Pit BiLL, в 23 March 2013 - 07:11 PM, написа:
Pit BiLL, в 23 March 2013 - 07:11 PM, написа:
разбрах много неща и че са агресивни към себеподобни. но също изгледах много клипове които питбули си играеха и разхождаха с други кучета. 

Ами да, и аз мога да ви пусна клипчета как моята прекрасна кастрирана питбулка си играе страхотно и се разхожда с едрото ми мъжко куче, с което живеят заедно, понякога се гушкат. Ама мога и да ви кажа, че види ли друго куче, особено женско, пък особено дребно, нещо в нея казва щрак! и не е за описване. Това, което трябва да се прави, е да не се стига до щрак, тоест стопанинът да е 5 крачки пред кучето. Но не може винаги да се избегне, намордник е необходима за вас практика, ако ще ходите на оживени места.
Също трябва да внимавате с другите си кучета, например в момента, в който сте се прибрали от разходка - това е момент на суетня и голямо съревнование за вниманието на стопанина, подобни моменти са излизането на разходка с някое от кучетата, дори слагането на нашийника, храненето, сбутване на вратата или оградата, играчки, пристигане на гост, изобщо всеки момент с повишена емоция, аз си имам мои си техники за тези моменти, нещо като изработена процедура, вие трябва да си измислите вашите, за да не се случват такива взривоопасни искри. До голяма степен зависи и от другото куче, другарят на питбулката е наясно с всички опасни моменти и абсолютно съзнателно ги избягва - отдръпва се от вратата, спазва дистанция, само да я усети, че е емоционална, гледа да се оттегли в сянката, затова при мен се получи, че мога да ги оставям с пълно доверие без надзор заедно.