Dog.bg Форуми : Скубане на козината

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Скубане на козината целогодишно си скубе козината

#101 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 January 2013 - 08:46 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 January 2013 - 06:35 PM, написа:

Глупостите са си глупости. Често съм чела глупости от хора, защитаващи теза, която споделям.
Не всичко е мнение, понякога е знание.

Бре човек, елементарно нещо ти обяснявам - няма схема на хранене която е универсална за всички хора, камо ли пък за кучета. Ако едно енергично силно подвижно работно куче бачка всеки ден, то рациона му трябва да е корено различен от животно, излизащо за по пет минути за пиши-аки два пъти дневно.

Опитай да храниш културист с храната на монахинята по времето на пости. Ти каквито съотношения на белтък-въглехидррат да налееш в порцията, ако подминаваш физическата дейност, възраст и кондиция, то ще стане пълна каша. Уж си разумен човек, но май спориш само заради спора.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#102 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 January 2013 - 08:57 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 January 2013 - 08:46 PM, написа:

Бре човек, елементарно нещо ти обяснявам

Анджък, елементарно е. В нашия форум няма културисти и монахини.
Даже и тия дет'се правят на подобни, кучетата им не са нито културисти, нито монахини, средни са.
Но и културистите, и монахините, могат само да извлекат ползи от развенчаване на заблуди.

#103 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 January 2013 - 09:03 PM

В нашия? форум в дадена конкретна тема вече говорим за хранене и високопротеинова и високо-въглехидратна схема.

Аз дадох елементарен пример с високо-въглехидратната схема относно нашата порода, и дадох пример с високо-протеинова схема с дамата с хрътките относно курсинга.
И не те разбирам що за фръцкане е това в репликата "В НАШИЯ форум". Този форум не е ваш. Не е мой. Не е наш. Той е на всички.
User's Signature

#104 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2013 - 09:09 PM

Нашият форум е наш - на тези, които участваме. Ако ти е по-кеф, може да остане ваш - да не участвам. Супер лесно е.
Високовъглехидратни и високопротеинови режими за кучата са кофти във всяка ситуация. Когато са подложени на натоварване добре е то да се поема от калории, а добрите калории са от мазнини. Само че правилните мазнини. Повредите в мускулите - от протеини. НО НЕ 40% протеин сухо, защото ако имаш нужда да градиш влакна, значи и добре си се охарчил откъм енергия, те пак се връщаме и към нуждата от калории и пак не е 40%.
Ако ме разбра, де, във вашия форум.

#105 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 09:22 PM

Виж сега, аз вярвам на очите си, на дългогодишен опит на опитни стопани зад границата, и за това събирам троха по троха опита им. И опита на стопани с над 10-годишен стаж къде в нископротеинова диета къде във високовъглехидратната твърди следното:
- Зависи от маса, порода, кондиция, двигателен режим и ежедневието.

Не можеш един атлет Амстаф който всеки ден тренира паркур да го храниш със същото съотношение Белтък-Мазнина-Въглехидрат като на баба му 19-годишната йоркширка.

Това съотношение не е константа. Разбираш ли?
User's Signature

#106 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2013 - 09:27 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 January 2013 - 09:22 PM, написа:

Не можеш един атлет Амстаф който всеки ден тренира паркур да го храниш със същото съотношение Белтък-Мазнина-Въглехидрат като на баба му 19-годишната йоркширка.

Можеш!
Разликите в съотношението са дребни. Особено в правилното за вида канис фамилярис.
В количеството - до 5-6 пъти! Разбираш ли?

#107 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 09:34 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 January 2013 - 07:27 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 January 2013 - 09:22 PM, написа:

Можеш!
Разликите в съотношението са дребни.
В количеството - до 5-6 пъти! Разбираш ли?

Виж горе си обнових съобщението с клипа. Това куче не се отглежда с трици. НЕ МОЖЕШ да отгледаш атлет с проценти на някоя измислена формула. Ти плуване тренирала ли си? След плуване 1 час огладняваш зверски точно за плодове и сладко, да се вдигне гликимичен индекс в черния дроб и да се затвори въглехидратния прозорец точно 20 минути след тренировката.

При интензивно физическо натоварване режима на човека се променя драстично бре, човек, нали това ти обяснявам. А пък какво ли да говорим за кучета? Например, когато плуваш, то за да получиш добър тласък с крайниците ти е нужно пълноценно високо-протеиново хранене.
Мускулите се хранят от протеини и бълтъчини при интензивно натоварване.
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2013 - 09:40 PM

Някога да съм казвала, че източниците на енергия са трици?!
Нещо споменах за многократно повишаване на приема на храна. И че да тласкаш крайниците е нужна енергия. Протеините не дават енергия! Само подменят скапаните части. Клетки. Тъкани. Органи. Все едно да сравниш тухла с ток.
Аре пей си.

#109 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 09:47 PM

Колко показателен отговор... Ти му споделяш на човека дългогодишният си споделен с чужденци опит относно храненето, а той тио се тросва "Аре пей си".
(вдига рамене) Явно това е модата днес.
Да, за тези които не знаят - протеините точно те дават сила на мускулна тъкан. Не напразно споменах моята позната с хръткити на високо-белтъчинна диета преди курсинга.
User's Signature

#110 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2013 - 09:57 PM

Споделян опит?
Хората ги мързи да четат за хранене. Вкл. теб те мързи, 99% от потребителите на форума (досега съм видяла да четат Shadow, Vesela5 и Vlado zoo и точка).
Та за опит трябвало да си говорим, хм?
Т.нар. опит в храненето, особено за разни масовици, се получава като ходиш по пътя на най-малкото съпротивление.
"Сила на мускулна тъкан". Протеините дават нарастване на мускулната тъкан и то само при определени условия. Защото ако няма енергия, се стига до катаболизъм, или използване на мускулната тъкан за енергия, респ. погледни как изглежда един бегач на дълги разстояния. Сигурно не ядат протеини, ама грам.
В сградата. Протеините са тухлите. Мазнините и въглехидратите са токът и топлото. Токът от въглехидрати е един, от мазнини - друг. Все едно от водна и атомна централа. Ако спре тока сградата няма да функционира, а после и тухлите ще се разсипят, и фундаментите ще се продънят. И никой няма да изпълнява функцията си. Не може нито без едното, нито без другото.

#111 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 10:09 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 January 2013 - 07:57 PM, написа:

Споделян опит?
Хората ги мързи да четат за хранене. Вкл. теб те мързи, 99% от потребителите на форума (досега съм видяла да четат Shadow, Vesela5 и Vlado zoo и точка).
Та за опит трябвало да си говорим, хм?
Т.нар. опит в храненето, особено за разни масовици, се получава като ходиш по пътя на най-малкото съпротивление.

Успокой се. Че търпението ми към края си вече. Как така го пишеш на български език от рода на "Вкл" и "Т.нар."
Спри.
Да, аз лично споделих опита си, искам мнооогооо неща да ти ги кажа, но като възрастен човек ще ги пропусна:-))))
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2013 - 10:17 PM

Както винаги, аз съм безкрайно спокойна.
Не ме интересува какво имаш да ми казваш, каквото и да е то, не касае повече от двама човека.
Просто пиша, защото не харесвам да се пишат от позиция на авторитетност откровени заблуди. Така по пътя на най-малкото съпротивление се стига до масова заблуда, а от подобни страдаме невероятно много.

В конкретния случай ставаше дума за добавки и че те не са нищо особено, само коригират неизбежни дефицити.
И второ - че правилният хранителен баланс не е чудо невиждано, той даже си е натамънен, просто индустриалното производство на храни го е променило и трябва да го коригираме непрекъснато. И за себе си, и за кучетата. А ние не се различаваме толкова много от кучетата, ако знаем нещо за собственото си хранене, знаем и за тяхното.
По пътя на най-малкото съпротивление се е появил и психическият вирус, че мазнините са смъртоносни. Ми изобщо не е така, особено за кучетата, които не отлагат холестерол по стените на кръвоносните си съдове и не развиват сърдечно-съдови заболявания.
Ако имаш трудности с вкл.и т.нар. ше помогна бе, насреща съм.

#113 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 10:24 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 January 2013 - 08:17 PM, написа:

Както винаги, аз съм безкрайно спокойна.
Не ме интересува какво имаш да ми казваш, каквото и да е то, не касае повече от двама човека.
Просто пиша, защото не харесвам да се пишат от позиция на авторитетност откровени заблуди. Така по пътя на най-малкото съпротивление се стига до масова заблуда, а от подобни страдаме невероятно много.

Хъм...не си влязла в атлетичен център и не си наясно относно баланса на хранене нито около хората нито около кучета, съобразно физическото им натоварване.
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2013 - 10:33 PM

Напротив, наясно съм.
Не знам какво е "атлетичен център", но ако се досещам ползвам услугите на подобни и имам добро за възрастта присъствие на крехка мускулна маса, но по-добре си ги правя сама без да плащам горница. Еле пък ако си ги съчетая с интервално бягане с кучета. Проблемите идват когато в стресовия урбанизиран живот не можеш да положиш усилия да се храниш нормално или да си направиш комплекса, а си оставаш обречен на високовъглехидратната ежедневна боза или високопротеиновите извращения. Така е и при кучетата. Живеейки своя среден живот със средно натоварване, но с пикове и спадове, всички беди идват от загуба на равновесие.

#115 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2013 - 08:26 AM

...И това равновесие и баланса в храненето трябва да идва съобразно възрастта, породните особености, големината, метаболизма и движението плюс цялостна кондиция на кучето. Няма абсолютна константа в съотношението на протеини-въглехидрати за всички породи и всички възрасти. То ако беше така, всички щяхме да ползваме една и същата марка гранула за всички породи или една и същата схема за натурално хранене. И на животните щеше да им се отразява еднакво добре. Да, ама не.
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2013 - 09:13 PM

Вчера купих китайский фурминатор ,с една дума -менте.Струва 20.90 лв.Да ви кажем -доволна съм.Имам 2 персийски котки ,дойде ми до гуша от косми.Днес ги розресах с фурминатор ,много пух свалих от тях.
Прикачена снимка
Прикачена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни