Dog.bg Форуми : Регистрация в общината

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрация в общината

#61 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 30 June 2010 - 02:14 PM

Съжалявам ако вече е писано за това,но къде трябва да отида за да регистрирам кучето си в Бургас?Щях да потърся на миналите страници,но интернета непрекъснато прекъсва :dry:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 30 June 2010 - 02:30 PM

"При навършване на 4 - месечна възраст или в 7 дневен срок от придобиване на куче над тази възраст, собственикът трябва да регистрира кучето при ветеринарен лекар, като представя документ за платена в общинската администрация такса.При регистрация на кучето ветеринарният лекар поставя микрочип или татуировка.Собствениците на кастрирани кучета НЕ плащат такса за притежание на куче, а за кучетата с поставен микрочип не се заплаща таксата за първата година на неговото регистриране.
Това, че сте освободени от такса не означава, че сте освободени от задължението да направите административна регистрация на Вашия любимец.Регистрацията се извършва в Община Бургас, Дирекция "Опазване на околната среда", там ще получите " Удостоверение за регистрация на домашно куче".
За допълнителна информация - дирекция ООС - 056/ 84 38 91
това е в сградата близо до Операта,Catt скоро регистрира Блеки,така че може да помогне с повече инфо.Качена снимка
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 10:32 AM

За всички от Сливен,които не са регистрирали кучовците ето каква е процедурата:
Отива се в Данъчното(това в сградата на Театъра),взима се декларация(човека от охраната ви я дава),попълвате я за има няма три минути.В нея се полълват имената на собственика,адрес и ако има основания за неплащане на данък.Декларацията заедно с копие на страничките от паспорта с данните на кучо,както и страничката където е отбелязана кастрацията(ако има такава)се подават на същото място при едно момиче точно до вратата.Дават ви входящ номер,едното копие от регистрацията,плащате,ако не сте освободени.После се отива в Общината(горния вход)в стая №27 това е отдел"Екология".Явно подавайки декларацията при тях автоматично се подава информация,защото аз отидох на следващия ден и те вече бяха вписали кученка в книгата за регистрации.Дават едно талонче,където се слага печат за настоящата година(печата е с кученце :smile: и пише "регистриран" ) и толкова.Оттук нататък всяка година освен плащането в Данъчното на данъка ще се ходи да слагат и печат на талона.Попитах как е тази година и ми казаха,че в сравнение с миналата хората са вече информирани и се регистирират.Само дето сега вече е почти края на август и ние сме под №132.Пред нас имаше регистриран лабрадор,а след нас джак ръсел териер.
Ами това е,дано съм била полезна на съгражданите :smile:

Ето как изглежда талончето
Качена снимка Качена снимка

ПП Хора извинявайте аз без да искам съм качила поста във вашия подфорум вместо в общия но пак може да ви е полезно

#64 Потребителят е офлайн   mish0 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2010 - 08:09 AM

"
Уведомяваме гражданите на община Бургас, че в изпълнение на проект „Стимулиране регистрацията на домашни кучета” могат да

поставят на домашния си любимец безплатен микрочип, осигурен от Община Бургас.
Поставянето на микрочипове ще стартира на 21.09.2010 г. и ще се извършва от включилите се в кампанията частно-практикуващи

ветеринарни лекари, посочени по долу:

Име на ветеринарния лекар Адрес на ветеринарно лечебно заведение Номер на УР Телефон

Д-р Георги Митев гр. Бургас, ж.к. “Славейков” бл. 95, партер УР №02-92-059 0884772580
Д-р Стоян Георгиев гр. Бургас, ул. “Гладстон” 70 УР №02-92-046 0878814067
Д-р Венета Симеонова гр. Бургас, ж.к.“Възраждане”, ул.“В. Левски” 90 УР №02-92-080 0899897918
Д-р Николай Митев гр. Бургас, ул. “Карлово” 14 УР №02-92-061 0886681218
Д-р Иван Дочев гр. Бургас, ж.к. “Изгрев”, бл. 94, партер УР №02-92-0008 0886800835
Д-р Антон Тонев гр. Бургас, ж.к. “Бр. Миладинови” бл. 7 УР №02-92-068 0887191860
Д-р Константин Кондев гр. Бургас, ул. “Трайко Китанчев” 23 УР №02-92-0005 0887948317
Д-р Стоил Генчев гр. Бургас, ж.к. “Лазур”, ул. “Абоба” 9 УР №02-92-084 0898449078
Д-р Цветомир Иванов гр. Бургас, ж.к.“Меден рудник”, бл. 244, партер УР №02-92-0002 0888402013
Д-р Христо Ганчев гр. Бургас, кв. Ветрен УР №02-92-027 0887091005
Д-р Слави Желязков гр. Бургас, ж.к.“М. рудник”,ул.“Захари Стоянов”43 УР №02-92-074 0897046679
Д-р Евгени Момчилов гр. Бургас, ул. “Цар Калоян” 45, партер УР №02-92-0001 0895738074
Д-р Борислав Пенков гр. Бургас, ул. “Сливница” 78 УР №02-92-066 0888338112
Д-р Георги Бързилов гр. Бургас, жк “Меден рудник”, ул. “Капче” 25А УР №02-92-045 056/507786
Д-р Николай Колев гр. Бургас, ул. “Екзарх Йосиф” 3 УР № 02-92-070 0878446788
Д-р Стоян Николов гр. Бургас, ул. “Тутракан” 3 УР №02-92-073 0898639764
Д-р Васил Дамянов гр. Бургас, ул. “Хаджи Димитър” 6 УР №02-92-076 0888365227
Д-р Ростислав Узунов гр. Бургас, ж.к. “Изгрев” бл. 53, вх. Б, партер УР №02-92-037 0887942555
Д-р Иво Механджиев гр. Бургас, ж.к. “Меден рудник”, бл. 355 УР №02-92-079 0888703755
Д-р Начо Димитров с. Маринка, ул. “Тодор Грудов” 16 УР №02-92-047 0893257729
Д-р Димитър Димитров гр. Бургас, ж.к.“Възраждане”, ул.“В.Левски” 94 УР №02-92-082 0888888001
Д-р Стойно Стойнов гр. Бургас, к-с „Лазур” бл. 113А УР №02-92-063 0888692966

Важно: Гражданите не заплащат стойността на микрочипа, а само манипулацията по поставянето му.
Поставянето на безплатни микрочипове ще продължи до изчерпване на количествата.

"

#65 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2010 - 10:08 AM

Здравейте, искам и аз да се включа с въпрос по темата!
Живея в софия, но това не ми е постоянен адрес по лична карта! Кучето ми е още на 4 месеца, но ни предстои регистрация и кастрация!
Въпроса ми е къде да го регистрирам? В общината по лична карта или в общината в квартала в София, в който живея?
И след като му предстои кастрация, която трябва да направя около 7-8 месец, защото е женско - преди първото разгонване, трябва ли да плащам таксата? Трябва да кажа, че ще я кастрирвам ли?
И другият въпрос - чипирането задължително ли е? Защото едни познати преди 3-4 месеца си регистрираха кученцето и никой не ги е питал за чип, нито са им казали че е задължително!

Тези въпроси са толкова неизяснени, вета ми казва че е задължително чипирането, особено ако кучето ще ходи в чужбина! Аз не искам да ги чипирвам, няма да ходи в чужбина, а какво ми пречи ако решим да пътуваме да го чипираме тогава? Аз имам малко едно на ум за ветеринарите, дори и нашия да е много добър в работата си, че може да е "задължително", само защото струва 50лв! За това реших да питам вас....? :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 11:27 AM

Здравейте,
Първо чипирането за регистрация НЕ Е задължително. Но за пътуване в чужбина трябва да има чип.
За кастрацията си мисля, че ако не е факт при регистрацията няма да спестите таксата независимо от намеренията ви.Ще спестите от следващите години. Но поне в Пловдив аз платих 11лв. за първата година и после по 20лв. се плаща.
А за това, къде трябва да го регистрирате е много мътен въпрос и може да ви поразкарат малко. По ЛК се водя в район централен, но реално живея в район Запад. Отидох си в кметството на квартал Запад, но от там казаха, че трябва по ЛК. Отидох в Централното и от там ми казаха, че трябва където живее кучето, в тази община или Запад. На мен вече ми беше много кипнало и казах, че през два месеца сменям квартири, да ме регистрират най-после. Защото и на тях не им се занимава и ако може да те прехвърлят на някой друг по-добре за тях.
:ae_085: Успех с регистрацията.

#67 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2010 - 11:57 AM

Благодаря за отговора, не ми е проблем чак толкова, че ще платя една такса.. просто трябва ли след като я кастрирам да представя документ, че е кастрирана?

Дано да не ме разкарват много, че отпуска ще трябва да взимам заради това :) :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   a.milanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2011 - 04:22 PM

Здравейте.
Аз съм от гр София район Искър и от скоро съм притежател на куче от смесена порода. Възраста на кучето е около 2 месеца

Извинвам се предварително ако по на зад в темата вече го има като информация.

Искам да ви задам няколко въпроса..

1 При ветеринаря ли се отива или в общината?
2 В коя община предполагам в тази по район на местоживеене?
3 При ветеринаря следящ кучето или си има спецялизирани за регистрацията?
4 Къде се заплаща данъка?
5 Какви документи се носят в общината?
6 Какви документи се носят на ветеринаря?
7 Колко струва регистрацията?
8 Колко е данъка на година?
8 Зависи ли от нещо размера на данъка?
9 Колко струва поставянето на чип?

Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2012 - 12:03 AM

преди доста години , си регистрирах шнауцера, и паспорт му извадих, в общината.
обаче сега предполагам нещата са малко по други, и затова да питам за малкия ротвайлер
- някой от Русе ще сподели ли къде точно, - стая, номер, име, се ходи , каква декларация се попълва, щото аз се разходих тия дни и нищо май не направих :)
т.е. на портала човека вика - изважда се паспорт - ама аз имам му викам - добре, тогава от другата страна в "инфо центъра" в банката плащаш 25 лв.
- и аз отидох , платих 25 лв годишен данък + 1.50 лв такса /е г'.ти таксата/ и тва беше. !?!?!?
имам чуството че никой при нас няма инфо и не си е регистрирал кучетата :)

#70 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2012 - 10:47 AM

Здравейте!Извинявам се,ако се повтарям и моля някой от Пловдив да ми отговори:имам френски булдог на два месеца.Четох наредбата за община София:там пише,че кучето трябва да се регистрира на 6 мес.възраст,в наредбата за общиан Пловдив не намерих нищо...т.е.сега ли трябва да го регистрирам или като навърши 6 мес?Къде точно отивам в Пловдив/по лична карта съм в район Западен,в момента живея в Смирненски,което също май се води в този район..?Първо слагаме чипа при лекаря и след това го регистрираме?Благодаря на всеки отговорил

#71 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 08:14 AM

След като сложите ваксината за бяс и чип отивате в кметството ,отдел "Екология " с паспорта и там ще го регистрирате.За първата година на регистрация ,ако кучето има чип не се плаща данък.
Ако не се бъркам по наредба в Пловдив няма срок за възрастта а има срок за регистрация (примерно месец)след придобиване на кучето (но прочетете наредбата, все пак)
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 11:33 AM

Здравей!Позволявам си направо да мина на "ти" :re_037: Няма срок наистина,но пише,че в удостоверението се вписва кога е направена ваксаната за бяс,затова си мисля да го регистрирам след това.Благодаря за информацията :dog:

#73 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2012 - 10:35 PM

мдааа.. никой не ми бе казал че ако се поставя чип, то няма нужда от плащане на данък... хм...
за тея 25-30 лв щах да му купя нещо хубаво, не да пълня гуши на тея простаци.
отделно от общината ми се обадиха, че татуировките на ухо не важат. трябвало задължително чип, и тва го пишело в няк'ва нова наредба...
не е проблем, 30 лв ми стрвуше чипчето при вет-а , ама....

#74 Потребителят е офлайн   louche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 October 2012 - 12:22 AM

Привет.
Вече си се върнахме в София. С чип сме, скоро ще станем на 5 месеца. Въпроса ми е: При условие, че Ева е с чип, трябва ли да я регистрирам и съответно ако трябва в Районна община (Слатина) или в Централна?
User's Signature

facebook.com/chakov

#75 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2013 - 04:26 PM

Здравейте, искам да ви попитам как стоят нещата с този въпрос? Кога се регистрира кучето, къде и как по-точно, задължително ли е и ако да, какви са глобите в противен случай? Също ме интересува колко струва и дали може да се регистрира куче, което не е чипирано. Благодаря предварително и се извинявам, ако вече има такава тема. Качена снимка
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2013 - 11:36 AM

НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община

(3) Регистрация на животни домашни любимци:
1. Собствениците на домашни кучета ги регистрират в РВМС или лицензиран ветеринарен лекар по реда на чл. 122 от ППЗВМД.
2. При регистрация на кучета, които имат ветеринарномедицински паспорт със снимка на животното и отбелязани медицински мероприятия от ветеринарен лекар, номерът на получения идентификационен медальон се вписва в паспорта от длъжностното лице.
3. Срокът за регистрация е 14 дни и започва да тече от момента, когато кучето навърши шестмесечна възраст, или от датата на придобиването, ако се придобива куче над 6 месеца.
4. В отделите по екология към районите се създават регистри на домашни кучета. В тях се отбелязват име, ЕГН и адрес на собственика, вид и порода на животното домашен любимец, както и неговите индивидуални идентификационни данни.

За глобите, честно казано нямам представа, но ги има.
За да бъде регистрирано кучето, то трябва да бъде и чипирано.
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2013 - 01:53 PM

Само дето тази наредба беше отменена с решение на върховния административен съд - ако не се лъжа. Тука има тема по въпроса, която може да ви ориентира. Потърсете с търсачката, защото мисля, че чипът вече не е задължителен и се прилага старата наредба.

"Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на животни домашни любимци в София е отменена от Върховният административен съд (ВАС), научи OFFNews.bg.

ВАС се е произнесъл на 14 ноември, с което потвърди решението на Административния съд в София от май тази година. Решението е окончателно.

Въпросната наредба беше подготвяна 3 години и многократно редактирана, докато беше приета юни 2011 г. Мотивите на съда са, че тя повтаря текстове в действащи закони, като Закона за ветеринарномедицинската дейност и в Закона за защита на животните, като въвежда нови или различни срокове от предвидените в законите.

Всичко е разписано в законите, а задължение на кмета е да го изпълнява, напомнят от ВАС.

С отмяната ú отпада и задължението за стопаните да поставят за своя сметка чипове на кучетата и да бъдат глобявани, ако не са ги поставили. Остава задължението да се носят документи на кучета при разходка, разписани в законите, както и регистрацията на животните и годишната такса от 24 лв., тъй като са предвидени в Наредбата за местните такси и цени на услугите.

Глобите за нарушения на наредбата остават 20 лв. за първо нарушение и 200 лв. за повторно. С новата наребда, маскирана като промени в Наредбата за отглеждане на домашни животни глобите бяха 50 лв. при първо нарушение и 200 лв. при рецидив. В по-ранен вариант отменената наредба предвиждаше нереалистично висока глоба – до 500 лв. за първо нарушение и до 1000 лв. за второ.

След отмяната на най-новата наредба остава да действа Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни от 2002 г. "

#78 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 January 2013 - 04:25 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 29 January 2013 - 11:53 AM, написа:

Потърсете с търсачката, защото мисля, че чипът вече не е задължителен и се прилага старата наредба.

Чипът е задължител за Бг като трайна маркировка от 1.01.2011 год. ,когато стана задължителен за всички страни от ЕС.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#79 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2013 - 04:48 PM

Показване на мнениетоagalina, в 29 January 2013 - 04:25 PM, написа:

Показване на мнениетоg_tanov, в 29 January 2013 - 11:53 AM, написа:

Потърсете с търсачката, защото мисля, че чипът вече не е задължителен и се прилага старата наредба.

Чипът е задължител за Бг като трайна маркировка от 1.01.2011 год. ,когато стана задължителен за всички страни от ЕС.

Къде е регламентирано това в българското законодателство изрично, защото и да го има в някой регламент или друг акт на ЕС, като няма административно наказателни разпоредби в български закон, които да наложат съответните санкции .... все едно се бием със сянката си. Да не повтарям, че срещу чипирането стоят и определени задължения на държавните и общински органи, които към днешна дата не са осъществени (обща база данни, електронни регистри и т.н.).

#80 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 January 2013 - 05:04 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 29 January 2013 - 02:48 PM, написа:

Къде е регламентирано това в българското законодателство изрично, защото и да го има в някой регламент или друг акт на ЕС, като няма административно наказателни разпоредби в български закон, които да наложат съответните санкции .... все едно се бием със сянката си. Да не повтарям, че срещу чипирането стоят и определени задължения на държавните и общински органи, които към днешна дата не са осъществени (обща база данни, електронни регистри и т.н.).

Според закона от 2008-ма трайната маркирoвмка е татуировка ИЛИ чип. А от началота на 2011-та "или"-то отпада.
За другото никой не спори ,то е ясно.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема