да има домашен клас акита ину на килограм в България "
Абе...чудя ви се на акъла - защо се излагате? Вие би трябвало да сте професионалисти след толкова години работа в тази област.
За Параклис още не знам, кой на кой и какво ще издигне, но знам, че имам своето мъничко местенце в историята на акита ину в България.
И аз ли трябва да ви го пиша - Развъждането е сложен, труден и доста дълъг процес. Не става за 2 или 5 години .....Може да съм бъркала, може да имам грешки, ще имам и в бъдеще.....но тава е част от процеса. Самото развъждане е един голям експеримент. Има обаче нещо много важно и това е нагласата ти за развитие на породата и къде искаш да останеш.

От писанията си не може да ме нараните :smile: Имам най-важното нещо - свободата си!!!

Обаче се замислих преди няколко дена, след като видях отделната тема на някакъв развъдник за акита ину, който си рекламира бебетата. Попитах се, защо не е пуснал съобщението си тук след като е FCI развъдник?
Летвата, която вдигнах за себе е много висока и това може би се отразява и на другите.
Пък аз съм с усещането, че нищо все още не съм направила и има много, много работа, която трябва да свърша....

Може и да не пиша тук, не изпитвам нужда...... Целта ми е, ако има някой българин, който наистина сериозно иска да се занимава с породата да стигне по-лесно до целите си и да не допуска някои от моите грешки :smile:
Иначе......аз продължавам :ab_041: Още не съм постигнала това, което искам - много в началото съм :ab_041:

Чао "приятели" :smile:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4518 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2015 - 06:06 PM

Лично мое неангажиращо мнение е, че само и единствено успехите на кучетата на даден развъдчик могат да вдигнат неговата летва , а не писаници тук и там .

Ако за теб развъждането е експеримент , то за реално развъждащите и милеещи за дадена порода е мисия с цел запазване и подобряване на качества , а не експеримент .

Под борещ се човек отново лично аз не разбирам човек който нон стоп се самокоронова и самопровъзгласява за развъдчик с висока летва от малкото произведени и след това продадени или като домашни любимци или като "изложбени" кучета в ръцете на най - обикновени аматьори които след 2-3 посещения на изложба потъват в небитието . Хората не си публикуват обяви не заради твоята въображаема високо вдигната летва, а заради това, че с радио Ереван е невъзможно да се спори .... чувала си за радио точките,нали ? Върти го , печи го ... все едно и също си знае и блее .
Тъжното обаче е, че от всичкото това писане не се разбира нищо конкретно за порода.
Ти се опитваш да наложиш разни неща прочетени от чужди форуми , опитваш се да внедриш някакви свои виждания които обаче съвсем не отговарят на това което се случва около заветните ти кучета .
Информацията която се предоставя тук е пречупена изцяло през твоята призма и тя няма почти нищо общо с реалността защото ти самата изобщо не си наясно с кучетата, а какво остава до породата.
За да си развъдчик не е достатъчно да имаш няколко клетки пълни с кучета и една баба дето боядисва оградките .... развъдчика е почти целодневно с кучетата и грубо казано е от сутрин до вечер в "лаината" ( разбирай : хигиена, хранене , обучение , разходки , индивидуални грижи за всяко едно куче според потребностите му ) .
Развъдчика не е такъв само през уикенда и платените отпуски,той е такъв поне 24 часа в денонощието и целият му живот,всяка минута е напасната на живота и нуждите на кучетата.
Местенцето за което ти така заветно се бориш е нещо което само времето и усилията могат да ти осигурят,а не факта,че си накупила някакви си кучета от някъде си .
Такива като теб в България за съжаление има страшно много :(
Местенца се печелят,не се взимат. Печелят се с изключително много труд и за много дълъг период от време,а понякога дори един живот не стига за това.
За какво занимаване и грешки говориш ти ? За какви 5 лева ?!? Не можеш да си позволиш да даваш съвети когато дори самата ти не се грижиш за кучетата си , когато си развъдчик само по документи , но не и по душа .
Отново казвам : Жалко за породата ........... приключи преди изобщо да е започнала .

п.с. Всички мои развъдни кучета имат правото да остареят и останат до край при мен , тук където са живели винаги . Имат право да си изживеят дните по същият начин по който са го правили и до като са биле в развъдна възраст , обгрижени и с достойнство . Всяко куче за което поради една или друга причина съм преценила,че няма да участва в развъждането ми се кастрира и си живее колкото му е писано сред останалите . Под живот разбирай свободно движещи се щастливи кучета които използват своите волиери само нощем и когато няма никой у дома . При нас няма кучета в клетки и зад решетки , няма кучета които се делят на стари и млади с повече и по - малко потребности . Отношението и вниманието е еднакво към всички .

