Dog.bg Форуми : Бяло Швейцарско Овчарско Куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (37 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бяло Швейцарско Овчарско Куче

#381 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2010 - 12:06 PM

Показване на мнениетоdeneva, в 15 July 2010 - 10:35 AM, написа:

flamme_froide,как така нямат снимки на майката?Нали това е легитимен развъдник,би трябвало да имат и сайт с техните кучета,изследвания и снимки.Таткото явно е от друг развъдник и има необходимото инфо за него,това обаче не е достатъчно,а липсата на инфирмация за майката мен ме притеснява!?В Сърбия,както и в Бг,се случват доста нерегламентирани работи,за това много внимавай!Питай за името на развъдника,на който ще се водят родословията на кученцата и го провери в регистъра на FCI-задължително!Не се притеснявай да питаш за каквото и да е-това е твое право и всеки нормален развъдчик го знае!
Успех!

Развъдника е легитимен (поне на мен така ми се струва четейки инфото в сайта им). Предполагам, че младежа просто е син на собственика или нещо такова затова инфото което ми дава е леко със закъснение. И все пак благодаря за вашите съвети и напътствия, защото наистина аз съм толкова заинтригуван и запленен, че може би съм недостатъчно внимателен. Що се отнася до таткото виждам на сайта, който съм пуснал по-горе, че е печелил доста състезания и купи. За майката може би просто не е от същия развъдник или .... знам ли и аз. Сега и на мен ми стана странно, ще видя какво инфо мога да изкопча още с времето от този младеж.Затова пуснах линка и ви помолих да му хвърлите по едно око вие всички които сте по-специалисти от мен и да си кажете мнението. Ще съм ви много задължен заради загубеното ви време. Но знам че без ваша помощ няма да се справя достатъчно добре.Мерси :wub:
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#382 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2010 - 02:40 PM

Изобщо не смятам,че си губя времето :re_037: както ти бях писала на лични и аз съм минала по този път с моите кучета.Факта,че таткото е красив и титулован не е достатъчен обаче за да си 100% сигурен в здравето и породността на кученцата.Казваш,че си чел нещо в сайта-на стопаните на майката ли,неразбрах добре?Защото ако имат сайт,там би трябвало да са обявените очаквани и настоящи кучила+тахните родители и изследванията за вашата порода,титли.Искренно се надявам,че всичко това ще се окаже просто предпазливо недоверие(все пак тук някой го познаваше този сърбин),но все пак попитай за имената на майката(развъдника,от който е тя).Аз когато си взимах моите кучета рових и търсех информация в нета за родителите до 4-5 коляно(която си я има на родословията),но аз рових по имената на развъдниците,от които са,за да ги намеря и видя.
Хайде не се отпускай,действай!Успех! :ba_025:

#383 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 17 July 2010 - 06:26 PM

Здравей! :rc_036: Някъде напред питаш какво мислим за бащата. На мен не ми допада особено, от части заради късия косъм. Но всеки с вкуса си, нали така? :rc_036: Не знам дали ми се струва или му сълзят очетата, надявам се да греша!

http://swisswhiteshe...com/puppies.htm - предполагам това е сайта. Пуснах линка направо в страничката с кученцата. Пише само за кученца- но от кои родители.... :zz_219: Лили е красавица, харесва ми, той я пазеше дълго време в тайна, когато си я взе, причина- не зная!
Питай за всичко- име на майката, изследвания, квото ти дойде на ум. Ако искаш разбери за името на майката и го постни тук, ние ще се поразровим да намерим нещо. :ae_085:

Аз с малко закъснение, но да ви покажа рожденика Нерон. Снимките са от 30.06. Хареса си тортата, това е най-важното. :ab_041: Изяде я за няколко дни, дори черпихме и други кучовци. :ab_041:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Поздрави на всички!
User's Signature

Качена снимка

#384 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2010 - 01:59 AM

Показване на мнениетоlizata, в 17 July 2010 - 06:31 PM, написа:

Здравей! :rc_036: Някъде напред питаш какво мислим за бащата. На мен не ми допада особено, от части заради късия косъм. Но всеки с вкуса си, нали така? :rc_036: Не знам дали ми се струва или му сълзят очетата, надявам се да греша!

http://swisswhiteshe...com/puppies.htm - предполагам това е сайта. Пуснах линка направо в страничката с кученцата. Пише само за кученца- но от кои родители.... :zz_219: Лили е красавица, харесва ми, той я пазеше дълго време в тайна, когато си я взе, причина- не зная!
Питай за всичко- име на майката, изследвания, квото ти дойде на ум. Ако искаш разбери за името на майката и го постни тук, ние ще се поразровим да намерим нещо. :ae_085:

Аз с малко закъснение, но да ви покажа рожденика Нерон. Снимките са от 30.06. Хареса си тортата, това е най-важното. :ab_041: Изяде я за няколко дни, дори черпихме и други кучовци. :ab_041:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Поздрави на всички!

Честит рожден ден на патерици. МНОГО СТЕ КРАСИВИ :af_089:
Пича е леко раздразнителен от многото ми въпроси и ми казва, че ще отговори на всичките когато му дойде времето. Това е положението не мога да се боря с вятърни мелници. За сега съм в изчакване на кучецата. Пише всичко в сайта който съм постнал има таблици с родословие и всичко останало трябва само малко време да прегледате всички линкове вляво там е всичко. При първа информация обещавам да пиша. Иначе линка с болестите е много страшен ужас просто настръхнал ми е косъма. Аз по принцип съм си хипохиндрик а да не говорим след целия ужас изписан в този линк. :dh_188:
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#385 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 18 July 2010 - 02:05 PM

С Нерон благодарим!

Ама как ще е раздразнителен! :ab_041: Трябва да отговори на всички твои въпроси... ТОй питал ли е нещо за теб- от къде си, какъв си, с какво се занимаваш, в какво живееш, бля бля... Защото, ако просто се е съгласил да ти даде кученце, без да знае нищо за теб, не говори добро за самия него развъдчик. ТИ беше споменал за цена 800 евро, ако не се лъжа? Едно кученце от добър развъдник варира около 1200-1500 евро, дори и нагоре. Наистина много, брр! В никакъв случай не искам да те разубеждавам. :wb_052: Споделям си впечатленията. :smile: Моят съвет е да се оглеждаш, проучваш... От друга страна относно цената. Сърбия е едно, Германия, например-друго! :ab_041: Нали така? Все едно в България да дадеш кученце за 1500 евро- малко нереално изглежда, не че не е възможно. :wb_052: :ab_041: Много се радвам за теб, но внимавай! Вече няколко човека ти го казаха. Не бъди наивен, бъди хитър! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#386 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2010 - 03:39 PM

Показване на мнениетоlizata, в 18 July 2010 - 02:10 PM, написа:

С Нерон благодарим!

Ама как ще е раздразнителен! :ab_041: Трябва да отговори на всички твои въпроси... ТОй питал ли е нещо за теб- от къде си, какъв си, с какво се занимаваш, в какво живееш, бля бля... Защото, ако просто се е съгласил да ти даде кученце, без да знае нищо за теб, не говори добро за самия него развъдчик. ТИ беше споменал за цена 800 евро, ако не се лъжа? Едно кученце от добър развъдник варира около 1200-1500 евро, дори и нагоре. Наистина много, брр! В никакъв случай не искам да те разубеждавам. :wb_052: Споделям си впечатленията. :smile: Моят съвет е да се оглеждаш, проучваш... От друга страна относно цената. Сърбия е едно, Германия, например-друго! :ab_041: Нали така? Все едно в България да дадеш кученце за 1500 евро- малко нереално изглежда, не че не е възможно. :wb_052: :ab_041: Много се радвам за теб, но внимавай! Вече няколко човека ти го казаха. Не бъди наивен, бъди хитър! :ab_041:

Здрасти,
Аз му писах сам кой съм и какъв съм, почти цялата си биография, защото така ме бяхте посъветвали, та не му бях оставил много какво да ме пита освен ако не иска да си легне с мен но моята цел не е тази :ab_041:
Ами той не че не иска да отговаря просто ми казва че ще говорим като се родят кученцата и това е. Може да се притеснява да не ги уручаса знам ли и аз хора разни а луди още повече. Иначе цената е 600 евро не 800. Ами в Белгия ми ги предложиха за 1250-1500 евро ама дай сега сма да се натискам за повече пари да дам при все че има за по-малко. Прочетох нещата които пише в сайта им за тях всичко ми изглежда нормално доколкото мога да преценя. Знам ли ще внимавам пък каквото дойде сега.
User's Signature

#387 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2010 - 03:51 PM

Днес почти цялото семейство си направихме поход! :db_046:
Прикачена снимка:wub:Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#388 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2010 - 03:55 PM

Какво урочасване бе хора!?Във всеки развъдник пише кога се очаква кучило,кога се планира(може и за година напред)и преди всичко от коя майка(таткото също,ако вече е избран).Това,че ти нервничи на въпросте и не ти дава име на майката е определено съмнително!Аз бих те посъветвала да потърсиш и друг вариант(Чехия,Унгария-там цените са добри).

#389 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 08:27 PM

Свикнах всеки ден да гледам нов коментар и сега ми е терсене!Къде изчезнахте бе хора?!:tb_195:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#390 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 10:58 PM

Показване на мнениетоLG9, в 19 July 2010 - 08:32 PM, написа:

Свикнах всеки ден да гледам нов коментар и сега ми е терсене!Къде изчезнахте бе хора?!:tb_195:

ами аз бях цял ден на дисни ленд защото утре си се прибирам в българия и ми беше последния ден да го видя и да се позабавлявам :be_107:
User's Signature

#391 Потребителят е офлайн   klintan66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 03:28 PM

Здравейте !

От 4 месеца имам представител на тази порода . Сега е точно на 7 .Това е първото ми куче .
Уникално възприемчив , с благ характер за свои , с подозрителен за чужди ...Разбира думи като - почивка ,не сега , разходка , внимавай ,лай , стой,пази се ,остави ме ...без да е учен .
Отделно - седни ,редом ,легни , донеси ...с много малко обучение .
Не мога да сравня от опит но ми се струва ,че е малко по-културен от немската овчарка ако въобще може да се употреби този термин .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#392 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 03:35 PM

Здравей! :re_037:
Групата ни започва да се увеличава.:af_089:Кучето ти е супер сладко и като гледам доста добре се развива от към костна система.:ba_025:Разкажи ни нещо повече за него:как се казва,откъде си се сдобил/а с него,откъде сте...И качете задалжително още негови снимки,за да му се нарадваме по-добре!:ae_085:
И да,много по-културни и уравновесени са от НОК.
User's Signature

Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   klintan66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 04:01 PM

Кучето е от Черна Гора .Казва се Кайро .Чисто бял .С дълго родословие . Хората ми го докараха до границата в България .Развъдника е -zampa di-
Търсенето беше доста дълго а окончателното решение за породата много трудно .
Една от причините да избера породата е ....Нерон :wb_052: ...Случайно попаднах и на негови снимки и клипове и така ...

Храним го с гранули и малко извара или сиренце. Понякога пилешко , телешко , ориз . Умерени разходки , умерено игри ,малко дисциплина , социализация ....от всичко по малко макар ,че той иска по много .

Заради дългото му първо пътуване изглежда е намразил коли и сега повръща като го возя повече от 5 минути . И за сега само пеша.

#394 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 04:15 PM

Да Нерон е красавец.Сега видях сайта.Страхотни кучета гледат тези хора.Кайро от Дино и Диди ли е?
User's Signature

Качена снимка

#395 Потребителят е офлайн   klintan66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 05:26 PM

Да ,точно от тях .

Дино много ми хареса .
Небрежния ,непукистки поглед ,леко хитряшки .
Кайро за сега много прилича на баща си . Надявам се и за в бъдеще .

#396 Потребителят е офлайн   Blue Eyes Икона

Публикувано: 03 August 2010 - 05:55 PM

Здравейте на всички почитатели на белите немски "швейцарски" кучета
Случайно попаднах на темата, но ме заинтригува достатъчно че да си направя регистрация
Аз не мога да се похваля че имам такова куче за съжаление, понеже не успях да си намеря, въпреки че от 2 години си търся и много исках да имам, за това си взех обикновена немска овчарка, казва се Мира и е на малко повече от 3 месеца / родена 23.04.2010 г/
Аз също съм от Бургас, наскоро видях Нерон около х.ЦУРК, до конната база и..... направо ми останаха очите - малко е да кажа че се влюбих във външния вид. наистина нищо не може да се сравни с белия цвят при овчарките - нито традиционния / черно и жълто/, нито чисто -черния. Досега бях виждал само един път такова куче и то от 10-15 м разстояние , но отдалече си личеше че не е лайка или друга порода с бяла козина
сега съжалявам че избързах с Мира , трябваше да потърся още

Някой ако знае от къде в България може да се закупи такова малко кученце , нека ми пише
оставям и скайп xeon_7140 и моб.тел. 0876 214 714
казвам се Живко , 32 г

#397 Потребителят е офлайн   Blue Eyes Икона

Публикувано: 03 August 2010 - 06:13 PM

ДОПЪЛНЕНИЕ

исках само да допълня че белият цвят при немските овчарски кучета се дължи на частично или пълно отсъствие на гена меланин, който формира черната окраска, и гена мелотонин, който формира жълто-кафявата окраска . така че това са си чисти немски овчарки , и собствениците им нямат никакъв повод да се срамуват от тях.

Доколкото знам обаче за огромно съжаление белите Н.О.К. не са признати в България. да се извади родословие за тях ми се вижда невъзможно - поне от позицията на бяло Н.О.К .
Днес точно имах среща с един човек от местната група на ОНОК в Бургас по повод изваждане на родословие и му споменах че съм искал да си взема бяла НОК, но не съм успял да си намеря - той ми отговори че ако кучето беше бяло НОК, нямало въобще за какво да говорим, т.е. са изцяло извън стандарта , поне като БЕЛИ Н.О.К.учета

Специално формираната порода Швейцарско Овчарско Куче може би има право, не съм информиран и не мога да коментирам

#398 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 03:10 PM

Една портретна снимка от нас.Мечо започна да си връща формата и като че ли премина периода на слабеене. :be_107:Прикачена снимка:dog:
User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   klintan66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 10:10 PM

Мечо ли е истинското му име ?Защо е бил заслабнал ?
И той е хубавец .
На каква възраст е? Какво яде ?Боледувал ли е ?
Какъв характер има ? На какво е научен ?

За белите кучета знам ,че не трябва да се дават примерно моркови и домати .
Кажете нещо друго специфично ?

#400 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 10:11 AM

Не е родословен и това е истинското му име.След няколко дни ще стане на 1,5 г.Беше отслабнал,заради смяната на сезоните и летните горещини.Друга причина,може би е,че започна да се мръщи на гранулите.
-Премина на фенери,сега открихме едни пакети с рязано пиле и съм доволен как му се отразява.:mg_062:Продават го за супа и включва бутчета,крилца,бяло месо,кокали,абе от всичко без шийката и краката.И е много евтино-1п. 2кг за около 2,50-3лв.

-Недоверчив към непознати,склонен да защити при нужда.Много любвеобилен и дори дебилен с тези,които допусне до себе си.Доминантен характер,с почти всички мъжки кучета е агресивен.Като цяло,в сравнение с другите на неговата възръст, е доста уравновесен.

-Занимавам се с обучението му още от ранна възръст.Знае много команди,като:ела тук,стой,седни,легни,не,дай
лапа,лай,горе,марш,излизай,пази се и отделно се справя доста добре с апорт-а.:ae_085:

-Боледуването е специвично за всяко куче.Ние обикновено имаме проблеми със стомаха.

-За подържане доброто състояние на козината е добре да се дават хранителни добавки и витамини.Особено при смяна на козината.Ние пропуснахме този сезон и сега сме пожълтяли повечко на някой места.Но това е нормално,защото не е искрящо бял,а с кремъви оттенъци.

Мисля,че до колкото можах отговорих на всички въпроси.НО разкажете вие нещо повече!:db_046:Как се държи с кучета,на приемер.Моя до 10 месеца беше ангел и после започна да се прави на "мъж".
User's Signature

Качена снимка

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни