Скубане на козината целогодишно си скубе козината
Публикувано: 03 January 2013 - 05:22 PM
При нас също има прекомерно скубане, въпреки че се храни се със супер-премиум Equilibrio
За момента следвам съвета да добавям във всяко хранене по малко чист зехтин ( зависи от Кг на куче). Ефекта се наблюдава след няколко месеца.
Публикувано: 03 January 2013 - 07:37 PM
Едно натопяване на гранула в топла вода за половин час е достатъчно да отвори "ароматите". А най-важното е това в главата на стопанина, вместо да подскача около животното "то не иска да яде" по-добре да включи правилото на махването на паницата след определен период. Аз предлагам 15 минути изчакване. След това - който е ял... Е, да е ял.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 04 January 2013 - 12:02 PM
Furia_S, в 03 January 2013 - 07:37 PM, написа:
Надявам се не мислиш, че месото в гранулите е от био пилета - пасли на поляна и неблъскани с хормони?!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 January 2013 - 12:46 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 04 January 2013 - 12:58 PM
Какво е обяснението според теб за това, че кучето ти не прави алергия от гранули с пилешко, а само от месо - прави?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 04 January 2013 - 01:04 PM

Публикувано: 04 January 2013 - 01:18 PM
samotnata, в 04 January 2013 - 01:04 PM, написа:
За мен това е пълна липса на логика и сляпо вярване в рекламите. Но всеки си има мироглед.

Публикувано: 04 January 2013 - 01:22 PM
Твърдо съм убедена, че на запад има далеч по-качествени стоки, отколкото у нас. Но това е дълъг спор, в който малко неща могат да се докажат ако нямаш лична лаборатория.
Така и не разбрах според теб има ли друго обяснение за проявата на алергията на моето куче?
А пък защо реши, че вярвам на реклами пък е напълно непонятно за мен...

Публикувано: 04 January 2013 - 01:45 PM
samotnata, в 04 January 2013 - 01:22 PM, написа:
Нямам обяснение за появата на алергията, а за липсата й при ядене на гранули.
Минималното количество месо в гранулите, което както писах горе не може да се равнява на пълна паница с чисто месо, както и 1001 знайни и незнайни добавки за чието действие можем или да гадаем или да се ровим с месеци в изучаването на действието им върху кучетата и техните алергии. В гранулите има и добавки, които помагат на кожата (която е органът, който при кучетата най-често реагира при алергии) - като омеги разни, витамини.
Освен това при твоето куче се е случило така, а има много повече кучета, които с диагноза "алергия към пилешко" си я проявяват и при ядене на гранули. На тях "по-качественото" месо в гранулите не им помага и трябва да бъде избягвано под всякаква форма. Може би е въпрос на чувствителност към алергена.
Като цял, за мен, алергиите са тера инкогнита за медицината, конкретно алергията към пилешко, та разсъжденията по темата са стреляне на сляпо. Единственото което помага е изключване на алергена. Но къде се корени проблема е тотално неясно.

Публикувано: 04 January 2013 - 02:02 PM
1001 съставки /не знам защо си мислиш, че са незнайни, в другите страни ако не отбележиш нещо на етикета те глобяват солено, а не те плясват през ръцете както у нас/ биха могли да доведат до алергия, не да я подтискат.
Омеги съм давала и с пилешко на готвено. И с тях и без тях правеше алергия.
Вярно е, алергиите са необятна зона, не случайно казват, че алерголозите са най-щастливите лекари - пациентите им рядко се излекуват и рядко умират от болест по тяхната специалност.
Дори и да не е пример моето куче, пак никой не може да ме убеди, че у нас месото е със същото качество... като знам какво изтича от него след като го купя и опека... И тук пак казвам не говорим само за хормоните...

Публикувано: 04 January 2013 - 02:05 PM
samotnata, в 04 January 2013 - 02:02 PM, написа:
Има ли гранула, в която месото е 60-70% (като не говоря за това, че какво е изписано, то е само изписано)?

Публикувано: 04 January 2013 - 02:17 PM
Или грейн фри формулите, които твърдят, че имат 75% месо + плодове и зеленчуци.
Освен това не разбирам защо не трябва да се вярва на етикетите, все пак ако ги хванат хората, че лъжат.. нали, глоби...

Публикувано: 04 January 2013 - 02:33 PM

Публикувано: 04 January 2013 - 02:46 PM
samotnata, в 04 January 2013 - 02:02 PM, написа:
Разговорът е в страни от темата, но. Отглеждането на животните промишлено не се различава особено по света. Виж, в предлаганото на пазара сурово месо има разлика. В повечето европейски страни има ограничение за дабавянето на вода - така нареченото "окрехкотяване". При нас няма. И за да добавиш и задържиш 25-40% вода, си трябва доста химия да сложиш.

Вход

Горе
Цитиране +