Dog.bg Форуми : котето ми избяга навън,за да умре!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

котето ми избяга навън,за да умре!?

#1 Потребителят е офлайн   irena Икона

• Група: Validating

Публикувано: 13 October 2006 - 01:28 PM

Здравейте!След 1 месец домашното ни коте щеше да стане на 13 години. Преди 10-12 дни спря да се храни;пиеше само вода;отслабна много.Знаехме че си отива...В неделя изчезна.Разбрахме със сигурност,че я няма в понеделник.Живеем в апартамент и през годините се случвало изключително рядко Мацинка да е излизала в коридора на входа,като бързо се прибира.Сега когато изчезна естествено първо търсихме из апартамента и тъй като не я намерихме,предполагаме че се е измъкнала навън когато вратата е била отворена. Търсихме и навън,питахме някои съседи,но...Майка ми страда много,защото основно тя я отгледа от едноседмична възраст.Мислим си,че ако си беше отишла в къщи щяхме да я погребем,а сега сякаш е била изхвърлена.
Чудим се дали някакъв инстинкт не я е накарал да излезе навън за да си отиде от този свят?! Вие какво ще кажете! Моля Ви помогнете ми някак да успокоя майка си!

#2 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:08886080270
Публикувано: 13 October 2006 - 02:00 PM

Имах доста котки...Това е тяхният навик,преди да настъпи момент, те излизат на вън. Не знам защо това правят, но също така правят и слонове.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#3 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 02:05 PM

А случайно да знаете че когато се наложи и котето е болно и не яде ТРЯБВА ДА ГО ОТВЕДЕТЕ НА ВЕТЕРИНАР И ДА ГО ЛЕКУВАТЕ!!!
Искате да кажете че умираща котка в последни гърчове не сте забелязали каде е и каде отива, защото никой НЕ Е БИЛ ДО НЕЯ?

Направете едно добро не гледайте котка.
Вие двете като се разболеете сигурно някой не ви оставя в някой ъгъл да си умирате а?

Как ще пускате болна котка навън?

#4 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 03:07 PM

мдам... тъжно, 13 години, спряла да приема храна, опитала се да се "удави във вода", и тези симптоми нищо не ви говорят, а? и вие седите/стоите, гледате я и чакате, а? какво? тъжна история... но тя е разбрала за края, затова си е "отишла"... n) а за вашата реакция, аз ще се въздържа от повече коментари.
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#5 Потребителят е офлайн   nfw_bitch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 03:07 PM

emetic мисля че много остро реагираш....да вярно тъпо е че не са видяла как е излязла НО Е ВЪЗМОЖНО да се случи и не от невнимание..и реално погледнато Ирена не каза дали е била болна а просто че е прекалено стара..в такива ситоации на човек колкото и да му се иска няма какво да направи ставаме безпомощни когато настъпи времето на някои....права си за ветеринарня лекар ако са я завели можелое и да живее повече....вярно ако са седяли по цял ден с нея ...ако не са оставяли вратата отворена дори и за малко без надзор....но се събират много "АКО" и то след свършен факт....Ирена просто искаше да помоли да и кажем нещо за което майка и да се хване и да не и е мъчно....а може дори и да се обвинява за случилото ако наистина е обичала котката...така че сигорна сам че ако имат пак коте ще са доста по отговорни....а за варианта да се е скрила зада умре почти сигорна съм че е така и щом не е в апартамента всички които имат котка знаят че те са животни които като си наумат нещо го правят в случая ако котката е искала да си се скрие някъде за да не я намерят или да избяга навън колкото и да я пазиш се ше издебне момент и ще го направи!Иренче моя съвет е да земеш ново котенце на майкати сигорна сам че поне малко ще и помогне да преживее мъката...!

#6 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 October 2006 - 03:27 PM

Не съм съгласна, че котката е била прекалено стара. Котките живеят и по 15-18 години, а и повече. Не мога да си представя да виждаш, че котето ти не се храни 10 дни и не е добре и нищо да не предприемеш .......

#7 Потребителят е офлайн   irena Икона

Публикувано: 13 October 2006 - 04:00 PM

Благодаря на всички,които са отговорили!В първият си постинг не уточних някои неща,като например че аз не живея там,че майка ми работи(в неделя е била на работа),че в този апартамент живеят и други хора,че понякога идват гости,които котето много не ги интересува и т.н.
Да признавам,че трябваше да се потърси лекар,но...
И всъщност наистина исках да разбера нещо повече,което по-скоро да успокои майка ми.Съжалявам,че съм ядосала някои от вас!

#8 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 04:02 PM

Цитат

emetic мисля че  много остро реагираш....да вярно тъпо е че не са видяла как е излязла НО Е ВЪЗМОЖНО да се случи и не от невнимание..и реално погледнато Ирена не каза дали е била болна а просто че е прекалено стара..в такива ситоации на човек колкото и да му се иска няма какво да направи ставаме безпомощни когато настъпи времето на някои....права си за ветеринарня лекар ако са я завели можелое и да живее повече....вярно ако са седяли по цял ден с нея ...ако не са оставяли вратата отворена дори и за малко без надзор....но се събират много "АКО" и то след свършен факт....Ирена просто искаше да помоли да и кажем нещо за което майка и да се хване и да не и е мъчно....а може дори и да се обвинява за случилото ако наистина е обичала котката...така че сигорна сам че ако имат пак коте ще са доста по отговорни....а за варианта да се е скрила зада умре почти сигорна съм че е така и щом не е в апартамента всички които имат котка знаят че те са животни които като си наумат нещо го правят в случая ако котката е искала да си се скрие някъде за да не я намерят или да избяга навън колкото и да я пазиш се ше издебне момент и ще го направи!Иренче моя съвет е да земеш ново котенце на майкати сигорна сам че поне малко ще и помогне да преживее мъката...!

Ами, bitch, какво да ти кажа. Майка й не само трябва да й е мъчно, ами трябва и да се самообвинява и да й е гадно. Разбирам и ти и другото момиче сте малки, НО МОЖЕ ДА ПРОБВАТЕ ДА МИСЛИТЕ, НЕ Е ОПАСНО.
Една котка живее над 15 години. На 12 не е прекалено стара, напротив би трябвало да се чувства добре.
12 дни котката ти да не яде значи, че е болна. 3 дни да не яде и веднага се тича на доктор, какъв садист трябва да си, за да гледаш болно същество и да не ти пука?

Изчезнала е в неделя - никой не е забелязал ...

Съжаляват, че не са я погребали а не, че не са я спасили ...

ПП: Деца и безотговорни хора не трябва да гледат котка. Много е жестоко, котката е умряла в мъки, сама ...

ППП: Към авторката на темата - погледнете под леглата и в гардеробите - да не е умряла някъде из апартаметна. Е, като замирише ... а е можела да бъде излекувана.

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2006 - 04:43 PM

Не искам да се карам на никого, но начина, по който сте постъпили наистина е меко казано безотговорен ..... Няма смисъл да съжаляваш, че си ни ядосала. По-добре посочи на майка ти грешките, които е допуснала, за да не се повтори този меко казано неприятен инцидент със следващото коте, което евентуално ще си вземе. Аз бих се притеснила дори и ден-два да забележа, че котето не яде, какво да си говорим за 10-12 дни ......

#10 Потребителят е офлайн   irena Икона

Публикувано: 13 October 2006 - 04:50 PM

Тя непрекъснато плаче и й е много мъчно,но мисля да й кажа всичко,което ми написахте.
Благодаря още веднъж на всички! Едва ли майка ми ще гледа друго животно някога,вече е на възраст,а и й е много мъчно,както казах.

#11 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 05:06 PM

Цитат

Тя непрекъснато плаче и й е много мъчно,но мисля да й кажа всичко,което ми написахте.
Благодаря още веднъж на всички! Едва ли майка ми ще гледа друго животно някога,вече е на възраст,а и й е много мъчно,както казах.

Ами оставаше и да е весела и щастлива. Тъжна история.

#12 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 13 October 2006 - 05:20 PM

Цитат

А случайно да знаете че когато се наложи и котето е болно и не яде ТРЯБВА ДА ГО ОТВЕДЕТЕ НА ВЕТЕРИНАР И ДА ГО ЛЕКУВАТЕ!!!
Искате да кажете че умираща котка в последни гърчове не сте забелязали каде е и каде отива, защото никой НЕ Е БИЛ ДО НЕЯ?

Направете едно добро не гледайте котка.
Вие двете като се разболеете сигурно някой не ви оставя в някой ъгъл да си умирате а?

Как ще пускате болна котка навън?

Извинявай, но котки тръгват!
Имах сходна ситуация, ходих на лекар, но той предложил само да избера эфтаназия небо да исчакам! Нямало никакъв шанс за моят котерак. И кога дошло му время и той пробвал да избяга. Той беше на 8 години.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#13 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 13 October 2006 - 08:14 PM

irena Моите искрени съболезнования за загубата на Мацинка. Възрастта е индивидуалност и е генетично зададена. Генотипът и фенотипът определят това. Също както при хората. Нашата Сузинка почина на 10 години, лекувахме я, направихме за нея всичко което може да се постигне с пари и възможности. Тя почина от старост. Хабилитирано лице направи аутопсия и даде тази диагноза. Едно ново животинче c) ще успокои мама, тя вече ще внимава повече. Повече на ЛС.
emetic a) Стига бе, не се ли наигра вече. Ще вземеш да надебелееш от толкова много жлъч. Съчувствието към хората се нарича хуманност и се счита в цивилизования свят за добродетел. За n - ти път казвам навикът ти да обиждаш хората, да се нахвърляш на децата като питбул на котка е меко казано miserable.
"Майка й не само трябва да й е мъчно, ами трябва и да се самообвинява и да й е гадно. Разбирам и ти и другото момиче сте малки, НО МОЖЕ ДА ПРОБВАТЕ ДА МИСЛИТЕ, НЕ Е ОПАСНО."
А не може ли да пробваш да си мила и добра, любезна и внимателна към децата? Все пак един ден ще имаш / евентуално / деца !? ВСИЧКИ деца като са малки се радват на домашните животни грубичко, какво ще правиш тогава? И освен това има много хора мислещи, но с различен от твоя начин на рзсъждения. Уверявам те, че са мислещи. И аз отдавна си мисля, че можеш да пишеш грамотно и недиалектно, но не се получава. Русенският диалект е неотразим.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#14 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2006 - 08:16 PM

Не мислите ли, че на хората им е достатъчно гадно, че да им триете сол на главата. Казахте си мнението и стига. Ама, че нравоучение, озаптете се малко.

Иначе за бягството - някои бягат. Ако не успеят да избягат може и да се скрият някъде в къщата. Виждала съм го.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 08:55 PM

Мда, или бягат, или се крият на тъмно, и котки и кучета, а като избягат пак се крият на тъмно и скришно.

Обаче замислете се малко и ще видите че всички които са писали по-горе са прави. И emetic е права, колкото и да е избухлива понякога, не го прави от лошо, това си е като едно стряскащо накарване, винаги има нужда от такова, не че го поощрявам, но другата крайност е все едно нищо не е станало, така че мир и спокойствие, без лични обиди, всеки има право на мнение и си го казва, а конкретна обида не откирих никъде, поне не и нещо от което аз них се засегнал, когато съм на вълната съм много по-остър от emetic, има доста хора които не разбират от гледане на животно, което не им пречи да се опитват неуспешно да го уморят повече от 10 години докато си отиде от старост..

irena, потърсете внимателно на най-гадните и тъмни места - под ваната, зад гардероба и подобно, надявам се да не откриете нищо все пак........
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#16 Потребителят е офлайн   nfw_bitch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 10:23 PM

emetic вместо да нападаш "ДЕЦАТА" чети по обстойно постовете защото ако го направиш ще видиш че никъде не поущрявам това че котката е била без надзор в такова състояние и че не е заведена на лекар.......НО СЛЕД СВЪРШЕН ФАКТ КВО МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ХОРАТА???????????И да ги упрекваме няма смисъл повярвай ми ако целта е да им набиеш неква поука ..то те са си я взели в тва съм сигорна,факта че от толкова години имат коте говори сам по себе си че са я обичали и са се грижили добре....фаталните грешки стават само веднъж както при животните така и при трагедиите с хора....не мисля че е много уместно и възпитано да нападаш хора които дори не познаваш лично...имам си мамче което да ми се кара,при децата майката играе тази роля,(въпреки че не знам каква точно възраст за тебе хората са деца)другото което ще ти кажа е че ,да може да си компетентна по темите за котки и т.н. но не си мисли че ти знаеш най много и то толкова че да критикуваш...аз съм израснала с котки..та назнайвам малко...!Когато се регистрирах в този форум го направих с мисълта че ако имам някав проблем с някое от животинките ми и незнам какво да направя..да драсна два реда и хората да ми помогнат защото може да са по компетентни...а кво става тука вместо да дадем съвет на момичето да успокои майка си ..трябва да и се налива акъл в глават да се обижда и незнам си кво..е тя иска съвет не караница достатъчно гадно им е...ми аз ако бях повече нямаше да искам съвет шото щеше да ме страх да не ме опрекне пак някои и да ме нападне.....Тъпо е ама мноооооо!Повече няма да кажа нищо по темата казах каквото имах да казвам съвета ми към Ирена беше да вземе ново животинче на майка си така със сигорност ще и мине по бързо....спирам ,че почвам да мисля и не искам да рискувам ако е опасно! 1super super best

#17 Потребителят е офлайн   irena Икона

Публикувано: 14 October 2006 - 09:19 AM

Здравейте отново! Още когато майка ми е разбрала,че Мацинка я няма (след като се е върнала от работа) е започнала да я търси. Първо в апартамента-гардероби,шкафове,в тях,зад тях и т.н. Излезла е навън-по стълбището на входа,около входа,дори е ходило до кофите за смет,но не я е намерила. Казаха ни,че се крият и имаше надежда,че може да бъде открита в апартамента,но когато това не стана,а и никои от съседите не каза,че я е видял,реших да се поровя в мрежата. Така открих вас. Това,което прочетох ме е достатъчно. Повече няма да ви "притеснявам"!
Благодаря за съчувствието на проявилите го!!!

#18 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 14 October 2006 - 09:35 AM

То, някои хора пропъдиха децата от един друг форум за да могат да си приказват самички без досадници. Обясняваха, че ветовете са нищо, а сега друга песен пеят. Разни хора разни идеали, а си ги и сменят, та не може да рзбереш какво им е на ума. Обаче правописните грешки остават! И ако за децата са извинителни, дали е така с имащите самомнение?
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#19 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2006 - 10:11 AM

Колкото и да звучи тъжно, случилото се е случило. Наистина всичко зависи от това как е протекъл животът на котката до тази възраст, имала ли е наистина шанс да живее по-дълго. Мен лично обаче, най-силно ме втрещи (цитирам по памет) ... "от 10-тина престана да яде/пиеше много вода/отслабна", пък не бе споменато дали стопаните са предприели мерки да потърсят причина за това нейно състояние, веднага да посетят ветеринаря си, възможно е да е имало шанс състоянието на котката да бъде подобрено. Така изнесената информация на мен лично ми приличаше на това, че котката просто е била "съобитател" на апартамента, в смисъл, че не разбирам как е възможно някой, който милее за любимеца си, да остави положението така, на "самотек" и да чака ... резултата. Разбира се, възможно е да греша, възможно е поради притеснението си, irena да не е споделила с нас всички подробности...

Наистина много тъжна е цялата история (поне за мен). Но всеки човек трябва да приеме истината, да бъде силен в тези моменти и да си извади съответните поуки.

irena
Много от нас се опитаха да дадат съвет или по-скоро да споделят своето мнение за станалото. Някои реагираме по-остро, други - значително по-спокойно, но това е напълно нормално и разбираемо, тъй като сред нас има и по-емоционални. Позволявам си да считам, че в никой форум, никой "не притеснява" останалите, нали за това са форумите, но пък и всеки има право да изрази собственото си мнение по въпроса. Излишно е да се сърдиш, убедена съм, че независимо от различните мнения, всички взели отношение по тъжната случка, по свой начин, съжаляват за загубата ви, тъгуват за един (може би) приключил котешки живот... (love)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#20 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2006 - 10:14 AM

Ценностните ни системи са различни. За мен значително по важно е един котешки живот пред нервите на някой. И ако това че опъна достатъчно въпросните нерви спаси следващата котка - бих го направила.
Много хора влизат да търсят помощ не за болното си животно а чак след като умре ... да търсят помощ във котешки форум. Е съжалявам - има форуми на депресанти и т.н. Аз мога да помогна ако котето е живо. Ветеринарите също. Само да чета как хем го обичат хем са го оставили да умира само - без грижа и без някой да е до него, като най-обикновен ден ... събуждате се, сипвате храна на котето и отивате на работа, прибирате се, гушвате го, то мърка ...
Когато член на семейството е болен не мислите ли че трябва да сте до него? Работата ли е най-важното нещо на света. Сега какво, събуждате се сутрин и тръгвате към котешката чиника. А после?
Казвам го защото хем ги обичате хем не можете да си преодолеете психологията че те са котки и не трябва да ви пука за тях и не са достатъчна причина да си пусне човек отпуска, да даде пари за лечение, да е до тях както до болен човек.

Съжалявам, вашата маца ме съмнява да ви се сърди, били сте 13 години заедно предполагам щастливи. Само че ... от сегашна гледна точка кое е по важно? Живота на котето? Е не може да се върне ... освен ако не я е намерил някой и не я е завеел на вет и се грижат за нея. Докато не я намерите не я отписвайте.

Папи това ако е форум за деца добре, но не е. Говори ми се с разумнно мислещи хора които се грижат за котката си, а не просто мачкат едномесечното коте докато не умре. Това не значи че няма място за деца а просто че е форум за котки тук специално. Или бъркам?

Ирена, съжалявам за майка ти. Губила съм котка и знам какво е. Виж ти наистина си доста хладнокръвен човек, извинявай явно съм се подвела от спокойния ти тон на страничен наблюдател. Подари на майка ти коте. Дори и да намерите другото и да се окаже живо. Просто има нужда за да не го преживява така. Подозирам че знам какво е станало и от какво се е разболяла. Говорете с ветеринари и проверете по форуми за гледането на коте. С добри ветеринари не кварталния ...
И майка ти дори и да не иска ... ами ще се почувства по добре. Иначе болката е повече.

За bitch просто го премълчавам в името на доброто отношение във форума.

ПП: За всички възхищаващи ми се на правописните грешки - ами съжалявам от години не съм писала на български повече от името си на хартия и иначе само по форуми. Този език не го ползвам за писане

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни