Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#141 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 February 2006 - 04:36 PM

Цитат

Цитат

Здравей Нели!
Още сега отивам да потърся храната , която ми препоръча. Много ти благодаря!
Днес Биги е по-добре вече хапва  гранулки и е веселка, започна да поиграва от време на време, а иначе през

Здрасти Анна ,
ние сме от Поморие и Ози е на 6 месеца и 15 дена. Много се радвам че Биги е по добре и че си пахапва вече . За храната искам само да се уточня р понеже явно Алюр не ме е разбрала , та мисълта ми е , не съм казала че ако е болно ще се излекува от храната , а че тази храна е перфектна за малки кученца които имат проблеми със стомаха . Което е много важно , тъй като ако не му е наред стомахчето , няма апетит и много други неща . Поне моят Ози беше така , и тогава го хранехме с такава храна . Колкото до лекари , аз лично не мога да ти препоръчам в София . Биги наистина е много красива
А за моят Ози мога да ти кажа само че е голям бандит , и въпреки разходките от по един час два три пъти на ден , като се приберм в къщи той пак дивее bl) . Даже понякога не издържам като почне да ме преследва със играчки да играем b) . Но най важната черта в неговият характер е , че е невероятно лаком . Просто уникално лаком dribble . Прави впечатление че много бързо се научи да не прави бели в къщи , за една седмица . Обаче още е малък и не издържа за пишкането да е само навън , от време на време пишка в банята. Ами поздрави на теб и на всички .

Нели

Здравейте,

до тук, особено за мъжкия Ози, само характерни неща за бигълите. Моят Фреди е израснал с Еукануба. Това е може би най-добрата храна. Когато беше "на Вашата възраст" беше достатъчно да се храни с нея само. Тя има всичко необходимо за това животно. Иначе, опаааа, ама бандити са, особено мъжките. Но това, щом сме си взели бигъл, да си му береме гайлето.
Но са страшно привързани към стопаните. Моят само ходи след мен, независимо къде съм. Включително като сме на гости при моите родители. Лежи до вратата докато се върна.
Иначе да знаете са много своенравни. Големи бандити - поне за мъжките, страшни ловци, много смели и безразсъдни и трябва много да ги пазите от леки коли. Това е най-големият им проблем.
За пишкането така ще бъде от време на време до 1 година. после ще мине. Не можете да си представите колко са издръжливи.
А за лакомията, познавам една жена в София, която е направила допълнително приспособление за хладилника, щото нейния разбойник се е научил да го отваря. b)
Иначе за Биги, опитайте когато и давате сухата храна - еукануба, единият пъл да я комбинирате с кисело мляко. това помага за стомаха.

Поздрави и браво на Биги. Малка героиня. Пу..
Всичко най-хубаво, Панета.

#142 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2006 - 04:57 PM

Здравей Панета!
Биги също ме преследва навсякъде, където и да мръдна тя е след мен d)
Даже сега спи в скута ми. Много съм щастлива , че вече малката е добре от вчера търчи нагоре надолу и непрекъснато се моли за хапване- мисля , че най-сетне открих любимото и ядене- и то е- ориз с пилешко, като изключим бананите разбира се, вкъщи вече се майтапим, че сме си взели маймунче. Сега си и мам още едно задължително ястие за готвене.
Как мислиш-Рано ли е да я изкъпя? Вчера се поизцапа малко в ателието ми- художник съм, а тя е толкова любопитна, че се завря навсякъде.
Поздрави от мен и Биги
User's Signature

Качена снимка[br] Поздрав най-сърдечен Драги ми Смехурко!!!

#143 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2006 - 05:07 PM

Какво стана с намереното бигълче?
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#144 Потребителят е офлайн   Nadq ampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2006 - 09:59 PM

Цитат

Какво стана с намереното бигълче?

Незнам! s) Аз само разпространявам обявата!Питайте Madlena.Обявата е нейна!

#145 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2006 - 10:38 PM

Малко новини...
Ами кученцето е много добре! Спер се чувства!!! Вчера получих снимки!!! worthy ....!!! Да ви кажа не прилича на Бигълче, само леко по цветовете..., а и ушичките са му щръкнали!!! Ама не му пречи да е МНОООГО сладко!!! w)
Вече съм пуснала обява , но хорат , които са го намерили много го харесват ...!!! w) Сигурно много трудно ще се разделят с него... worthy !!! Малко е , здрво в, сладко е, игриво е....ще си намери нови добри стопани! w) Надяван се
Ако можете и вие ще ми помогнете, ако кажете на повече хора...

#146 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 09:41 AM

Цитат

Здравей Панета!
Даже сега спи в скута ми. Много съм щастлива , че вече малката е добре от вчера търчи нагоре надолу и непрекъснато се моли за хапване- мисля , че най-сетне открих любимото и ядене- и то е- ориз с пилешко, като изключим бананите разбира се, вкъщи вече се майтапим, че сме си взели маймунче.

Здрасти Анна , много се радвам че Биги вече е добре . А за пилешкото с ориз ,да ти кажа когато Ози беше с разтройство , понеже това беше около 2 седмици , по предписание на лекарката ме правех ориз със пиленце b) .Ози беше очарован от идеята dribble . Така че не се очудвай че и харесва най много това ядене . Ще видиш с времето каква малка ламичка ще стане , а пък като почнеш да я разхождаш навън , ще бъде приключение да я гониш да плюе поредния боклук който е намерила в тревичката и иска да си хапне l) . Аз тази сутрин пак го гоних бандита , понеже с този нос всичко намира r) .
Между другото не знам другите бигли дали са всеядни , но моят яде всичко р понеже аз имам и два папагала , та всяка сутрин им режа различни зеленчуци , та той Озко ламята седи под клетките и само чака нещо да падне l) . Яде моркови , ябълка , зеле , домат, краставица , царевица , абе няма нещо което да не яде bl) .
Да ми е жив и здрав ама е много лаком , даже като се храним и той се кара че не му даваме ;) .
За намереното кученце много се надявам скоро да си намери стопани , не бива така да страдат малките душички .

Поздрави
Нели
User's Signature

Dushko dobrodushko

#147 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2006 - 01:46 AM

Здрасти Нели!
Така се радвам когато ми разказваш за Ози. Наистина нямам търпение да дойде времето за излизане навън, а Биги вече явно се оправи напълно щото и тя почна да се моли за хапване почти всяка минута. Вече има едно такова сладко, шишкаво и розово коремче-направо да я изядеш w) b) Голяма е сладурка.
Чао и много поздрави на теб и Ози w)
User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2006 - 12:18 PM

Цитат

Здравей Панета!
Даже сега спи в скута ми. Много съм щастлива , че вече малката е добре от вчера търчи нагоре надолу и непрекъснато се моли за хапване- мисля , че най-сетне открих любимото и ядене- и то е- ориз с пилешко, като изключим бананите разбира се, вкъщи вече се майтапим, че сме си взели маймунче. Сега си и мам още едно задължително ястие за готвене.
Как мислиш-Рано ли е да я изкъпя? Вчера се поизцапа малко в ателието ми- художник съм, а тя е толкова любопитна, че се завря навсякъде.
Поздрави от мен и Биги

Здрасти Биги,

не си спомням на колко е Биги, но май нямаше 3 месеца?! Рано е за къпане. По принцип кучетата се мият рядко, не повече от 2-3 пъти в годината. Но за това говорим като къпане със шампоан и т.н.. Но, както всяко нещо, човек сам си определя как да се грижи за кучето.
За чистенето и в момента, може само с влажна кърпа и после със суха. Още е много малка и не е излизала все още.
Ние с мъжките разбойници обикновено имаме следните проблеми: страшно лакоми - Фреди е същият както и Ози (или обратното - няма значение). СЪветвам те да свикнеш да я храниш със суха храна. Но това е от моя опит с Фреди. Това не значи, че не яде всичко, включително и по земята.
Най-големия проблем е, когато започнат да се правят на ловци. Тогава само чакат да намерят някоя мърша и да се овъргалят хубаво в нея и после "тръгват на лов". А как вони само... Е тогава ще трябва да я триеш много с кърпа с оцет, а понякога и да я миеш.
Лятно време, даже сами се бутат в тинята и водата, така че пак с вода трябва да я минеш една ръка. А като отидете на море, може малко да я е страх в началото, но после - хвърли една пръчка в морето и гледай какво става.
С една дума - предстоят ти много интересни - поне 10 години.
Толкова за сега.
Ако искаш и други съвети - моля. Но давам само от личен опит с Фреди. Не претендирам да знам всичко.
Поздрави на теб и Биги, както и на Ози - разбойника. Аз на Фреди си му викам "ела тук бе разбойник" и той си идва.:-))) Чао.

#149 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2006 - 11:26 AM

Планета я кажи твоят бандит колко е голям ?
А също така много ме интересува дали лае като обезумял , всеки път когато вие се храните , понеже Ози не се трае , ужасен е в това отношение . Не можем никой да паканим на гости , докато масата е с чинии той просто не е на себеси . И не знам какво да правим , това е страшно чудо бе l) .

Вие как се справяте в такива ситуации ?

Поздрави
Нели
User's Signature

Dushko dobrodushko

#150 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2006 - 11:26 PM

Боже ,кви сладки лакомници- благородно ви завиждам l) . Ние с биги все още се трудим по въпроса с яденето, а иначе и тя когато седнем на масата непрекъснато се моли, което е много странно като се има впредвид, че почти нищо не хапва. Чудя се като и омръзне пилето с ориз какво ще правя. Благодаря ви за съветите. Още само 6 дни и ИЗЛИЗАМЕ l) b) super .
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК w) НА ВСИЧКИ w)
Биги и Анна
User's Signature

#151 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2006 - 09:41 PM

здравеите и от мене макар да съм нова не устоях да не подскоча от щастие като видях тази тема понеже бигълчетата са ви страхотни w) а пък и аз от 2 години съм горда притежателка на едно такова диване ще се опитам да наваксам скоро да давам и полезни мнение cheers
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#152 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 01:04 PM

Цитат

А също така много ме интересува дали лае като обезумял , всеки път когато вие се храните , понеже Ози не се трае , ужасен е в това отношение . Не можем никой да паканим на гости , докато масата е с чинии той просто не е на себеси . И не знам какво да правим , това е страшно чудо бе l) .

Поздрави
Нели

Здрасти Нели,

една малка корекция - НЕ СЪМ Планета, а ПАНЕТА. Ще ти се да витаеш в космоса, но уви трябва да стъпиш на земята:-)))).
Сега по същество: ох какво да ти кажа? Фреди е на 5 години и 5 месеца. Роден е 18.08.2000 година. Така поне ни казаха.
За гостите - какво беше това? Освен да си годтуваме - аз на жена ми и тя на мен, няма друга възможност. Един два пъти се опитахме да поканим хора в къщи и да сложим малко мезета... то не бе чудо, то не бе лудница. Тоя змей за по-сигурно го оставихме на терасата - ми той събуди квартала. от тогава - ако има гости - без ядене и пиене. е може малко пиене, но без храна.
Веднъж, след като го бяхме дали да го гледат, щото ходихме малко в чужбина - след около една седмица ни дойдоха гости. Ако искаш вярвай изяде ресните на килима и повърна по най-грозния начин. Да ти се отще да имаш куче... и хората си тръгнаха, нормално. Наши приятели са и не беше проблем. 5 минути след това, говедото му с говедо... какво мислиш направи - легна и вирна краците от удоволствие. Явно страх да не го оставим или дадем на някой. Страшно са инати в такива случаи.
Да, направо е много страшно да се гледа бигъл. Сега вече знаем, ама когато го взимахме се подлъгахме по една снимка и хоп, те ти булке спасов ден.
Иначе ние като се храним, не лае, само ходи от човек на човек и се пробва, кой ще се смили над бедното добиче, че да му даде нещо - я хлябче, я кашкавалче и т.н. Лакомия, знаеш.
Това е Фреди.
Поздрави, Панета.

#153 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 01:13 PM

Цитат

Боже ,кви сладки лакомници- благородно ви завиждам l) . Ние с биги все още се трудим по въпроса с яденето, а иначе и тя когато седнем на масата непрекъснато се моли, което е много странно като се има впредвид, че почти нищо не хапва. Чудя се като и омръзне пилето с ориз какво ще правя. Благодаря ви за съветите. Още само 6 дни и ИЗЛИЗАМЕ l) b) super .
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК w) НА ВСИЧКИ w)
Биги и Анна

Биги, купи Еукануба и я комбинирай с кисело мляко. И внимавай да не я разглезиш с готвено. Пробвай повече със суха храна.
Поздрави, Панета.

#154 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2006 - 01:32 PM

Цитат

Цитат

А също така много ме интересува дали лае като обезумял , всеки път когато вие се храните , понеже Ози не се трае , ужасен е в това отношение . Не можем никой да паканим на гости , докато масата е с чинии той просто не е на себеси . И не знам какво да правим , това е страшно чудо бе  l)  .

Поздрави
Нели

Здрасти Нели,

една малка корекция - НЕ СЪМ Планета, а ПАНЕТА. Ще ти се да витаеш в космоса, но уви трябва да стъпиш на земята:-)))).
Сега по същество: ох какво да ти кажа? Фреди е на 5 години и 5 месеца. Роден е 18.08.2000 година. Така поне ни казаха.
За гостите - какво беше това? Освен да си годтуваме - аз на жена ми и тя на мен, няма друга възможност. Един два пъти се опитахме да поканим хора в къщи и да сложим малко мезета... то не бе чудо, то не бе лудница. Тоя змей за по-сигурно го оставихме на терасата - ми той събуди квартала. от тогава - ако има гости - без ядене и пиене. е може малко пиене, но без храна.
Веднъж, след като го бяхме дали да го гледат, щото ходихме малко в чужбина - след около една седмица ни дойдоха гости. Ако искаш вярвай изяде ресните на килима и повърна по най-грозния начин. Да ти се отще да имаш куче... и хората си тръгнаха, нормално. Наши приятели са и не беше проблем. 5 минути след това, говедото му с говедо... какво мислиш направи - легна и вирна краците от удоволствие. Явно страх да не го оставим или дадем на някой. Страшно са инати в такива случаи.
Да, направо е много страшно да се гледа бигъл. Сега вече знаем, ама когато го взимахме се подлъгахме по една снимка и хоп, те ти булке спасов ден.
Иначе ние като се храним, не лае, само ходи от човек на човек и се пробва, кой ще се смили над бедното добиче, че да му даде нещо - я хлябче, я кашкавалче и т.н. Лакомия, знаеш.
Това е Фреди.
Поздрави, Панета.

леле ма те маи са едни и същи b) същата картинка особено с ресните само където моя освен тях..ми изяде и чорапите ...а при гостите обикновенно е адски невъзпитан хем му се щурее но ако го пуснем обикновенно обикаля от крак на крак (обикновенно мъжки) да си изпробва късмета (то да умреш от срам) а ако има храна обикаля цвинка и ти брои всяка хапка по възмойност от наи-близко l)
User's Signature

#155 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 02:46 PM

Извинявам се за грешката Панета ,
аз да ти кажа все се надявах че като порасне малко това диване ще се очовечи , ама като гледам какво пишеш направо ми се приревава s) . Ама как може да е толкова лаком бе , че и казваш вече е на 5 години и пак е така, УЖАС. Направо не ми се мисли , аз като казвах на мъжа би да си вземем Йорки , той нещеше куче с панделка , е на сега си имаме куче ама аслъ куче l) . Ужас просто , какво да кажа , само че се надявам някога да се кротне . Е добре де той като е вече на 5 години не е ли малко по спокоен , пак ли така дивее ?? Ти направо ме отчая тотално по вапроса n) .

Подрави

Нели
User's Signature

Dushko dobrodushko

#156 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 02:49 PM

Леле ама Пънки и вашият ли е така , той като е на две годинки вече , не се ли кротна малко ??? Вие оставяте ли го по цял ден сам ?? Щото нашият Ози още не е оставал сам и не знам на какво е способен bl) . Я ми разкажете как се държат като ги оставяте , правят ли много поразии ??

Поздрави

Нели
User's Signature

Dushko dobrodushko

#157 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2006 - 03:29 PM

Ами Ози нашия от малък си беше дивак като го взехме от клетката тои тогава чак се притесни и всичките продавачки разправяха леле ма за първи път го виждаме така кротък...и наистина първите 2 3 дена беше кротък но после подивя l) а и голяма степен дължа и на маика ми понеже тя оставаше вкъщи с него и по цял ден му гукаше и впоследствия не е много добре дисциплиран демек ако си нарочи някои ще го побърка..в моя случаи например баба ми която хич не го обича пък и тои нея защото нарочно и правеше локви из апартамента l) което понякога и на мене ми го прави ако съм го напердашила и хем знае че не е редно защото минира ли банята се втурва да се крие...
хаха предполагам че мене ме е нарочил защото се чувства по нависоко в иерархията в семеиството от мене и понякога като се разлудува краде и разнася само мои неща l) просто бигъла има адски много енергия която трябва да си израсходва някъде а сега зимно време е малко трудно
но мисля че при всеки бигъл си е индивидуално ако сега показва такива хулигански прояви да го стягаш здраво b) сега се сещам че преди като го оставяхме сам ( няма как през повечето време е сам в момента)Крис адски много обичаше да унищожава обувки и дрехи но сега се отказа от това само от време на време ако е ядосан на маика ми и разхвърля обувките ма историята с гризането поне премина bravoS
хеи да не те уплаших ? Всъщност колкото и страшничко да звучи обаче бигъла го компенсира с ъс своя чар защото и маика ми си мечтаеше за иоркширче и то една от причините е да го кипри с панделки но в момента тя маи наи много е фен на крис просто породата както и ловджиите са си малко Шашави l)
User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 03:37 PM

Цитат

Малко новини...
Ами кученцето е много добре! Спер се чувства!!! Вчера получих снимки!!! worthy ....!!! Да ви кажа не прилича на Бигълче, само леко по цветовете..., а и ушичките са му щръкнали!!! Ама не му пречи да е МНОООГО сладко!!! w)
Вече съм пуснала обява , но хорат , които са го намерили много го харесват ...!!! w) Сигурно много трудно ще се разделят с него... worthy !!! Малко е , здрво в, сладко е, игриво е....ще си намери нови добри стопани! w) Надяван се
Ако можете и вие ще ми помогнете, ако кажете на повече хора...

Пусни снимки. super
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#159 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 09:19 PM

Здравейте , и добре дошъл на Punky!
Ние пак имаме лоши новини- отново доктори. Но този път отидохме в друга клиника в Лозенец - Биги пак не се храни и е една слабушка , чак ребрата и броим. Усъмниха се , че има паразити и за пореден път я обезпаразитихар и и сложиха витамини с анаболи. Утре сме на системи cry2 и ще и правим кръвна картина. Стори ми се, че тези доктори малко повече си разбират от работата, но като цяло сме много тъжни и адски се притесняваме за малката.
Оказа се , че в тази клиника водят още едно бигълче, малко по- голямо от Биги, но не се сетиха за името.
Панета, взехме и еукануба, но тя не я иска.
Дайте адреса на някой доктор- все пак предпочитам да я заведа на няколко места.

Чао и Поздрави
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 09:23 PM

Цитат

Здравейте , и добре дошъл на Punky!
Ние пак имаме лоши новини- отново доктори. Но този път отидохме в друга клиника в Лозенец - Биги пак не се храни и е една слабушка , чак ребрата и броим. Усъмниха се , че има паразити и за пореден път я обезпаразитихар и и сложиха витамини с анаболи. Утре сме на системи cry2 и ще и правим кръвна картина. Стори ми се, че тези доктори малко повече си разбират от работата, но като цяло сме много тъжни и адски се притесняваме за малката.
Оказа се , че в тази клиника водят още едно бигълче, малко по- голямо от Биги, но не се сетиха за името.
Панета, взехме и еукануба, но тя не я иска.
Дайте адреса на някой доктор- все пак предпочитам да я заведа на няколко места.

Чао и Поздрави

Моля пишете, че яко се притеснявам за малката s) s) s)
User's Signature

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни