Бяло Швейцарско Овчарско Куче
Публикувано: 12 August 2012 - 01:17 PM
Публикувано: 14 August 2012 - 09:50 PM
Публикувано: 15 August 2012 - 10:58 AM

Публикувано: 03 September 2012 - 08:43 AM
Публикувано: 03 September 2012 - 09:56 PM

Аз също съм запленен отдавна от тази порода...
Нещата с клуба обаче ме озадачават и притесняват... Скоро ще стане година откакто той е официално регистриран и признат?!?
Някъде прочетох, че си подал молба за членство... Прочете ли някакъв устав, знаеш ли кои са в ръководството на клуба? Ами колко души членуват в него към момента? Аз също съм готов още сега да се присъединя, макар и без такова куче, но най много ме озадачава факта, че и самият учредител(председател) също няма такова куче или има, но ако има, то записано ли е?!? Ако не - защо? въобще цялата работа с клуба ми намирисва...
Иначе, аз ще имам своето БШОК, рано или късно, но определено и единствено от западна Европа... и, да, елитарно кученце от наистина доказани родители за под 2000 лв. не съм срещнал... Може и на лични да ми пишеш къде има по 1500-1600лв.
И още нещо - за популяризирането на тази порода, мисля, че един сайт за клуба и породата като начо ще е много добър ход...

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.
Публикувано: 04 September 2012 - 01:12 PM

Публикувано: 04 September 2012 - 01:46 PM
Публикувано: 04 September 2012 - 03:31 PM
Публикувано: 04 September 2012 - 03:33 PM
Публикувано: 04 September 2012 - 05:12 PM
deneva, в 04 September 2012 - 04:33 PM, написа:
Ами, то и аз тъй си го мислех... но незнам... колко члена има в този клуб, кой е ръководният орган, устав има ли... все големи въпросителни, и което е тревожно все без отговор. За мен е непонятно как българската киноложка федерация е признала и "узаконила" един такъв клуб ?
Преди много години бях инициатор и учредител на клуб и следвах закона точка по точка. Та оттогава знам, че трябва учредително събрание, минимум 7 души беше тогава... устав който да ббъде приет от всички, съдебна регистрация по смисъла на закона за юрид. дружества с нестопанска цел, избор на председател, касиер и контролен съвет от минимум 3 души... Физически адрес... да спра до тук.
Аз пръв ще подам заявление за членство и ще дам всичко по силите ми за развитието на един клуб на БШОК, но при наличието горе описаните обстоятелства.
към настоящият момент, за мен едно име на клуб, с един телефон и един мейл на които в 90% от случайте никой не отговаря или ако отговори то е след седмици...

мойте уважения, но без мен. Ще ме боли заради лошият имидж с който породата ще стартира в България, но ... това е.... България, не Европа.
Поздрави

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.
Публикувано: 04 September 2012 - 05:46 PM

Публикувано: 16 September 2012 - 08:12 PM
klintan66, в 07 August 2012 - 04:19 PM, написа:
Типично по-български в последните страници на тази тема прочетох какви ли не локуми ,уж под формата на мнения. Очевидно хората които нямат бяла швейцарска овчарка все пак имат много знания и много време ...
Ултима , ще те помоля най-учтиво да спреш да търсиш под вола теле и да коментираш ...и най накрая да си купиш куче . Петро ти купи ли си вече?
Отказах се от Нок точно за 1 час четене по форумите и плюенето по различните, нестандартните и най-вече по чуждите кучета. Убеден съм, че тази тема ще откаже половината от тези, които са я прочели и имали желание да притежават куче от тази порода.
Едва ли има и 5 кучета Швейцарска овчарка в темата но има поне 25 мнения колко е хилава , нежна , и някаква си ...
Вашите мнения очевидно не са интересни на никой от собствениците и след като си пишете само двамата минете поне на лични или използвайте скайп примерно, но спрете да повтарята един и същи рефрен.
Кучето е приятел на човека и в този дух трябва да бъдат и коментарите в темата. Как се хранят ,как се отглеждат ,как се възпитават ,социализират , евентуално как се лекуват и т.н. ?
petro, в 09 August 2012 - 10:24 AM, написа:
petro не очаквай да получиш адекватно мнение от klintan66 , който се е "отказал за 1 час от немската овчарка", но постоянно висеше в нашия форум (този на ОНОК) и преоткриваше топлата вода с въпроси как да си гледа и обучава кучето. Интересно, защо ли като толкова не харесва родоначалника на неговата порода търсеше мнения и съвети от собствениците на НОК. До колкото си спомням неговото куче имаше характерови проблеми, защото се страхуваше от возенето в кола и ще се опитам да цитирам "не иска да се озлобява и да напада мопса/фреснския булдог на съседа" (съжалявам, но не си спомням точно каква порода беше).

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 01 October 2012 - 09:18 PM

Да ви кажа нещо много хубаво и вълнуващо- взех от parsheka един прекрасен чехословашки вълчак на седем месеца и сега се боря с него- свободолюбив и безкрайно предан- вече силно си личи- характер! Чудо работа! Като доведа един хубав ден и един бял ще настане пълна лудница! Чакам и съм се заредил с търпение да се случат нещата така. Междувременно работим с Арто здраво по основното му обучение. По- нататък ще видим на какво още е способен. Подозирам, че БШОК са много по податливи на работа, за това ми се иска чехът да е достатъчно напред с материала

Публикувано: 17 October 2012 - 05:17 PM
Не пиша по конкретен въпрос, а просто така, малко да поспамя, хахаха!

Аз от месец живея в София и заедно с мен е и Нерон. Много поздрави на всички и ако има и други, които се подвизават тук, може да си спретнем някоя бяла среща с вълците.

Нерон е вече на 6 години, но си е същият дивак, какъвто беше на 6 месеца... И това може само и единствено да ме радва!
Ето и малко снимки да се разпиша, макар и стари.
А относно клуба... Винаги ми се е въртяло това в главата и да знаете, че аз съм с две ръце "за" подобно нещо. :)
И аз един ден ще си взема родословен куджо от чуждестранен развъдник. Трябва да отрежем червената лентичка и в нашата страна за белите овчарки! :)
Пускам си профила във фейсбук, там имам доста снимки на Нерон. Наистина там се е преместил целия форум, хаха! https://www.facebook...566?ref=tn_tnmn
Поздрави от нас!

Публикувано: 17 October 2012 - 05:40 PM
petro, в 01 October 2012 - 09:18 PM, написа:

Да ви кажа нещо много хубаво и вълнуващо- взех от parsheka един прекрасен чехословашки вълчак на седем месеца и сега се боря с него- свободолюбив и безкрайно предан- вече силно си личи- характер! Чудо работа! Като доведа един хубав ден и един бял ще настане пълна лудница! Чакам и съм се заредил с търпение да се случат нещата така. Междувременно работим с Арто здраво по основното му обучение. По- нататък ще видим на какво още е способен. Подозирам, че БШОК са много по податливи на работа, за това ми се иска чехът да е достатъчно напред с материала

"petro", влизам в темата малко неподготвен, защото, честно казано я "прецапах" по диагонал. Имам въпрос:
За какво Ви е бяло немско овчарско куче. Заради красотата ли, или нещо друго. Просто ми е интересно.
Поздрави!
Поздрави и за моята приятелка от Бургас, която отново се появи.
http://www.cynology.info/NOK/06.htm