Нашите снимки и малко Фотошоп :)
Публикувано: 21 April 2008 - 01:52 PM
Публикувано: 21 April 2008 - 02:00 PM
Публикувано: 21 April 2008 - 02:31 PM
Цитат
Как обаче се изрязват четките, от фона ;D С гумичката лои да го търкам или...?
Еми просто не рисувай в/у бекграунда а си прави нов слой ;) Layer -> New Layer (или с клавишната комбинация (Ctrl+Shift+N) и в/у него рисувай
Цитат
Обясни малко по подробно и направо дай един скрииншот да видя за какво става дума, така само с това обяснение което си дала не мога да ти помогна :-
Публикувано: 21 April 2008 - 07:53 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 April 2008 - 09:00 PM
П.П. Lucky* в предишния ми пост ти казах да ми дадеш един скрииншот а не да си играеш да го снимаш с фотоапарата ;D Ето едно бързо уроче специално за теб ;)
Как да си направите моментна снимка на екрана - screenshot
На клавиатурата имате бутонче, на което пише Print Screen (горе до функционалния клавиш F12). Едно натискане е достатъчно, макар че видимо нищо няма да се е променило на екрана ви.
Имайте предвид, че размерът на екранната снимка, която правите зависи от резолюцията на монитора ви в момента, т.е. ако разделителната способност е 640х480 пиксела, то и направената снимка ще е със същите размери, ако резолюцията е 600х800, такъв ще се получи и screenshot-а, ако е 1024х768... и т.н. Мисля, че идеята стана ясна.
С Alt+Print Screen снимате само активния прозорец.
Отворете си програма за обработка на изображения (Photoshop, Paint или друга).
В отворената вече програма създайте ново изображение от менюто File -> New или с клавишна комбинация Ctrl+N. Няма нужда да задавате размери на новото изображение, то ще бъде голямо точно, колкото е моментната ви снимка на екрана, защото тя вече е в клипборда.
От менюто изберете Edit -> Paste или натискате Ctrl+V и вече може да си разглеждате на спокойствие. Ако решите, че ви трябва и за после, сейфайте си файла. Иначе казано, третирайте си го като всяко друго изображение на компютъра ви.
Или с две дум:
- Print Screen от клавиатурата.
- File > New... (Правиш нов документ)
- Paste (Ctrl+V)
Публикувано: 22 April 2008 - 03:04 PM
Публикувано: 24 April 2008 - 06:09 PM
Цитат
Цитат
Как обаче се изрязват четките, от фона ;D С гумичката лои да го търкам или...?
Еми просто не рисувай в/у бекграунда а си прави нов слой ;) Layer -> New Layer (или с клавишната комбинация (Ctrl+Shift+N) и в/у него рисувай
Нещо не ми стана много ясно... :- Искам да стоят само четките, без одзад фон като има и той като е шарен и не контрастира много как мога да го изрежа по по-лесен начин :(

Публикувано: 29 April 2008 - 04:01 PM
Публикувано: 29 April 2008 - 04:57 PM
Цитат
...ами честно казано нищо не разбрах от това и съм го зарязала :(

Публикувано: 29 April 2008 - 05:30 PM
Цитат
Цитат
...ами честно казано нищо не разбрах от това и съм го зарязала :(
Хах ами разбирам те....ако успееш нещо да направиш пиши моля те !
Поздрави :->)
Публикувано: 04 May 2008 - 08:09 PM
Цитат
Благодаря :blink: :yahoo: И мнооого бързо ;D
Да попитам Buddy21 дали може да си го сложа това да речем на снимката или на подписа, защото малко идеята я взех от теб :izcherven: Не е същата но си приличат ;D :namigam: :izcherven:

Публикувано: 05 May 2008 - 10:36 AM
Аз сега ще потърся по-различна снимка за фон, за да не е толкова идентично с това на Buddy21 ;D