Акита
Публикувано: 01 May 2011 - 11:04 PM

Публикувано: 02 May 2011 - 08:40 AM
LG9, в 01 May 2011 - 09:04 PM, написа:

Дано да съм била полезна на всички, които искат да имат такова куче, защото това не е шега работа. Дори не ги препоръчвам на хора които не са гледали кучета до сега! Агресията им е недостатък на породата, така че внимавайте !

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 02 May 2011 - 09:23 AM
Петя Кръстева, в 02 May 2011 - 08:40 AM, написа:
LG9, в 01 May 2011 - 09:04 PM, написа:

Дано да съм била полезна на всички, които искат да имат такова куче, защото това не е шега работа. Дори не ги препоръчвам на хора които не са гледали кучета до сега! Агресията им е недостатък на породата, така че внимавайте !

Те всички в периода на растеж са така- несъразмерни.

Поздрави!
Публикувано: 02 May 2011 - 12:10 PM
Мъжки, 1956

1964, пак мъжки

1966, мъжки

1970, мъжки

1972, мъжки

1973

1978, женска

1983, мъжки

1984

1988, женска

1990, мъжки

Публикувано: 02 May 2011 - 01:04 PM

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 05 May 2011 - 11:04 PM
Регистриран е в FCI с номер KSS 5138. Всички наши кучета са преди всичко домашни любимци, и чак селд това кучета за изложби.
Ние винаги работим с нашите кученца, така че те са добре обучени. Също така ние следим развитието на нашите кученца и даваме пълната си подкрепа на новия собственик за правилното възпитание на вашия любимец.
Всички наши кученца са с пълни доклади за разплод, микрочип, паспорт, родословие.
Акита Ину не е куче за всеки. Ние сме против това, те да бъдат възприети, като малки плюшено мечета. Това е доминантна раса и те естествено ще заемат мястото си в домакинството.
Ако собственикът е колеблив и несигурен, любимецът ще се стреми да бъде лидер. Това са умни кучета, които са способни да постигнат замисленото и да надхитрят човека. Най-важното при възпитаването им е собственикът да е последователен в поведението си.
Това е куче със силна психика, интелект, достойнство, лоялен е и предан на семейството, обича децата. Важното е да не се разглезват кученцата (това често е случай с домашните кучета), ако собственикът успее в това, ще получите идеалног любимца. Комуницирайте с кученцето и ясно му покажете какво е
допустимото поведение и какво не е.
Контакт: sandrape@open.telekom.rs
+381649951200
Лице за контакти: Sandra
www.sugayakitainu.com
Акита Inu Sugay представя високо качество:

Всеки, който познава тези кучета знае, че те и тяхните потомци постигат високи резултати по изложбите. Но нвка собствениците да говорят за своите кучета, ние просто ще кажем, че те са преминали нашето възпитание и получени от нашата селекция.
SUGAY NICKY NECKY: YANG.CHAMP/CHAMP/INTER.CHAMP/PRMX4/CACX27/CACIBX16/BOBX25/BOGX11/BIS/DERBY

Сега ще представим нашия млад бял мъж (10 месеца) Bak of Sugay (Kazan&Amaterasu Inu Yoko Zuna Raku), който е с интересна кръвна линия в нашия регион.

На снимката не е в пълната си козина
Публикувано: 06 May 2011 - 08:04 PM
Горда стопанка съм на мъжка акита ину на 2 години и половина. Казва се Каи и е голям чаровник.Търсим му женска, така че ако има някой, който се интересува от нас, моля да ми пише.
А аз междувременно ще разгледам темата от самото начало, защото има толкова красиви акити тук и е грехота, че чак сега ви откривам :))
Поздрави от мен!
Публикувано: 07 May 2011 - 12:29 PM
Кай е страшно красив!!! Надявам се да му намерите подходяща партньорка. За съжаление като гледам, тук сме повечко собственици на мъжкари...
а породата не е много разпространена... и трудно ще си намерим женоря....

Във връзка с другата публикация - мисля че е коректно да се вземат мерки, така както бяха взети по отношение на мои постинги за развъдници и координати...както обичаше да казва админа - не му е тук мястото за тези неща!!!

За съжаление забелязах следното нещо: информацията в интернет допреди 1 година относно породата беше доста оскъдна и включваше едва ли не само физическите характеристики по стандарт. По отношение на характера просто нямаше достатъчно информация от собственици на вече отраснали Акити.
Че не е куче за всеки, това мисля е ясно отдавна на всички, които са ги отгледали след първата година...

Интелектът им е изключителен и са наистина доминантни във всяко отношение, докато не ги поставиш на място.
Не зная дали ви се случва да гледате "Говорещият с кучета" по National Geographic - Сизър, но аз често го следя, и основното което той се опитва да научи стопаните е, че те са в основата на поведението на любимците си. Тоест - какъвто стопанинът, такова и кучето...

Акитата е добре да бъде обучена от специалист, защото иначе не мож се излезе на глава с него... убедих се от личен опит. Тренировките си казват своето (макар че те са предимно за стопанина, естествено) и опитите за надмощие се прекратяват до степен - където минава номера... Ние понеже сме повече народ в къщи, и за съжаление мъжката част много го лигави, нашия Хачи предпочита да се прикрепи към тези, които го толерират и допускат да им ходи по главите...

Например - не обича да излиза на разходка с мен, защото аз при всеки удобен случай припомням команди, раздавам заповеди, и общо-взето го държа изкъсо. С мъжа ми умира да се разхожда, защото той го води на дълъг повод, изчаква го да души по 10 минути тревата някъде и не му дава зор... Не зная точно на какъв принцип си изразяват предпочитанията към домашните, но както каза Петя в по-предишен постинг: на всеки се радва по различен начин (с изключението на скачането - при всички се изправя на задни крака) - мен например не ме целува, докато мъжа ми го облизва целия

Иначе най-много обича да играе с мен. Аз съм подвижния лунапарк у дома...

За джогинга при разходка няма какво да говоря - откакто го взехме отслабнах с 13 кг без диети и лишения... ама много нерви похабих, то не го хапаха, не боледува, не бе чудо...

По-нови снимки ще кача по някое време, скоро не сме се снимали.
Поздрави на всички, обичайте кучовците си и помнете, че те наистина не са играчки а членове на нашите семейства. Те също имат достойнство и трябва да се уважават!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 08 May 2011 - 03:47 PM
Ще ви чакаме :)) И ние ви харесваме. Между другото, до нас има една дългокосместа акита, която много прилича на твоята хубавица, казва се Юки и мисля, че е на същата възраст. Мисля, че твоята сладурана и е сестричка.
А иначе за своенравния характер на акитата.....лелеееее, говори ми! Но на мен точно това ми харесва в тази порода, те са много специални. Нашият изкара месец и половина на училище, но малко да усети, че може да си придава номерцата и веднага ти се качва на главата. Не е агресивен към хора изобщо. Към животни точно обратното и въпреки че си го знаехме и затова като малък се опитвахме да го социализираме, породата си каза своето и вече сме взели страха на всичко в махалата - и мъжко, и женско.
Публикувано: 08 May 2011 - 05:34 PM
За женорята си абсолютно права! Ние вече в чудо се виждаме, белия го пере хормона и ходи от 10-ина дни като луд по улиците. Обмисляме да си вземем и женска, но това ако стане, ще е след година и половина, поне две години да порасне...... Не мога до тогава да тормозя кученцето да чака, а все се надявам ще успея да му намеря половинка.
Публикувано: 08 May 2011 - 07:35 PM
Направихме му и къщичка за в бъдеще :>

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)