Dog.bg Форуми : Агресия към ДРУГИ КУЧЕТА!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия към ДРУГИ КУЧЕТА! Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Pit BiLL Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 March 2013 - 10:33 PM

здравейте. имам питбул на седем месеца, и е агресивен към животни главно към КУЧЕТА. вече дори не го разхождам. онзи ден разхождах ДРУГОТО си куче и като го прибирах питбула скочи върху него и се сбиха, макар че се познават от малки, отвам ги растървах :rf_011: ... имам приятели с кучета които искам да си разхождаме кучетата заедно но това е невъзможно. един път моята приятелка дойде с нейния джакръсел, и питбула като го видя и побесня почна да пруфти и да дърпа зверски и му се ръстекъха лиги, беше ужасно бях клекнала и го дърпах със всички сили ако бях се изправела чеше да ме завлече...страх ми е да го разхождам да не види друго куче да направим цирк пред хората, и най вече от бездомни кучета да ме нападнат.
мисля че НЕ Е от породата защото съм виждала питбули да се разхождат заедно с по две три кучета...та въпроса ми е как ДА спа тази агресия че :zz_217: :rf_011:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 March 2013 - 10:43 PM

Не е от породата,а от възпитанието.
Потърсете опитен треньор,който да работи с Вас и кучето.
А междувременно извеждайте кучето с намордник навън,още повече щом виждате трудности с удържането му.
Животното е младо вземете бързо мерки.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2013 - 08:09 AM

Точно от породата е!
С много мъка и напъване може и да се отучи и да му се пречупи инстинкта ,но не е много сигурно. Ама да ви се чуди човек като сте си взели питбул не сте ли го очаквали!?

#4 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 March 2013 - 09:38 AM

Показване на мнениетоПинпонг, в 23 March 2013 - 08:09 AM, написа:

Точно от породата е!
С много мъка и напъване може и да се отучи и да му се пречупи инстинкта ,но не е много сигурно. Ама да ви се чуди човек като сте си взели питбул не сте ли го очаквали!?

Кое по точно според теб се дължи на породата???
И думата е ВЪЗПИТАНИЕ не мъка,напъване и пречупване!
Прави ми впечатление напоследък,че много се спекулира с думичката АГРЕСИЯ!!!Много хора са в ужасна грешка смятайки,че кучето им е агресивно в това число е и Pit BiLL.
Кучето влиза в пубертета на тази възраст и лошата социализация дава резултати!Не е толкова просто да си решиш проблема ТУК!Потърси специалист бързо за да не се впише и твоето куче като поредният "лош пит бул"!!!
Пит бул са страхотни кучета,хората им създадоха лоша слава!!!
Pit BiLL,когато реши да си вземеш куче,защо избра тази порода?С какво те впечатли?Посъветва ли се с някого дали ти си подходяща за него?

#5 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 March 2013 - 11:53 AM

Питбул наистина са страхотни кучета, но както всички породи са селектирани целенасочено. И един от критериите за селекция е бил агресивност към други животни.
Не очаквайте да превърнете питбул в играйкащо с други кученца пале. Може да съжителства с друго куче, стига да знаете какво правите, но към непознати кучета не очаквайте радостно въодушевление.
Вашето куче съзрява и проявява характера си.
Необходимо ви е възпитание и много работа по понижаване на дразнимостта, за да можете да се разминавате мирно и кротко с други кучета на повод или да не се пребиете след пребягваща котка. Но не и да го пускате между някакво кучешко сборище. Питбул има нужда от приятел човек, а не от приятели кучета.
Разбира се, има изключения, но не разчитайте, че точно вашето куче ще е между тях.

#6 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2013 - 05:12 PM

Пълни глупости,познавам поне 3 питбула,които си играят с др кучета и нямат никакви проблеми с агресията. Агресивни са към определни 2,3 кучета,но всички кучета си имат непоносимост към някой. Мойте кучета също се бият с 2 или 3 др. от парка,но определено нямат проблеми с агресията. Просто и животните са като хората.. с някои се харесват с др. не! Питбула е куче,което прекрасно подлежи на обучение. Наистина си намери човек,който да ти покаже как да се държиш към кучето и какво да правиш,когато получава мераци да се кара с др. кучета.

#7 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 March 2013 - 06:09 PM

Пълни глупости, зоо-агресия в тази порода бе култивирана и селектирана целенасочено, след определен период я рано я късно това заложено генетично качество избива, и то как. Повечето читави нормални стопани на питове МНОГО внимават в картинката и в момента, в който кучето им проявява вътрешновидова агресия, са подготвени и знаят за кое иде реч. А при другите "стопани" животните им играят-играят с другите, ама до едно време играят. И в момента в който се "отключи" заложеното генетично последствие и му се услади на кучето - ген с пръст не можеш да го смачкаш - става търкал. И то не ритуален или незначителен, а се стига до отключване на паст със стек и удушване за да отвориш мъртвата хватка на кучето което няма вина.

Моето куче има белег на милиметър от окото заради ей такива стопани на питбули, които вЕрват че кучетата им са душици невинни. А като се вкопчи кучето им в муцуната на моя пес, се чудеха защо го прави, нали било "добро", махало с опашката от радост, щяли само да си поиграят.

Иди им обясни че кучетата преди атака може да махат с опашката от превъзбуда и мъчаливо ще се вкопчат в муцуната на друг пес без никакви ритуални сигнали.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#8 Потребителят е офлайн   Pit BiLL Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 March 2013 - 07:11 PM

vik28. реших да взема куче защото ги обичам макар че имах две. бях много зарибена по тази порода. харесваше ми че са атлетични силни и красиви кучета. не се посъветвах с никои просто изчетъх много мнения и сайтове за питбули, и разбрах много неща и че са агресивни към себеподобни. но също изгледах много клипове които питбули си играеха и разхождаха с други кучета. :mg_062:
благодаря на всички за коментарите които пишете.

#9 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2013 - 07:39 PM

За мен решението е първо работа по възпитание и послушание най-добре с опитен треньор, за да не влошите нещата и второ кастрация!
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 March 2013 - 07:53 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 23 March 2013 - 05:39 PM, написа:

За мен решението е първо работа по възпитание и послушание най-добре с опитен треньор, за да не влошите нещата и второ кастрация!

Най-вече първо стопанина да проумее каква порода е взел.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2013 - 08:56 PM

Показване на мнениетоPit BiLL, в 23 March 2013 - 07:11 PM, написа:

разбрах много неща и че са агресивни към себеподобни. но също изгледах много клипове които питбули си играеха и разхождаха с други кучета. :mg_062:

Ами да, и аз мога да ви пусна клипчета как моята прекрасна кастрирана питбулка си играе страхотно и се разхожда с едрото ми мъжко куче, с което живеят заедно, понякога се гушкат. Ама мога и да ви кажа, че види ли друго куче, особено женско, пък особено дребно, нещо в нея казва щрак! и не е за описване. Това, което трябва да се прави, е да не се стига до щрак, тоест стопанинът да е 5 крачки пред кучето. Но не може винаги да се избегне, намордник е необходима за вас практика, ако ще ходите на оживени места.
Също трябва да внимавате с другите си кучета, например в момента, в който сте се прибрали от разходка - това е момент на суетня и голямо съревнование за вниманието на стопанина, подобни моменти са излизането на разходка с някое от кучетата, дори слагането на нашийника, храненето, сбутване на вратата или оградата, играчки, пристигане на гост, изобщо всеки момент с повишена емоция, аз си имам мои си техники за тези моменти, нещо като изработена процедура, вие трябва да си измислите вашите, за да не се случват такива взривоопасни искри. До голяма степен зависи и от другото куче, другарят на питбулката е наясно с всички опасни моменти и абсолютно съзнателно ги избягва - отдръпва се от вратата, спазва дистанция, само да я усети, че е емоционална, гледа да се оттегли в сянката, затова при мен се получи, че мога да ги оставям с пълно доверие без надзор заедно.

#12 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 03:43 PM

Показване на мнениетоvik28, в 23 March 2013 - 09:38 AM, написа:

:wc_055: :wc_055:
Хахах ! Е как кое ?
Те Фурия и Мил са ти го обяснили прекрасно ама , ако искаш и аз ще ти дам еди пример:

Все едно да си вземеш на двора куче от ловна порода , то да ти изяде кокошките и ти да си кажеш че не е от породата а от възпитанието . :wf_039: .

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 March 2013 - 04:23 PM

Голяма доза играе възпитанието,както и липсата на такова. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 05:18 PM

Показване на мнениетоПинпонг, в 24 March 2013 - 03:43 PM, написа:

Все едно да си вземеш на двора куче от ловна порода , то да ти изяде кокошките и ти да си кажеш че не е от породата а от възпитанието . :wf_039: .

Именно Пингпонг, именно.
Но като никога не си имал двор, кокошки, кучета и крави...
Не е се едно дали си с чухуахуа или санбернар, със самоед или ягдтериер...

#15 Потребителят е офлайн   Pit BiLL Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 06:38 PM

кучето ми е много добре с възпитанието в къщи. като му се скарам слуша спазва хигиенни навици общо заето всичко ми е ОК... ОСВЕН разхождането много дърпа, държи се възбудено, и тази агресия към кучета. :mg_062:

#16 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2013 - 06:43 PM

Хахах ! Е как кое ?
Те Фурия и Мил са ти го обяснили прекрасно ама , ако искаш и аз ще ти дам еди пример:

Аз тебе специално питах!
Сравнението беше много далновидно!
Първо:не ти е известно явно,че тези породи се обучават да НЕ изяждат а да ДОНАСЯТ!
Второ:в описания случай и куче от различна от ловна порода може да свърши тази работа,защото кучетата са хищници ама и това май не ти е ясно!

#17 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2013 - 06:58 PM

Показване на мнениетоPit BiLL, в 24 March 2013 - 06:38 PM, написа:

кучето ми е много добре с възпитанието в къщи. като му се скарам слуша спазва хигиенни навици общо заето всичко ми е ОК... ОСВЕН разхождането много дърпа, държи се възбудено, и тази агресия към кучета. :mg_062:

Когато между "в къщи" и "навън" няма разлика ще ти е ОК общо взето всичко!

#18 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 07:25 PM

Показване на мнениетоvik28, в 24 March 2013 - 06:43 PM, написа:

Първо:не ти е известно явно,че тези породи се обучават да НЕ изяждат а да ДОНАСЯТ!
Второ:в описания случай и куче от различна от ловна порода може да свърши тази работа,защото кучетата са хищници ама и това май не ти е ясно!

По първото, тези дето донасят, са ретривъри, не териери. Териерите извличат, може и на части. И то не щото аз съм отворко, а ти си залупена, а щото затва са ги гледали.
По второто, нямаш си на идея, как му идва от вътре на един птичар или териер да ти издуши кокошките...

#19 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 09:21 PM

Показване на мнениетоvik28, в 24 March 2013 - 04:43 PM, написа:

Хахах ! Е как кое ?

Аз тебе специално питах!
Сравнението беше много далновидно!

Извенете ме, питбула е бил селектиран за да ДОНАСЯ?????????????? МОЛЯ?! Това сефте го чувам. Малеййййййййй, мъка-мъка-мъка, горката порода.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2013 - 09:55 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 24 March 2013 - 04:23 PM, написа:

Голяма доза играе възпитанието,както и липсата на такова. :md_064:

Възпитанието не може да смачка инстинкт. По-скоро не трябва, защото заедно с него би смачкало и кучето - инстинктът е по-силен от самото куче.
Инстинктите могат да се контролират, но само донякъде и само понякога. Ако човек не е виждал как като се случи "щрак" кучето се превръща в торпедо мигновено, автоматично и без никакво участие на волята, само тогава може да си мисли, че с възпитание ще овладее напълно инстинкт.
Друг момент е, че ако се дават на кучето достатъчно възможности да задоволява инстинктите си безопасно (чрез игра с хапалка, спорт със стопанина и пр.) през останалото време то ще е с по-ниско ниво на възбудимост и по-управляемо. Но никога няма да бъде като куче, което няма тези инстинкти.

Фурия, vik28 говори за птичари.

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни