Dog.bg Форуми : Как се вади родословие ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как се вади родословие ? Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 September 2008 - 12:40 PM

Цитат

Бижу, нека да не говорим фантастики.
За изваждане на родословие за заплаща. Колко се заплаща зависи от клуба. В далматин клуба се заплаща минимална такса 7лв.
3л - за бланка
1лв за вписване в племенната книга в БРФК
остават 3лв, от който един влиза в клуба.
В различните клубове и т.н. има различни такси, при нас е толкова, на друго място може да е повече.
Родословие може да се изкара и след 10 години, ако селекционера е убеден че в дейсвителност, даденото куче точно това куче за което му се представя. Гледат се татуировка или чип и т.н.
Родословията се вадят само от селекционера на клуба и никой друг, даже не може и упълномощено лице да отиде ида да извади родословие.

п/с Не знам каква с случката и т.н. Но за мен е абсолютно несериозно да не се извадят, родословия на кученцата, при условие че всичко е било наред.

Face,благодаря за включването.
Какви фантастики обаче? Моля разясни по-подробно.
Аз написах,че се заплаща за родословие 15лв поне толкова знам,че е в БКК"Северни кучета" .Имах предвид,че тези 15лв или било то 7 както ти написа са едно нищо и не си заслужава заради тях кучето да остане без родословие,това е тъпо оправдание пак повтарям защото ако нямаш пари да си платиш тези такси то по-добре въобще не развъждай.
А относно описана по-горе неприятна ситуация аз говоря защото съм го изпитала на свой гръб,не си измислям.Всеки говори различно та чак човек да се ошашка.
Имам куче купено от развъдник регистриран в БКК"Северни кучета"
Ето шот от клуба северни кучета под кой номер е регистриран развъдника
Качена снимка
Ето и бащата на кучето който също фигурира там
Качена снимка

Та развъдника е регистриран там,хората членуват в клуба.Имам копие и съм виждала лично родословията и на двете кучета защото са техни,регистрирани подпечатани и с подпис от бккСеверни кучета,но просто явно връзката не е обявена в клуба и кученцата остават без родословие.
Звъняла съм къде ли не и в крайна сметка се отказах защото родословие въпреки документи при свършен факт не могло да се извади.Бъркам ли?
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2008 - 12:55 PM

Нямам идея, как са случили нещата. Кой, какво и как и т.н.
При нас няма такива неща. Всяко едно кучило си минава през клуба. За всяка връзка селекционера е уведомен и той си поема нещата който трябва да свърши. Няма обявени, не обявени. Щом кучета са изпълнили всички условия за за влизане в разплод, значи всичко е ОК. Като се родят малките, селекционера отива, описва кучило и т.н. Накрая кученцата си имат родословие. Няма връзки който да не са признати, понеже не имало фактори за такива неща.
Преди селекционера присъстваше задължително (или упълномощено лице от него), сега не е задължително да присъства.
Няма как да стане, куче което да не изпълнило условията, да влезе в разплод. (става дума за кучета, на който стопаните им са членове на клуба)

п/с Преди време, 5-6 години, се обадиха хора с далматинка (мисля че тогава беше на 3-4 години, не помня точно). Намерили я като била малка, до един вход. Отидоха видяха я, оказа се че си има татуировка :). Направи се справка от кое кучило и т.н. Наистина на това кученце не е било вадено родословие извадиха и готово. Вече женската не е м/у живите, но това е жив пример за това, че маркирането на малките кученца е много важно. Няма куче което да не е маркирано при нас. Или ако има поне на мен не ми известно такова. :)

#43 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 01:04 PM

Хъм,да това е така,явно обаче във вашия клуб.
В "Северни кучета" обаче поне аз доколкото съм запозната не е така,нека някой ме поправи ако греша.
Защото пак повтарям ситуацията при мен е същата като описаната по-горе от Рот,купих си кученцето със сто мъки  :rolleyes: не знам дали на другите бебета от кучилото е извадено родословие защото не поддържам контакт умишлено със собственика.По мое желание аз си купих кученцето на 30дни ,то първоначално беше капарирано,но аз настоях за точно това кученце и не исках да чакам при което си го взех при мен без родословието на тази възраст.Трябваше да чакам иначе до 3тия месец.
Видях и майката и бащата и техните документи,видях,че са допуснати до разплод,видях развъдника имам и копие от документите им.
Кучето ми сега ще направи 2години и е без родословие  :blink: явно ще си го гледам така до края.
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2008 - 01:15 PM

има малко разлика :)
При нас, няма кученцето на 30 дена да го вземеш :)
8.8.1. Огледът и приемането на кучилото се извършва от селекционера или от упълномощено от КРД лице в периода 42-60 ден. (заради ваксините). Изключения се допускат след разрешение на КРД. Поставянето на микрочип е задължително. Малките кученца трябва да са достигнали тегло от 5 кг., преди да бъдат предадени на новите собственици. В противен случай те остават поне още 14 дни при майката, след което отново подлежат на оглед, преди да бъдат отделени и предадени

Чудя ся и за какво тоя зор, да се вземе кученцето по-рано? Почти всички бързат, а вероятността да се случи нещо неприятно с кученцето на 30дни е доста голяма :)

Иначе, само клуб северни кучета могат да ти отговорят на поставените въпроси и т.н. :)

http://www.dalmatian...o...5&Itemid=35

#45 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 September 2008 - 01:23 PM

Тук става дума за голдън май.
Ще кажат от техния клуб.
Не е нужно да се твърди нещо без да се знае практиката там.
В нашия клуб също може да се извади родословие и след пет години, стига всички правила да са изпълнени и да може да се докаже връзката.

#46 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 01:27 PM

Цитат

Тук става дума за голдън май.
Ще кажат от техния клуб.
Не е нужно да се твърди нещо без да се знае практиката там.
В нашия клуб също може да се извади родословие и след пет години, стига всички правила да са изпълнени и да може да се докаже връзката.
Мхм,права си.Аз говоря специално как е било при мен и в този клуб където се предполага,че трябва да членувам.Трябваше да го кажа в самото начало,ама като си мисля,че навсякъде правилата са еднакви. :rolleyes:
А как може да се докаже,че една връзка е осъществена и кученцето е точно от тези родители,само чип татуировка така ли? В случая аз нищо не мога да направя нали така?
Face прав сте.Зор зор и то за нищо,риска е много голям определено.
Радвам се обаче,че кучето ми е напълно здраво,направени са му всички изследвания и се развива перфектно.Отгледах си го с много любов и внимание и да чукна на дърво не съм имала проблем до сега.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2008 - 01:28 PM

Така по това което чета.........и какво си мисля,и аз вече не знам какво си мисля.Не знам как така бебетата са останали без родословие,но майката и бащатата на кученцето имат маркировка на тях,аз лично я видях,беше номер на едното ухо.Кучетата са внесени от чужбина,което ме кара да си мисля,че имат родословие.Лично според мен нещата тръгват оттам,че стопаните на майката са възрастни хора и не са се занимавали да я записват в клуба и да са членово или не знам и аз как се получават нещата.....обърках се.А пък и няма значение,никуде не пише,че кучето ми има родословие.Но това не променя факта,че е родословно,защото една хартия призната от хора не прави родословие.Това е ген и ако кучето е родено от майка с родословие и баща с родословие и не му е извадено на него,листчето не променя факта,че кучето е със. :)
Пфууу хихихихк  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 01:36 PM

Цитат

Така по това което чета.........и какво си мисля,и аз вече не знам какво си мисля.Не знам как така бебетата са останали без родословие,но майката и бащатата на кученцето имат маркировка на тях,аз лично я видях,беше номер на едното ухо.Кучетата са внесени от чужбина,което ме кара да си мисля,че имат родословие.Лично според мен нещата тръгват оттам,че стопаните на майката са възрастни хора и не са се занимавали да я записват в клуба и да са членово или не знам и аз как се получават нещата.....обърках се.А пък и няма значение,никуде не пише,че кучето ми има родословие.Но това не променя факта,че е родословно,защото една хартия призната от хора не прави родословие.Това е ген и ако кучето е родено от майка с родословие и баща с родословие и не му е извадено на него,листчето не променя факта,че кучето е със :)

Това, че са от чужбина въобще не значи, че са родословни! За това трябва да попиташ стопаните на майката и бащата ;) /и се увери, че те не бъркат родословието с паспорт!/
Така е, но по принцип в кинологията под родословие на едно куче се има предвид то да е написано на хартия ;) Всяко едно куче по улицата също има такова родословие, но НЕ е породисто ;) А писменото родословие доказва точно това!
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2008 - 01:40 PM

Майката и бащата имат родословие,аз съм виждала всички документи.
Абе няма значение.Важното е да ми е живо и здраво кученцето.Каквото и да порастне.Ако иска и пумияр да порастне,аз си го обичам и си е мое.Сини листчета на който пише каква порода е не ми трябват.  :P ;D
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 September 2008 - 01:57 PM

Цитат

Майката и бащата имат родословие,аз съм виждала всички документи.
Абе няма значение.Важното е да ми е живо и здраво кученцето.Каквото и да порастне.Ако иска и пумияр да порастне,аз си го обичам и си е мое.Сини листчета на който пише каква порода е не ми трябват.  :P ;D

Ако не е тайна,би ли казала от къде и от кой купи кученцето!?
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2008 - 02:01 PM

От майка и баща Голдени  ;D
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 September 2008 - 02:03 PM

Ти видя ли бащата на мястото, от което си взе кученцето?
И на мен ще ми е интересно да кажеш от къде и кои хора си си купила кученцето  ;)

#53 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 02:15 PM

Цитат

От майка и баща Голдени  ;D
Иронията ти е тъпа и не на място.Хората се опитват да ти помогнат,а ти се фъчкаш и постоянно дрънкаш как не ти трябвало един лист хартия.
Еми тогава защо пишеш тук бе мило  :wub:?! Гледай си го и не виждам какво коментираш повече.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2008 - 02:16 PM

Хората са от София,баба и дядо на средна възраст.Взели са женската от чужбина,а бащатата е на дъщеря им,той е от Унгария.И двете кучета имат родословие и маркировки и какви ли не документи,аз ги  видях.Просто явно като са внесени кучетата,не са ги записали във клуба или не знам и аз как точно става.Живееят си на една виличка до София с кучето и бабката има документите на двете кучета.Заплодили са женската защото са имали и друг Голден който е починал много млад,лекаря им е казал,че е заради това ,че не бил раждал.И до тук свършва интереса с кученцата.Женския ражда,гледат кученцата,аз го взех на почти три месеца,беше със две ваксини на мен ми остваше да сложа третата само.Бабката показа всички документи и обясни,че не е успяла да им издаде родословие,беше направила само паспорти.Не ясно по каква причина.Но не ме и интересуваше,взех си кученцето и си тръгнах.И вече във този форум чета как всички са толкова луднали кучето им да има родословие,че едва ли не всички други без,не са кучета ами нещо друго.
Аз така или иначе няма да се върна да търся собствениците на майката,и да се занимавам с документи да вадя родословия,имам къде по важна  работа от тази.Но ми стана интересно как стоят нещата просто с това родословие и дали може да се извади евентуално ако искам....... пфуу гръмна ми мозъка два дни с това родословие на кучето.А това все пак е куче!
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 02:34 PM

Никой не е казал, че кучето ти задължително трябва да има родословие ;) Все пак ти започна да питаш къде и как да извадиш родословие на Рутер!
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2008 - 02:53 PM

Ок спираме този въпрос,аз разбрах.Благодаря на всички който отговориха.
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 04:25 PM

Цитат

За изваждане на родословие за заплаща. Колко се заплаща зависи от клуба. В далматин клуба се заплаща минимална такса 7лв.
3л - за бланка
В различните клубове и т.н. има различни такси, при нас е толкова, на друго място може да е повече.
Родословие може да се изкара и след 10 години, ако селекционера е убеден че в дейсвителност, даденото куче точно това куче за което му се представя. Гледат се татуировка или чип и т.н.
Родословията се вадят само от селекционера на клуба и никой друг, даже не може и упълномощено лице да отиде ида да извади родословие.

п/с Не знам каква с случката и т.н. Но за мен е абсолютно несериозно да не се извадят, родословия на кученцата, при условие че всичко е било наред.

Не може да бъде изкарано родословие след десет години,това родословие няма да получи заверка в племена книга на БРФК.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#58 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2008 - 06:04 PM

Цитат

Цитат

3л - за бланка

Не може да бъде изкарано родословие след десет години,това родословие няма да получи заверка в племена книга на БРФК.

брех, чудна работа защо? Нещо не съм видял да има такова ограничение. :)

#59 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 09:05 PM

Цитат

Цитат

Цитат

3л - за бланка

брех, чудна работа защо? Нещо не съм видял да има такова ограничение. :)

Знам ,че в Русия - една година,не си ли смениш щенячка на родословие ,след това няма да можеш.В Украина също - една година. В България не съм питала ,но съм сигурна че няма такова кино след десет години да се вади родословие.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#60 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 09:33 PM

То след 10 години надали ще трябва изобщо.  :blink: :wub:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"