Dog.bg Форуми : Български Питбул клуб

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Български Питбул клуб

#601 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 April 2014 - 10:44 PM

Клуба не е частно лице и не притежава кучета. В клуба членуват собственици на кучета, които лично отговарят за любимците си. Собственика на Клеопатра не е клубен член, не е членувал и в миналото. Надявам се поне веднъж да си доволна от отговора ми. Съжалявам, че се случват трагични инциденти с животни, в случая с питбули, но не мога да проумея защо толкова много се надявате Български Питбул Клуб да е замесен по някакъв начин със случилото се. Ние бяхме потърсени два дни след инцидента от хора борещи се за оцеляването на кучетата, всичко останало го следим от медиите. Лека Вечер!

#602 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 April 2014 - 10:51 PM

Показване на мнениетоБПК, в 08 April 2014 - 07:30 PM, написа:

След няколко месеца на блокиран акаунт, опитах отново да пиша, но явно тук е форума на безгрешните и перфектните. Възможно е при изписването на някоя генетична формула да не съм поставил буквичката високо, но Вие твърдяхте, че ay имало при котките, а не при кучетата. Сега пък начина по който съм го написал не ви допада. Искам и да добавя, че в този форум се злоупотребява с авторските права. Дори и да съм допуснал грешка, нямам възможност да си я поправя. Администраторите си позволяват да отнемат правата на написаното лично от мен. Опцията докато опцията редактирай не е активна, не очаквайте да отговарям на въпроси. Напомням, че клуба си има и имейл, там може да си зададете въпросите bpc(at)abv.bg. Ето доказателството, опция редактирай НЯМА, има само цитирай и цитирай +. Tова всевластие на админите не го пишеше в правилата на форума, когато се регистрирах, следователно при това положение не съм съгласен с правилата и отказвам да коментирам. Не се сърдете на мен, обърнете се към администраторите на форума.

Мусю, вие доколкото разбирам сте председател на клуб ???? И това ли смятате е причината за вашето положение тук? Моля ви, вие сериозно ли?! Значи успяхте да драснете тези глупости без знанието на администрацията на сайта, но не отделихте време, за да изложите тезите и вижданията си по поставените въпроси, за да опровергаете обратното?! Вие добре ли сте или нещо бъркате аудиторията!!! Тук не ви е Фейсбук, където да се кефите от LIKE-овете на хора, които дори не знаят същността на нещата. Слезте на земята, ако искате да правите нещо. Това не ви е препоръчително, това ви е в задълженията, ако намеренията ви са такива, каквито ги описвате! А с тия палячовщини, които разигравате, не доказвате нищо освен, колко безотговорно е отношението ви като цялост към това, което правите. Май виновният за да се създадат такива настроения сте вие самият? Защото тук някои хора са по-отдавна в нещата и радеят за породата със сърцето си, душата си и всички останали възприятия! Аз не съм от тях, да не се объркате. Днес видях една кучана, която може би ще ми държи дълго време влага в мислите. С V-отрязано ухо (повечето ще разберат какво имам предвид), питоподобна, но ако не беше по-дългият й косъм, щеше да си е чист пит. Поведение, осанка, мускулатура, стойка, поведение. Съпровожда ни дълго с моята женска без да търси единоборство, да прояви агресия, или да пази територия. И без да познавам в детайли породата, тази кучана беше по-пит от вашата "родословна", показана малко по-горе. Всъщност за нея ще си останат само въпросите .... Ваше право е да отговорите или не, но не ни пускайте по пързалката и не си мислете, че тук пишат тъпаци и ще ни просълзите с жаблата си, как сте ощетен. Или може би ви е по-изгодно да се оправдавате с някой и да се правете на жертва??? Защото много въпроси ви се зададоха от хора, които правят нещо за породата,. Нещо нищожно според тях, но е много повече от вашето НИ-ЩО. И да не останете отново заблуден - Agalina, Attera, koniarska и още няколко имена са именно хората, които лично аз свързвам с питбула в Бг. Вашето име го чух тук, но и няма да мога да го запомня, защото един човек, ако защитава благородна кауза и цели популяризирането на породата в добра насока, няма да се крие зад някакви банове, а ще се обоснови и защити каузи и принципи, в които вярва, а ако е сбъркал - ще признае. Няма безгрешни. Но са малцина хората, които търпят критики и се учат от паденията, това е просто урок. Като падне, ще се изправи, ще търси квалифицирани мнения и съвети и ще преглъгне горчивината и ще търси хора в екипа си, които РАЗБИРАТ! Зад криенето на обиди, банове и други простотии, никой не е изградил добро име. Този филм много са го играли тук и си останаха в забвение. А вие увеличавате бройката. Е честито!!! Лошото е, че вашето невежество влияе и на качествените и стойностни хора, работеши по друг начин за добруването на породата и за тях борбата започва от началото. Затова или намерете начин да работите заедно с опитни хора или просто не се занимавайте. Тук да ни убеждавате в компетентност и рутина не ви е отдава. Ако не пред нас, то поне пред себе си го признайте. И не пречете на останалите, които поне са минали първото стъпало.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#603 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 April 2014 - 11:11 PM

Показване на мнениетоБПК, в 08 April 2014 - 08:44 PM, написа:

Клуба не е частно лице и не притежава кучета. В клуба членуват собственици на кучета, които лично отговарят за любимците си. Собственика на Клеопатра не е клубен член, не е членувал и в миналото. Надявам се поне веднъж да си доволна от отговора ми. Съжалявам, че се случват трагични инциденти с животни, в случая с питбули, но не мога да проумея защо толкова много се надявате Български Питбул Клуб да е замесен по някакъв начин със случилото се. Ние бяхме потърсени два дни след инцидента от хора борещи се за оцеляването на кучетата, всичко останало го следим от медиите. Лека Вечер!

Иване, ако БПК нямаше нищо общо със случая, то той нямаше и да пише във фейса "експертизи" за Цезар и Клеопатра.
Кои сте вие, като не ви признава клуба нито една федерация? Мошеници сте. Като същевременно има федерации в България, които не само че признават пит-бул като порода, но и организират изложбите им, че и от чужбина идват тук с питове за изложба. Но тези организации нищо не знаят за вас. Защо ли?
Защото плодите питоподобни от гаража хванати и после аре чао с нахапани бабички, имате наглост да пишите и експертизи. Мче кои експерти имате там? Срам и жертви, това сте вие. И то става дума не за кучешки, а за човешки жертви вече.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#604 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2014 - 11:13 PM

Показване на мнениетоБПК, в 08 April 2014 - 07:30 PM, написа:

Искам и да добавя, че в този форум се злоупотребява с авторските права.

Искам да погледнеш това, много внимателно да прочетеш коментара ми и да не подхващаш авторските права, за да не те подхванат още мноооого хора, чиито снимки си изтипосал без да знаят. Много е удобно да се рекламираш с чужди кучета, като те е срам от собствените ти... но е редно да уточняваш, че си гепнал снимките, не да заблуждаваш четящите.
Като развъдчик, би трябвало да се гордееш с произведеното си клубно куче, не да го криеш и да се сърдиш, че хората го показват. Къде му е родословието питам и защо лъжеш хората първо, че е питбул, второ, че е ред ноус?

Айде бе, голяма работа си да драскаш простотии във фейса, обясни и тук за какво става дума, нали нямаш какво да криеш...

Прикачен файл v.jpg
Източник

Цитат

Bulgarian Pitbull Club
20 hours ago · Edited

Въпрос: Български Питбул Клуб признава ли родословията издадени от International Kennel Union? Отговора е ДА, родословието е свидетелство за произхода, а не гаранция за качеството. Ако собственици на кучета с такива родословни свидетелства желаят да развъждат питбули като членове на БПК, то те трябва да се съобразяват с клубните правилници, независимо какво родословие (IKU, ADBA, UKC, BPC) са представили. Пояснение към родословието, в кода на страната липсва една цифра, кода е (00359).

Източник

Не, Иване. Въпросът не беше дали вие признавате родословия от IKU, ADBA, UKC и т.н., а дали някой признава вашите родословия? И имате ли изобщо такива? Ако пак не отговориш, аз лично приемам, че нямате...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#605 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 April 2014 - 11:22 PM

Атера, бе мани, той току що е открил че генетика на окраските между кучета и котки е била видите ли различна, за едни снимки ще се занимава. Голям праз - кучета, котки, снимки...все му е тая.
User's Signature

#606 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2014 - 11:50 PM

Е, това обяснява до някъде визията на "ред ноус-а". Може би не е бил сигурен с тая генетика котка или куче иска да направи :ab_041:
User's Signature

#607 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 01:22 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 April 2014 - 11:11 PM, написа:

Показване на мнениетоБПК, в 08 April 2014 - 08:44 PM, написа:

Иване, ако БПК нямаше нищо общо със случая, то той нямаше и да пише във фейса "експертизи" за Цезар и Клеопатра.
Кои сте вие, като не ви признава клуба нито една федерация? Мошеници сте. Като същевременно има федерации в България, които не само че признават пит-бул като порода, но и организират изложбите им, че и от чужбина идват тук с питове за изложба. Но тези организации нищо не знаят за вас. Защо ли?
Защото плодите питоподобни от гаража хванати и после аре чао с нахапани бабички, имате наглост да пишите и експертизи. Мче кои експерти имате там? Срам и жертви, това сте вие. И то става дума не за кучешки, а за човешки жертви вече.

Е то след като на мой отговор следва такъв коментар, каква истина търсите, какви отговори очаквате и за каква кинология да си говорим.

#608 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 01:27 AM

Показване на мнениетоAttera, в 08 April 2014 - 11:50 PM, написа:

Е, това обяснява до някъде визията на "ред ноус-а". Може би не е бил сигурен с тая генетика котка или куче иска да направи :ab_041:

Това куче е произведено според правилника на БПК, но никъде не е представено за ред ноуз. Кучето е живо и здраво, енергично и е в подходящ стопанин. Не мисля, че трябва да се притеснявате за него.

#609 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 01:31 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 April 2014 - 11:22 PM, написа:

Атера, бе мани, той току що е открил че генетика на окраските между кучета и котки е била видите ли различна, за едни снимки ще се занимава. Голям праз - кучета, котки, снимки...все му е тая.

Може пък и да е интересно за Вас, че котките и кучетата не са чак толкова различни. Гените на някои разветки са идентични при котки, кучета и дори коне. Разбира се, че номенклатурата на гените се влияе от животинския вид, но генетичния код е аналогичен.

#610 Потребителят е офлайн   БПК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 01:39 AM

Показване на мнениетоagalina, в 31 March 2014 - 09:31 PM, написа:

"Bulgarian Pitbull Club
Понеже стана въпрос за глави на кучета, се налага тук да ги видим и от близо. На тази снимка ясно се вижда, че широката глава не означава по-широка захапка, защото челюстите са нормално широки. Тук става въпрос за прекалена ширина, която води до усложнения при раждането, защото този белег започва да се оформя още в пренатален стадии.
Сподели · 27 май 2013 г. "

Е ми четох го това няколко пъти.Но не мога да разбера какво казва.
Ако някой вдява словата на Шефа, моля да ми го обясни на простоцарски.

Прекалена ширина на лицевите кости, т.е. на черепа. Това няма нищо общо с дъвкателните мускули, а по-скоро с брахицефалност (напоследък често наблюдавана мода при питбулите). Не ме учудва, че не го разбрахте, все пак е обяснено с картинка.

#611 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 08:05 AM

Показване на мнениетоБПК, в 08 April 2014 - 11:31 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 April 2014 - 11:22 PM, написа:

Може пък и да е интересно за Вас, че котките и кучетата не са чак толкова различни. Гените на някои разветки са идентични при котки, кучета и дори коне. Разбира се, че номенклатурата на гените се влияе от животинския вид, но генетичния код е аналогичен.

Човеко божи, това са Два Различни Биологични вида, престани да въртиш и да сучиш, а отговори на въпросите ми, аз не съм от твои приятелчета дето те слушат със зейнала уста та им се правиш на професор. Какво си завършил та пишеш експертизи и обучаваш треньори ли дресьори ли?
User's Signature

#612 Потребителят е офлайн   Layla89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 10:05 AM

Като казахме генетика на окраските на АПБТ от достоверен източник...

http://www.adbadog.c...s.asp?fspid=101 :rc_036: :ae_085:
User's Signature

I must not fear...Fear is the mind-killer... Fear is the little-death that brings total obliteration...
I will face my fear... I will permit it to pass over me and through me... And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path...Where the fear has gone there will be nothing...Only I will remain.

Качена снимка

#613 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 10:21 AM

Ми да, ей го:

(Ay) dominant Yellow
Точно това го обяснявам от миналата година на гусин Председателя на клуба. А той сега върти и суче колко не били различни котките и кучета.
Срам и позор. Хайде, ако бяха безобидни за кучета и хората щях да подмина цялата тази простотия, ние в парламента имаме луди, хеле пък в кучкарлъка, щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно. Всеки луд с номера си, тези са с цялата програма - не ми пречи. Но тези хора с неграмотността си и със собствената безотговорност станаха направо опасни за околните. И после Конярска и Агалина да се чудят къде да търсят дом на поредни питоподобни психопати, произведени от така наречения клуб. Безумие.
User's Signature

#614 Потребителят е офлайн   Layla89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 11:09 AM

И не ,че разбирам , ама понеже ми става все по-интересно и се зачетах :ob_173:

Цитат

A light brown or red nose is (bb), or homozygous recessive. Being homozygous recessive, both parents must contribute one recessive (b) gene to the offspring to produce the red nose. When breeding two dogs with the (bb) genotype, the only resulting combination in the pups would be ( bb) or red nose.

User's Signature

I must not fear...Fear is the mind-killer... Fear is the little-death that brings total obliteration...
I will face my fear... I will permit it to pass over me and through me... And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path...Where the fear has gone there will be nothing...Only I will remain.

Качена снимка

#615 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 11:10 AM

Показване на мнениетоБПК, в 09 April 2014 - 01:27 AM, написа:

Това куче е произведено според правилника на БПК, но никъде не е представено за ред ноуз. Кучето е живо и здраво, енергично и е в подходящ стопанин. Не мисля, че трябва да се притеснявате за него.

Тоест, признаваш, че според правилника на клуба същият не произвежда питбули, а безпородни или в най-добрия случай породоподобни животни, като целта е да бъдат живи (да, това е добро начало...), здрави (здрави след изследвания или видимо здрави?) и енергични?
Пак питам има ли родословие.

П.П. Предполагам, че стопанинът, който понятие си нямаше от питбули, линии и пр., сам е решил, че намира прилика с ред ноус. Надали някой му го е казал... :db_046:
User's Signature

#616 Потребителят е офлайн   Layla89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 11:31 AM

Така и не мога да разбера гу'син Пр'седателя наследствена олигорфрения ли ви гони или сте първа генна мутация в рода си? :tb_195: :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#617 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 April 2014 - 12:13 PM

Показване на мнениетоLayla89, в 09 April 2014 - 10:05 AM, написа:

Като казахме генетика на окраските на АПБТ от достоверен източник...

http://www.adbadog.c...s.asp?fspid=101 :rc_036: :ae_085:

Аз му цитирах част от тази статия преди година, но не му казах откъде е цитата поради две причини:
1. Лайното не признава ADBA. Може би защото издават родословия.
2. Лайното, както и всички улични специалисти, твърдят за огромната разлика между амстафа и пита, а въпросната статия се базира на изследвания върху стафове. Ама какво ли разбират ADBA от стафове и питове...

Показване на мнениетоdimo, в 31 January 2013 - 08:38 PM, написа:

Не ми се занимаваше с това лайно, ама като видях какво е нацвъкал ...
"Нерон има следните алели ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si ."

Как го измисли това "ky/ky" - просто не знам. При други породи кучета това води до Agouti Pattern, но такъв цвят тук очевадно няма.

Има обаче нещо по-сецифично, което малоумникът не знае - че при пита/стафа "ky/ky" въобще няма!!!!

Ето възможностите при тези кучета:" The researched results of the color genotypes possible in our breed, at the nine loci responsible for the determination of color are presented below: As/Ay/at, B/b, C, D/d, E/Ebr/e, g, m, S/si/sp/sw, t "

"ay" също няма, има само "Ay" - DOMINANT YELLOW.

User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#618 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 12:39 PM

И каква е целта на този клуб? Така и не разбрах. Някой признава ли го, организация, закононо доколкото разбирам от коментарите на димо, не е регистриран. Каква му е целта? :db_046:

#619 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 01:04 PM

Целта им.... производтво на породоподобни кучета,съвършено далеч от истината.

#620 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 02:06 PM

Е то не е нужно да има клуб. Да се огледаме в София само, колко има. :flagbg: Това се оправя със събиране принудително на глобите. Проверки, чипове и така. Като ти сложат глоба 500лв. колкото заплата взима 80-90% от народа, ще видиш, как ще се спрат.
В САЩ глоба за превишена скорост в Аляска например е 500$ и те спира полицията, прибира те, откарва те в съда и един голям чичко с чука маха само и удря и отсъжда. :ec_117:
Да го направят и тук така, какви глупости ли не гласуват, едно умно да приемат поне де. :ed_142:

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни