Аз спирам да пиша, защото просто не желаета да проумееете цели 20 страници постове.Въпроса "защо?" се задава непрекъснато от децата между 3-5 години.
Въпросът "защо" отразява цивилизационен стадий. Поради тази причина може да се задава винаги и не само от деца между 3-5 годишна възраст. Той се задава постоянно, особено когато си поставен в позицията на проучвател. Примерите не са достатъчна обосновка, те са само натрупан материал, който може да доведе до качествено изменение - пак един от основните философски закони.
Изключително неприятно и безполезно е да спориш с някого, който по презумция е приел, че ти си ограничен, неопитен, невъзприемчив или че си нямаш и хабер "от къде сере кравата". Никой от вас двамата (animal и navar) не може да знае от къде съм аз или mil_ , че да ни квалифицира или да определя нивото ни на компетентност или познанията и практиката ни. Това, че си пишем и си дрънкаме в един форум не значи нищо. Виждали сте някой на някаква изложба и какво ?! Това автоматично ви прави способни да направите обективна оценка, така ли?!
Изумително е, че трябваше да се изпишат 20 страници за да започнете да си бъркате по мозъчните гънки и да изкарате най-после що-годе мотивирани обосновки на тезите си, а не да се позовавате на "така правеше дедо ми".
Изумително е, че всичко това е съпътствано от някакво критикарстване и опити за подценяване.
navar, защо си мислиш, че не съм наясно с цялата гламотия около селското ни стопанство? Защо си мислиш, че само в тази сфера е бъкано от парадокси и идиотлъци? Защо не ти идва на ум, че не ти давам съвети, нито искам да ти давам такива. Споделям собствената си позиция и не изключвам възможността тя да претърпи промяна, но това няма да стане защото "видите ли ние, тук дето се занимаваме с тези породи от толкова време, така казваме и затова е така". За да я променя, трябва да ме убедите (в частност за овчарските кучета).
п.п. - animal, интересно откъде знаеш кой какво е виждал ? Да не сме отраснали заедно ?! Я ми припомни!