Dog.bg Форуми : Скубане на козината

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Скубане на козината целогодишно си скубе козината

#21 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 December 2012 - 01:06 AM

Показване на мнениетоlove_koker, в 27 December 2012 - 11:02 PM, написа:

Хах :ab_041: аз по принцип го сресвам всеки ден, но явно не достатъчно. Имам един гребен и главно наблягам на уши и крака, а на него най-много му пада козината на гърба. А там и да я сресвам няма много разлика защото е по-къса. Ще му взема някаква четка и дано да стане :ab_041:

Защо не потърсиш съвет за груминг във вашия подфорум? При дългокосмести кучета за да не изгребваш с лопатки космоляците е важно да ги решиш основнателно по цялото тяло във всичките посоки, не само да минеш ушите и краката, а цялото тяло поне веднъж седмично. Погледни груминга на кокери из нета, това с минаването на ушите и краката не е достатъчно. Ами корема и слабините? Ами под мишниците, където най-много се сплъстява козината и става на фъндъци? Кучето изпитва сърбеж като му се сплъсти козината и почва да се дръгне отчаяно, от там му падат туфи косми и ги изгребваш. И така...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#22 Потребителят е офлайн   love_koker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2012 - 01:15 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 28 December 2012 - 01:06 AM, написа:

Показване на мнениетоlove_koker, в 27 December 2012 - 11:02 PM, написа:

Хах :ab_041: аз по принцип го сресвам всеки ден, но явно не достатъчно. Имам един гребен и главно наблягам на уши и крака, а на него най-много му пада козината на гърба. А там и да я сресвам няма много разлика защото е по-къса. Ще му взема някаква четка и дано да стане :ab_041:

Защо не потърсиш съвет за груминг във вашия подфорум? При дългокосмести кучета за да не изгребваш с лопатки космоляците е важно да ги решиш основнателно по цялото тяло във всичките посоки, не само да минеш ушите и краката, а цялото тяло поне веднъж седмично. Погледни груминга на кокери из нета, това с минаването на ушите и краката не е достатъчно. Ами корема и слабините? Ами под мишниците, където най-много се сплъстява козината и става на фъндъци? Кучето изпитва сърбеж като му се сплъсти козината и почва да се дръгне отчаяно, от там му падат туфи косми и ги изгребваш. И така...

Не се изказах правилно... моя грешка. Сресвам го навсякъде, но просто като го сресвам по гърба няма абсолютно никакъв ефект. Благодаря за съвета. Ще се разровя.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 December 2012 - 10:57 AM

Аз също като Фурия ползвам няколко четки за сресването.Една за подкосъм,друга за отгоре.Може би ви трябва четка с по гъсти зъбци за гърба и друга по едра за ушите и краката.... :smile:
Примерно нещо от рода:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 December 2012 - 11:35 AM

Точно така, използват се няколко различни гребена и различни четки. С гребен обикновен, двустранен, с различно разтояние между краищата се маха отмрялата козина, като цялото тяло на животното се разресва в четерите посоки и срещу косъма включително. С гребен двуредов с ротиращи зъби се доизгребва останалото, после с четката се придава обем - вкарва се въздух измежду космите един вид. Редовното къпане с хубав шампоан също подпомага за премахването на отмрелите косми, а и се стимулира растежа на нова козина. После само с четка се минава преди разходка и кучето изглежда чудесно.
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 28 December 2012 - 11:52 AM

За кокерите: имат много козина и тя пада много. Имат и много подкосъм и той пада много. У нас, например, си имаме облаци от козина, при все, че се сресваме, подстригваме, къпем и минаваме с триминг редовно. Няма отърване, това е куче и е нормално.
За намаляване на количеството паднала козина от кокер се ползват следните уреди:
Малък триминг гребен:
Качена снимка

Триминг гребло:
Качена снимка

Както и качествена козметика за къпане редовно, за качествената храна /каквато фрискис НЕ е/ няма да говорим.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#26 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2012 - 12:35 PM

Мога ли да използвам темата, за да питам специално за добавките?

Моят е по-късокосмест от кокер във всички случаи, има си козинка, но не е дълга и много гъста. Но и той така, пролетта, лятото, есента и сега все си ходи в облак пух. И събирам от ъглите на къщата, от дрехите, от всякъде. Мислех си, че котките ми пускат косми, докато не дойде той. :wacko:
Очевидно храната му се отразява добре на козината, защото е лъскава и толкова мека, че аз, с моята женска коса, да му завиждам. Обаче пада брутално. Реша го всеки ден с такава четка: Качена снимка и това работи, но само ако не пропусна ден. А все си мисля, че всеки ден, само и само, за да хвърля по-поносими количества косми, за куче с къса козина не е нормално.
Затова стиснах зъби, че моята четка за коса струва пет пъти по-малко пари и купих Фурминатор, който ще дойде след празниците, та още не знам с него как ще е. Но имам много надежди.

И все си мисля, че трябва да купя и добавки. Търсенето из интернет ме доведе до рибено масло или бирена мая. Сякаш рибеното масло повече, защото го намерих не на таблетки, а течно, което да смесвам с гранулите. Та ако някой дава нещо такова и има наблюдения, ще ми е полезно да чуя. :smile:
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#27 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2012 - 12:42 PM

Тя samotnata има право, явно има породи, които пускат козина и да ги решиш и да не ги, поне при нас с лабрадорката беше така, други стопани на лабрадорите ме успокоиха че е нормално за породата и използват Фурминатор. Налагаше се да пускам прахосмукачката всеки ден че и кучето минавах с нея, а то се кефеше и се дупеше, все едно масаж й правим.

Аз сега намерих една джаджа при руснаците за разрязване на сплъстяване и фъндъци, само чакам някоя голяма изложба в Москва да помоля някой да ми донесе няколко бройки от "Капката" - уред за разрязване на фъндък по дължина. Мисля че за стопаните на дългокосмести ще е интересно, като се сдобия с такова чудо и го пробвам - ще разказвам.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 December 2012 - 12:51 PM

Фурминатора е излишно скъп, а е почти същото като показаното от мен в предния ми пост. Вид триминг е. Поне идеята му е същата. Тримингите имат няколко вида и размери, в зависимост от големината на кучето и структурата и дължината на козината. За късокосмести кучета като лабрадори се ползват друг вид триминг: Качена снимка

За разресване на фъндъци си има и у нас такъв уред, пак от семейството на тримингите:
Качена снимка

За кучета от северните породи могат да се ползват триминг гребло и триминг стъргало /опитвала съм го на хъски стъргалото, сваля мъртва козина на туфи направо/.

Цялата идея на всички триминги е да дръпнат малко по-силно козината, ако има някой косъм с умрял вече корен, но още се държи за кожата, триминга да го издърпа. Така триминга за 1 ползване на седмица издърпва козината, която в следващите дни би паднала.

Първия триминг от предмия ми пост изключително успешно ползвам за котките си. Сваля подкосъм супер много, особено пролетно време когато у нас е един малък ад.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2012 - 01:10 PM

Значи чудесно, защото това ми се струва много по-поносимо - едно четкане в седмицата, след което можеш спокойно да облечеш нещо черно и да прегърнеш кучето. Звучи като смела, безотговорна мечта. :wub: :ab_041:
Колкото до цената на Фурминатор-а, и аз предположих, че е не е чак толкова реална, обаче ме спечели с клипчетата в youtube - гледах и се усмихвах, накрая не издържах. :ab_041:

Във всички случаи разбирате повече от мен и ми е много интересно да чета, но се чудя, наистина - северни кучета, дългокосмести кучета, това е ясно. Но защо така с моето най-обикновено кутре, което предполага минимален грууминг... не знам? Все пак остава планът да пробвам с Фурминатор-а и добавки за кожух, ако спася положението, мама ще дойде на гости вкъщи. :ab_041:
Благодаря.
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#30 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2012 - 01:15 PM

За съжаление точно върху нас подобен уред за разресване на фъндъци пробваха в един вече изчезнал грум-салон в Зона Б-5 преди години (до Мола на Стамболийски, но тогава още нямаше Мол, а сега го няма и салона).
Изскубаха му до подкосъма половината грива на Лео и повече не стъпах там.

А много ми се иска да се сдобия с "Капка", ей такова чудо, и на КК трябва да взема Айс или на Лазер спрея срещу сплъстяване.
Прикачена снимка
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 December 2012 - 02:18 PM

То много зависи уредчето с какво качество и заточване е било и задуредното устройство как го е ползвало. Не съм го пробвала на вашия тип козина, но съм го виждала как работи на булонкоподобно кученце, много хубаво разрязва фъндъците и не сваля много козинка.
А това последното дето си показала от картинка не мога да му схвана идеята, може би трябва да го видя на клипче как се борави с него.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2012 - 02:31 PM

Значи, то се пъха в основата на фъндъка и с бръсначето, монтирано между тясното тяло и дръжката се разрязва по дължина, след което се разресва. До колкото разбрах тази техника може да се използва и с ножицата, но се накъсва и се нарязва излишно козината, докато с "Капката" тя се запазва.

Прикачена снимка

Заради тясното клюнче, под което се намира бръснача може да се доближи максимално до кожата без да го боли кучето и да се разреше най- упорит фъндък, доколкото разбрах от отзивите на вече ползвали това чудо.
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   love_koker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2012 - 03:34 PM

Аз пак ще се върна на началната тема. Значи днес пак го водих при ветеринаря ми ОТНОВО и той беше доста учуден, че като сме му изстискали жлезата скубането не е спряло. Прегледа го пак и каза, че жлезата му била леко възпалена. Взеха му урина и ми казаха, че има малък проблем с бъбреците. Един от показателите бил +1. Биха му някаква инжекция, (не мога да ви кажа точно име но започваше с Д), която била за падането на козината и сега трябва през 4 дни да ходя да му я бият. И така, така . На връщане му взех друга четка, гъста. Аз по принцип имам и двустранен гребен. Като се прибрахме го сресах целия и на четирите страни, подрязах му козината по лапите и краката (доста добре се получи :ab_041: ). Изнесох една торба с козина.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2012 - 03:41 PM

love_koker
На профилактичен преглед и изследвания хубаво е да си водиш кучето, така че добре направихте с анализа за урина. Проблема с бъбреците може да идва от неправилното хранене. Решете се редовно, а ако имате познати роднини дето могат да плетат събирайте козината в една торба - имам познати с чау, дето по един пуловер са оплели от козината на любимците си)))))))))))))))
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   love_koker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2012 - 03:47 PM

Furia_S
Имам две баби, които могат да плетат, но просто искам да им видя физиономията когато им донеса две торби с козина :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2012 - 05:44 PM

Взимаш кучето и го водиш на доктор.Там му взимат проба,за да видят какво е положението.Ако няма бактериална причина,тогава можеш да даваш добавки.Аз имам същия проблем с кучето ми. Сега яде Skin Support на РК и му давам Дермосцент и мегадерм. За една седмица положението се подобри драстично,а беше плачевно. Но курса на лечение е предписан от лекар... така че го заведи кучето някъде където са в час с нещата и няма да ти кажат,че козината му пада,защото има проблеми с жлезата или защото живее на топло. На мен като го погалех и ми оставаха кичури косми заедно с корените в ръката! А кучето ядеше само Орижен...

#37 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 December 2012 - 12:08 AM

За добавките мога да препоръчам Петнил.Моята го пиеше ,защото и падаше много козината направо окапваше.Обаче ни го даде ветеринар.
Другото,което давам е масло от сьомга на Верселе Лага Опти Коут-сиропче е и се добавя към храната.От него също съм много доволна.
Въпроса обаче както каза и Бушката дали вашето падане на козина не е в нормите,а на Вас да Ви се струва повече?
Не съм вет ,но на какво основание се поставят тези инжекции и за какво за жлезата или за падането на козина?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   love_koker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2012 - 09:37 AM

За падането на козината.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 07:06 PM

Показване на мнениетоlove_koker, в 29 December 2012 - 07:37 AM, написа:

За падането на козината.

Може ли да питате вашия вет какви са точно инжекциите за падане на козина???? Що за препарат е или са витамини? Питайте го и запишете названието, може ли?
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 09:40 PM

Няма смъсъл да се гадае,трябва да се види на микроскоп и да се направят иследвания.Щом се чеше и се скубе ,има причина. Моят котарак става на рани ако поне една блъха кацне на него,веднага става на рани ,скубесе и се чеше.Но може да има кърлеж космен или подкожен.То няма да се види с просто око.Космен кърлеж просто чупи косъм.
http://www.vivavet.n...id=61&Itemid=60

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни