Български Питбул клуб
Публикувано: 09 April 2014 - 02:51 PM
Ееее, друго е да пробуташ на будалата гаражно кутре с "родословие" от един "клЮб".
Вижте, хора, става дума за нещо много страшно: събрали са на поляната шепа народ, решили да правят клуб и не са минали година две вече има човешки жертви.
Въпросът ми е следен: има ли начин да се спре това малоумие и да се стопира дейността на така наречен БПК? Та тези са мошенници, бетер като ало-изнудвачи, дето лъжат хората.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 09 April 2014 - 05:31 PM
Layla89, в 09 April 2014 - 10:05 AM, написа:
http://www.adbadog.c...s.asp?fspid=101

Сега може пак да ме упрекнете, но това, което го пише на страницата на ADBA е грешно, въпреки, че източника уж е достоверен. As e доминантен алел и Ay е доминантен алел. Как става така, че два алела са доминантни?
Публикувано: 09 April 2014 - 05:34 PM
Furia_S, в 09 April 2014 - 10:21 AM, написа:
(Ay) dominant Yellow
Точно това го обяснявам от миналата година на гусин Председателя на клуба. А той сега върти и суче колко не били различни котките и кучета.
Срам и позор. Хайде, ако бяха безобидни за кучета и хората щях да подмина цялата тази простотия, ние в парламента имаме луди, хеле пък в кучкарлъка, щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно. Всеки луд с номера си, тези са с цялата програма - не ми пречи. Но тези хора с неграмотността си и със собствената безотговорност станаха направо опасни за околните. И после Конярска и Агалина да се чудят къде да търсят дом на поредни питоподобни психопати, произведени от така наречения клуб. Безумие.
Ха сега, като Таня разбира от генетични формули да чуем нейното мнение какъв цвят ще има куче със следната формула Ay/As, жълто ли ще е? А с какъв цвят ще е As/Ay, черно ли ще е?
Публикувано: 09 April 2014 - 05:37 PM
Furia_S, в 09 April 2014 - 02:51 PM, написа:
Ееее, друго е да пробуташ на будалата гаражно кутре с "родословие" от един "клЮб".
Вижте, хора, става дума за нещо много страшно: събрали са на поляната шепа народ, решили да правят клуб и не са минали година две вече има човешки жертви.
Въпросът ми е следен: има ли начин да се спре това малоумие и да се стопира дейността на така наречен БПК? Та тези са мошенници, бетер като ало-изнудвачи, дето лъжат хората.
Има къде по-опасни неща, които се предлагат в Бг отколккото членство в киноложско сдружение. Вижте този сайт как разпространява продукт, който не е признат от медицината http://www.mmsbulgaria.com/
Публикувано: 09 April 2014 - 05:46 PM
dimo, в 09 April 2014 - 12:13 PM, написа:

Аз му цитирах част от тази статия преди година, но не му казах откъде е цитата поради две причини:
1. Лайното не признава ADBA. Може би защото издават родословия.
2. Лайното, както и всички улични специалисти, твърдят за огромната разлика между амстафа и пита, а въпросната статия се базира на изследвания върху стафове. Ама какво ли разбират ADBA от стафове и питове...
dimo, в 31 January 2013 - 08:38 PM, написа:
"Нерон има следните алели ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si ."
Как го измисли това "ky/ky" - просто не знам. При други породи кучета това води до Agouti Pattern, но такъв цвят тук очевадно няма.
Има обаче нещо по-сецифично, което малоумникът не знае - че при пита/стафа "ky/ky" въобще няма!!!!
Ето възможностите при тези кучета:" The researched results of the color genotypes possible in our breed, at the nine loci responsible for the determination of color are presented below: As/Ay/at, B/b, C, D/d, E/Ebr/e, g, m, S/si/sp/sw, t "
"ay" също няма, има само "Ay" - DOMINANT YELLOW.
Всяко лайно да си знае кенефа! Стафове, не стафове алелите са това.
Публикувано: 09 April 2014 - 05:50 PM
Furia_S, в 09 April 2014 - 08:05 AM, написа:
БПК, в 08 April 2014 - 11:31 PM, написа:
Furia_S, в 08 April 2014 - 11:22 PM, написа:
Може пък и да е интересно за Вас, че котките и кучетата не са чак толкова различни. Гените на някои разветки са идентични при котки, кучета и дори коне. Разбира се, че номенклатурата на гените се влияе от животинския вид, но генетичния код е аналогичен.
Човеко божи, това са Два Различни Биологични вида, престани да въртиш и да сучиш, а отговори на въпросите ми, аз не съм от твои приятелчета дето те слушат със зейнала уста та им се правиш на професор. Какво си завършил та пишеш експертизи и обучаваш треньори ли дресьори ли?
Относно различните видове, ето още малко факти. Специално за Лукус А (между другото името на локуса Агути идва от ГРИЗАЧ, а не от куче) се вижда, че е хомоложен с вълка и еднакъв с койота, толкова за различните видове. Това не са мои факти, а от науката.
Публикувано: 09 April 2014 - 05:57 PM
dimo, в 09 April 2014 - 12:13 PM, написа:

Аз му цитирах част от тази статия преди година, но не му казах откъде е цитата поради две причини:
1. Лайното не признава ADBA. Може би защото издават родословия.
2. Лайното, както и всички улични специалисти, твърдят за огромната разлика между амстафа и пита, а въпросната статия се базира на изследвания върху стафове. Ама какво ли разбират ADBA от стафове и питове...
dimo, в 31 January 2013 - 08:38 PM, написа:
"Нерон има следните алели ay/-, B/b, D/-, EМ/e, ky/ ky, si ."
Как го измисли това "ky/ky" - просто не знам. При други породи кучета това води до Agouti Pattern, но такъв цвят тук очевадно няма.
Има обаче нещо по-сецифично, което малоумникът не знае - че при пита/стафа "ky/ky" въобще няма!!!!
Ето възможностите при тези кучета:" The researched results of the color genotypes possible in our breed, at the nine loci responsible for the determination of color are presented below: As/Ay/at, B/b, C, D/d, E/Ebr/e, g, m, S/si/sp/sw, t "
"ay" също няма, има само "Ay" - DOMINANT YELLOW.
The researched results of the color genotypes possible in our breed, at the nine loci responsible for the determination of color are presented below: As/Ay/at, B/b, C, D/d, E/Ebr/e, g, m, S/si/sp/sw, t " И тогава отговорих, но ще отговоря и сега. Такива са в our breed, това са техните кучета, а не нашите. Освен това пише at the nine loci, от деветте Локуса има обаче още 5 локуса, които не ги споменава. Нормално е К локуса да не е споменат, след като за 5 не е ставало дума.
Публикувано: 09 April 2014 - 06:03 PM
Layla89, в 09 April 2014 - 11:09 AM, написа:

Цитат
И това е наполовина вярно. Кафевите кучета също са обяснени с bb. Помислете защо след като са bb не са ред ноуз, а са шоколадови ?!
Question # 3: Where does the chocolate color come from?
The chocolate color comes from the Locus B pair with the homozyous recessive (bb) in combination with the (As) allele. The dilution gene (dd) will also modify this dark chocolate to a light or almost milk chocolate. In most cases, the nose color is also light brown or as we say ‘chocolate/red nose’.
Публикувано: 09 April 2014 - 06:10 PM
(Ay) dominant Yellow
Точно това го обяснявам от миналата година на гусин Председателя на клуба. А той сега върти и суче колко не били различни котките и кучета.
Срам и позор. Хайде, ако бяха безобидни за кучета и хората щях да подмина цялата тази простотия, ние в парламента имаме луди, хеле пък в кучкарлъка, щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно. Всеки луд с номера си, тези са с цялата програма - не ми пречи. Но тези хора с неграмотността си и със собствената безотговорност станаха направо опасни за околните. И после Конярска и Агалина да се чудят къде да търсят дом на поредни питоподобни психопати, произведени от така наречения клуб. Безумие.
Досега Петя Конярска и Галина Николова не са попадали на клубно куче по улиците. БПК също подпомага осиновителската дейност и досега са задомени близо 20 кучета от улиците, но това се подминава от Вас. Ако образователната и осиновителната дейност са опасност за околните, дай боже цялата страна да е под такава угроза.
Публикувано: 09 April 2014 - 06:13 PM
Attera, в 09 April 2014 - 11:10 AM, написа:
БПК, в 09 April 2014 - 01:27 AM, написа:
П.П. Предполагам, че стопанинът, който понятие си нямаше от питбули, линии и пр., сам е решил, че намира прилика с ред ноус. Надали някой му го е казал...

Гарантирам, че никои от отговорниците по развъдната дейност не му е казал, че е ред ноуз.
Публикувано: 09 April 2014 - 06:56 PM
И така не ми отговорихте - какво сте завършил, че да правите семинар или да обучавате треньори-дресьори?

Публикувано: 09 April 2014 - 06:59 PM
БПК, в 09 April 2014 - 04:56 PM, написа:
Че иначе кво ще стане? Небето ще падне върху земята и ада ще замръзне? Неграмотнико, тук копчето "редактирай" го има за всеки, това че ти с един елементарен форум не можеш да се оправиш само ме навежда на мисълта какво ли правиш в генетиката на окраските, дресура и клубна дейност.

Публикувано: 09 April 2014 - 07:07 PM
БПК, в 08 April 2014 - 07:30 PM, написа:
За всеки, но не и за мен. Ето как е изгледа на моя форум, намери поста с този цитат, сложил съм скриин шот. Явно не ВСЕКИ има този благодетел да редактира.
Публикувано: 09 April 2014 - 07:10 PM
БПК, в 09 April 2014 - 05:34 PM, написа:
(Ay) dominant Yellow
Ха сега, като Таня разбира от генетични формули да чуем нейното мнение какъв цвят ще има куче със следната формула Ay/As, жълто ли ще е? А с какъв цвят ще е As/Ay, черно ли ще е?
Помислете по тази задача, вместо да се вайкате за протоколите на осиновителската дейност.
Публикувано: 09 April 2014 - 07:13 PM

Публикувано: 09 April 2014 - 07:16 PM
http://forum.dog.bg/...ost__p__1136596
Публикувано: 09 April 2014 - 07:18 PM
Furia_S, в 09 April 2014 - 07:13 PM, написа:
Имам следните интереси: Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност,
Публикувано: 09 April 2014 - 07:18 PM
БПК, в 09 April 2014 - 05:16 PM, написа:
http://forum.dog.bg/...ost__p__1136596
Иване, ти на колко годинки си? Ти не виждаш ли че това което пишеш подтвърждава това което казвам?)))))))))))