Акита
Публикувано: 27 April 2007 - 07:16 PM
до преди малко бяхме на среща с една малка американска акита-Чико,голям сладур,
обаче нашият е станал ужасен oleeee -иска да хапе всички кучета,много е зъл,след 10мин цялата група с кучета се измести на 100м от нас,едно куче дори успя да ме препикае-голям резил с нашият Ачико ouu
Някой да пише нещо по въпроса с агресията при тази порода...като беше малък нямахме такъв проблем angelpik
Дени,поздрави на всички!!!

Мира
Публикувано: 27 April 2007 - 11:03 PM
Публикувано: 28 April 2007 - 08:52 AM
Цитат
до преди малко бяхме на среща с една малка американска акита-Чико,голям сладур,
обаче нашият е станал ужасен oleeee -иска да хапе всички кучета,много е зъл,след 10мин цялата група с кучета се измести на 100м от нас,едно куче дори успя да ме препикае-голям резил с нашият Ачико ouu
Някой да пише нещо по въпроса с агресията при тази порода...като беше малък нямахме такъв проблем angelpik
Дени,поздрави на всички!!!
d) d) d) Доколкото разбрах, не Чико, ам. акита, а Ачико проявява агресия. Това не е!!! нормално за тази порода - вече. Отгледали сме с жена ми повече от 30 кученца акити и досега само едно е показало агресивност - другите са много спокойни и уравновесени. Съветвайте се с етолог, докато е малко, може да се оправи.
Призовавам всички собственици на Акити да дойдат и да участват в Пазарджик, назрява идея за създаване на секция или клуб Акити към Северни кучета! w) 1super cheers
Публикувано: 28 April 2007 - 12:12 PM
Публикувано: 28 April 2007 - 02:13 PM
Публикувано: 28 April 2007 - 02:41 PM
Не съм писала умишлено титли на кучетата защото тука целта е информационна само за състоянието на тези породи в България.

Golden Nicol kennel
Публикувано: 29 April 2007 - 08:24 AM
Цитат
Не съм писала умишлено титли на кучетата защото тука целта е информационна само за състоянието на тези породи в България.
d) d) d) Благодаря за обстойното пояснение, някои неща и аз не ги зная, нищо, че съм редовен член на клуба от пет-шест години. Но не виждам нищо лошо в това да се съберем - собствениците и любителите на Акити в България и да си говорим за любимата порода - проблеми, начини за обучение, успехи, радости и т. н. Това го правят и самоедите, доколкото знам. Просто в Пазарджик е удобно за всички неживеещи в София, пък и гостоприемството на Стефан Попов е пословично. За секцията за пръв път чувам, но може да я възродим. А ако идеята в бъдеще прерастне в нещо повече, то ще действаме изключително според правилата на БРФК, бъдете уверени, че никой от "Акитите" не иска да разединява най-многобройния клуб в България - този на Северните кучета. d) d) d)
Публикувано: 29 April 2007 - 08:44 AM
Публикувано: 29 April 2007 - 10:05 PM
Цитат
Как се възражда нещо,което не е умряло /така да се каже / ????
Друг е въпроса ,че кучетата и от двата вида в БГ се броят на пръсти и не секцията трябва да възраждате ами вноса на качествени акити /и от двата вида/ и правилното им развъждане след това. 1super
Ето и един сайт за агресивността - http://stopakitaprob...com/aggression/

Публикувано: 29 April 2007 - 10:25 PM
Цитат
Цитат
d) d) d) Благодаря за обстойното пояснение, някои неща и аз не ги зная, нищо, че съм редовен член на клуба от пет-шест години. Но не виждам нищо лошо в това да се съберем - собствениците и любителите на Акити в България и да си говорим за любимата порода - проблеми, начини за обучение, успехи, радости и т. н. Това го правят и самоедите, доколкото знам. Просто в Пазарджик е удобно за всички неживеещи в София, пък и гостоприемството на Стефан Попов е пословично. За секцията за пръв път чувам, но може да я възродим. А ако идеята в бъдеще прерастне в нещо повече, то ще действаме изключително според правилата на БРФК, бъдете уверени, че никой от "Акитите" не иска да разединява най-многобройния клуб в България - този на Северните кучета. d) d) d)
Нямам никакаво намерение да се "надписвам" с писател и то фантаст по образование юрист.Но първия пост е със съвсем друго звучене и "призив" затова дадох точно обяснение за структурата на клуба.А това че ти не си знаел че има секция за Акита не значи че я няма/как членуваш с твоите ам.акити вече няколко години като не знаеш че има секция ;) а и малките си получават документи/И като не знаеш нещо първо питай после пиши все пак кинологията не е роман.И по този повод писах ти вече няма нужда да възраждаш нещо съществуващо.Нищо лошо да си приказвате,но пак едно уточнение че се събират двама собственици на самоеди и си приказват това не значи че секция Самоед се събира да си приказва.По тая логика секция хъски денонощно си общуваме всекидневно ;) аз и още двама с хъски до нас и в нас.Много си те обичкам и уважавам ама като почнеш да смесваш фантастиката с кинологията -не мога да се сдържа да не ти напиша малко фактологически материал в моите постове.
А като сме почнали с призивите - да заповядайте в Пазарджик,наистина там изложбите са страхотни и ви го гарантирам защото и с домакина се знаем много преди батко ви Пламен wink лЗа съдийката г-жа Стойкович-притежава развъдник за сибирско хъски,който 10 год е топ 1 за породата и 4 години за всички породи.Госпожата отглежда също акита ину,шиба ину и самоед.Акитата е 2 години топ 1 за породата.Съдила е специализирана изложба на Северни кучета в България-Камчия,САС МК-Камчия-5 гр и Македония-СкопиеТака че ако сте решили да се събирате да почерпите опит да задавате въпроси за вашата порода разумно е след изложбата да си направите нещо като семинар и да зададете своите въпроси на развъдчик със стаж над 20 години,вместо да си се питате взаимно и да си говорите приказки от кучкарските полянки.Г-жа Стойкович може да ви запознае с поведенческите прояви на акита ину,възпитание ринг дресура,подготовка за изложби.Няма собствен опит с отглеждане на ам.акита но е близка приятелка с развъдчичката топ 1 за ам.акити,
ПРез август в Охрид заедно с двата CACIB ще се проведе и специализирана изложба на Северни кучета е сезона не е много подходящ,но това ви го пиша по повод на това че там се очаква да дойде развъдчичката на ам.акити от Франция,в чийто развъдник има кучета и линии от най известни английски и американски развъдници

Golden Nicol kennel
Публикувано: 30 April 2007 - 11:13 AM
Цитат
Цитат
Друг е въпроса ,че кучетата и от двата вида в БГ се броят на пръсти и не секцията трябва да възраждате ами вноса на качествени акити /и от двата вида/ и правилното им развъждане след това. 1super

Ето един Холандски развъдник с прекрасни Американски Акити. Имат и малки, които са много сладки.
http://www.american-...y%20geboren.htm
Между другото те имат и чисто черна Акита(произход САЩ) и казват, че е единствена в Европа и тази година ще я заплождат.
Аз имам следния въпрос - Как става разпознаването на родословията на американски акити внесени от САЩ в Европа след като FCI - разпознава Акита Ину и Американска Акита,а AKC - има просто Akita?
И още нещо, моята Чери се радва на абсолютно всички хора, сама ходи при тях играе си и т.н.- това трябва ли да ме притеснява?
Прикачени файлове
-
DSCF4498.JPG (1.78MB)
Брой сваляния: 140
Публикувано: 30 April 2007 - 11:17 AM
Ето един Холандски развъдник с прекрасни Американски Акити. Имат и малки, които са много сладки.
http://www.american-...y%20geboren.htm
Между другото те имат и чисто черна Акита(произход САЩ) и казват, че е единствена в Европа и тази година ще я заплождат.
Аз имам следния въпрос - Как става разпознаването на родословията на американски акити внесени от САЩ в Европа след като FCI - разпознава Акита Ину и Американска Акита,а AKC - има просто Akita?
И още нещо, моята Чери се радва на абсолютно всички хора, сама ходи при тях играе си и т.н.- това трябва ли да ме притеснява?
Публикувано: 30 April 2007 - 11:23 AM
По AKC акита е равно по FCI на американска акита.
Публикувано: 30 April 2007 - 11:30 AM
Цитат
Цитат
По AKC акита е равно по FCI на американска акита.
Дай ми размер, който е подходящ за постване.
Eto

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com