#4519 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2015 - 12:18 PM

mik, много благодаря за отговора, но няма как написаното от вас да е достоверно, просто защото говорите на "ангро" - не ме познавате лично и не знаете как и къде отглеждам кучетата си. Чул от тук и от там нещо, което няма нищо общо с действителността. Повечето от кучетата ми живеят при мен - с тях съм всеки Божи ден!!! Кой ви излъга?!?! Поне проверете си информацията преди да пишете.....Накои от кучетата ми спят в леглото ми :ab_041:
Този форум е неработещ - всичко това, за което пишете като хигиена, хранене , обучение , разходки , индивидуални грижи за всяко едно куче според потребностите му е вече "прочетена книга". Обсъжда се по групите, но не и тук.....

Информация как да развъждам и отглеждам кучетата си получавам само от вън. Контактувам с едни от най-големите развъдници не само в Европа. От тях научих много, за което благодаря. И, ако те мислеха като вас, че съм "развъдчик само по документи , но не и по душа " едва ли биха се натискали да ми продават кучета си :ab_041: Напротив, никой не им рекламира по-добре кучетата на Балканите :smile: затова и искат да работят с мен. Имам доста други добри качества, без които един развъдник не може да фунционира както трябва. Защото развъждането не е само отглеждане, чифтосване, продажба :smile: Вие много добре го знаете, след като с това се занимавате. Дори и да съм още "млада и зелена" предпочитам да се уча от най-добрите, нямам време за губене :ab_041: - в БГ са много малко добре работещите развъдници.
Разбирам ви напълно, че изпитвате завист. Все пак се трудите много, пък резултатите не са това което сте очаквали, а идва една жена и за 2-3 години прави това, което други не успяват за цял живот както пишете. Въпреки всичко не ви прави чест да се държите по този начин - излагате се! Вижте, не съм вчерашна, както се казва - жена с много опит съм. Много добре знам къде се намирам....Вярно е, че имам друга професия и развъждането ми е нещо допълнително като занимание, а не професия както при вас, но знае ли човек какво ще стане в бъдеще?!?! Дай Боже и в БГ СЕЛЕКЦИОНЕР да си стане основна професия и хората положили труд да получат заслуженото си :smile:

"Жалко за породата ........... приключи преди изобщо да е започнала " Абе вие луди ли сте?!?! Кое му е жалкото за породата - това, че внесох японска кръв, това че всяко следващо кучило е все по-добро и все по-добро?!?!? :ab_041: Излезте от собствените си окови и погледнете реално на нещата. Бог обича смелите :ab_041:
За тези наколко години се направи много за породата, но има още работа. В близките 3 години мое куче ще излезна на ринга до най-големите селекционери на акита :smile:

"Ако за теб развъждането е експеримент , то за реално развъждащите и милеещи за дадена порода е мисия с цел запазване и подобряване на качества , а не експеримент ." - наистина ли мислете по този начин?!? :ab_041: :ab_041: :ab_041: Ние можем да милеем за породата и да си мислим, че подобряваме качествата и, но това си е жив експеримент :ab_041: Никога не може да сме 100% сигурени какво ще излезе!

"Не можеш да си позволиш да даваш съвети когато дори самата ти не се грижиш за кучетата си , когато си развъдчик само по документи , но не и по душа" - пак си в грешка :ab_041: Аз не съм развъдчик по документи :ab_041: :ab_041: :ab_041: По дяволите кой ви информира грешно :ab_041: Ще падна от смях......А за душата няма да говорим, че ще стане една....

И най-накрая нещо от вас :

"п.с. Всички мои развъдни кучета имат правото да остареят и останат до край при мен , тук където са живели винаги . Имат право да си изживеят дните по същият начин по който са го правили и до като са биле в развъдна възраст , обгрижени и с достойнство . Всяко куче за което поради една или друга причина съм преценила,че няма да участва в развъждането ми се кастрира и си живее колкото му е писано сред останалите . Под живот разбирай свободно движещи се щастливи кучета които използват своите волиери само нощем и когато няма никой у дома . При нас няма кучета в клетки и зад решетки , няма кучета които се делят на стари и млади с повече и по - малко потребности . Отношението и вниманието е еднакво към всички ."

Разговаряйки с други селекционери те не са на това мнение, масово предпочитат "пенсионираното" куче да се отглежда в домашна среда и да изживее спокойно старините си, като единствено куче в семейстото. Много често това се случва на 5- 6-тата година :smile:

Пожелавам ви хубав ден и много благодаря за емоцията, която ми създадохте с вашите писания :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4520 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2015 - 12:27 PM

mik, постовете ви излизат като "копи" и "пейст", защо така? :smile:
Сега видях, че сте от Стара Загора.... Защо в Стара Загора събота и неделя не може да се направи едно изследване на куче - не го очаквах :eg_033:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228