Dog.bg Форуми : Скубане на козината

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Скубане на козината целогодишно си скубе козината

#61 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2013 - 05:22 PM

Относно добавките на Virbac - да действат, ама са скъпички за постоянна употреба.
При нас също има прекомерно скубане, въпреки че се храни се със супер-премиум Equilibrio

За момента следвам съвета да добавям във всяко хранене по малко чист зехтин ( зависи от Кг на куче). Ефекта се наблюдава след няколко месеца.

#62 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 January 2013 - 05:27 PM

По-точно студено пресован зехтин. Или рибено масло на топчета. Макар че при гранулите много бих внимавала с добавките.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#63 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 January 2013 - 06:50 PM

Няма за какво толкова да се внимава, това са ненаситени мастни киселини.
Ако кучето не ще гранули могат да се овкусяват с малко пилешки бульон - нещо топло и ароматно.

#64 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 January 2013 - 07:37 PM

Бульон от бройлер, блъскан с хормони? Не, не давам. Да не говорим пък за тези химични кубчета. А домашно пиле от двора на някоя баба нямам възможност да намеря. Но всеки сам си преценява дали да блъска допълнително кучето си с добавките, които, както и витамините, в излишък са по-скоро вредни, отколкото полезни. Да не говорим че прекаленото зехтин може да причини разстройство, както и излишъка на рибено масло. Не е хубаво да се залита нито в едната крайност, нито в другата.
Едно натопяване на гранула в топла вода за половин час е достатъчно да отвори "ароматите". А най-важното е това в главата на стопанина, вместо да подскача около животното "то не иска да яде" по-добре да включи правилото на махването на паницата след определен период. Аз предлагам 15 минути изчакване. След това - който е ял... Е, да е ял.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#65 Потребителят е офлайн   simmonna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 09:43 PM

Имаш куче има косми!Просто свикваш с тях.Ние ползваме Опти Коут пролет и есен и видимо има ефект!Прахосмукачката може да се ползва през ден! :smile:

#66 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 January 2013 - 12:02 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 January 2013 - 07:37 PM, написа:

Бульон от бройлер, блъскан с хормони?

Надявам се не мислиш, че месото в гранулите е от био пилета - пасли на поляна и неблъскани с хормони?!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#67 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 12:16 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 04 January 2013 - 12:02 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 January 2013 - 07:37 PM, написа:

Бульон от бройлер, блъскан с хормони?

Надявам се не мислиш, че месото в гранулите е от био пилета - пасли на поляна и неблъскани с хормони?!

:ba_025: :rc_036:

#68 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 January 2013 - 12:46 PM

Буш, не си мислим така, ама е факт, че моето куче когато ядеше пилешко, купено от Бг магазин правеше алергия, а към пилешкото в гранулите не прави алергия. То и много зависи в коя страна се произвежда гранулата, какъв клас е, и какво реално слагат хората в нея. Някои гранули се произвеждат от доста качествени меса.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#69 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 12:58 PM

Пилешкото в една порция гранули едва ли се равнява на порция само месо, па било то с добавени от теб неща - зеленчуци, ориз, макарони. За обостряне на някои алергии има значение количеството "алегропричинител". Така, както братовчедка ми можеше да гледа една котка у тях, а като дойде у нас, където са 3+ и моментално се подува, заради алергията си към котки.

Какво е обяснението според теб за това, че кучето ти не прави алергия от гранули с пилешко, а само от месо - прави?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#70 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 01:04 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 04 January 2013 - 12:46 PM, написа:

Някои гранули се произвеждат от доста качествени меса.

Хистори бикейм леджънт, леджънт бикейм мит.

Бушката :ba_025: :rc_036:

#71 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 January 2013 - 01:04 PM

Напротив, равнява се. Защото аз купувам прясно месо, което има огромен процент вода. В гранулата /в моята в случая, не във всички/ месото е добавяно без водата. Права си, иначе, количеството е важно, но кучето ми яде пилешки гранули вече 5 години и не е направила алергия. Обяснението ми е, че пилешкото /както и пилешката мазнина/ които се слагат в моите гранули са по-качествени от това, което аз купувам за мен и кучето от бг магазина. Не твърдя, че са био, а просто че са по-качествени. Което на мен лично ми говори колко зле и тъпкано освен с антибиотици и със соли и не знам си какво си са месата у нас.
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 01:18 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 04 January 2013 - 01:04 PM, написа:

Обяснението ми е, че пилешкото /както и пилешката мазнина/ които се слагат в моите гранули са по-качествени от това, което аз купувам за мен и кучето от бг магазина.

За мен това е пълна липса на логика и сляпо вярване в рекламите. Но всеки си има мироглед. :md_064:
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 January 2013 - 01:22 PM

За теб едно, за мен друго... Всеки си има своето обяснение. Не виждам защо да е пълна липса на логика, но това си е твое мнение и няма да споря.
Твърдо съм убедена, че на запад има далеч по-качествени стоки, отколкото у нас. Но това е дълъг спор, в който малко неща могат да се докажат ако нямаш лична лаборатория.
Така и не разбрах според теб има ли друго обяснение за проявата на алергията на моето куче?

А пък защо реши, че вярвам на реклами пък е напълно непонятно за мен...
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 01:45 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 04 January 2013 - 01:22 PM, написа:

Така и не разбрах според теб има ли друго обяснение за проявата на алергията на моето куче?

Нямам обяснение за появата на алергията, а за липсата й при ядене на гранули.
Минималното количество месо в гранулите, което както писах горе не може да се равнява на пълна паница с чисто месо, както и 1001 знайни и незнайни добавки за чието действие можем или да гадаем или да се ровим с месеци в изучаването на действието им върху кучетата и техните алергии. В гранулите има и добавки, които помагат на кожата (която е органът, който при кучетата най-често реагира при алергии) - като омеги разни, витамини.

Освен това при твоето куче се е случило така, а има много повече кучета, които с диагноза "алергия към пилешко" си я проявяват и при ядене на гранули. На тях "по-качественото" месо в гранулите не им помага и трябва да бъде избягвано под всякаква форма. Може би е въпрос на чувствителност към алергена.

Като цял, за мен, алергиите са тера инкогнита за медицината, конкретно алергията към пилешко, та разсъжденията по темата са стреляне на сляпо. Единственото което помага е изключване на алергена. Но къде се корени проблема е тотално неясно.
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 January 2013 - 02:02 PM

Както казахме вече количеството месо е равно.
1001 съставки /не знам защо си мислиш, че са незнайни, в другите страни ако не отбележиш нещо на етикета те глобяват солено, а не те плясват през ръцете както у нас/ биха могли да доведат до алергия, не да я подтискат.
Омеги съм давала и с пилешко на готвено. И с тях и без тях правеше алергия.
Вярно е, алергиите са необятна зона, не случайно казват, че алерголозите са най-щастливите лекари - пациентите им рядко се излекуват и рядко умират от болест по тяхната специалност.
Дори и да не е пример моето куче, пак никой не може да ме убеди, че у нас месото е със същото качество... като знам какво изтича от него след като го купя и опека... И тук пак казвам не говорим само за хормоните...
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 02:05 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 04 January 2013 - 02:02 PM, написа:

Както казахме вече количеството месо е равно.

Има ли гранула, в която месото е 60-70% (като не говоря за това, че какво е изписано, то е само изписано)?
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 January 2013 - 02:17 PM

Този разговор е воден в друга тема вече. Ако отчетеш процента на вода - да, има. Просто не можеш да сравняваш еднакво охладено/сготвено месо в порциона и гранула, на едното трябва да махнеш водата.
Или грейн фри формулите, които твърдят, че имат 75% месо + плодове и зеленчуци.

Освен това не разбирам защо не трябва да се вярва на етикетите, все пак ако ги хванат хората, че лъжат.. нали, глоби...
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 02:33 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 04 January 2013 - 02:17 PM, написа:

Този разговор е воден в друга тема вече.

:ba_025:
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 02:46 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 04 January 2013 - 02:02 PM, написа:

Дори и да не е пример моето куче, пак никой не може да ме убеди, че у нас месото е със същото качество... като знам какво изтича от него след като го купя и опека... И тук пак казвам не говорим само за хормоните...

Разговорът е в страни от темата, но. Отглеждането на животните промишлено не се различава особено по света. Виж, в предлаганото на пазара сурово месо има разлика. В повечето европейски страни има ограничение за дабавянето на вода - така нареченото "окрехкотяване". При нас няма. И за да добавиш и задържиш 25-40% вода, си трябва доста химия да сложиш.

#80 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 January 2013 - 03:01 PM

mikivt, което мисля е потвърждение точно на това, което казвам. Може би не го казвам с правилните думи, но за мен това означава, че у нас не ми продават същото, което продават в Австрия, да речем.
User's Signature

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема