Цитат
За изваждане на родословие за заплаща. Колко се заплаща зависи от клуба. В далматин клуба се заплаща минимална такса 7лв.
3л - за бланка
1лв за вписване в племенната книга в БРФК
остават 3лв, от който един влиза в клуба.
В различните клубове и т.н. има различни такси, при нас е толкова, на друго място може да е повече.
Родословие може да се изкара и след 10 години, ако селекционера е убеден че в дейсвителност, даденото куче точно това куче за което му се представя. Гледат се татуировка или чип и т.н.
Родословията се вадят само от селекционера на клуба и никой друг, даже не може и упълномощено лице да отиде ида да извади родословие.
п/с Не знам каква с случката и т.н. Но за мен е абсолютно несериозно да не се извадят, родословия на кученцата, при условие че всичко е било наред.
Face,благодаря за включването.
Какви фантастики обаче? Моля разясни по-подробно.
Аз написах,че се заплаща за родословие 15лв поне толкова знам,че е в БКК"Северни кучета" .Имах предвид,че тези 15лв или било то 7 както ти написа са едно нищо и не си заслужава заради тях кучето да остане без родословие,това е тъпо оправдание пак повтарям защото ако нямаш пари да си платиш тези такси то по-добре въобще не развъждай.
А относно описана по-горе неприятна ситуация аз говоря защото съм го изпитала на свой гръб,не си измислям.Всеки говори различно та чак човек да се ошашка.
Имам куче купено от развъдник регистриран в БКК"Северни кучета"
Ето шот от клуба северни кучета под кой номер е регистриран развъдника

Ето и бащата на кучето който също фигурира там

Та развъдника е регистриран там,хората членуват в клуба.Имам копие и съм виждала лично родословията и на двете кучета защото са техни,регистрирани подпечатани и с подпис от бккСеверни кучета,но просто явно връзката не е обявена в клуба и кученцата остават без родословие.
Звъняла съм къде ли не и в крайна сметка се отказах защото родословие въпреки документи при свършен факт не могло да се извади.Бъркам ли?