Dog.bg Форуми : Бяло Швейцарско Овчарско Куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (37 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бяло Швейцарско Овчарско Куче

#661 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 12 August 2012 - 01:17 PM

Не, аз мисля, че са много повече. Не знам обаче защо не се появяват тук. Като гледам всяка порода има и активни представители и тук, може би другаде си общуват...Де да знам, просто е странно, а и наистина, когато сте отворили темата е имало доста с кучета, сега не говоря дали всички са имали документи или не, но са доста- цялата тема съм изчел, но после всички потъват. Може би ФБ е по-актуален форум.

#662 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 August 2012 - 09:50 PM

Петро за теб :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#663 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 10:58 AM

Да, фейсбук е по-актуален като единици - качване на снимки, като общност - същата работа. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#664 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2012 - 08:43 AM

Нещо красиво. petro, разгледай календарните снимки. Качена снимка
http://www.weisse-schaeferhunde.de/
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#665 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2012 - 09:56 PM

Петро, възхищавам ти се на ентусиазма, дано откриеш своята БШОК. :ba_025:
Аз също съм запленен отдавна от тази порода...
Нещата с клуба обаче ме озадачават и притесняват... Скоро ще стане година откакто той е официално регистриран и признат?!?
Някъде прочетох, че си подал молба за членство... Прочете ли някакъв устав, знаеш ли кои са в ръководството на клуба? Ами колко души членуват в него към момента? Аз също съм готов още сега да се присъединя, макар и без такова куче, но най много ме озадачава факта, че и самият учредител(председател) също няма такова куче или има, но ако има, то записано ли е?!? Ако не - защо? въобще цялата работа с клуба ми намирисва...
Иначе, аз ще имам своето БШОК, рано или късно, но определено и единствено от западна Европа... и, да, елитарно кученце от наистина доказани родители за под 2000 лв. не съм срещнал... Може и на лични да ми пишеш къде има по 1500-1600лв.
И още нещо - за популяризирането на тази порода, мисля, че един сайт за клуба и породата като начо ще е много добър ход...
:ae_085:
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#666 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 09:33 AM

:beer:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#667 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 04 September 2012 - 01:12 PM

ХАХАХА е това е раздумка :af_089:

#668 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 01:14 PM

Показване на мнениетоdeneva, в 04 September 2012 - 07:33 AM, написа:

:beer:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Супер! Красота.............:wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#669 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 01:46 PM

Martinis, ами...председателя на клуба доколкото разбирам също е начинаещ в породата. Какво го е подтикнало да се заеме с това за мен е тайна...Може би хора които са навътре с иституционалните дела около БРФК знаят по- добре. До сега не е отговорил на молбата ми за членство, но така или иначе той ме предупреди, че в началото на септеври...или средата ще прави някакво събрание. Аз в момента съм в леко разочарование от цялата работа и съм се отдал от вчера на едно друго...полукучешко занимание. Ако проследиш постовете на Ултима ще откриеш доста съществени въпроси, които трябва да си зададеш за развитието на породата. За съжаление никой не се зае да разсъждава върху тях от тези, които имат БШОК в България. Тази пасивност се отразява и върху така наречения клуб- той просто не работи. Аз лично мисля, че все някога ще тръгне. За мен читавите кучета излизат от поколенията на Арон от Beli Andeo Kennel. Търсят ги по цял свят. Арон има великолепни качества и успява да ги предаде на поколенията си. Очаквах от една хубава женска да се появи кучило, но уви тя имаше някакви хормонални проблеми и не се получиха нещата. Сега са планирали с тяхната женска Гуадалупе кучило, но не знам точно за кога. Гуадалупе е с много добър произход и самата тя с много хубави качества. Цената им е много поносима. Разбира се говорим за късокосмест или среден косъм вариант. Другите аз не харесвам- прекалено показни са ми. От всичко което намерих останах с извода за себе си, че това са кучетата, които наистина носят добри качества. Другите са в Щатите, в ЮАР и Австралия...което е много далеч за мен. Председателят на клуба ми предложи румънски развъдник- били са тук на морските изложби, но честно казано ми се сториха много зле- борсоподобна история.

#670 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 03:31 PM

Кандидатурата за членство в киноложки клуб (поне в нашият е така) се обсъжда на Общо събрание и се гласува от членовете на клуба.Вероятно това е имал/а впредвид председателя/ката на вашият клуб.След гласуване кандидатурата или се приема или не.Това е процедурата по приемане на нови членове в клубовете и за това се чака до събранието.Преди това гласуване мисля,че може да бъдете само асоциран член,ако Управителният съвет приеме молбата и след това УС я представя и на Общото събрание за гласуване.

#671 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 03:33 PM

Кандидатурата за членство в киноложки клуб (поне в нашият е така) се обсъжда на Общо събрание и се гласува от членовете на клуба.Вероятно това е имал/а впредвид председателя/ката на вашият клуб.След гласуване кандидатурата или се приема или не.Това е процедурата по приемане на нови членове в клубовете и за това се чака до събранието.Преди това гласуване мисля,че може да бъдете само асоциран член,ако Управителният съвет приеме молбата и след това УС я представя и на Общото събрание за гласуване.

#672 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 05:12 PM

Показване на мнениетоdeneva, в 04 September 2012 - 04:33 PM, написа:

Ами, то и аз тъй си го мислех... но незнам... колко члена има в този клуб, кой е ръководният орган, устав има ли... все големи въпросителни, и което е тревожно все без отговор. За мен е непонятно как българската киноложка федерация е признала и "узаконила" един такъв клуб ?
Преди много години бях инициатор и учредител на клуб и следвах закона точка по точка. Та оттогава знам, че трябва учредително събрание, минимум 7 души беше тогава... устав който да ббъде приет от всички, съдебна регистрация по смисъла на закона за юрид. дружества с нестопанска цел, избор на председател, касиер и контролен съвет от минимум 3 души... Физически адрес... да спра до тук.
Аз пръв ще подам заявление за членство и ще дам всичко по силите ми за развитието на един клуб на БШОК, но при наличието горе описаните обстоятелства.
към настоящият момент, за мен едно име на клуб, с един телефон и един мейл на които в 90% от случайте никой не отговаря или ако отговори то е след седмици... :rc_036:
мойте уважения, но без мен. Ще ме боли заради лошият имидж с който породата ще стартира в България, но ... това е.... България, не Европа.
Поздрави
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#673 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 05:46 PM

Мисля, че не трябва така да се подхожда- така или иначе има създадена формално организация. Сега трябва да се сипе гориво и да заработи. А за стартиране на породата- знам, че не сега стартира- има доста хора с кучета- виж началото на страницата, а и има такива, които не пишат тук. Но всичко е забулено в някаква анонимност за която нямам обяснения. В Димитровград знам че има двойка бели овчарки, които ще имат, а може би вече имат второ поколение. Мисля, че стоят настрани за да не се слагат ограничения на разплождането което правят...така де- мълчанието на имащите е тотално по някакви тайни причини и за това всичко около тази порода е обвито в мъглата на легендите...Може би въобще не съществува и дължим снимките на майсторите на фотошопа:dh_188:

#674 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2012 - 06:35 PM

онзи ден с прасенцето се разходихме малко.. ето две снимчици...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#675 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 16 September 2012 - 08:12 PM

Показване на мнениетоklintan66, в 07 August 2012 - 04:19 PM, написа:

Здравейте!

Типично по-български в последните страници на тази тема прочетох какви ли не локуми ,уж под формата на мнения. Очевидно хората които нямат бяла швейцарска овчарка все пак имат много знания и много време ...

Ултима , ще те помоля най-учтиво да спреш да търсиш под вола теле и да коментираш ...и най накрая да си купиш куче . Петро ти купи ли си вече?

Отказах се от Нок точно за 1 час четене по форумите и плюенето по различните, нестандартните и най-вече по чуждите кучета. Убеден съм, че тази тема ще откаже половината от тези, които са я прочели и имали желание да притежават куче от тази порода.

Едва ли има и 5 кучета Швейцарска овчарка в темата но има поне 25 мнения колко е хилава , нежна , и някаква си ...

Вашите мнения очевидно не са интересни на никой от собствениците и след като си пишете само двамата минете поне на лични или използвайте скайп примерно, но спрете да повтарята един и същи рефрен.

Кучето е приятел на човека и в този дух трябва да бъдат и коментарите в темата. Как се хранят ,как се отглеждат ,как се възпитават ,социализират , евентуално как се лекуват и т.н. ?

Показване на мнениетоpetro, в 09 August 2012 - 10:24 AM, написа:

Ето, най- накрая наистина да се появи реален собственик на Бяло швейцарско овчарско куче! Хайде сега ти освежи темата като разкажеш как се хранят, как се възпитават, има ли някакъв проблем в характера им и нещо за склонностите им към болести. Аз лично много се радвам да се включи наистина някой, който има опит. Относно хипотезите на Ултима- мисля, че целта им беше да провокират някакъв разговор, спор...а доколкото знам, тя има куче, а и мненията и са, може да се каже , професионални- мисля, че учи ветеринарна медицина...или се лъжа?

petro не очаквай да получиш адекватно мнение от klintan66 , който се е "отказал за 1 час от немската овчарка", но постоянно висеше в нашия форум (този на ОНОК) и преоткриваше топлата вода с въпроси как да си гледа и обучава кучето. Интересно, защо ли като толкова не харесва родоначалника на неговата порода търсеше мнения и съвети от собствениците на НОК. До колкото си спомням неговото куче имаше характерови проблеми, защото се страхуваше от возенето в кола и ще се опитам да цитирам "не иска да се озлобява и да напада мопса/фреснския булдог на съседа" (съжалявам, но не си спомням точно каква порода беше).
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#676 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 16 September 2012 - 11:29 PM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 09 September 2012 - 06:35 PM, написа:

онзи ден с прасенцето се разходихме малко.. ето две снимчици...

:wub:
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#677 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2012 - 09:18 PM

Красота е това прасенце! Ей! Чакам я тази снимка от лятото! Имаше защо:flagbg:
Да ви кажа нещо много хубаво и вълнуващо- взех от parsheka един прекрасен чехословашки вълчак на седем месеца и сега се боря с него- свободолюбив и безкрайно предан- вече силно си личи- характер! Чудо работа! Като доведа един хубав ден и един бял ще настане пълна лудница! Чакам и съм се заредил с търпение да се случат нещата така. Междувременно работим с Арто здраво по основното му обучение. По- нататък ще видим на какво още е способен. Подозирам, че БШОК са много по податливи на работа, за това ми се иска чехът да е достатъчно напред с материала:af_089: :af_089: :af_089: :af_089: :af_089: :af_089: :af_089:

#678 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2012 - 08:30 PM

Моят любимец Арон има поколение с Иса, развъдник "Beli Anđeo" Kennel FCI 4918/09 Качена снимка Качена снимка Качена снимка
За тези, които се вълнуват от тази невероятна порода. Аз чакам следващото кучило, с Гуадалупе...да видим когаКачена снимка

#679 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 17 October 2012 - 05:17 PM

Срам ме е колко отдавна не съм писала в тази тема.... Здравейте на всички активни и нови участници в нашата си тема!
Не пиша по конкретен въпрос, а просто така, малко да поспамя, хахаха! :db_046:

Аз от месец живея в София и заедно с мен е и Нерон. Много поздрави на всички и ако има и други, които се подвизават тук, може да си спретнем някоя бяла среща с вълците. :mg_062:

Нерон е вече на 6 години, но си е същият дивак, какъвто беше на 6 месеца... И това може само и единствено да ме радва!

Ето и малко снимки да се разпиша, макар и стари.

А относно клуба... Винаги ми се е въртяло това в главата и да знаете, че аз съм с две ръце "за" подобно нещо. :)
И аз един ден ще си взема родословен куджо от чуждестранен развъдник. Трябва да отрежем червената лентичка и в нашата страна за белите овчарки! :)

Пускам си профила във фейсбук, там имам доста снимки на Нерон. Наистина там се е преместил целия форум, хаха! https://www.facebook...566?ref=tn_tnmn

Поздрави от нас!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#680 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 05:40 PM

Показване на мнениетоpetro, в 01 October 2012 - 09:18 PM, написа:

Красота е това прасенце! Ей! Чакам я тази снимка от лятото! Имаше защо:flagbg:
Да ви кажа нещо много хубаво и вълнуващо- взех от parsheka един прекрасен чехословашки вълчак на седем месеца и сега се боря с него- свободолюбив и безкрайно предан- вече силно си личи- характер! Чудо работа! Като доведа един хубав ден и един бял ще настане пълна лудница! Чакам и съм се заредил с търпение да се случат нещата така. Междувременно работим с Арто здраво по основното му обучение. По- нататък ще видим на какво още е способен. Подозирам, че БШОК са много по податливи на работа, за това ми се иска чехът да е достатъчно напред с материала:af_089: :af_089: :af_089: :af_089: :af_089: :af_089: :af_089:

"petro", влизам в темата малко неподготвен, защото, честно казано я "прецапах" по диагонал. Имам въпрос:

За какво Ви е бяло немско овчарско куче. Заради красотата ли, или нещо друго. Просто ми е интересно.

Поздрави!

Поздрави и за моята приятелка от Бургас, която отново се появи.

http://www.cynology.info/NOK/06.htm
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36