Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1601 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 May 2011 - 08:59 PM

Колко е пораснала снежинката малка!:) :)

#1602 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 11:04 PM

Малката снежинка с голямата главица. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#1603 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 08:40 AM

Показване на мнениетоLG9, в 01 May 2011 - 09:04 PM, написа:

:ab_041: По-скоро с голямата лапа, дългите крака и уши ! :ab_041: Лапите и са по-големи от на Норта и вече сме над 20 килограма - до една година има още многоооо време.......в стандарта на породата пише,че теглото при женските достига до38 кг, а при мъжките до 50кг. ! Страхотни кучета са, няма как да не се влюбиш не само във визията, но и като характер. Много е интересна как подхожда различно към всеки един член на семейството! Любовта си изразява индивидуално според човека :wub: мен ме целува, на синът ми ляга , а на дъщеря ми скача........Да не говорим вчера с какъв лай нападна съседа - явно помисли, че градинката пред нашия вход е само нейна територия :dog: Недовелчива е към непознати - трудно ги допуска до себе си ! За сега с Норта съжителстват много добре, дори си разменят лакомства без проблем, но все пак след още малко време една от двете трябва да стане лидер ! Това ще е най-трудния момент за който съм подготвена, надявам се да мине без проблемно както до сега........Събирам я да играе с други кучета за да я интегрирам по някакъв начин и да не отключвам агресия към себеподобни. На горната снимка спи прегърнала безпородната Рада.
Дано да съм била полезна на всички, които искат да имат такова куче, защото това не е шега работа. Дори не ги препоръчвам на хора които не са гледали кучета до сега! Агресията им е недостатък на породата, така че внимавайте ! :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1604 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 09:23 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 May 2011 - 08:40 AM, написа:

Показване на мнениетоLG9, в 01 May 2011 - 09:04 PM, написа:

:ab_041: По-скоро с голямата лапа, дългите крака и уши ! :ab_041: Лапите и са по-големи от на Норта и вече сме над 20 килограма - до една година има още многоооо време.......в стандарта на породата пише,че теглото при женските достига до38 кг, а при мъжките до 50кг. ! Страхотни кучета са, няма как да не се влюбиш не само във визията, но и като характер. Много е интересна как подхожда различно към всеки един член на семейството! Любовта си изразява индивидуално според човека :wub: мен ме целува, на синът ми ляга , а на дъщеря ми скача........Да не говорим вчера с какъв лай нападна съседа - явно помисли, че градинката пред нашия вход е само нейна територия :dog: Недовелчива е към непознати - трудно ги допуска до себе си ! За сега с Норта съжителстват много добре, дори си разменят лакомства без проблем, но все пак след още малко време една от двете трябва да стане лидер ! Това ще е най-трудния момент за който съм подготвена, надявам се да мине без проблемно както до сега........Събирам я да играе с други кучета за да я интегрирам по някакъв начин и да не отключвам агресия към себеподобни. На горната снимка спи прегърнала безпородната Рада.
Дано да съм била полезна на всички, които искат да имат такова куче, защото това не е шега работа. Дори не ги препоръчвам на хора които не са гледали кучета до сега! Агресията им е недостатък на породата, така че внимавайте ! :re_037:

Те всички в периода на растеж са така- несъразмерни. Качена снимка В Монтана виждах преди от време на време едно момче с две мъжки акити, само че американски. Едното тогава беше малко, горе долу връстник на Химера, само че вече си личеше какво куче ще стане - имаше мечешки лапи и едър кокал. Честно да ти кажа по-добре е да имаш от една страна недоверчиво куче, отколкото да пада по гръб на всеки и да те е страх да не му навреди някой. Моя Мечо беше също резервиран към непознати и не един път се е случвало да скача срещу хора. Когато обаче си познаваш кучето и му разчиташ реакциите, няма да имаш проблеми. Имаше хора, които много обичаше, но и не един съсед минаваше от дистанция. Беше им взел страха на всички, колкото и да ми беше смешно.
Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#1605 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 12:10 PM

Малко "от старите ленти" снимки, които намерих в сръбския форум:

Мъжки, 1956
Качена снимка

1964, пак мъжки
Качена снимка

1966, мъжки
Качена снимка

1970, мъжки
Качена снимка

1972, мъжки
Качена снимка

1973
Качена снимка

1978, женска
Качена снимка

1983, мъжки
Качена снимка

1984
Качена снимка

1988, женска
Качена снимка

1990, мъжки
Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1606 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 12:32 PM

Xael, много благодаря ! Красиви са, каква стойка имат само.....?!?!?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1607 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 01:04 PM

Прикачена снимка Ето и от мен един красавец от Бразилия с характерния рядко срещан цвят синя-тигра ! Казва се Ukyo Go Shun You Kensh. Дано и в България да имаме скоро такъв красавец !
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1608 Потребителят е офлайн   vodicbg Икона

Публикувано: 05 May 2011 - 11:04 PM

Sugay Akita Inu Kennel е малък развъдник за японски Акита Ину кучета.
Регистриран е в FCI с номер KSS 5138. Всички наши кучета са преди всичко домашни любимци, и чак селд това кучета за изложби.
Ние винаги работим с нашите кученца, така че те са добре обучени. Също така ние следим развитието на нашите кученца и даваме пълната си подкрепа на новия собственик за правилното възпитание на вашия любимец.
Всички наши кученца са с пълни доклади за разплод, микрочип, паспорт, родословие.
Акита Ину не е куче за всеки. Ние сме против това, те да бъдат възприети, като малки плюшено мечета. Това е доминантна раса и те естествено ще заемат мястото си в домакинството.
Ако собственикът е колеблив и несигурен, любимецът ще се стреми да бъде лидер. Това са умни кучета, които са способни да постигнат замисленото и да надхитрят човека. Най-важното при възпитаването им е собственикът да е последователен в поведението си.
Това е куче със силна психика, интелект, достойнство, лоялен е и предан на семейството, обича децата. Важното е да не се разглезват кученцата (това често е случай с домашните кучета), ако собственикът успее в това, ще получите идеалног любимца. Комуницирайте с кученцето и ясно му покажете какво е
допустимото поведение и какво не е.
Контакт: sandrape@open.telekom.rs
+381649951200
Лице за контакти: Sandra
www.sugayakitainu.com

Акита Inu Sugay представя високо качество:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Всеки, който познава тези кучета знае, че те и тяхните потомци постигат високи резултати по изложбите. Но нвка собствениците да говорят за своите кучета, ние просто ще кажем, че те са преминали нашето възпитание и получени от нашата селекция.

SUGAY NICKY NECKY: YANG.CHAMP/CHAMP/INTER.CHAMP/PRMX4/CACX27/CACIBX16/BOBX25/BOGX11/BIS/DERBY
Прикачена снимка
Сега ще представим нашия млад бял мъж (10 месеца) Bak of Sugay (Kazan&Amaterasu Inu Yoko Zuna Raku), който е с интересна кръвна линия в нашия регион.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
На снимката не е в пълната си козина

#1609 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2011 - 02:59 PM

Здравейте мили приятели,много се зарадвах когато прочетох последната публикация :af_089: Акита Ину не е куче за всеки.Тук с гордост искам да споделя че SUGAY NICKY NECKY-INT.CH е дядо на моя красив ARIS :ba_025:

#1610 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2011 - 03:05 PM

ARIS :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1611 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2011 - 03:25 PM

Тук е мястото да Ви представя майката на ARIS
TINA
Sex: F Birth: 28.05.2005 Pedigree No: JR 70337 Aki
Dam: Astra
Sire: Sugay Nicky Necky
CH of Country: JCH SRB, CH SRB,
Titles: PRMx4, CACx5, CACIBx3, BOBx2, RBOG

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1612 Потребителят е офлайн   Petq Pesheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2011 - 03:27 PM

ARIS :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1613 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 May 2011 - 08:04 PM

Здрвейте на всички,

Горда стопанка съм на мъжка акита ину на 2 години и половина. Казва се Каи и е голям чаровник.Търсим му женска, така че ако има някой, който се интересува от нас, моля да ми пише.
А аз междувременно ще разгледам темата от самото начало, защото има толкова красиви акити тук и е грехота, че чак сега ви откривам :))

Поздрави от мен!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1614 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 May 2011 - 08:13 PM

Ето още малко снимки на Кайки, голямо сладурче е :))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1615 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 12:29 PM

Привет и добре дошли на новопоявилите се красиви Акити!

Кай е страшно красив!!! Надявам се да му намерите подходяща партньорка. За съжаление като гледам, тук сме повечко собственици на мъжкари...
а породата не е много разпространена... и трудно ще си намерим женоря.... :wub: Кай ще е прекрасен партньор за снежната Химера, когато след година завърши развитието си...

Във връзка с другата публикация - мисля че е коректно да се вземат мерки, така както бяха взети по отношение на мои постинги за развъдници и координати...както обичаше да казва админа - не му е тук мястото за тези неща!!! :ea_103:

За съжаление забелязах следното нещо: информацията в интернет допреди 1 година относно породата беше доста оскъдна и включваше едва ли не само физическите характеристики по стандарт. По отношение на характера просто нямаше достатъчно информация от собственици на вече отраснали Акити.
Че не е куче за всеки, това мисля е ясно отдавна на всички, които са ги отгледали след първата година... :ab_041:
Интелектът им е изключителен и са наистина доминантни във всяко отношение, докато не ги поставиш на място.
Не зная дали ви се случва да гледате "Говорещият с кучета" по National Geographic - Сизър, но аз често го следя, и основното което той се опитва да научи стопаните е, че те са в основата на поведението на любимците си. Тоест - какъвто стопанинът, такова и кучето... :smile:

Акитата е добре да бъде обучена от специалист, защото иначе не мож се излезе на глава с него... убедих се от личен опит. Тренировките си казват своето (макар че те са предимно за стопанина, естествено) и опитите за надмощие се прекратяват до степен - където минава номера... Ние понеже сме повече народ в къщи, и за съжаление мъжката част много го лигави, нашия Хачи предпочита да се прикрепи към тези, които го толерират и допускат да им ходи по главите... :ab_041:

Например - не обича да излиза на разходка с мен, защото аз при всеки удобен случай припомням команди, раздавам заповеди, и общо-взето го държа изкъсо. С мъжа ми умира да се разхожда, защото той го води на дълъг повод, изчаква го да души по 10 минути тревата някъде и не му дава зор... Не зная точно на какъв принцип си изразяват предпочитанията към домашните, но както каза Петя в по-предишен постинг: на всеки се радва по различен начин (с изключението на скачането - при всички се изправя на задни крака) - мен например не ме целува, докато мъжа ми го облизва целия :smile: Синът ми пък не му е фаворит и при него радостта минава много скромно - първо скача, после само завърта опашка...

Иначе най-много обича да играе с мен. Аз съм подвижния лунапарк у дома... :ab_041: Носи предмети без проблем, което е рядкост за акитата.
За джогинга при разходка няма какво да говоря - откакто го взехме отслабнах с 13 кг без диети и лишения... ама много нерви похабих, то не го хапаха, не боледува, не бе чудо... :ab_041:
По-нови снимки ще кача по някое време, скоро не сме се снимали.
Поздрави на всички, обичайте кучовците си и помнете, че те наистина не са играчки а членове на нашите семейства. Те също имат достойнство и трябва да се уважават! :dog:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1616 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 08:48 PM

Аз харесах Кай,ама сме малки още!

#1617 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2011 - 08:53 PM

Прикачена снимка

#1618 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2011 - 03:47 PM

Росита,

Ще ви чакаме :)) И ние ви харесваме. Между другото, до нас има една дългокосместа акита, която много прилича на твоята хубавица, казва се Юки и мисля, че е на същата възраст. Мисля, че твоята сладурана и е сестричка.

А иначе за своенравния характер на акитата.....лелеееее, говори ми! Но на мен точно това ми харесва в тази порода, те са много специални. Нашият изкара месец и половина на училище, но малко да усети, че може да си придава номерцата и веднага ти се качва на главата. Не е агресивен към хора изобщо. Към животни точно обратното и въпреки че си го знаехме и затова като малък се опитвахме да го социализираме, породата си каза своето и вече сме взели страха на всичко в махалата - и мъжко, и женско.

#1619 Потребителят е офлайн   untouchable_r Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2011 - 05:34 PM

А Ilianas,

За женорята си абсолютно права! Ние вече в чудо се виждаме, белия го пере хормона и ходи от 10-ина дни като луд по улиците. Обмисляме да си вземем и женска, но това ако стане, ще е след година и половина, поне две години да порасне...... Не мога до тогава да тормозя кученцето да чака, а все се надявам ще успея да му намеря половинка.

#1620 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2011 - 07:35 PM

Ето ни и нас, растем и лудеем. Мнооого обича да яде ръце и да ги облизва. Добре че ме слуша и спазва благоприличие. Лошото е, че нерядко, ако в ръката ми няма лакомство, не ме слуша грам. Ама още сме малки и се учим. Надявам се, ще мина и без училище и специалисти, щото наоколо няма просто. На 15ти ставаме на 4 месеца :)

Направихме му и къщичка за в бъдеще :>

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 79