Dog.bg Форуми : Бяло Швейцарско Овчарско Куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (37 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бяло Швейцарско Овчарско Куче

#421 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 August 2010 - 12:22 PM

Показване на мнениетоfire_bow, в 17 August 2010 - 11:50 AM, написа:

Здравейте на всички, :rc_036:
Следя темата от повече от година, но чак днес реших, че вече ще участвам и в писането, а не само в четенето. :r_181:
Първо, искам да изкажа огромното си възхищение към вашите прекрасни кучета..

Търся си бяла овчарка от около 2 години, но след няколко месеца търсене ми стана ясно, че в БГ няма да намеря и трябва да се обърна към развъдник в чужбина, тогава честно ми се стори много разправия (не, че не е) и останах с надеждата, че в бъдеще ще успея да намеря такова пале и в БГ. Та така след две години аз само чета форуми и благородно ви завиждам. След като с огромен интерес следя случая (ако мога така да го нарека) на flamme_froide , реших в близко бъдеще и аз да тръгна по неговия път (надявам се да не е толкова труден) и да си намеря едно бяло топче. Но ще изчакам още малко, тъй като вкъщи имам две немски овчарки (нок), като мъжкия ми е набор и е на 17 години, милия вече нито вижда, нито чува, нито зъби си има, та дано не му се запуши и носа, че става тежко :ab_041: , но пък душа има стареца, а малката я взех миналия Юни (2009) и сме си неразделни, не бих съжалила и миг за нея, прекрасна е, но след като сме само на година и три месеца все още сме пълни с енергия и много се бутаме и радваме на нашия старец,марак че и той доста живна покрай нея. Смятам да изчакам да си доживее каквото време му е останало, пък после ще издирвам нов член на семейството, защото не мисля, че въпросния дядо ще издържи още едно диване да го бута и скача по него. :dog:

Здравей,
Безкрайно ти благодаря за милите и топли думи. Да си призная няколко пъти съм бил на косъм да се откажа, но ей такива хора като теб (БЛАГОДАРЯ ВИ) ми дават сили и стимул отново. Знам, че усилията си заслужават и рано или късно ще бъдат възнаградени. Повярвай ми има повече хора които ме разубеждават отколкото такива които ме подкрепят (дори моето семейство не е никак съгласно да си взема куче). Но сигурно в мен има и известна доза инат и подобни "противоречия" по-скоро ме амбицират отколкото да ме разубеждават. Да не говорим, че аз винаги съм казвал, че сам съм си господар и може на улицата да живея един ден но ще правя това което сърцето ми подсказва. А в момента то ми казва, че това е "моето куче". ОЩЕ ВЕДНЪЖ БАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВАС ЗА ПОДКРЕПАТА. Надявам се скоро да имам позитивни новини и много интересни снимки за форума :)

Искам само да се обърна към flamme_froide и да ти кажа едно огромно БРАВО, човек ти си моя идол :mg_062: Премина през какви ли не трудности, но въпреки това продължаваш да търсиш своя малък избраник. Надявам се мъките ти съвсем скоро да свършат и да прегърнеш своя нов приятел.. :md_064: ( извинявам се за "ТИ" формата )

Продължавайте да показвате прекрасните си любимци, за да им се радваме и все повече хора да търсят от таз порода и дай боже един ден да си имаме развъдник и тук в родната страна. НОК, бернски зененхунд, ретривър, и начело с бялата овчарка са любимите ми породи, така че давайте напред и нагоре.. :be_107:

Изписах много и се надявам да не съм отегчила никого. :wacko:
Поздрави... :zz_220:

User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#422 Потребителят е офлайн   fire_bow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2010 - 02:17 PM

Показване на мнениетоflamme_froide, в 17 August 2010 - 12:27 PM, написа:

Здравей,
Безкрайно ти благодаря за милите и топли думи. Да си призная няколко пъти съм бил на косъм да се откажа, но ей такива хора като теб (БЛАГОДАРЯ ВИ) ми дават сили и стимул отново. Знам, че усилията си заслужават и рано или късно ще бъдат възнаградени. Повярвай ми има повече хора които ме разубеждават отколкото такива които ме подкрепят (дори моето семейство не е никак съгласно да си взема куче). Но сигурно в мен има и известна доза инат и подобни "противоречия" по-скоро ме амбицират отколкото да ме разубеждават. Да не говорим, че аз винаги съм казвал, че сам съм си господар и може на улицата да живея един ден но ще правя това което сърцето ми подсказва. А в момента то ми казва, че това е "моето куче". ОЩЕ ВЕДНЪЖ БАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВАС ЗА ПОДКРЕПАТА. Надявам се скоро да имам позитивни новини и много интересни снимки за форума :)

Изключетелно се радвам, че не си се отказал от търсенето, въпреки отрицателния "натиск" на околните. Продължавай да търсиш и в най-скоро време, надявам се, усилията ти ще бъдат възнаградени. Не се предавай и мисли за крайната цел, защото вземеш ли ведъж в ръце своя малчуган, всички усилия ще са си заслужавали. Надали може да ме разбере човек, който не е имал куче, но тези, който имат четириного приятелче знаят, че то не се интересува от това какъв си, какво правиш и с какво се занимаваш, единственото, от което се нуждае са грижи и любов и цял живот ще те възнаграждава с вюбения си и предан поглед.
Стискам палци и се надявам скоро да се похвалиш с добри новини. :ae_085:
User's Signature

Никога не режи онова, което можеш да развържеш!

#423 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 19 August 2010 - 11:37 AM

Показване на мнениетоfire_bow, в 17 August 2010 - 11:50 AM, написа:

Продължавайте да показвате прекрасните си любимци, за да им се радваме и все повече хора да търсят от таз порода и дай боже един ден да си имаме развъдник и тук в родната страна.НОК, бернски зененхунд, ретривър, и начело с бялата овчарка са любимите ми породи, така че давайте напред и нагоре.. :be_107:

Оооо, ще ще! :ab_041: :ab_041:

Добре дошли и на вас! Ето че ставаме повече и повече! :ab_041: Ей, вие, дето се криете и тайно подсмихвате пред монитора, веднага да се представите тук, че иначе си пишем 5 човека на кръст, хахаха! :db_046: Не се отказвайте в търсенето си на малкия бебок, с търпение всичко се постига! А докато стане това, и вие да ни радвате със снимки на своя дядо и малката принцеска, нищо че не са бели! :db_046: (може пък да пробвате с белина другия път като ги къпете :ab_041: )
Лек ден на всички!
User's Signature

Качена снимка

#424 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2010 - 11:48 AM

Днес беше ден за снимки!:vh_178:На връщане дори срещнах собственика на Дарси,която има 1 снимка доста отдавна в темата.Иии си направихме още снимки.:ab_041: По-късно ще кача,че сега не ми се занимава да ги свалям.

Иначе говорих с човека да си направим събиране + сестрата на Дарси и да се налудуват.:tongue:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#425 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2010 - 08:29 PM

Как да му откажеш нещо на това животно? Как да му се скараш? :wub:
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Тези са от днешната разходка!
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#426 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2010 - 08:31 PM

С Дарси!
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#427 Потребителят е офлайн   fire_bow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 August 2010 - 10:55 PM

Показване на мнениетоlizata, в 19 August 2010 - 11:42 AM, написа:

Оооо, ще ще! :ab_041: :ab_041:

Добре дошли и на вас! Ето че ставаме повече и повече! :ab_041: Ей, вие, дето се криете и тайно подсмихвате пред монитора, веднага да се представите тук, че иначе си пишем 5 човека на кръст, хахаха! :db_046: Не се отказвайте в търсенето си на малкия бебок, с търпение всичко се постига! А докато стане това, и вие да ни радвате със снимки на своя дядо и малката принцеска, нищо че не са бели! :db_046: (може пък да пробвате с белина другия път като ги къпете :ab_041: )
Лек ден на всички!

Добре заварили.. :smile:
Ооо0о.. никакво отказване, продължаваме с търсенето. :db_046: Дядото се дърпа, все повтаря, че е вече стар за снимки. Но пък малката търси изява и ще я покажа, та да не останем по-назад :rc_111: , макар тя да не беше много очарована от идеята с белината, на мен определено ми допадна :ab_041: Сега чакаме следващото къпане :uc_029: :zz_223:

п.с. LG9 страхотна разходка сте си направили. :dog:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

#428 Потребителят е офлайн   klintan66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 05:37 PM

fire_bow ,
на 17 години нок ...
добре се грижите за кучето си ! Поздравления !
Ще чакам снимките му .

На Лиза и на 9-та благодаря за съветите .
Чета ги много внимателно .

Направи ми впечатление ,че говорите за строг нашийник . Това неизбежно ли е ?
Четох как със завой наляво и настъпване кучето бързо се отучва да дърпа . При нас от 2-3 пъти стана . Ако го оставя пак тръгва да дърпа но при команда -редом - спира да тегли . Не ми е до крака но поне не дърпа и се съобразява с темпото ми.

#429 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 07:41 PM

Показване на мнениетоfire_bow, в 21 August 2010 - 11:00 PM, написа:

много сте сладки :md_064: :ba_025:
User's Signature

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

#430 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 07:42 PM

Показване на мнениетоLG9, в 21 August 2010 - 08:36 PM, написа:

за вас просто нямам думи :wub: :wub:
User's Signature

#431 Потребителят е офлайн   fire_bow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 01:37 AM

Показване на мнениетоklintan66, в 23 August 2010 - 05:42 PM, написа:

fire_bow ,
на 17 години нок ...
добре се грижите за кучето си ! Поздравления !
Ще чакам снимките му .

Благодаря ти, надявам се да е добре, поне не може да се оплаче. :ab_041:
Ще направя накоя друга по-нова снимка и ще кача.
Поздрави :ae_085:

flamme_froide , Мерси и на теб!
До къде стигна с твоето търсене, има ли развитие? :dog:
User's Signature

#432 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 09:46 AM

fire_bow качи и някой снимка на дядката!искам да го видя.може и като по-млад...:mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#433 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 11:19 AM

[/quote]

До къде стигна с твоето търсене, има ли развитие? :dog:
[/quote]

Ами чакам пича от Черна Гора да се обади уж. Не обичал да говори преди да се родят кучетата, бил много суеверен и аз пък ми писна да съм "нахалника" и седя и си чакам пък да видим до къде ще я докараме с чакане. Белким някой от някъде се обади наистина. Иначе другата връзка която ти ми даде казаха, че ще имат кученца през пролетта и за сега поддържаме контакт по мейла. А от Белгийците се отказах, защото цената е наистина непосилна поне за мен (а и да си призная мисля, че е неоправдана). :rc_036:
User's Signature

#434 Потребителят е офлайн   klintan66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 10:30 PM

Разгледай тук !
http://www.whiteshep...tid=6&Itemid=62

#435 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 11:10 AM

Показване на мнениетоklintan66, в 28 August 2010 - 10:35 PM, написа:

Разгледай тук !
http://www.whiteshep...tid=6&Itemid=62

Благодаря за сайта! Супер е! :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#436 Потребителят е офлайн   klintan66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 07:38 PM

Flamme
вижте това !
http://bezdom.info/i...tid=14&Itemid=1

Приятели ,
това куче не е ли от нашите ?

#437 Потребителят е офлайн   peca77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Малиноа

Публикувано: 06 September 2010 - 06:42 PM

Попаднах случайно, на тази обява
http://www.topobiavi...adno567837.html
Предполагам, че не са родословни представители на породата, но въпреки това изглеждат страхотно.
User's Signature

Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   flamme_froide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 01:00 AM

Здравейте на всички,
Съжалявам, че сигурно ще разочаровам много хора от тук, които вече чувствам много близки, но след дългото "ходене по мъките" утре имам среща с една много симпатична дама в един развъдник за самоеди и почти на 99.9999999% ще съм един от новите щастливи собственици на куче от тази порода, ако някоя черна котана не ми мине път ;). Съжелявам, но се изморих от "ходенето по маките" и търсене месеци наред, а тази порода ми грабна също сърцето. Надявам се да си останем приятелчета и да мога да разчитам на вашите съвети. Късмет и много усмивки на всички с вашите прекрасни домашни любимци. Хубаво е, че има хора като вас, които дават надежда на такива като мен. Благодаря ви за всичко и за цялата ваша подкрепа. Пък човек никога не знае може едно да не ми стигне и да искам да бъдат 2, ако все пак някога успея да се добера от някъде ;)
User's Signature

#439 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 08:57 AM

Няма за какво да съжаляваш!
Честита малка пухена бяла топка!Гледай я с много обич,търпение и дисциплина и ще ти се отплати многократно! :smile:
Разбира се,че ще останем приятели! :beer:
User's Signature

Качена снимка

#440 Потребителят е офлайн   fire_bow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 11:57 PM

Здравейте,
Как сте, и разбира се, как са вашите прекрасни любимци ?
Извинявам се за дългото си отсъствие :rd_139:

flamme_froide, изключетелно много се радвам, че най-после си намерил другар, независимо от това, че не е Бяла Овчарка. Няма причина да съжаляваш, важното е, че в момента, в който си взел малкото пале, си усигорил прекрасен дом и семейство на това невинно същество. Нали важното е да имаме и даряваме с любов нашето куче, породите са просто лично предпочитание. Избрал си прекрасна порода - бели, меки и любвеобилни, така че радвай му се от все сърце и го намачкай и от мен!! :ad_018:
Пък, както каза, може наистина едно да не ти стигне, така че не губи надежда, само времето ще покаже!

Бях обещала да покажа моя "дядо", за да видим какви годинки ще му дадете :rc_111:

Ето го и него..
Прикачена снимка

А бяхме млади и хубави :zz_223:
Прикачена снимка

Какво ще кажете, изглеждаме ли стари или още сме добре за възраста си :ab_041:
Куражлия е, само да видим как ще избутаме идващата зима.

Поздрави на всички! :zz_225:
User's Signature

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни