Dog.bg Форуми : Агресия към ДРУГИ КУЧЕТА!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия към ДРУГИ КУЧЕТА! Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 24 March 2013 - 10:04 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 March 2013 - 09:21 PM, написа:

Показване на мнениетоvik28, в 24 March 2013 - 04:43 PM, написа:

Показване на мнениетоПинпонг, в 24 March 2013 - 03:43 PM, написа:

Показване на мнениетоvik28, в 23 March 2013 - 09:38 AM, написа:

Кое по точно според теб се дължи на породата???

:wc_055: :wc_055:
Хахах ! Е как кое ?
Те Фурия и Мил са ти го обяснили прекрасно ама , ако искаш и аз ще ти дам еди пример:

Все едно да си вземеш на двора куче от ловна порода , то да ти изяде кокошките и ти да си кажеш че не е от породата а от възпитанието . :wf_039: .

Аз тебе специално питах!
Сравнението беше много далновидно!
Първо:не ти е известно явно,че тези породи се обучават да НЕ изяждат а да ДОНАСЯТ!
Второ:в описания случай и куче от различна от ловна порода може да свърши тази работа,защото кучетата са хищници ама и това май не ти е ясно!

Извенете ме, питбула е бил селектиран за да ДОНАСЯ?????????????? МОЛЯ?! Това сефте го чувам. Малеййййййййй, мъка-мъка-мъка, горката порода.

Слагай очилата и чети внимателно,че ме дразниш вече!!!

#22 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 March 2013 - 10:06 PM

Мил точно това имам впредвид.С обучение може прага на търпимост да се повиши.И да можеш да контролираш кучето,да не те влачи и да го предугаждаш преди да е направило нещо.
Например виждаш куче караш твоето да седне-разминавате се тихо и кротко хоп награда.Кучето гледа теб ,защото знае че ще има награда.Е при питовете може би е по трудно постигането на това,но не и невъзможно. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 March 2013 - 10:11 PM

Това не означава, че можеш да пускаш това куче да си играйка с други кучета спокойно, както иска авторката на темата.
Освен това в града винаги може да се сблъскаш неочаквано с друго куче зад ъгъла или да изскочи от храста, или да пребяга котка, не можеш винаги да изпревариш реакцията на кучето. Човек трябва да е нащрек, никога не може да се отпусне. Дори намордникът не е пълна гаранция, просто дава малко повече време за реакция. Мисълта ми е никой да не се заблуждава, че с "high drive" куче може да е лежерно като с друго куче, което не притежава тези инстинкти. Който иска да е лежерно да си вземе друга порода, питбулът си има други достойнства, които другите пък кучета нямат и така, избор има.
Има и питбули, които не са high drive, но вероятностите са ясни.

#24 Потребителят е офлайн   vik28 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2013 - 10:32 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 24 March 2013 - 07:25 PM, написа:

Показване на мнениетоvik28, в 24 March 2013 - 06:43 PM, написа:

Първо:не ти е известно явно,че тези породи се обучават да НЕ изяждат а да ДОНАСЯТ!
Второ:в описания случай и куче от различна от ловна порода може да свърши тази работа,защото кучетата са хищници ама и това май не ти е ясно!

По първото, тези дето донасят, са ретривъри, не териери. Териерите извличат, може и на части. И то не щото аз съм отворко, а ти си залупена, а щото затва са ги гледали.
По второто, нямаш си на идея, как му идва от вътре на един птичар или териер да ти издуши кокошките...

По първо,не беше дал точно определена порода като пример в твоето гениално сравнение,израза беше "ловна порода" така,че не се напъвай с обяснения,моля!Аз отбелязах,че от каквато и да е порода,на кучето може да му се появят мераци да ловува кокошки(болонката на леля не пропускаше случаи,моята овчарка също),без значение за какво са гледани и дали ти си залупен или аз отворка.
По второ,идеята е да възпитаме кучето си а не да чакаме да видим какво ще му "дойде от вътре"!!!Съгласен?

#25 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 March 2013 - 10:44 PM

Д а говори за птичари, няма лошо, само че какво общо имат питбули с птичари?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#26 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2013 - 10:48 PM

Показване на мнениетоvik28, в 24 March 2013 - 10:32 PM, написа:

По второ,идеята е да възпитаме кучето си а не да чакаме да видим какво ще му "дойде от вътре"!!!Съгласен?

vik28, каква точно ви е болката?
Ако тезата ви е, че възпитанието може да попречи да "му дойде на кучето отвътре" каквото има да идва отвътре, в грешка сте, виж, мачкането може.
За мен стремежът да се обяснява, че тази или онази порода била "като всички кучета" е нещо много порочно. Зле за хората, зле за кучетата. Ми не е като всички кучета и човек трябва да знае с какво се захваща от самото начало, а не да му идва като мокър парцал.

#27 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 10:51 PM

Некои хора прекаляват с енциклопедийте. Това било ген,онова било ген. Дайте и хъскитата да не ги пускаме,че утре ще се закачат за някой трамвай да го теглят,или туко някой басет е станал сомелиер без никой да го кани.

#28 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 March 2013 - 10:55 PM

Точно така.
Не можеш да вземеш една хрътка и да я заключваш в клетка по цял ден. Не можеш да вземеш един вълкодав и да го караш да се изаква в котешка тоалетна. Не можеш да вземеш пекинез или чихуа за да го озлобяваш на ръкав и да го учиш на "ФАС!" атакувайки фигуранта.

Човек трябва да взима кучето от определена порода, като знае с какво се захваща. Не можеш да направиш от ретривър вълкодав, просто въпросната определена порода не е селектирана за тази цел.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2013 - 10:58 PM

Показване на мнениетоmil_, в 24 March 2013 - 10:11 PM, написа:

Това не означава, че можеш да пускаш това куче да си играйка с други кучета спокойно, както иска авторката на темата.
Освен това в града винаги може да се сблъскаш неочаквано с друго куче зад ъгъла или да изскочи от храста, или да пребяга котка, не можеш винаги да изпревариш реакцията на кучето. Човек трябва да е нащрек, никога не може да се отпусне. Дори намордникът не е пълна гаранция, просто дава малко повече време за реакция. Мисълта ми е никой да не се заблуждава, че с "high drive" куче може да е лежерно като с друго куче, което не притежава тези инстинкти. Който иска да е лежерно да си вземе друга порода, питбулът си има други достойнства, които другите пък кучета нямат и така, избор има.
Има и питбули, които не са high drive, но вероятностите са ясни.

:ba_025:
Агресията към себеподобни не се променя от възпитателни мерки. Тя подлежи на контрол в известни рамки, описани от Мил. Това си е вид патология в поведението, която следва да се изолира, но поради злощастната съдба на някои породи, вместо да се изолира тя е насложена и подсигурена линейно. Трябват много години и генерации селективна работа за да се получи траен резултат и въпреки всичко няма да изчезне напълно. Винаги ще "избива" в отделни представители. Точно затова при породното селектиране има част, която касае характера и кучета с патологични отклонения не следва да се допускат до развъждане. Разбира се, това са пожелателните идеи. На практика ....... е друго ... и може да се наблюдава реално, защото не можеш да го скриеш с грууминг. :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#30 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2013 - 11:21 PM

Бих внимавала с определението патология, ако то е генерално за кучешкия вид. По аналогия тогава би трябвало да определим и риджа у риджбека като патология ;)
Освен това нямам предвид точно агресия към себеподобни, а "high drive", за което не мога да намеря удобен израз на български, би било прекалено описателно, може някой да помогне. Но то е в комбинация с други качества, които човекът е ползвал и ползва. Териерска им работа Качена снимка , искам да кажа, че ако махнеш high drive от териер, няма да остане териер.
Питбулът е териер, да не забравяме.

#31 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 11:26 PM

Драйв - не се определя като качество само за териери. ДРАЙВ няма нищо общо с определена порода .
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2013 - 11:30 PM

drive означава инстинкт буквално преведено за кучета.
Prey drive, pack drive etc. в речниците.
High drive dog - куче с неимоверно изразени инстинкти. Предупредих, че ще е описателно. Не съм казвала, че само териерите са high drive, а че това е неразделна част от съществото им, която не можеш просто да махнеш.

#33 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 11:32 PM

Нима? Андрес Холгрен в книгата си "Драйв и мотивация" много щеше да се изненада.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2013 - 11:39 PM

Не мисля. Използва го точно в същия смисъл. Смущава ли те нещо в "Инстинкт и мотивация"?
Пак казвам "drive" и "high drive" не е едно и също, но е глупаво да се спори, научи английски и спорът ще отпадне.
В повечето случаи под High drive се има предвид High Prey Drive, но не е задължително, описва куче със силно възбудима нервна система, висока активност както физическа, така и умствена, висока реактивност, Google

#35 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 11:54 PM

Дефинирай тогава "драйв" ако можеш? Същото съм питала да дефинират "Гейм". Нещо не получих адекватен отговор.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2013 - 11:58 PM

Четеш ли? Drive = инстинкт. Prey drive = инстинкт за преследване.

#37 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2013 - 11:59 PM

Показване на мнениетоmil_, в 24 March 2013 - 09:58 PM, написа:

Четеш ли? Drive = инстинкт.

Освен че чета, аз и разбирам. Драйв - не е инстинкт, да не би някой те е излъгал???
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2013 - 12:12 AM

Уфф, не е равносилно, на въпросния език съществува и думата instinct, но не желая да превръщам темата в речник. В някои езици съществуват по-точни за дадена концепция думи, отколкото в други, както за гейм, фрустрация и подобни ненамерили в българския аналози. Ако разполагах с точен превод, със сигурност щях да го използвам вместо чуждоезичния израз. В достатъчно постове обясних какво имам предвид под high drive dog и тези уточнения са безумно отегчителни, при положение, че това е широко използван израз с ясно значение, вкл. от самия Халгрен.

#39 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2013 - 12:18 AM

Като не желаеш - не се обаждай, драга.

Аз много добре знам за кое иде реч, що е драйв и то няма нищо общо с инстинкти или други тям глупости.
"Драйв" или "гейм" са други понятия. нищо общо с инстинкти. Лека нощ.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2013 - 12:23 AM

Изключително точна съм в концепцията.
Разбираемо е за всеки, стига да не страда от мании.
Drive е вродена първосигнална необходимост, която заставя кучето да реагира чрез определено поведение на определени дразнители. Идеално се припокрива с инстинкт по темата на нашата дискусия. Примерно инстинктът за продължение на рода се изявява в желание (драйв) да правиш секс. Drive е специфичното поведенческо изражение на инстинкта, ако трябва да се втеляваме толкова, но не трябва.

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни